Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

performans egzost yakıt tüketimini etkiler mi?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    honda cbf 150
    arkadaşlar selamlar

1400 km deki 2011 cbf 150 imde performans egzost tabir edilen egzostlardan var.
    egzost motora 0 km iken takıldı.
    motor km de 0,16 - 0,17 tl civarı yakıyor.
    acaba yakıt tüketiminin fazla olmasının sebebi üzerindeki performans egzosttan olabilir mi? yoksa benim sürüş stilimi gözden geçirmem mi gerekir.

şimdiden herkese sonsuz teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MaxiBoost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250i
    yakıtı etkileyen birçok şey vardır ve eksozda bunlardan biri.

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı kerkenez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor km de 0,16 - 0,17 tl civarı yakıyor.

acaba yakıt tüketiminin fazla olmasının sebebi üzerindeki performans egzosttan olabilir mi? yoksa benim sürüş stilimi gözden geçirmem mi gerekir.

şimdiden herkese sonsuz teşekkürler
    performans egzostu olmayan sıradan bir cbf 150 ne yakıyor merak ettim.
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    performans egzostu olmayan sıradan bir cbf 150 ne yakıyor merak ettim.
    baba valla bilmiyorum ki cbf 150 başlığında kardeşler var 0,09 tl 0,01 tl yaktığını söyleyen, la yoksa onlar sallıyor olabilir mi?

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Performans egzoz derken?
    Ne var egzoz olarak?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Honda Titan
    Alıntı kerkenez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baba valla bilmiyorum ki cbf 150 başlığında kardeşler var 0,09 tl 0,01 tl yaktığını söyleyen, la yoksa onlar sallıyor olabilir mi?
    0,01 ateşleme yapmak için mi kullanıyor yakıtı
    [B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]

Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Performans egzoz derken?
    Ne var egzoz olarak?
    abi cok zor sorular soruyosunuz ya bilmiom ki, motorun siparişini verirken anese coskun abi soruyodu onu motor koruma demiri ister misin, tak baba, aa bak far koruma da var, aman mutlaka olsun, depo kılıfı? şart, xenon ister misin? illaki lazım, touring cam cok iyi durur? koy onu da koy abi. peki performans egzost, aman hatrı kalmasın hesabı ne varsa taktırdık motora, baya iyi duruyor ama bilmem ne menem bişidir

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Markası adı sanı yok mu şu egzozun?
    En azından bir resim koysaydınız.

Motosikleti
    honda cbf 150
    buyrun

Uploaded with ImageShack.us

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Adı sanı bilinen hatrı sayılır bir markanın özel olarak o modele yönelik üretilmiş eksozu dışında herhangi bir eksoz kullanmamakta fayda var. BAzı el yapımı markalar kompresyon , debi , basınç gibi bazı hesaplamaları yaptıklarını söyleselerde bana pek inandırıcı gelmiyor. Yada güven vermiyor. Yakıtı ne şekilde ne kadar etkileyecegi gücü ve torku nasıl değiştireceği pek belli olmuyor sonra.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    illa ki yakıtı - yönde etkileyecektir egsoz el yapımı duruyor sırf ses olması amaçla takılmış bişey motorun performansını + yönde etkileyeceğinide düşünmüyorum zaten 150ccde egsoz ne kadar fark hissettirir ki!memnunsan çıkartma kalsın derim zaten yakıtı etkilese etkilse ne kadar etkileyecek ki

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    rodajdan sonra hiç sübap ayarı yapılmış mı motora? ister.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    performans egzosu die die bişi yok arkadaşlar hala herkez aynı şeyleri soruyor ve cevap bekliyor. ayrıca performans egzosla bitmiyor (piston ,krank ,segman ,emme ve egzoz manifoltu ,buji, egzoz manyeto ,katalizör iptali , bobin , beyin proglama (chip tuning) ve daha bir sürü şey ki bunların hepsini yaptığınızda 15 bg lik bi motorda en fazla alabileceğiniz güç 2 bg dir hadi 3 olsun. performans egzoz ları dedikleri şey hani bi ton dyno testlerinde adam 200 gb lik motorunda 3-5 bg güç daha el ediyoya hıh işte bu noktada bir çok kullanıcı yanılıyor nedeni uero 2-3 dedikleri standartlardan doalyı orjinal gabrika çıkışlı egzoslarda perdeler den tutun susturucuya içindeki elyaja kadar bir ton ince ayrıntı düşünülüp karbonmonoksit gaz çıkışını en aza düşürmeye çalışıyor bir çoğu fabrika bunu egzozla uğraşmaktansa katalizör denen parçayı kullanıyor ve haliyle motor güçten azda olsa bir kayıp veriyor.olay bundan ibaret. özellikle bi egzoz a 1000 euro verenler... kimse kendini kandırmasın.

(egzoz ve bazı yazım hatalarını dikkate alamayınız !)
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    performans egzosu die die bişi yok arkadaşlar hala herkez aynı şeyleri soruyor ve cevap bekliyor. ayrıca performans egzosla bitmiyor (piston ,krank ,segman ,emme ve egzoz manifoltu ,buji, egzoz manyeto ,katalizör iptali , bobin , beyin proglama (chip tuning) ve daha bir sürü şey ki bunların hepsini yaptığınızda 15 bg lik bi motorda en fazla alabileceğiniz güç 2 bg dir hadi 3 olsun. performans egzoz ları dedikleri şey hani bi ton dyno testlerinde adam 200 gb lik motorunda 3-5 bg güç daha el ediyoya hıh işte bu noktada bir çok kullanıcı yanılıyor nedeni uero 2-3 dedikleri standartlardan doalyı orjinal gabrika çıkışlı egzoslarda perdeler den tutun susturucuya içindeki elyaja kadar bir ton ince ayrıntı düşünülüp karbonmonoksit gaz çıkışını en aza düşürmeye çalışıyor bir çoğu fabrika bunu egzozla uğraşmaktansa katalizör denen parçayı kullanıyor ve haliyle motor güçten azda olsa bir kayıp veriyor.olay bundan ibaret. özellikle bi egzoz a 1000 euro verenler... kimse kendini kandırmasın.

(egzoz ve bazı yazım hatalarını dikkate alamayınız !)
    Egzozdan çıkan sesin performansı o yoksa motosikletin performansı değil Ayrıca ben sessiz seviyorum. Benimde cbf150 var kaskı takınca motorun sesini bile zor duyuyorum. Gerek de yok zaten.

gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    benim külüstürü gençten aldım üstünde king die bir egsoz vardı orjinalini de verdi)) aldığım hafta orjinaline döndüm...ging ide 50 tl den sahibindende sattım . hiç pişman değilim. gs 500 ün performans egsozu vace hines mesela diğerlerinin hiçbiir performan vermiyor kaybettiriyor..motor için özel egsoz değilse takmanın faydası yok ne yazıkkki...
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    memnunsan devam et

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)