Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Babaları İkna Etmek

REKLAM ALANI
    c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    Bence en önemli konu; babanızın size karşı olan güvenini sağlamanız. Benim babamda ilk başlarda motosiklete çok karşıydı ama daha sonra benim nekadar çok istediğimi görünce ve ona güven verince aldı, daha motosikletimi almadan kaskımı, montumu, eldivenlerimi, brandamı, kilitlerimi, dizliğimi hepsi aldım, bunlarla birlikte babamın karşısına geçtim ve güzelce konuştum. Almak istediğim motoru iyi bir şekilde anlattım ve gösterdim. Bi süre sonra imkanlar çerçevesinde ilk motoruma kavuştum ve halen kullanmaktayım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    - "Ben sana güveniyorum, etrafa güvenmiyorum oğlum/kızım" diyorsa sana güvenmiyordur ancak bu güvensizlik belli bir sebebe dayanmıyordur. İkna edilmesi zordur.

- Gençliğinde motor kullandı ve kaza yaptı ise ikna edilmesi zordur.

- Motor kazasında arkadaş kaybettiyse ya da arkadaşının sakat kaldığına şahit olduysa ikna edilmesi çok zordur.

- Otomobil kullanırken bir motor ile kazaya karışıp motosikletliye zarar verdiyse ikna edilmesi çok çok zordur.

- Kendisi kullanırken motor kazası yapıp artçısı sakatlandı ya da daha kötüsü hayatını kaybetti ise ikna edilmesi imkansızdır.

Eğer illa motor alacaksan, ailenle konuşursun. "Ben bir motosiklet alacağım, bilginiz olsun" dersin. Alır kapıya koyarsın. Sonuçlarına katlanırsın.

Bunun da tabii sorunlu yönleri var. Ben gençken bunu yapmaya kalktığımda babam "Bu kadar istiyorsan al elbette oğlum, yalnız bir de ev tutmayı ihmal etme çünkü o an itibarı ile artık bu evde yaşamıyor olacaksın" demişti. Boş atmıştı herhalde, bilemiyorum. Dolu tuttuğu kesindi ama çünkü anneciğimin o diyaloğun sonunda nasıl üzüldüğünü görünce vazgeçmiştim o sevdadan o zamanlar. Çok uzun sürdü motor almam, çok geç oldu. Çok zaman kaybettim.

Bir tek şeyi asla tavsiye etmem. Motosiklet alıp bunu ailenden gizleme. Her konuda geçerlidir bu tavır aslında. Bir şeyi yapıyorsan, göğsünü gererek yaptığını söyleyebilmelisin. Gizlemek zorunda hissedeceksen, hiç yapmamak evladır...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    - "Ben sana güveniyorum, etrafa güvenmiyorum oğlum/kızım" diyorsa sana güvenmiyordur ancak bu güvensizlik belli bir sebebe dayanmıyordur. İkna edilmesi zordur.

- Gençliğinde motor kullandı ve kaza yaptı ise ikna edilmesi zordur.

- Motor kazasında arkadaş kaybettiyse ya da arkadaşının sakat kaldığına şahit olduysa ikna edilmesi çok zordur.

- Otomobil kullanırken bir motor ile kazaya karışıp motosikletliye zarar verdiyse ikna edilmesi çok çok zordur.

- Kendisi kullanırken motor kazası yapıp artçısı sakatlandı ya da daha kötüsü hayatını kaybetti ise ikna edilmesi imkansızdır.

Eğer illa motor alacaksan, ailenle konuşursun. "Ben bir motosiklet alacağım, bilginiz olsun" dersin. Alır kapıya koyarsın. Sonuçlarına katlanırsın.

Bunun da tabii sorunlu yönleri var. Ben gençken bunu yapmaya kalktığımda babam "Bu kadar istiyorsan al elbette oğlum, yalnız bir de ev tutmayı ihmal etme çünkü o an itibarı ile artık bu evde yaşamıyor olacaksın" demişti. Boş atmıştı herhalde, bilemiyorum. Dolu tuttuğu kesindi ama çünkü anneciğimin o diyaloğun sonunda nasıl üzüldüğünü görünce vazgeçmiştim o sevdadan o zamanlar. Çok uzun sürdü motor almam, çok geç oldu. Çok zaman kaybettim.

Bir tek şeyi asla tavsiye etmem. Motosiklet alıp bunu ailenden gizleme. Her konuda geçerlidir bu tavır aslında. Bir şeyi yapıyorsan, göğsünü gererek yaptığını söyleyebilmelisin. Gizlemek zorunda hissedeceksen, hiç yapmamak evladır...
    Bu cok etkili bir yazi olmus
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

Motosikleti
    ninja 250 siyah-2011
    Ben ilk motosiklet istediğimi söylediğimde "ya biz ya motor" dediler
    Önce arkadaşlarla motorla geziyoruz diyerek evde ara sıra da olsa motosiklet kelimesinin anılmasını sağladım..
    Sonra "baba bugün motor kullandım arkadaşın, o kadar da zor değilmiş" cümlelerine başladım..
    Yavaş yavaş alınan ekipmanlar kask, mont vs..
    Sohbetlerde "dünyaya bi kere geliyoruz tutkuları gerçekleştirmek lazım ve baba bugüne kadar senden hiçbişeyi bu kadar çok istemedim" duygu sömürüleri filan derken 8 ayda motosikletimi alabildim
    Onları üzmeden tatlı tatlı ikna etmek en güzeli
    [B]Rüzgara karşı koşmadıysan onla esmeyi bilemezsin, henüz motora binmediysen ben yaşıyorum diyemezsin :wiinkk:[/B]

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    senelerce motor almak için ben babamı ikna etmeye çalıştım ve aldım sonunda

şimdi motoru satmak için babam beni ikna etmeye çalışıyor

demem o ki ikna falan etmeyin alın, o sizi ikna etmeye çalışsın
    Ninja

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki,kendinize ait düzenli bir geliriniz yoksa(maddi açıdan) babaları ikna etmek çok zor iş.Özellikle 20'li yaşlarda,yani henüz evlenmemiş olup aileyle yaşarken,öğrenci vs. olup yemeyerek içmeyerek para biriktirip motor almak mı

- Baba ben scooter almak istiyorum...

- Ne yapacaksın scooter'ı.

- Binip gezeceğim baba,hem herkeste var sen de görüyorsun.Büyük motor olmadığı için tehlikesi de yok...

- Bir yürü git oğlum gebereceksin(Tabiki sinirle söylüyor) kapının önünde araba var,istediğin zaman bin git işte...

- Ama baba ben scooter...

- Tamam kes...Haberleri hiç izlemiyor musun?Hergün kaç insan evladı ölüyor bu motor belasından...

- Ama baba ben full koruma giyeceğim.Bir şey olmaz...

- Ulan üstünden tır geçse ne olacak dang...lak...Üzerine beton mu döktürüp gezeceksin...

Babamla motor konusundaki ilk muhabbettim tam tamına böyleydi...Ve bir çılgınlık edip ufak hippi scooterım olan 125 zn mi aldım(Aileden gizli saklı kimseye tavsiye etmiyorum).Babam hiçbir şey demedi.Abartmıyorum benimle konuşmaya başladığında motorun rodaj süresi dolmak üzereydi

Sonra bir gün dedem için acil ilaç almamız gerekti.Ve arabamızda arızadan dolayı servisteydi.Fazla uzatmayayım,babam hayatında ilk kez artçı olarak ufak hippi motoruma bindi ve gecenin bir vakti nöbetçi eczanenin yolunu tuttuk.İlacı dedeme yetiştirdik.Ertesi gün uyandığımda motor yerinde yoktu,aha dedim motoru çalmışlar,o anı bir ben bilirimMeğer babam kaskı takıp motora binmeye gitmişSonrası hemen A2 ehliyetini aldı.Ha motora biniyor mu derseniz,arada sırada.Ama bütün ön yargıları kırıldı.Hatta beraber motor modeli bile seçiyoruz.Ben gt 250 r istiyorum,oğlum daha mütevazi bir şey seç benim yaşıma gitmez diyor İnşallah herkesin başına benim başıma gelen şey gelir.Çünkü anne ve baba öylesine kutsal varlıklar ki,asla üzmemek gerek.Herkes memnun olsun.Hem babalar,hem de biz...
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    Alıntı Thisfalse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor almak konusunda babaları ikna etmenin bir yolu varmı
    bu konuda bıraz kullanıcının yası babayla olan ılıskı durumu ve maddıyat onemlı aslında :D bunları belırtırsen daha ıyı yardımcı oluruz :D

Thisfalse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şuan Yok
    Alıntı mınçıka_35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle şunu söylemeliyim ki,kendinize ait düzenli bir geliriniz yoksa(maddi açıdan) babaları ikna etmek çok zor iş.Özellikle 20'li yaşlarda,yani henüz evlenmemiş olup aileyle yaşarken,öğrenci vs. olup yemeyerek içmeyerek para biriktirip motor almak mı

- Baba ben scooter almak istiyorum...

- Ne yapacaksın scooter'ı.

- Binip gezeceğim baba,hem herkeste var sen de görüyorsun.Büyük motor olmadığı için tehlikesi de yok...

- Bir yürü git oğlum gebereceksin(Tabiki sinirle söylüyor) kapının önünde araba var,istediğin zaman bin git işte...

- Ama baba ben scooter...

- Tamam kes...Haberleri hiç izlemiyor musun?Hergün kaç insan evladı ölüyor bu motor belasından...

- Ama baba ben full koruma giyeceğim.Bir şey olmaz...

- Ulan üstünden tır geçse ne olacak dang...lak...Üzerine beton mu döktürüp gezeceksin...

Babamla motor konusundaki ilk muhabbettim tam tamına böyleydi...Ve bir çılgınlık edip ufak hippi scooterım olan 125 zn mi aldım(Aileden gizli saklı kimseye tavsiye etmiyorum).Babam hiçbir şey demedi.Abartmıyorum benimle konuşmaya başladığında motorun rodaj süresi dolmak üzereydi

Sonra bir gün dedem için acil ilaç almamız gerekti.Ve arabamızda arızadan dolayı servisteydi.Fazla uzatmayayım,babam hayatında ilk kez artçı olarak ufak hippi motoruma bindi ve gecenin bir vakti nöbetçi eczanenin yolunu tuttuk.İlacı dedeme yetiştirdik.Ertesi gün uyandığımda motor yerinde yoktu,aha dedim motoru çalmışlar,o anı bir ben bilirimMeğer babam kaskı takıp motora binmeye gitmişSonrası hemen A2 ehliyetini aldı.Ha motora biniyor mu derseniz,arada sırada.Ama bütün ön yargıları kırıldı.Hatta beraber motor modeli bile seçiyoruz.Ben gt 250 r istiyorum,oğlum daha mütevazi bir şey seç benim yaşıma gitmez diyor İnşallah herkesin başına benim başıma gelen şey gelir.Çünkü anne ve baba öylesine kutsal varlıklar ki,asla üzmemek gerek.Herkes memnun olsun.Hem babalar,hem de biz...
    Keşke herkesin başına böyle bir olay gelsede ailemiz motoru pozitif görse
    Babamda eskiden motor kullanmış senelerce. Kazası olmamış ama dediğim gibi çok arkadaşı ölmüş bu motor uğruna. Ama düşünüyorum şimdilerde motordan önce ekipmanlarımı almaya başlasam nasıl olur diye.
    Her Zaman Kötüyü Söyle. O Zaman Kahin Olma Şansın Artar.

Motosikleti
    Aprilia RS "08
    Ben ilk motorumu aldım kimseden ses seda çıkmadı kendi kararını kendin verirsin dediler 24 yaşındayım, ama biz kullanmamaktan yanayız diyorlar.... fazla sorun çıkmadı yani..

Birde babam bir ortamda motor muhabbeti açılınca benim oğlumdada var diyip soranlarda modeline ben modelden filan anlamam ama öne eğilip kullananlardan diyince onlar racing tehlikeli motor diyip babama gazı veriyorlar

baran.ankara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Bende almak istiyorum ama su sene üniversiteyi kazan bakarız durumunda (ama alacagını hic sanmıyorum) Kapıda araba var napacan motosikleti diyo klasik baba cevabı
    Annemin yegenide eski motorsiklet kullanıcılarından gençliginde ufak tefek 1-2 kaza gecirdigi icin annemde çok soguk bakıyor bu işe :(
    Üniversiteyi kazanınca muhtemelen kendi çabamla birşey alacam ama bi sitede apartmanda yaşıyoruz kapalı garajımız yok en fazla apartmanın içine koyabilirim motoru nasıl bi motor alırım bilmiyorum motor tecrübemde yok imkanım olsa gönlüm Hyosung GT250R den yana
    i moto

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sene 1990 ,

- Baba ben motor aldım
    - İyi halt ettin sen motora binmeyi bilmezsinki eve nasıl getirdin eşşoğlusu.
    - Şeyy bende onu arzedecektim şu benim motoru bayiden alıp bi eve şeetsen diyodum.
    - Yuhhhhhh
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    işte ben o ikna edemediğiniz babalardanım!!
    ben hayatta iken istanbulda oğullarıma motosiklet yasak.
    Ben onları cami avlusunda bulmadım.Onları seviyorum..onun için yasak..

