Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket:

Katılımcı sayısı
0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • 0 0%
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

mondial servisi mağdurları

REKLAM ALANI
    smart87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondi 150 ZAT
    beyler sorun şu: ben motorumu ilk aldığımda( 150 ZAT) azda olsa zorlamıştım. bu nedenle motor kilitlendi, servisten bana KLAPEJ yapmış dediler. yani piston la sekman da çizikler ve yarıklar oluşmuş dediler. şimdi motoru yaptırim diyorum servisteki usta 200 YTL den aşağı olmaz diyo. başka motorculara sordum - ben 200 milyona arabamı yenilerim diyo. ama servise yaptırmazsam garanti dışına çıkacak. söleyin ya bu 150 zat ın pistonunu falan nerden bulacaz, hem bu piston altın mıda servis 200 milyon diyo. bide aşırı benzin yakıyo motor. 80 km/h da geçmiyor. benzin: 20 milyonla 100 km anca gidiyor.
    dünya tatlı olsaydı doğarken ağlamazdım ...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Abi şurup gibi benzin yakıyor bu makine........ CBR 125 20 Milyonla 280 km yol yapıyor.140 km hızıda rahat yapıyor...Hondadan şaşmayın servisiyle herşeyiyle mükemmel

kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    smart87 gerçekten üzüldüm şansına arızalı motor çıkmış,sen servislere inanma onlar adam kandırmanın peşindeler adamın tipine bakarlar eğer benim gibi motordan fazla anlamayan birini bulurlarsa hemen fiyatı 3-5 katlıyorlar sana 200 ytl dedikleri masraf 100 ytl'yi geçmez.takıt olayınıda baya bi abartmış senin makina 20 ytl ile bu tip bir makina rahat 200 km yapmalı
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

efe150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151rs-yuan cup110
    Arkadaşım daha dün bir piston + iki adet sekmanı parçacıdan 32 ytl ye aldım, (servisler toptan fiatına aldıkları için dahada ucuza aldıkları kesin) silindir gömleğinide rektefeciye omlattım, 5 ytl de ona verdim, toplam yol parasıyla birlikte bana 41 ytl gibi bi paraya geldi. Tabi servislerin aldıkları paraları hesaplarsan hemen hemen % 70-80 gibi bir işçilik kazanıyolar birde ondan sonra 2 sene garantili diyorlar ama hangi parçaların garantisi var oda cabası. Servise gidip değişmesi gereken bir parça olduğunda yok zorlamışsın yok yanlış kullanmışsın gibi cevaplar vererek senin garantinide yiyorlar. Tabii burada ben herhangi bir marka veya servisi kötülemiyorum ama çoğumuzun motor tecrübesizliğinden ve garanti dışı kalacak korkusundan faydalanan ard niyetli servisler var benim demek istediğim butür ard niyetli insanlara boyun bükmemek, gerekirse daha uzak ama insaniyetli ve gereksiz yere sizden fazla fazla ücret talep etmeyen servisleri araştırıp bulur ve diğer ard niyetlilere fırsat vermezsek bunların tamamı olmasada en aza inmesinide sağlamış oluruz keşke bursada olsanda sana yardımcı olabilsem ama sen biraz başka servisleride araştır derim. Birde yakıtın çok aşırı geldi bana benim zat150 ye benzin aldığımda devamlı km'yi sıfırlıyorum ortalama 19 ytl benzin alıyor 200 220 km arası yol gidiyor (kendi klometresi ile) bence senin sorunun iyi bir servis bulup motorunu oraya yaptırmandır diye düşünüyorum.

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    başka servislere sor bide ana satıcıyı aramanı tavsiye ederim
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

TrueWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motorla Gezinti Uzun-Kısa
    Fabrikayı ara hakkını ara ne demekmiş kullanıcı hatası. Kaza yapsan tamam anlarım.Garanti kapsamında yapmaları için zorla bence.İyice aptal yerine koymaya çalışıyolar insanları.
    :pr: TrueWolf :pr:

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    şu an motor dağıtılıptamı klapej yapıldığı söylendi.yakıt tüketimin fazla olması normal.eğer motoru dağıtmadın ve böyle kullanıyorsan çok yakması normal.servis verdiği rakam hakkında yorum yapamıycam,ama dışarda daha makul fiyatla yaptırabileceğin kesin.bu saatten sonra garanti pek bi işine yaramaz.en lazım olan şu anda işine yaramıyosa başka nezaman yararki.bence bi tamircide motorunu söktür,gereken parçaların listesini çıkarıp dışardan temin et(istanbuldan yakının varsa sirkeciden temin edip sana ulaştırsın)tamirciye bırakma parça bulma işini,fark koyar kesin.100 kağıda hallolabilir bi iş bence

