Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Babaları İkna Etmek

REKLAM ALANI
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı Thisfalse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ölüm her an kapımızda onu motosiklete yüklemek anlamsız
    yuhhh...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SinanATASOY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olm??

Son 4 yıldır birlikte yaşamıyoruz... Bilince ne olacak? Ölüme alışmak daha mı kolay olacak? Yoksa her gün ölecekmi diye ölüp ölüp dirilecek mi?
    Bana kalırsa söylemelisin yarın bi gün allah korusun kaza yapsan başına bişi gelse adam vicdan azabı duyar keşke karşı çıkmasaydım keşke bana söyleseydi belki herşey çok farklı olurdu diye düşünürdü..

Motosikleti
    cbf150+xl1000varadero
    Alıntı poyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte ben o ikna edemediğiniz babalardanım!!
    ben hayatta iken istanbulda oğullarıma motosiklet yasak.
    Ben onları cami avlusunda bulmadım.Onları seviyorum..onun için yasak..
    baba sen ne ettin yaa....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:47 ----------

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sene 1990 ,

- Baba ben motor aldım
    - İyi halt ettin sen motora binmeyi bilmezsinki eve nasıl getirdin eşşoğlusu.
    - Şeyy bende onu arzedecektim şu benim motoru bayiden alıp bi eve şeetsen diyodum.
    - Yuhhhhhh
    okudum koptum... sonra kafamda canlandırdım yine koptum. helal

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    daha bunun birde anne kısmı var
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

Motosikleti
    cbf150+xl1000varadero
    babacım bu mektubu siz okurken ben çok uzaklarda olacağım ama beni merak etmeyin. sevdiğim kadının ormanda çok güzel bir karavanı var orda yaşayacağız, onun yanında olmam gerekiyor, yanlız bırakamam onu çünkü çocuğumuzu doğurmasına az kaldı. çevresi çok geniş nikahımızı yıldırım hızıyla kıyacaz. geçimimizi ise az öncade belirttim gibi çevresi çok geniş, kendi yetiştirdiği otları ben pazarlıyacam ama korkmana lüzüm yok onun çevresine satacağım, yani problem olmaz.böylelikle para biriktirip aşkımın kumar borcunu ödemeyi en kısa zamanda istiyoruz. çocuğumuz biraz büyüsün 5,6 sene sonra elini öptürmeye geleceğiz gelinini de o zaman tanırsın sende eminim onu çok seveceksin.

eğer kalbi sağlam ise bunları yazın ama değilse sakın haaa.
    en altına da küçük bir not. babacım bunların hepsi şaka sadece sana hayatta ne kadar kötü şeylerin olduğunu hatırlatmak idi. sadece çok sevdiğim motosikletimi almış bulunuyorum anlayışlarınız için şimdiden teşekkürler dünyanın en iyi babası benim babam.
    (belki bir fikir verir bu, umarım)

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    BABAYIM BEN, BABA!!!
    Küçücüktün… ufacıktın…El kadardın ilk tanıştığımızda…
    Öyle sevinmiştim ki… Boğazım düğümlenmişti…Gözlerim dolmuştu ama yine de ağlayamadım…
    Erkek adamdık ya, babadan öyle görmüştük biz…
    Ama artık bende babaydım, baba…
    Sonra o kelimeyi senden duyuşum…”papa” derdin ilk, “papa”… Olsun bu da yeterdi bana…
    Allahım nasıl bir mutluluktu… Şükrettim defalarca…
    Emeklerken, ilk adımda, yürürken, koşuştururken…Ben hep kendimle gurur duydum…İşte benim oğlum dedim…
    İlk bisiklet… Üç tekerli…Sonra iki…
    Ya mavi önlük… Okumayı da ilk sen söktün… Hepsi beş karne…Takdirler…
    Ben hep gurur duydum seninle…
    Sonra bir gün dedin ki “baba ben motor alacağım.....
    aldın da!! …Seni nasıl kırardım evlat…
    Gurur kaynağımdın…O gün seni öpemedim ya…Sarılamadım ya doyasıya…
    Biz öyle gördük çünkü…Baba içinden severdi…Ben hep içimden sevdim seni…
    Kahvede, pazarda tüm dostlara seni anlatırdım ben… çocukluk resimlerini gösterirdim…
    doktor olacak benim oğlum, cerrah olacak profesör olacak derdim…
    Mahallenin gençleri seni sorarlardı hep,”nasıl doktor olunur” derlerdi…Benim koltuklarım kabarırdı.
    Sonra bir gün dediler ki, senin oğlun ....…
    Bir motosiklet kazası........!!!!!!
    İnanmadım…
    Benim oğlum ölür de babasına bu acıyı yaşatır mı…
    Haklıymışım zaten… Yapmamışsın…

Sen değilmişsin kırmızı ışıkta geçen kamyonun altındaki..
    sadece motorun aynıymış..

