Arkadaşlar Öncelikle Cümleten S.a Forumda Yeniyim. Başlıkta da söylediğim gibi ve hangi yağı kullanmalıyım motorum kuba xy100e
Arkadaşlar Öncelikle Cümleten S.a Forumda Yeniyim. Başlıkta da söylediğim gibi ve hangi yağı kullanmalıyım motorum kuba xy100e
kardeşim o motoru ilk çıktığı zamanlar zor zor buldum aldım bindim ve çok memnundum. 2 sene bindşm ve geçen gün takasla yeni motor aldım ama arıyorumo motoru. şuanki benzin fiyatıyla 14 liraya falan dolar 140 km rahat yol gidersin. SANA tek altın nasihatım motorun sakın 1 vidasını kendşn sök tak yapma orjinal kaportayı bozma çok pişman olursun. her 1000-1500 arası yağını değiştir binmeye devam et. yılda 1 defa balata değiştiririsin en fazla. onun dışında 1 defada yılda subab ayarına baktırırsın en fazla. Dediklerimi unutma!
Gelelim yağ değişimine ;
1- Yağ karterinin altında 2 tane vida var fakat sakın emin olmadan çıkarmaya kalkma. o vidalardan büyük olanı yağ boşaltman için olanı vidayı sök yağı bi kaba boşalt.Küçük vidayı sökersen alttan bi parça fırlar ama korkma onuda motorcuya götür taktır.
2- Yağı tamamen boşaltman için motoru salla ve 2-3 defa marşa bas ama çalıştırma motoru sakın!
3- vidayı geri yerine iyice sıkıştır tak. sonra bi huni yardımıyla 1 ltre yağını koy.
4- motorunu çalıştır rolantide sonra gaz ver aralıklarla ve motorun hazır
Yağ seçimine gelince aslında çok farketmez ben bir çok yağ kullandım ama pek bi fark hissetmedim. CASTROL 20-40 yağ var 9-10 lira al onu ondan koy. o iyidir. veya shell'in var 15-40 onu kullan ok?
Saol kardeşim 60 küsür kişi bakmış tek cevap teşekkürler
10 40 yağ koy markası da kesene göre ama biraz ii yağ koyarsan motosikletin ömrü açısında ii olur
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
15/50 koymanı tavsiye ederim yaz sıcağında 10/40 biraz ince gelir kışın koy 10/40 ı marka olarak da bence fark etmez motosiklet yağı olsunda
Saolun hepinize teşekkürler sizce en kaliteli yağ ve fiyatı nedir?
ipone var 30-35 lira motul var oda aynı 25-30 ben bunları tavsiye ederim
Saol teşekkürler
Yağ filitresi değişimi veya temizliği arkadaşlar unutmayalım..
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Bence motorsiklet yağı kullanmalısın. Castrol 10/40 koydum geçenlerde çok memnunum. Bir de 5-6000 den önce yağ değiştirme israf olur.
Motosiklet = Özgürlük
Benim pahalıdan kastım markalı güzel bişey olsun demek istedim
Evet anlıyorum seni bende öyle düşünüyorum. Sonuçta motorsikletler daha devirli makinalar ve yağları buna göre üretiliyor. 10/40 motorsiklet yağı kullan bence. Şurdada göreceğin gibi yeterli.
Yağ Numarası Hava sıcaklığı (C derece)
S.A.E 5W-20 -8 ile 30 arasında
S.A.E 5W-30 -30 ile 16 arasında
S.A.E 10W -18 ile 16 arasında
S.A.E 10W-30 -18 ile 40 arasında
S.A.E 10W-40 -18 ile 40 arasında
S.A.E 20W-20 -8 ile 40 arasında
S.A.E 20W-40 -8 ile 40 arasında
S.A.E 20W-50 -8 ile 40 arasında
S.A.E 3'0 -5 ile 40 arasında
Motorsiklet yağı olsunda 10/40 markası önemli değil. Petrol ofisinin shell in yağları da var ama motorsiklet için olanlarını bulamadım yakınlarda. Bir tek shell 15/50 motorsiklet yağını kullanmıştım geçen sene ama motoru sıkıyor gerçekten. Hele havalar birazcık soğuyunca, motor 60 ı geçmez olmuştu
Motosiklet = Özgürlük
Açıkçası ilk yağ değişimim ve motor 750 küsür km de çok büyük hata yaptım çok
Motor 750 küsür km de ben daha yağını değiştirmedim :(
servis ne dedi ilk yap değişimi için? ne zaman değiştir dedilerse o zaman değiştir
500 yada bıraz fazla ama suan hız ses vb bir problem yok çok şükür
Kardeşim ilk yağ değişimin olduğu için hemen değiştir derim ben. 1000 km sonra tekrar değiştir. daha sonra her 1500-2000 arası değşştirmen motorun için iyi olacaktır bak söylemedi deme.
zaten bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum saol kardeşim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)