evet arkadaşlar başlıkta görüldüğü gibi konu honda cbx 750 yi yeni baştan yollara koymak...
bizim bu tarafta b.düzünde bir cbx 750 var polis çıkması şimdiki sahibi motorunu revize etmiş dediğine göre ve bir çok önemli parçayıda değiştirmiş kalan sadece biraz elektrik işi ve güzel sade bir dış görünüm elde etmek şimdi ben bir miktar masrafa hazırım ancak yinede karar veremediğim şey acaba çok fazla başımı ağrıtırmı bu makine ve alırsam nası bi tasarım uygulamalıyım... motorunu dinledim motorun sesi güzel çalışması ahenkli yürürkende bi problem yok gibi ciddiyte binerse iş sürerim bi tabi önce vites tepkilerini kontrol ederim gaz tepklierini falan neyse motorundan açıkcası çokta korkum yok gelecekte nolur blemem tabi ama ben komple bi revizyona hazırım ancak motoru şimdi iyi durumda olması işime geliyor motoru daha sonra dert edebilirim şimdi güzel bir tasarımla dışına masraf yaparım ilerde motorun tabi durumuna göre tekrardan bi elden geçirme işlemi olabilir 91 model makine neticede ...
şimdi asıl durum ben cafe racer ları beğeniyorum fakat genelde bunun abisi cb ler kullanılıyor onun için , şimdi bu cbx cafe racer olabilirmi , olurken kullanıcağım parçalar bunun için özel olan parçalarmı olur yoksa universal parçalar varmı kullanabileceğim ben en başta deposunu çok sevdim depoyu değiştrmeyi düşünmüyorum ama seleyi inceltip depoyu daha bi ortaya çıkarabilirim tabi . sonraki konu gidon meselesi gidonu aşşağıdaki gibi olmasını istiyorum
bu hale getirmek için amortisörleri değiştirmem gerekirmi acep aslında olmasını istedğimde buna yakın bi şekil ama tabi ben artçılı bi tasarım istiyorum
ayrıca bu motorun radyatörü var yağ soğutmalı yağ dönüş için şaseyi kullanıyor ben şasedeki dönüşü durdurup daha büyük bi radyatör takıp fanlı olarak tabiki kullanmak istiyorum neticede makinenin istanbul trafiğinde hararetten nalları dikmesinide istemiyorum .
diğer bir konu göstergeler km ve devir göstergelerinin biraz daha küçük olmasını istiyorum orj den ve bu yukardaki resimdekinden bir farkınında siperlik düşünüyorum farın üstünde ducatilerinkine benzer yuvarlak hatlı bir cam renk beyaz inci olucak vede bunun yanında şase ve motoru kumlama işlemi ile temizleyip şaseyide altın sarısı gibi bir renk düşünüyorum ama motoru boyamak istemiyorum soğutmayı engelleyebilir kaygım var yada şöyle diyelim soğutmayı engellemeyecek bir boya varmıdır motor bloğu için şimdilik sorularım bu kadar ...
bu işle uğraşan abilerim kardeşlerim her türlü tavsiye , tasarım ve fikire açığım . çalınan cbr 600f imi kullandğım kısa sürede düşünmüştüm yani daha ağarlığı olan ruhu olan bi motor kullanmak yüksek hızlardan çok çok daha cazip geldi bana
neyse okuyan ve cvp yazan bütün herkese çok teşekkur ederim şimdiden.