Peki ya onun babası!!!!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:13 ----------

Alıntı thisfalse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor almak konusunda babaları ikna etmenin bir yolu varmı
    [sıze="6"][/sıze]

yoook!!!!!!!!!
    Asla yooook!!!

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    elbet belki baba olunca en iyi anlayacağız ama korkununda ecele faydası yok aynı oranda bir otomobilinde kaza riski var ki insanlar hep bu riski göz ardı ediyorlar bana kalırsa kaza sırasında bir motosikletin bir arabaya göre daha çok kurtulma seçeneği var ama bana göre arabada daha az

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:40 ----------

elbet belki baba olunca en iyi anlayacağız ama korkununda ecele faydası yok aynı oranda bir otomobilinde kaza riski var ki insanlar hep bu riski göz ardı ediyorlar bana kalırsa kaza sırasında bir motosikletin bir arabaya göre daha çok kurtulma seçeneği var ama bana göre arabada daha az

Motosikleti
    Aprilia RS "08
    Birde arkadaşlarım dalga geçiyor küçük cc motosiklete binip kaza yapınca sakat kalacağına almışken 1000lik filan al direk öl diye

srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    ben ilk motorumu aldıktan 3 ay sonra ilk önce anneme söyledim alıştırarak. oda babama söyledi doğal olarak. ben ailemden ayrı yaşadığım için işim daha kolay oldu. babamla ilk telefon görüşmemizde niye motor aldın? üstüne şu kadar daha koysan şu arabayı alırdın dedi ilerleyen zamanlarda babam yanıma ziyaretime geldiğinde birkaç gezi yaptık. motorla birlikte birkaç doğa gezisinden sonra temiz havanın verdiği rahatlama hissiyle babamda birtakım değişiklikler gerçekleşti.bende sürmek istiyorum dedi boyu yetmediği için bu isteğini yerine getiremedim

annemde ilk başlarda sürekli motoru satmamı istiyodu. annemin beni ziyaretinde zar zor ikna ederek onuda motorla gezmeye ikna ettim. mersin - gözne - tarsus- adana arası sakin bir gezi yaptık. (otobanda hızı arttırdığım zamanlarda çimdiği bastı) gezimiz bittiğinde ben ağız aramak için satacam bu motoru dediğimde annemin cevabı: ''yok yok satma senin motorun güzel''
    (annem 55 yaşında ilk defa motora bindi)

sonuç olarak geldiğimiz en son nokta ''ben izin aldım memlekete geliyorum'' dediğimde ''motorlamı gelecen?'' sorusuyla karşılaşıyorum.

gayet aklı başında motor kullandığımı gösterdiğim için onlara güven verebildim.
    zaten bütün mesele GÜVEN VERMEKTE!!!!
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

Thisfalse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şuan Yok
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yuhhh...
    Yanlış anlamış olabilirsiniz. Demek istediğim motosiklet üstünde ölmezsek o an başka bir sebepten ölecektik. Daha doğrusu bir din öğretmenim bana öyle söylemişti. Ne kadar doğru bilmiyorum. O konu yüzünden öyle birşey yazdım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:57 ----------

BABAYIM BEN, BABA!!!
    Küçücüktün… ufacıktın…El kadardın ilk tanıştığımızda…
    Öyle sevinmiştim ki… Boğazım düğümlenmişti…Gözlerim dolmuştu ama yine de ağlayamadım…
    Erkek adamdık ya, babadan öyle görmüştük biz…
    Ama artık bende babaydım, baba…
    Sonra o kelimeyi senden duyuşum…”papa” derdin ilk, “papa”… Olsun bu da yeterdi bana…
    Allahım nasıl bir mutluluktu… Şükrettim defalarca…
    Emeklerken, ilk adımda, yürürken, koşuştururken…Ben hep kendimle gurur duydum…İşte benim oğlum dedim…
    İlk bisiklet… Üç tekerli…Sonra iki…
    Ya mavi önlük… Okumayı da ilk sen söktün… Hepsi beş karne…Takdirler…
    Ben hep gurur duydum seninle…
    Sonra bir gün dedin ki “baba ben motor alacağım.....
    aldın da!! …Seni nasıl kırardım evlat…
    Gurur kaynağımdın…O gün seni öpemedim ya…Sarılamadım ya doyasıya…
    Biz öyle gördük çünkü…Baba içinden severdi…Ben hep içimden sevdim seni…
    Kahvede, pazarda tüm dostlara seni anlatırdım ben… çocukluk resimlerini gösterirdim…
    doktor olacak benim oğlum, cerrah olacak profesör olacak derdim…
    Mahallenin gençleri seni sorarlardı hep,”nasıl doktor olunur” derlerdi…Benim koltuklarım kabarırdı.
    Sonra bir gün dediler ki, senin oğlun ....…
    Bir motosiklet kazası........!!!!!!
    İnanmadım…
    Benim oğlum ölür de babasına bu acıyı yaşatır mı…
    Haklıymışım zaten… Yapmamışsın…

Sen değilmişsin kırmızı ışıkta geçen kamyonun altındaki..
    sadece motorun aynıymış..

Peki ya onun babası!!!!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:13 ----------

[sıze="6"][/sıze]

yoook!!!!!!!!!
    Asla yooook!!!

Peki siz motor kullanıyormusunuz ?
    Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.

halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    valla benim pedere dedim baba 13 milyara motor beğendik dedim.. yok oğlum o paraya evinin çeyizini alırız dedi peki 4 milyarlık motor var dedim git al dedi bende cbf 150 aldım ))

Motosikleti
    Şuan Yok
    Alıntı halepli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla benim pedere dedim baba 13 milyara motor beğendik dedim.. yok oğlum o paraya evinin çeyizini alırız dedi peki 4 milyarlık motor var dedim git al dedi bende cbf 150 aldım ))
    Bizimki olayın parasında değil, can güvenliğinde

halepli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha cygnus l
    Alıntı Thisfalse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizimki olayın parasında değil, can güvenliğinde
    Ya ilk öncelikle can güvenliğide cbf almadan önce 8 senelik activayla tecrübem var o yüzden karşı gelmiyor uzun yollara gitdiğimdede karşı çıkmıyor ( örn:100-150 km lik yollar ) babamın ayrıca gençliğindede rus jawası varmış

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    ölümüne alışabilmek, evlada mahsustur babaya değil. yaradılış öyle....
    işte böyle düşündüğüm için ben kullanıyorum..çocuklarım değil..
    Ben, izin veren babalara ne kadar saygılıysam.benim düşünceme de lütfen saygı gösterin olur mu

srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    işte böyle düşündüğüm için ben kullanıyorum..çocuklarım değil..
    Ben, izin veren babalara ne kadar saygılıysam.benim düşünceme de lütfen saygı gösterin olur mu
    babalarımızın zamanında siyasetin içinde olupta şimdi bizi uzak tutmaya çalışmalarını gibi
    bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın

Motosikleti
    Şuan Yok
    Alıntı halepli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya ilk öncelikle can güvenliğide cbf almadan önce 8 senelik activayla tecrübem var o yüzden karşı gelmiyor uzun yollara gitdiğimdede karşı çıkmıyor ( örn:100-150 km lik yollar ) babamın ayrıca gençliğindede rus jawası varmış
    Anladım

Bu arada tabiki herkese saygımız var. Özellikle babalara ve annelere. Babalarımız bizim iyiliğimizi ister her zaman bunuda iyiliğimiz için yapıyorlar bununda farkındayız ama farklı düşünmek lazım. Mesala kaldırımda yürürkende başımıza birşey gelebilir doğru değilmiyim ? Ozaman kaldırımdada yürümemek mi gerekiyor ?

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Babayı ikna etme motorun parasını ödettirmek için mi yoksa parası sizden sadece babamdır rızası olsun diye mi?

Ben üniversiteyi bitirip iş hayatına girene kadar motor hayal benim için.Son aylarda çok sert kavga ettik yumruk yumruğa girdik resmen.Ayda 100 lira zor çıkıyor bana oda boğaza gidiyor.Herşey zamanla olur diye avutuyorum kendimi...

Motosikleti
    Şuan Yok
    Alıntı Carbon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babayı ikna etme motorun parasını ödettirmek için mi yoksa parası sizden sadece babamdır rızası olsun diye mi?

Ben üniversiteyi bitirip iş hayatına girene kadar motor hayal benim için.Son aylarda çok sert kavga ettik yumruk yumruğa girdik resmen.Ayda 100 lira zor çıkıyor bana oda boğaza gidiyor.Herşey zamanla olur diye avutuyorum kendimi...
    Parası Bizden, Rızası Ondan

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı ToLGa_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

vallahi benim motoru babam aldı, benden çok kullanıyor
    peder eski jawacılardan ama
    katılmamak elde değil... eve gelirim bakarım babam yok... anne babam nerde motorla gitti... onun motor burda... anne benim motorlamı gitti... üfff... motor gelir benzin yok... baba neden böyle yapıyorsun... sen yine motoru bağlatınca gelirsin yanıma.... ben motoru trafikten çıkarırken senden para istiyormuyum... bir depo benzinin lafının yapıyorsun... öfff iyi tamam....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

dalbay444 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150
    Ben bi kere motoru vereyim dedim. Çalıştırmasıyla uçması biroldu. ALLAH c.c esirgedi birşey olsaydı o gün daha motorun yanından bile geçmezdim. Kimsenin kötülüğünü istemez anne baba unutmayın.
    Korkaklıkta AR. İlerlemekte şeref VAR.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)