Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Maxi scooter boyuma göre ağırmı gelir?

REKLAM ALANI
    cunuvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Merhaba arkadaşlar,ben bu aralar bir maxi scooter almayı düşünüyorum.ancak bazı endişelerim var,bunu sizlere sormak istedim.Ben 1,65 boyunda 70 kg yim
    150-160 kg lik bir maxi scooter benim için büyük ve ağır gelirmi?Motora rahatça hakim olabilirmiyim,öner, ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hakan02 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125 R
    Selam arkadaşım. Öncelikle kendimi Örnek vereyim Benim boyum 1,67 ve kilom 55 dir ama kullandığım Motosiklet 230 kilo civarıdır.Önemli olan Motosiklet te ne kadar deneyiminin bulunduğudur.Eğer yeni başlıyorsan sorun ola bilir.Çünkü ben dahi scooter tipi Motosiklet sürdüğüm zaman tekerlek çapı farkı olduğundan sanki oltımdan kayacakmış hissi verdiğinden endişeli ve korku içinde sürüyorum. Ama sen başlangıçta ve devamında da scooter tipi Motosiklet sürmüşsen deneyim sahibiysen sorun yok. Şimdiden hayırlı olsun

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Cevabın için teşekkür ederim.daha önce hiç motor kullanmadım,bu yüzden endişeliyim,bir de düşündüğüm motor yamahanın x-max250 modeli,164 kg lik bir motor.bunun yerine majesty 180 modelinimi alsam acaba diye düşünüyorum oda 134 kg

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    hareket halindeyken hakimiyetin kiloyla ya da boyla ilgisi pek yoktur.
    geçen sene vespa x8 kullandım boyu yüksek geldi. iki ayağınızı yere koyduğunuza tam basmalı. x8 le kaldırıma çıkarken ayağım boşluğa geldi. çukur ve kaldırım gibi yerleri de hesaba katmalısınız bence. onun dışında hareket halindeyken biraz tecrübeniz varsa sorun olmaz. ama özellikle alacağınız motorun yükseklikleri önemli. ağırlık bi şekilde tecrübeyle halledilebilir ama ayağınız yere güvenli bir şekilde basmıyorsa buna çözüm zordur.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    ben zaten haraket halinde bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum,trafikte durunca veya arkamda bir kişi varken ağır gelip hakim olamama endişem var.
    dün x-max250 ye bindim otururken bir ayak tam diğeri yarım basıyor.ama netice itibariyle park ederken yada bir manevrada zorlanırmıyım diye endişeleniyorum

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    siteden arkadaşın biri er5 iyle gezerken durmak istiyor. durduğu yerde de çukur varmış görmemiş. ayağı boşluğa geliyor ve düşüyor. bence ayaklarınız tam basmalı yere. ya helezonları kesip ayarlamalısınız motorun boyunu (pek sağlıklı değil TR yollarında) ya da koltuğu değiştirebilirsiniz. (nasıl değiştirilceği hakkında bilgim yok). izmirde z750 si olan bi tanıdığım boyunun kısa olmasından dolayı helezonları kesmişti. ayağı şimdi yere tam basıyor
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    benim düşündüğüm model 165 kg likti,şimdi diğer bir model olan 134 kg yi alayım diyorum.yerden yüksekliğide 775 cm,bakalım artık bende ne yapacağıma tam olarak karar veremedim

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Helezonları kesmek bildiğim kadarıyla çok sağlıksız. Kesmektense aynı hareket mesafesi sağlayacak kısa ama daha sert helezon kullanmak daha sağlıklı olur.

Otomobil örneği, 1998'de dayım helezonları kesilmiş Renault Flash'la kaza yaptı, 120'yle giderken rotiller kırıldı, bariyere sürterek durdu. araba durduğunda ön tekerler farklı yönlere bakıyormuş. Olayın sebebi de büyük olasılıkla süspansiyona gelen darbe sonucunda helezonun fazla sıkışıp bağlantı yerinden kopması, rotili de kırması. Kesik helezon yerine sert yay olsaymış hiçbir şey olmayacakmış.

