Motor almak konusunda babaları ikna etmenin bir yolu varmı
Motor almak konusunda babaları ikna etmenin bir yolu varmı
Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.
Babalar ikna olmaz...
Inanır!
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Baba ŞU 1200GS ler nasıl ?
Güzel Olum
İlerde Bir tane alak baba ya hem bmw sürmüş oluruz
LOTODAN ÇIKARSA NİYE ALMIYIM OLUM ))
2020 'Tracer 900 İcon Blue
o iş cidden çok zor bende o durumdaydım yeni 50cc lik motora ikna ettim şimdide diyo yok olmaz artık hayatın boyunca 50cc den daha yüksek hacimli motor almayacağına söz ver alayım diyor bi yandan söz diyesim geliyor bi yandan geleceği düşünerek 125 ve 150cc lik normal motor kullanma isteğim var ama bi açıdan da önceden bisiklet dışında 2 tekere hayatta izin vermezdi sonra eskaza elektrikli bisiklete ikna ettim 1 sene kullandım sonrasında sigarayı bırakma karşılığında 50 cc motor sözü verdim şimdi sigarayı bıraktım 50cc motor arıyorum ama ileride ne olacak bilmiyorum
umarım elektrikli bisikletden motora geçişim gibi olur 50 cc den yüksek cc li motorlara geçişim
kısaca kademe kademe, adım adım 2 tekere alıştırma ve güven duygusu sağladıkça bi üst kademeye geçiyorum yoksa biliyorum birden baba bana motosiklet el desem hayatta almaz ilerde de aldırmaz
Kendini koruyacağına inandır önce hız yapmayacak bu uslu uslu sürecek desin güvensin sana.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Babamın bana güveni sonsuz. Ama diğer trafikteki insanlara güvenemiyor. Çevresinde bir çok arkadaşı motor kazası yüzünden hayatını kaybetti. Ama kuzenlerimin hepside motorcu.(5-6 kişi) Yeni motor almak için motorumu satmıştım. Şimdide bana yüksek motor aldırmıyor. Onun için bir şekilde ikna etmeliyim onu. Diyorum motor almadan önce korumaları alsam ikna olur mu
Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.
Sadece babalar ikna edilse iyi bütün sülalede karşına çıkabiliyor bazen...
Bende olduğu gibi...
Geçenlerde annem teyzem babam annanem sohbet ediyoruz dedim motor satışları patlamış ötv düştüğü için falan dedim sonrada motor almak lazım 250 cc ye kadar motorlar ucuz falan...Hepsi bir ağızdan olmaz motor TEHLİKE li dedi...Halbuki Babam senelerce motor sürdü şimdi sürmüyor ama bu ssevgiyi bana o aşıladı desek yeridir Ama onda da aynı tepki Oğlum izmir de motor sürülmez burası tehlikeli İstanbul'da yaşasak durum ne olur onu hiç kestiremiyorum
Şeytan İcadı
care buyuk sehirleri terk etmek...
Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...
Allah tan böyle bir derdim yok...
ilk zamanlar sıkıntı yapabiliyordu, şimdi oda alıştı...
alırım satarız çıkarım giderim bir laf demez...
yeterki bana sarma diyor(:
benim yaptığım gibi yapmanı tavsiye ederim.=)
-Baba ileride motor almayı düşünüyorum ama tam korumalı ve sağlam hız yapmayan başımı ağrıtmayacak bir şey olacak.
-Olur ama şimdi değil
1 hafta sonra.
- Baba benle aşağı gelir misin?
- Bu motoru aldım çok düşeş buldum zaten hız yapmıyor,benim yaşımdaki eşşeklerin hepsi öldü ve tecrübeliyim bilirsin
- Hayırlısı olsun oğlum almışsın bir kere
Çoğunluğun yaptığı şey daima yanlıştır.
Babalarda haklı, biz baba olunca bizde haklı olacaz ama eğer motor tehlikeli diye kullanılmıyorsa sokağa çıkmayalım her yer tehlike.. Motorda en azından biraz daha hızlıyız kaçma şansımız yüksek
Bunun haricinde babam 20 senelik kamyon şoförü ve hayatı boyunca o kadar fazla motor kazası görmüşki ne benim ne hiç bir tanıdığının motorla ilgilenmesini istemiyor.. Anlamadığım şu ki motorda bu kadar kaza varken arabalarda hiç mi kaza yoktur? Arabadaki adam içki içerek biner çünkü kurtulma şansı vardır.. Ama motorda yiyosa bin zihniyeti var.. Ulaşım aracı+mükemmel bir zevk+kötü alışkanlıklardan bir nebze uzak tutucu bu üçü bana yeter
Birde babam anlasa
Konu hakkında yardımcı olamadım biliyorum ama görmüşken bunları yazmak istedim, okuyanlara teşekkürler
*İyi gelişmiş refleksler şanstan daha hızlıdır.
*Ön sezilerini dikkate almayı öğren.Bir gün hayatını kurtarabilir.
ah işte bende onun çabasındayım aslında bu konuda çabadan çok yaptıklarımı pek ciddiye aldıklarını söyleyemem daha elektrikli bisiklet alınırken kask aldırdım ve her kullanmada bakkala dahi olsa taktım ve benzinli motora geçince işi biraz daha gelişttirip ceket eldiven falan almayı ve her defasında kullanmayı planlıyorum ayrıca bu ve bir çok sitede güvenli sürüş üzerine yazı bilgi okudum kendimi geliştirdim izmire gelen serhat klavuzun seminerine gittim şimdide motosiklet ehliyeti için sınavlara hazırlanıyorum
ikna için daha neler yapabilirim bilmiyorum
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)