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sene 1990 ,

- Baba ben motor aldım
    - İyi halt ettin sen motora binmeyi bilmezsinki eve nasıl getirdin eşşoğlusu.
    - Şeyy bende onu arzedecektim şu benim motoru bayiden alıp bi eve şeetsen diyodum.
    - Yuhhhhhh

Alıntı poyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte ben o ikna edemediğiniz babalardanım!!
    ben hayatta iken istanbulda oğullarıma motosiklet yasak.
    Ben onları cami avlusunda bulmadım.Onları seviyorum..onun için yasak..
    Onlar da sizi seviyordur
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    KYMCO LİKE 125 cc '2011
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster

benim babamda motosiklet tutkunu ve kullanıcısı olduğundan böyle bir sorunum olmadı... evde kask takmak arabada kask takmak motor sesi çıkarmak babanızı çileden çıkara bilir... buda alda kurtuluyum demesine neden olabilir.....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

vallahi benim motoru babam aldı, benden çok kullanıyor
    peder eski jawacılardan ama
    [COLOR="DarkRed"][U][I][B]" ... [COLOR="Navy"]motosiklet[/COLOR] üstünde ölürsenizde her [COLOR="Black"]motosikletçi[/COLOR]'nin istediği gibi görevinizi tamamlamış olursunuz."[/B][/I][/U][/COLOR]

Motosikleti
    arora ks 150-23 Sarı :)
    -baba 2 dk konuşabilirmiyiz
    -ne yaptın yine
    -yok baba başka bişey
    -dinliyorum
    -baba ben motosiklet almak istiyorum
    -ney?
    -motosiklet
    -lan oğlum benim dayım motosiklet kazasında öldü
    -ama baba dayının kaskı yokmuş
    -kaskı yokmuş tamam kalan yerleri nası kapayacan eşşoğlu..
    -ama senin babanda araba kazasında öldü snde araba kullanma
    -bu konuşma bitmiştir

3 gün sonra

-baba şu işi bi daha konuşsak
    -hangi işi?
    -motor işini
    -ben hayattayken alamazsn
    -ama baba istiyorum işte sn istesende alacam istemesende
    -al başına gelecekeri gör araba iste benden tatil iste istedigin yere göndereyim uçak alayım araba alayım ama motor isteme
    -ben motor istiyorum araba değil araba kazası motordan daha çok feci
    -almayacaksn.

işte bu durum hadi çare üretin bakalım sevgili mt üyeleri
    Hızlı Yaşa Genç Öl Cesedin Yakışıklı Olsn...

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Babayı ikna etmek mi? Onu üzmeye hiç gerek yok.. İkna olsa da aklı sizde kalır.. 2004 den bu yana bilmiyorlar.. Onlar da rahat ben de...
    Benim için zor yoktur.. İmkansız ise biraz zaman alır..

Motosikleti
    Şuan Yok
    Çok derin konuya girmişiz Bu sorunun sadece bende olmaması beni hem mutlu etti hemde üzdü. Bir yandan babalarımızda haklı bizi düşünüyorlar. Motorda kaporta sensin. Ama günümüzde araba kazalarıda meydana geliyor, orada da ölüm olabiliyor bunu zaten herkes biliyor. Ama tutun ki motor alma araba al diyorlar.

poyraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F800ST ve Sym joymax
    Alıntı SinanATASOY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babayı ikna etmek mi? Onu üzmeye hiç gerek yok.. İkna olsa da aklı sizde kalır.. 2004 den bu yana bilmiyorlar.. Onlar da rahat ben de...
    yok daha neler!beraber yaşamıyormusunuz...
    Olm. yapmayın....ölümüne alışabilmek, evlada mahsustur babaya değil. yaradılış öyle....

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Olm??

Son 4 yıldır birlikte yaşamıyoruz... Bilince ne olacak? Ölüme alışmak daha mı kolay olacak? Yoksa her gün ölecekmi diye ölüp ölüp dirilecek mi?
    Benim için zor yoktur.. İmkansız ise biraz zaman alır..

Motosikleti
    Şuan Yok
    Ölüm her an kapımızda onu motosiklete yüklemek anlamsız

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)