Motosikleti
    mondi 150 ZAT
    iyi dilekleriniz için teşekkürler beyler. ben servise arıza için gittiğimde hız mı yaptın diye sordu? bende 5-10 saniyeliğine 110 km/h ı gördüm başka bi zorlama yapmadım dedim, adam orda way efendim niye gördün diye çok afedersiniz ağzıma sıçtı koydu. ben şimdi fabrikayıda arasam bana aynı şeyi diycek eminim. motoru dağıtmadık dediler bana, ama açmadan nasıl klapej diyorlarsa? sadece motor kilitlenmişti benim. bide mu motorun silindir hacmi 152 cc mi(internette yazan bu), yoksa 149,6 cc mi(garanti kitapçığında yazan bu). millet 150 cc lik kros motor pistonu tak diyolar. hem daha sağlammış, hem daha az yakar dediler, varmı bi fikri olan?

ya bide çok yakıyo demişiz ama geçen gün başka bir 150 ZAT kullanıcısıyla karşılaştım. adam düz yolda 130 u gördü dedi. benzini nasıl dedim? 15 milyonla 260 km gittim dedi. hadi buna içinde kalan 3-4 milyonluk benzinide ekleyelim(çünkü 150 zatların benzin göstergleri bozuk). yine bayağı iyi gitmiş. abi nasıl bişe anlamadım bu motor süpriz yumurtamıda herkese değişik çıkıyo? yoksa bizmi kullanamıyoruz? allah aşkına biri bişe sölesin.

ozaktasi abicim cbr 125 demişsin de biri 4.5 milyar, benim 150 ZAT sa 3 milyar. şimdi al malın iyisini çekme kaygısını diyceksin ama olmayıncada olmuyo 1,5 milyar. yinede sağol tavsiyen için.

Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    1) zat 150 ile 130km gördüm diyenin alnını karış-karış karışlarım...
    2) servislerin adi ,kalitesiz,niteliksiz,dolandırmaya eğimli,işbirlikçi,tokatçı olduğu apaçık ortada...
    3) motorun güzelliği bu gibi "servis kırıntıları" yüzünden kayboluyor...
    4) ara araştır en ucuzunu hocam ööle yaptır , bi dahada gitme o servis denen yere...

rutti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili Mertmertmert,
    Servislerin hepsi öyle değil ve sanırım söylemek istediğin sadece "servis kırıntıları" için. zat150 yi bilmem ama jonway150t ile (hemen hemen aynı motor) 120-125 rahat görülüyor. Daha fazla basmaya korktum. Yakıt konusuna gelince rodaj sürüşleri sırasında rahat kullanımla 20 ytl ile 160 km kadar yapıyor. Üç bin km'den sonra sanırım 200km'yi bulur. Daha ekonomik yakış sağlansa bile performans düşer. Üstelik bu kadar hıza gerek yok. Çünkü bu motorlar hız için dizayn edilmiyor.
    smart87'nin motoruna gelince, motora özel bir sorun olmalı. Yoksa birkaç ayda piston gömlek dağıtması olacak şey değil. Servis ise gerçekten ayıp etmiş. Biz üç ay içinde dağılmış olan arka teker göbeğini ve egzostu bile garantiden değiştirdik. Kaldı ki motorda garanti işlemeyecekse nerede işleyecek? Bu gibi durumlarda sorunlarınız olursa servisle uğraşmayın, direk ithalatçıyı arayın ve"tüketici hakları kurulu"ndan bahsedin. İki yıl garanti veriyorsa gereğini yerine getirmeli.
    Kazasız arızasız günler dileğiyle....

Bu arada aklıma gelmişken sorayım?
    Sevgili smart87, umarım avatarındaki bitki ile samimiyetin yoktur.
    Bana geçmişte sıkıntılı günler yaşattı da....

Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    saygıdeğer rutti ,
    ben ZAT 150 ve dandik servislerden bahsediyordum.....
    o yüzden sırf polemik olsun diye atışmalardan ziyade çözüm arayışında olalım bence...
    saygılar

rutti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Atışma değil sevgili dostum, tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyorum. Sana kızdığım falan yok.
    Bu gibi durumlarda ne yazık ki ithalatçıları ve tüketici hakları kurulu"nu devreye sokmak gerekiyor. Buna gerek olmasa çok iyi olacak ama gerçek bu.
    Üstelik bu durum sadece Mondial için değil, birçok marka için de geçerli.

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw S1000 RR HP4 & Aprilia Sr150 2T
    Yanlışlık dolu bir sürü yazışma,mesajlaşma vs..
    Bir kere 200 milyona arabasını yenileyen her kimse söylesinde yerini yurdunu bizde yeniletelim bu bir.
    200 milyona anca yağ,yağ filtersi,buji ve hava filtresini belki üstüne de bir balans yaptırırsın bir arabada bu iki.
    Kullanıcı hatası sadece kaza yapmak demek değildir.Kim bile bile kaza yapar ki?
    Arkadaşım o motorun bir kullanma kılavuzu var,bir kere neden onu okumadan biniyorsun bu motora.Herkes sanıyor ki bisiklete biniyoruz.Yeni motorla nasıl 110 yaparsın?Değil Mondial de,Honda vs. olsa bile iyi bir durum değil. bu 3.
    Ben servisi savunmuyorum,200 YTL tabi az bi rakam değil.Ama hata önce sende bunu kabul et..
    Bir piston segman 200 YTL etmez tamam..Başka servis yok mu ki?
    Herkes hakettiğini yaşar.

kahraman34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    içmeler köprüsünden aşagı in tersaneleri geç işte ben ordayım(tuzla)
    Motosikleti
    bir adet 2005 model kırmızı düldül(as150t)
    smart87 bu çin malı motorlar dedigin gibi süpriz yumurta,bide demişsin 110 gördüm diye servis baya bi haşladı,ben as150t ile kendi göstergesine göre söylüyorum 125-130 km arsı gördüm.
    [SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]

Motosikleti
    mondi 150 ZAT
    ya potenza kardeş şimdi başka servis yapmıyor bu bir. motorla bi kez 110 km görmekle hiç bişe olmaması lazım. motoru aldıktan sonra istediğin kadar kökle diyen honda servisleri var bunun çok örneğini gördüm. ve motorlarıda tıkır tıkır çalışıyor arkadaşların. yoksa bende biliyorum garanti kitapçığında 70 i geçme yazdığını. arkadaşlar servisle aramda geçen sohbet sadece bu değil. ustayla resmen akraba oldum ya.

rutti kardeş bizim otür şeylerle aramız istemediğin kadar kötüdür. bizimki sadece şekil olsun. hem adanada istesende bulamazsın öle şeyler. çok var ama çokda zor bulursun.

bide önceki sayfada piston hacminden bahsettim. bi fikri olan yokmu. bide bu pistonların falan bi markası yokmu yaaaw şöyle kaliteli bişe olduğunu nasıl anlıycaz. o 200 milyonada araba yenileme olayı lafın gelişi. adanalı ağzıyla seni resmen kazım kazım kazıklamak istemişler demek. hemşerim yokmu orda hiç?

scubaghost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    jinlun20-5
    beyler mondial kavacık bayisini arayın bu tip konularda son derece iyi niyetli bi ustası var motor kiltlemelerine uygun bir çözümde bulmuş komple yenilemeyi bile garanti yapabiliyor tabi motorlarınız servis bakımlarını yaptırdıysanız telefonu 0216 3223931-3223947 uğur usta arayın bi fikir alın derim .
    uğur

Motosikleti
    mondi 150 ZAT
    abi iyi güzel önerilerde bulunmuşsunuz ama bide yaşadığım şehre dikkat etseniz. şu piston ölçüleri hakkında bi FİKRİ OLAN YOK MU ARANIZDA?

ghost_racer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondıal

Mondial Sikayet Kutusu

arkadaşlar mondıal marka motosikletiniz varsa ve sorun yasıyorsanız erecegim numaradan yardım ve sikayetlerinizi bildirebilirsiniz:0256,331,73,33 nolu telefondan Suat VARDAR beyle görüşüp servis ve motorunuzun sikayetlerinizi bildirebilirsiniz aydın nazilli ugur motorlu tasıtlar benim ssize tavsiyem arkadaslar motor alırken markaya önem veriniz ne kadar önem veririseniz o kadar az sorun yasarsınız samsunda yasayan ve burdan teckno center bayisinden motor alan arkadslar servisle lgili sikayetlerinizi bu numaradan yaparsanız memnun kalacaksınız saygılarla
    osman

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    bence servis konusu illere göre tartışılmalı. benim servisim çok iyi. fakat diğer illerdeki bazı arkadaşlar çok kötü demiş. bence bunun mondialle pek ilgisi yok. tamamen o ildeki yetkili servisle ilgili.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

gcc_ondr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 2006-gara ilan
    arkadaşlar ben mondial almayı düşünüyodum, şimdi burda bu düşünceme bir eksi mi atmam gerekiyor, servis konusunda problemmi yaşanıyor yani?ben pek fikir sahibi değilim bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler