Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

KGS cezası

REKLAM ALANI

Arkadaslar bilindiği üzere ülkemizde paralı yollar mevcut.Edirne istikameti üzerinde bu yolda giderken kartımızda para bitti.ve arkadasım 2 motorlu Yanyanaa geçiyoruz araba gibi gel öyle yapalım vs dedi.yaptık ve cihaz öttü :D şimdi ceza gelip gelmediğini öğrenmek istiyorum ki üzerinden aylar gecti ve faizi çok yükselmiş diyolar:S tutuşmuş durumdayım. Netten bulamadım nasıl öğrenebilirim ceza min olup olmadıgını ? Ve son olarak Sakarya festival e giderken bu sefer kartı okuttuhum halde cihaz alarm vermişti lakin parayı çektiği için pek önemsememiştim. Ayvayı yenemek için hemen öğrenmek istiyorum belki de zaten batmış durumdayimdir. İnt üzerinden yada bi bankadan vs öğrenmem mümkün mü ? İlla köprü ayağına mı gitmek zorundayim ? Bilgilendirirseniz sevinirim
    '4' TEKER BEDENİMİ, '2' TEKER RUHUMU TAŞIR !

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    İnternette arayıp da bulamaman ilginçmiş. Önce gerekli linki vereyim; http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

Gelelim detaylara. Öncelikle tebliğ edilmemiş bir ceza için faiz falan ödemezsin. Yani sana posta yoluyla bir ceza makbuzu ulaşmadıysa ceza gelecekse bile geldikten sonra ödeme süresi işler. Ceza makbuzu eline ulaştıktan sonra 30 gün içinde ödersen herhangi bir faizi yok. 15 gün içinde ödersen %25 indirim yapılıyor. Zaten verdiğim linkten plakanı sorguladığında ceza görünmüyorsa sorun yok. Daha sonra gelmez. KGS geçişi sırasında ötmesi yani uyarı vermesi zaten normal bir şey. Motosiklet kartıyla normal geçiş yaptığında kaçak geçiş uyarısı verir zaten. Sebebi de otomobillerin indirimli motosiklet KGS kullanmasını engellemek(miş). Yan yana geçme olayıysa. Ben KGS çok fazla kullanmadığım için arabamda kullandığım KGS ile geçiyorum motor kullanırken de. Madem 4 teker parası veriyorum o zaman 4 teker geçelim diyerek yakında motosikletli varsa yanımda geçmesini teklif ediyorum Şimdiye kadar sorun olmadı ama tabi otomobil KGS'si kullandığım için zaten sorun olacağını da sanmam.

verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım hayır adresıme herhangı bır posta gelmedı.ayrıca lınk i de denedım, geçiş ihlalımın bulunmadıgını yazıyor.içim rahatladı dıyebılırım. =D
    '4' TEKER BEDENİMİ, '2' TEKER RUHUMU TAŞIR !

unsaloc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pegaso650-Cbf150-KLE500-F650GS
    Lİnkte ceza görünmüyorsa sorun yok zira iki gün içinde linkteki sorguya düşüyor ceza varsa.

Bu arada eğer ceza yemiş olsaydınız edirne-mahmutbey en uzak mesafe ücreti 6 küsür lira bunun on katı ceza + geçiş ücreti ile 71-72 lira bir ceza geliyor.
    15 gün içinde öderseniz 51 liraya düşüyor.
    Fakat 10 gün içinde ceza gelen plakanıza OGS veya kredili KGS çıkartırsanız cezanız iptal olup karttan veya cihazdan sadece en uzak mesafe geçiş ücreti olan 6 küsür lira tahsil ediliyor. Bu da bir anektod olarak başlıkta kalsın ;)
    Sizin altınızda bez varken , bizim altımızda MZ vardı

"Tecrube, limitlerini bilmektir"

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)