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Ben de 1,68 72kg ama CBR1000RR kullanıyorum. Maxi-scooterler markasına ve modeline göre farklılık gösterdiğinden bence almak istediğin markayı belirle ve motorun gerçeğini gidip incele. Üstüne otur, mümkünse bir sürüş yap. Motoru almadan önce sürmek çok önemli. Sadece ağırlık değil, motora doğru şekilde müdahale edebiliyor olmak da çok önemli.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Evet çok haklısın,bende bu yüzden tereddüt ediyorum zaten ,motoru aldıktan sonra elde patlamasıda var

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    şu an için düşündüğüm model bu yamaha majesty 180 ,16 bg 134 kg,ön arka disk,yeden yüksekliği 775 cm,ne dersiniz?

yamahaybr125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yerden yüksekliginin 775 cm oldugundan emin misin?

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan

165 kg. taşı taşıyabilirsen!

Bu maxi scooterler gerçekten çok baba görünüyor.Yalnız sizlere en büyük dezavantajını söyleyim.

50-60 km'lik veya daha uzun bir yolda gelirken olur moturunuz arıza yaptı nasıl taşyacaksınız.? diyelimkli arabanız var ve o arabayı çağırdınız iki kişide atamazsınız o motoru arabaya.

o yüzden bazen 92 kg.'lık commuterimle iftihar ediyorum.Bazende kızıyorum ama olur böyle vakalar! türkiş polis yakalar.
    itina ile kaza yapılır

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Alıntı yamahaybr125 adlı üyeden alıntı
    Evet yamahanın web sitesinde öyle yazıyor

77.5 cmdir demek istiyo arkadaş,en ii çözüm denemek herhalde...
    fırtına110 ama senin motoru park ettiğin yerden 2 kişi kamyon kasasına da atabiliyo ;)

125KT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sevgili dostum o zaman ilk başta küçük bir scooterle biraz tecrübe sahibi olup ondan sonra maxi bir scootere geçebilirsin
    Mondial125KT
    AB (rh) +
    Karabük
    78 BJ 353
    Allah tekerimize taş değdirmesin

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Alıntı 125KT adlı üyeden alıntı
    sevgili dostum o zaman ilk başta küçük bir scooterle biraz tecrübe sahibi olup ondan sonra maxi bir scootere geçebilirsin
    küçük olarak 150 cc lik bir modele baktım 120 kg oda, yükseklikleri genel olarak hepsinin aynı,arkadaşlar 30-40 kg farkın çok önemli olmadığını söylüyorlar.Ufak bir scooter alıp 1 sene sonra eleden çıkartırken zarar etmek de var işin ucunda,bilemiyorum valla kararsız kaldım

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu sorulurmu belli ki bir yazım hatası olmuş 7m75 cm yüksekliğinde motormu olur....
    Arkadaşım 250 cc lik motoru eğer yükseklik açısından değerlendiriyosan büyük bir fark yok aralarında 180 cc ile ağırlığı dengeleyende güçtür senin kaç kilo olduğunun bir önemi yok... Eğitimini aldıktan sonra sorunsuz binersin her iki modelede ...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    özgür Valla Ii Demişsin! Ama Benim Motoru Kim Ne Yapacak!

Okuyup üflenmiş Motor Bu!

Okuyup üflenmedi galiba bu yüzden durmadan sorun yapıyor.geçen gün vites şeylik etti(ne sayarsan say) . 3 ten boşa geçti yani 4ü atladı veya hızzlı geçti.frenlere asıldım ama ne olduysa oldu o arada dura n bir minibüse geçirdi.arabanın egsozu yamuldu.

benim motorun ön çamurluk nakavt oldu.Servise sordum ne kadar ön çamurluk
    ne dese beğenirsiniz

40 milyon! ohaaaa

ama ne yapaılm başka çare yok.para buldukmu taktıracaz
    itina ile kaza yapılır

Motosikleti
    Piaggio Beverly
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    Bu sorulurmu belli ki bir yazım hatası olmuş 7m75 cm yüksekliğinde motormu olur....
    Arkadaşım 250 cc lik motoru eğer yükseklik açısından değerlendiriyosan büyük bir fark yok aralarında 180 cc ile ağırlığı dengeleyende güçtür senin kaç kilo olduğunun bir önemi yok... Eğitimini aldıktan sonra sorunsuz binersin her iki modelede ...
    Evet ben yanlış yazmışım Teşekkür ederim arkadaşım,en açıklayıcı cevap sanırım sizinki oldu.Gerçi ben motorun 30 kg hafif olmasından dolayı kullanım ve hakimiyet açısından fark olurmu diye sormuştum.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler