100'lük Cupta nasıl vites küçültcem !! Çok önemli lütfen
Reklamlar
-
Arkadaşlar 100'lük cupu çalıştırmayı vites artırmayı öğrendim fakat
4.viteste gidiyorum ve durmam gerekti nasıl vitesi düşürcem gazı kes 3 kere vitese bas (ama böyle N BOŞ VİTESE GEÇMEZMİ )
Vites dizilişi 1 N 2 3 4
Arkadaşlar lütfen bide bayır aşağı inerken boşa alsam bişey olurmu yani mesela 60 la düz yolda gidiyorum vitesi boşa nasıl alıcam yarım bas falan diyolar
Siz bana şunu anlatın 4.viteste 80 le gidiyorum ve 20 ile gitmek istiyorum bunu nasıl yapıcam Frenler hariç bi anlatıverin lütfen..
Reklamlar
-
dostum bi motoru al sen zaten onları öğrenirsin aha bende cub alcam dogru zamanı bekliyorum ama böyle konuları hiç takmıyorum kafama(daha önce motosiklet bile kullanmadım)
-
-
yarı otomatikleri hep merak etmişimdir
Mesela 80 ile giderken aniden durmak gerekti motosiklet ve otomobillerde belli bir hızdan sonra motor zorlanmasın diye debriyaja basarız bunda nasıl oluyor o işlem yani debriyaj olmadan düşük hızda yüksek vitesden nasıl indirilir ?
kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
Demirden korksak motora binmezdik..
-
-
Merhaba. Cup türü yarı otomatik motosikletlerde, vites pedalına bastığınız zaman debriyajı ayırır, bıraktığınız zaman vitese geçer. Yani 4. vitesle giderken vites pedalına basılı tuttuğunuz sürece boşta gidersiniz, bıraktığınızda tekrar vitese geçer. Yalnız bu yöntemi uygularken pedalı sonuna kadar basmak zorundasınız. Eğer yarım basılı tutarsanız, debriyaj balatası sıyırabilir. Bu arada, bu yöntem tam anlamıyla vitesi boşa almak değildir. Geçici olarak, idareten boşta gitmek içindir. Tam anlamıyla boşa almak için vitesi "N" pozisyonuna getirmeniz gerekir.
Ayrıca 4. vitesle 80 km hızla giderken hiç fren kullanmadan 20 km ile gitmek, vites pedalında teker teker geriye basarak vitesi 20 km hızla gidecek seviyeye(1. yada 2. vites'e) motor freni ile düşürmek mümkün. Lakin motorunuzun canını yakabilecek bir yöntem olduğu için tavsiye etmiyorum. En sağlıklı yöntem; fren ile motorun hızını uygun vites hızına düşürüp vitesi küçültmektir.
-
bu gayet açıklayıcı oldu benim içinde, sağol..
-
Kardeş benim içinde çok açıklayıcı oldu yani vitesi boşa almak için sonuna kadar küçültme pedalına sonuna kadar basılı tutcam boşta gitcek daha sonra kendi yavaşlamaya başlıcak 50 km ye düşünce bırakcam 3 e takcak böylemi anlamışmıyım kardeşim
-
bu tip motorlarda debriyajdan ayrı birde varyatör sisitemi vardır yani sen diyelimki 4. viteste gidiyorsun ve aniden durman gerekti vites küçültmeye uğraşmana gerek yok asıl frenlere dur korkma motor istop etmez..duruncada 4 ten -3-2-1-N diye boşa alabilirsin ama yukarda arkadaşların dediği gibi kompresyon dan yararlanarakta fren yapabilirsin istersen karar senin.
-
selam kardeşim bu tip motorlardan bendede var bende bilmiyordum ilk başta ama zamanla öğrendim. öncelikle motorda durmayı kafana takma adı üstünde yarı otamatik yavaşladığında debriyaj devreye giriyor. diğer soruya gelince bayır aşağı nasıl salıcam diyorsun çünkü motor vitesteyken bir süre kompresör yapıyor. Şimdi cevaplayayım 4. viteste olduğun için vitesi ileri atamazsın bu yüzden vites küçültür gibi yapacaksın. vites küçültme pedalına sonuna kadar basacaksın lakin asla salmıyacaksın bu şekilde debriyaj devreye giriyor.(aman diyim küçültme pedalını salarsın çünkü saldığın anda motor ani ve şiddetli bir kompresör yapar yere çakılırsın maazallah )
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)