Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

kask cezası sivil polis yazıyor?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı gökova35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkdaslar bugun bakkala gidiyorum 500 metre bi mesafe kask takmadım bi sivil ekip durdu evraklar tammı dedi evet dedim ehliyet ruhsatı verdim ondan sonra kask nerde dediler evde dedim bakkala cıktım takarım normalde takıl dedi peşimize beni peşlerinden karakola götürdüler.orda trafik ekibini bekledim 2 saat ardından bi kask cezası beni peşlerinden getirmeye hakları varmıydı?? eger ben hayır gelmiyorum desem trafik subenin benişm bulundugum yere gelme zorunlulugu yokmu????????????? :((((

!!!!!!kültürsüz polislere biri insanlarla nasıl iletişim kurulması gerektigini ögretmeli!!
    Trafik kurallarına uymayanları bir kültürlü uyarmalı!!!!!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    İndirimli öğrenci akbili
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam tersine.Polisin burada yaptığı yanlış bir şey.Ceza yazılacaksa yazsın.Yazamıyorsa yazacak olanı çağırsın.Ceza yazmak için kimse karakola çağrılmaz.Artık ifadeler bile mümkün mertebe olay yerinde yada ifade verilecek kişinin adresinde alınmaya çalışılıyor, zaten normali de bu.

Medeni ülkelerde polis mümkün mertebe vatandaşı rahatsız etmemeye çalışır.Polis denilen kişi devlet otoritesini ve kanunu temsil eder.Medeni ülkelerde vatandaş devlet otoritesi karşısında savunmasız, yalnız ve küçük durumda değildir.Yoksa kim beli silahlı 2-3 kişi karşısında daha güçlü durumda olabilir ki? Biliyorsun ki yalnız o kadar da değil.Arkasında koca bir teşkilat da var.

Maalesef bizim polisimiz bunun farkında değil daha doğrusu içselleştirmiş değil.Zaten böyle bir şey mümkün de değil.O polis de
    bu toplumun içinden çıkıyor.Değer yargıları dolmuş şoförüyle, kahvede okey oynayanla yada köyde inek otlatanla aynı.Bu gücü vatandaşa şefkat olarak yansıtması gerekirken gücü arkasına alıp, ona güvenip efelik yapıyor, dayılanıyor.Bir şey söylemeye kalkarsan da "sen kimsin lan!" fikriyle hareket ediyor.Savcı, hakim, vs değilsen sen kimsin hakikaten? İsveç mi sandın burayı, Norveç mi? Akıllı ol, esas duruşunu bozma, ne deniyorsa yap.İtiraz edip zorluk çıkarma, yersin cobu. Kasımpaşa delikanlısının, delikanlı polisi işte.Ya ne olacağıdı?
    Ama o polisin ceza yetkisi yok trafiği çağırdığı zaman trafik polisinin gelmesini hepberaber bekliceklerdi ve trafikle beraber geri karakola dönceklerdi. He tabiki kasksız arkadaş karakola gidip dönmüş oldu. O konuda haklısınız
    Biz ne tavşanlar gördük... ::gazla::

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Türkiye'de polis ne derse yapmak zorundasin.
    Yoksa jopu yersin.
    itiraz da edemezsin.
    Basbakan çikar, polisimi kimseye ezdirmem der olay kapanir.
    Egin kafanizi hiç bir seye sesinizi çikarmayin.
    Yoksa gençliginiz zindanlarda çürüyerek geçer.
    Akilli olun.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

kwsk-boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr125r repsol
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yoksa jopu yersin.
    itiraz da edemezsin.
    Akilli olun.
    motosiklet ve esaret dünyada birbirine bu kadar ters olan başka iki kelime varmı acaba. ama ne yazıkki bu ülkede bu iki kelime birbiriyle çok bağdaşıyo.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yoksa jopu yersin.
    itiraz da edemezsin.
    Akilli olun.
    O polis bu ülkenin devletinin temsili o başbakanda o ülkenin yöneticisi sen onlara bu şekilde davranırsan o jopu hak ediyorsun bu ülke babanın çiftligi değil..

Motosikleti
    kymco super8
    Alıntı muratmantc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O polis bu ülkenin devletinin temsili o başbakanda o ülkenin yöneticisi sen onlara bu şekilde davranırsan o jopu hak ediyorsun burası babanın çiftligi değil..
    neden bahsediyorsun??? bu ülke o basbakanın babasının ciftiligi gibi konusuyorsun KİMSE karsındakine siddet uygulayamaz gelişmiş ülkelerde bu böyledir ama bu ülkede bu arkadas gibi bi cok koyun bu algıyı değiştirmek için caba harcamıyor..

Motosikleti
    Honda cbr125r repsol
    [QUOTE=muratmantc;2391509]O polis bu ülkenin devletinin temsili o başbakanda o ülkenin yöneticisi sen onlara bu şekilde davranırsan o jopu hak ediyorsun burası babanın çiftligi değil..[/Q

Haklısın burası kimsenin çiftliği değil. Burası her kim olursa olsun bütün insanların eşit haklara sahip oldukları bi Cumhuriyet ülkesi. her ne kadar son zamanlarda bunun tersini yaşasakta gerçekte öyle.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı gökova35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neden bahsediyorsun??? bu ülke o basbakanın babasının ciftiligi gibi konusuyorsun KİMSE karsındakine siddet uygulayamaz gelişmiş ülkelerde bu böyledir ama bu ülkede bu arkadas gibi bi cok koyun bu algıyı değiştirmek için caba harcamıyor..
    ilk önce koyun sensin, ondan sonra gelişmiş ülkelere bir bak istersen şiddetin nasıl olduğunu görürsün ac bir interneti bak elini kaldırsan mermiyi yersin at gözlüğü takmış gibi sadece önünü görüyorsun, Hangi ülkede başbakanın konvoyuna barikat kuruluyor, taş atılıyor..

Motosikleti
    Honda
    O polis bu ülkenin devletinin temsili o başbakanda o ülkenin yöneticisi sen onlara bu şekilde davranırsan o jopu hak ediyorsun bu ülke babanın çiftligi değil..
    Degilmi ama?
    Afferin çok güzel yetismissin.

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı energie06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum asayiş ekibinin sana ceza kesmeye yetkisi yok bu bir.
    ikincisi sana takıl peşimede diyemez. Ha der ama yersen tabi.
    Eğer peşlerine takılmasaydın muhtemelen olacaklar şunlardı. Ya seni orda tutacak bi trafik ekibi bekleyeceklerdi. Gerekeni onlara yaptıracaklardı. Trafik ekibi geldiğinde sen ben motorla trafiğe çıkmamıştım motor park halindeydi falan derdin. Cezayı yerdin hertürlü ama bi ihtimal mahkemeden dönerdi.
    Bir başka ihtimal sivil ekip seni bırakırdı işleri varsa.
    Bir başka ihtimal sivil ekip seni nezarete misafir olarak alırdı gıcıklık olsun diye. Ama o zamanda sen savcılığa şikayette bulunursan başları ağrıyabilirdi diye dusunuyorum.
    Her gel diyenle gitmemek lazım bence. Her soranada evrak göstermemek lazım.

Ben ne yapardım diye dusunursem
    ben gitmezdim. Çok istiyorsa çağırsın trafik ekibini yazsın cezayı.
    Ayrıca bariz bi şuç suphesi yooksa seni alıkoyamaz, üst araması vs yapamaz. Bu bi kere suçtur. Oralarda falan bir iki tanıdık bulsaydın veya çağırsaydın sahit olarak yada yoldan geçen bi hayırsever vatandaşa durumu anlatıp beni gerekçeleri yokken alıkoyuyorlar şahit olurmusunuz falan deseydin, en olmadı sivil ekibin plakasını saati falan biryere not etseydin gene yırtabilirdin.
    Ha bu durumda gene cezayı yerdin ama savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda en azından elinde tutar bi dalın olurdu.
    Bence polislerde pabuçun pahalı olduğunu anlayıp giderlerdi.
    Hakkınızı elbette koruyun ama polisle bu şekilde takışmayın arkadaşlar. Sonunun hayırlı olduğunu hiç görmedim. Ha illa da ben doğru bildiğimi yaparım derseniz, kasksız kaza yapmış olmayı tercih eder duruma düşebilirsiniz. Bunu göze alın, istediğinizi yapın...

I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

Motosikleti
    Honda cbr125r repsol
    ilk önce koyun sensin, ondan sonra gelişmiş ülkelere bir bak istersen şiddetin nasıl olduğunu görürsün ac bir interneti bak elini kaldırsan mermiyi yersin at gözlüğü takmış gibi sadece önünü görüyorsun, Hangi ülkede başbakanın konvoyuna barikat kuruluyor, taş atılıyor..
    linkini verirmisin merak ettim elini kaldırdı diye mermi yiyen insanları....

Motosikleti
    ZX6-R
    ota boka ceza yazmaya başladılar seçim paralarını mı çıkarıyolar anlamadım yolda giderkende plakaya kesmeye başladılar tebliğ zarfı geldiğinde şaşırmayın

Motosikleti
    Triumph Street Triple
    Alıntı energie06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum asayiş ekibinin sana ceza kesmeye yetkisi yok bu bir.
    ikincisi sana takıl peşimede diyemez. Ha der ama yersen tabi.
    Eğer peşlerine takılmasaydın muhtemelen olacaklar şunlardı. Ya seni orda tutacak bi trafik ekibi bekleyeceklerdi. Gerekeni onlara yaptıracaklardı. Trafik ekibi geldiğinde sen ben motorla trafiğe çıkmamıştım motor park halindeydi falan derdin. Cezayı yerdin hertürlü ama bi ihtimal mahkemeden dönerdi.
    Bir başka ihtimal sivil ekip seni bırakırdı işleri varsa.
    Bir başka ihtimal sivil ekip seni nezarete misafir olarak alırdı gıcıklık olsun diye. Ama o zamanda sen savcılığa şikayette bulunursan başları ağrıyabilirdi diye dusunuyorum.
    Her gel diyenle gitmemek lazım bence. Her soranada evrak göstermemek lazım.

Ben ne yapardım diye dusunursem
    ben gitmezdim. Çok istiyorsa çağırsın trafik ekibini yazsın cezayı.
    Ayrıca bariz bi şuç suphesi yooksa seni alıkoyamaz, üst araması vs yapamaz. Bu bi kere suçtur. Oralarda falan bir iki tanıdık bulsaydın veya çağırsaydın sahit olarak yada yoldan geçen bi hayırsever vatandaşa durumu anlatıp beni gerekçeleri yokken alıkoyuyorlar şahit olurmusunuz falan deseydin, en olmadı sivil ekibin plakasını saati falan biryere not etseydin gene yırtabilirdin.
    Ha bu durumda gene cezayı yerdin ama savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda en azından elinde tutar bi dalın olurdu.
    Bence polislerde pabuçun pahalı olduğunu anlayıp giderlerdi.
    Büyük bir şehrin merkezindeki bir karakolda bir avukatın şahit olduğu tartaklama olayının video görüntülerinin bile değiştirilip, zamanlarla vs ile oynandığı ve tanığın aslında olaya şahit olamıyacağının ispatlanmaya çalışıldığı ki büyük ölçüde bu başarıldı, bu arada bu kişi bir avukat, bir ülkedeyiz, yoldan geçen vatandaştan şahitlik etmesini isteyeceğizde savcılığa şikayette bulunacağız güldürmeyin beni.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:48 ----------

Bu ülke o vatandaşlardır. Temsil ettiğin birine jopu geçtim hakaret bile edemezsin. Mesela iş yerinde patronunu temsil ediyorsun istersen sesini yükselt tartış. Demokrasilerde vatandaş elini kaldırdı diye yada bağırıp çağırdı diye tutuklanmaz geçtim jopu gazı. Taş atanıda o kadar kameradan çıkartırsın gidersin evinden alırsın Bursada aldılar herkezi. Ha ileri emokrasi dediğmiz şey buysa o ayrı tabi :D

Motosikleti
    yamaha tenere x660z
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    onu bunu bilmem de kültürü de anlamam da kaskın neredeydi? sen önce buna bakacaksın... gerisi boş..
    neden dersen düşün bi... araba ile gidiyorum kaskın kafanda değil.. bende insanlık hali ile seninle bir kazaya karıştım.. Kafanda kask olsaydı ölmeyeceğin bir kaza yaşadık.. aileni düşün .. beni katil ettiğini düşün.. sonra düşünürüz polisin kabalığını...
    aynen katılıyorum önce cuvaldızı kendimize batıralım

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Yoksa jopu yersin.
    itiraz da edemezsin.
    Akilli olun.
    millet vekili polise tokat atıyor polis ona neden jop vuramıyor?
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    Honda
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    millet vekili polise tokat atıyor polis ona neden jop vuramıyor?
    Vuramaz,çünkü tokat atan vekiller iktidar partisinden.
    Haritanin dogusundan yer begenmek zorunda kalirlar sonra.
    Öyle olunca da pkk sözcülügü yapan vekillere de eyvallah etmek zorunda kalirlar.
    Yani sen iktidar partisinin milletvekiline bir sey diyemiyorsun, hiç birisine diyemezsin.
    Bu isler böyle maalesef.

Motosikleti
    Triumph Street Triple
    Bu ülke o vatandaşlardır. Temsil ettiğin birine jopu geçtim hakaret bile edemezsin. Mesela iş yerinde patronunu temsil ediyorsun istersen sesini yükselt tartış. Demokrasilerde vatandaş elini kaldırdı diye yada bağırıp çağırdı diye tutuklanmaz geçtim jopu gazı. Taş atanıda o kadar kameradan çıkartırsın gidersin evinden alırsın Bursada aldılar herkezi. Ha ileri emokrasi dediğmiz şey buysa o ayrı tabi :D

Vuramaz,çünkü tokat atan vekiller iktidar partisinden.
    Alkış, alkış, ver gazı, ver gazı....

Nerede ucundan kıyısından 1 cm. siyaset kokusu olsa hemen coq efendi yetişir.
    İktidar partisine olan kinini nefretini kusmaya başlar.

Hee, şimdide pkk=iktidar partisi, afferin, mantığını sevsinler senin

Bu tabloyu çok gördük. Yeter be, git ağız dolusu siyaset konuşma ihtiyacını dandirik sitelerde çıkar.

Sen anlamazsın ama bak yine forum kurallarından iki madde yazayım buraya

1.2.18. Politik, siyasi ve dini konuların konuşulması "Konu Dışı" forumu dahil yasaktır.

8.1. Motosiklet harici konuların ve sohbetlerin paylaşılması için oluşturulan konu dışı forumunda dahi siyasi içerikli yazı, siyasi propaganda ve kişisel başlıklar veya tartışmalar yapılamaz. Konusu ne olursa olsun tartışma yaratacak ve ortamı gerebilecek başlıklar açılamaz, açılan başlıklarda kişisel tartışmalar yapılamaz. Bu tür başlıklar uyarısız silinir.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    pcx 125 / 2018
    sivil resmi farketmez...motosiklet kullanıyorsan kurallara riya edecen sen kask takmadın diyelim biri sana çarptı, kafanı çarptın kaldırıma Allah göstermesin sakat yada daha ciddi boyutlarda bir sonuç çıktı ortaya...kask taksan belkide maddi bir hasarlı bir kaza olarak atlatılacak her iki taraf içinde...ama kask takmadığın için karşındaki insanında hayatı kayar seni ve aileni hiç katmıyorum bile...ne olursa olsun bakkala ekmek almaya bile giderken kask takılmalı diyorum...biraz empati kurmak lazım,polis görevini yapıyor...he abartımı,işgüzarlıkmı dersen bence değil yıldırma politikası uygulamış ki mantıklı birdaha binmezsin kasksız aklına gelir çektiğin rezillik...Türkiye artık eski Türkiye değil, o idare eden alttan alan polis memurları emekli oldu...alttan gelen yeni kuşak polisler daha donanımlı ve idealist ki bence olması gerektiği gibi...kanun ne derse onu uyguluyorlar kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar...bizlerede bunun bilinci ile araçlarımızı kullanmak kalıyor,buna mecburuz...

kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum sana karşı nezaketsizce davrandılarsa sitem etmekte haklısın ama polisin yaptığı uygulama yanlış değil. İnan bana ben kafama kask takmadan motosikletimi çalıştırmıyorum bile...öyle sert bir prensip geliştirdim ki hem kendime hem artçım olacak kişiye, kasksız motosiklete ne binerim ne de bindiririm. Yaşım 35; iki tane arkadaşım kask takmadığı için vefat etti. Aman diyeyim işin bakkalı çakkalı yok. Takın şu mereti...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)