sorunuzun cevabı içinde saklı mz yerli diyorsunuz sonra 90 model almanı bende de vardı diyorsunuz..
burda firmanın menşe-i kökeninden bahsediyoruz üretim stratejileri taktikleri o firmanın kendi bünyesinde kendini kapsar pegeout örneği de bir örnekdir pegeout isim hakkını vermişdir türkiyede j9 üretiliyordur olabilir..
bu o arabayı başka bir marka yapmaz isterse o araba döküntü hurda olsun önde pegeout nun amblemi varsa pegeoutdur. pegeout firması o amblemi o ismi o j9 denen aracın önüne konmasını göze almışsa o onların biliceği bir kalite politikasıdır..
bu kadar basit tartışılıcak bir konu yok bu konuda ..
siz o j9 du almanyaya götürüp bir almana satarsanız alman ona türkmalı demez alman ona hacı murat demez alman ona pegeout der neden önde pegeoutnun amblemi var ruhsatta pegeout yazıyor pegeoutunun servisine bakıma sokuyor adam o aracı pegeoutdan alıyor..
türkiyede üretilmesi adi olması dandik olması o almanı bağlamaz oda ucuz olduğu için yada şeklini beğendiği için bir nedenden alıyordur..
bu almanya örneği italya içinde geçerli ispanya içinde geçerli o j9 un satıldığı her ülke için geçerli o j9 gören pegout der.. elin avrupalısı otokarı falan tanımaz bilmez anlamaz onlar gördükleri ambleme markaya bakarlar..
bu ybr 125 içinde geçerli cbr 125 içinde geçerli..
not: bu arada j9 un dünyada hiç bir yerinde satılmadığını biliyorum sadece örnekleme amaçlı verdim... yani markanın üretildiği yerin hiç önemi olmadığını markanın üstündeki kendi isminin marka değerinin önemli olduğunu belirtmek için bu örneği verdim..