Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

köprü geçiş parası vermemek için..

REKLAM ALANI
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bizden alınan vergilerin birilerin cebine girdiği ima ediliyor fakat ben öyle düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın kimseyi savunmam ben, Yalnız devletin kasasına giren her kuruş belli kalemlerden ödenmeden dışarı çıkamaz. Şöyle olabilir: Makamı sayesinde imtiyaz tanınmış, aile yada yakınlarının, yandaşlarının yatırımları desteklenmiş(proje-izin vs olarak) olabilir. Yada birilerine sağladığı kolaylık karşılığı aldığı hediyeler(!) ile mal varlığı oluşturulmuştur. Bunlar da yolsuzluktur ama vatandaştan alınan paranın zimmete geçirilmesi o kadar kolay değil!..
    112ciyiz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    vatandaştan alınan paraların zimmete geçirilmesi diyorsun ? konu bu kadar basit yani konu o kadar basit diil havuz sistemi diye birşey duyan oldumu bu sadece vergilerden oluşan bir durum diil havuz sistemini kısaca bilmeyenler için anlatayım elektrik, su, iletişim, doğal gaz, ve diğer ödemeler yabancı bankaları vezne durumundan çıkarmak devlet bankalarının ödemeleri toplaması ve bu şekilde kendi paranla yabancı yatırımcıya borçlanmasının önüne geçilmesi en basit anlatımıyla bu çünkü Yabancı bankaya para yatırdığımız zaman yüzde 5 faiz alıyoruz. Buna karşılık onlar bize borç verdiği zaman yüzde 22 faizle veriyorlar. Yani kendi paramıza yüzde 17 avanta vermiş oluyoruz. Sebebi de kurlar yükseldiği zaman döviz rezervlerini kullanarak kurların yükselmemesini sağlamak.
    şimdi bi kaç soruda ben soruyorum yüzde 17 avantanın ben olduğunu görüyorumda devletin içindeki ekonomistler bunu görmüyormu eğer bunu görüyorsa neden dışa olan borçlanmanın önüne geçilmek için yabancı bankalara devlet ödemelerini durdurup bu ödemeleri devlet bankalarına yaptırmıyor kendi paramıza neden faizle borçlanıyoruz sermaye patronları vergi affedilme şampiyonu olurken neden motor ustası selim bey vergi borcu yüzünden haciz memurlarıyla savaşıyor birinin cebine giren para kadar basit diil. bu konuda benim cehaletimi bitiren olursa sevinirim
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

Motosikleti
    150 mc
    Alıntı bektanist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vatandaştan alınan paraların zimmete geçirilmesi diyorsun ? konu bu kadar basit yani konu o kadar basit diil havuz sistemi diye birşey duyan oldumu bu sadece vergilerden oluşan bir durum diil havuz sistemini kısaca bilmeyenler için anlatayım elektrik, su, iletişim, doğal gaz, ve diğer ödemeler yabancı bankaları vezne durumundan çıkarmak devlet bankalarının ödemeleri toplaması ve bu şekilde kendi paranla yabancı yatırımcıya borçlanmasının önüne geçilmesi en basit anlatımıyla bu çünkü Yabancı bankaya para yatırdığımız zaman yüzde 5 faiz alıyoruz. Buna karşılık onlar bize borç verdiği zaman yüzde 22 faizle veriyorlar. Yani kendi paramıza yüzde 17 avanta vermiş oluyoruz. Sebebi de kurlar yükseldiği zaman döviz rezervlerini kullanarak kurların yükselmemesini sağlamak.
    şimdi bi kaç soruda ben soruyorum yüzde 17 avantanın ben olduğunu görüyorumda devletin içindeki ekonomistler bunu görmüyormu eğer bunu görüyorsa neden dışa olan borçlanmanın önüne geçilmek için yabancı bankalara devlet ödemelerini durdurup bu ödemeleri devlet bankalarına yaptırmıyor kendi paramıza neden faizle borçlanıyoruz sermaye patronları vergi affedilme şampiyonu olurken neden motor ustası selim bey vergi borcu yüzünden haciz memurlarıyla savaşıyor birinin cebine giren para kadar basit diil. bu konuda benim cehaletimi bitiren olursa sevinirim

İğrenç faiz temeli üzerine kurulmuş bir sistemden bahsediyoruz. Rica ederim !!
    (Faiz yiyenler (kıyâmet günü mezarlarından) ancak şeytan çarpmış kimselerin kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların, “esasen alışveriş de faiz gibidir” demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah’a kalmıştır. Kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennemliktir, orada temelli kalacaklardır. Allah faizi mahveder, sadakaları bereketlendirir. Allah koyu nankör ve günahkâr olan hiç kimseyi sevmez.
    İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekâtı verenler var ya, onların mükâfatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler.
    Ey iman edenler! Allah’tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız, mevcut faiz alacaklarınızın peşini bırakın, vazgeçin.* Bakara sûresi (2), 275-278)
    Ve toplum olarak kendimizde bulunanı değiştirmedikçe daha çok zelil şekilde yaşarız ve Ahiretten de hiç bir nasibimiz olmaz. ( İnsanı önünden ve arkasından izleyen (melekler) vardır, onu Allah'ın emri ile gözetlerler. Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe Allah onun konumunu değiştirmez. Allah, bir toplumun herhangi bir kötülüğe uğramasını dileyince, onu hiç kimse önleyemez. İnsanların Allah'dan başka hiçbir koruyucusu, kayırıcısı yoktur. rad suresi-11)
    O bizi canından çok seven yabancı bankalara bu kolaylığı yapmazsa nasıl onları kendi piyasasına çekmek için teşvik edecek?
    Nasıl insanları faizle boçlandırarak kendine mahkum edecek?
    Nasıl uluslararası sözüm ona ticarette kolaylık sağlayacak?
    Milleti dilenci durumuna düşürüp kendilerine nasıl bağlı kılacaklar?
    Aklıma Stalinle ilgili anlatılan bir hikaye geldi.
    Staline sorarlar.
    ‘’Neden halka bu şekilde zulm ediyorsun?’’
    Stalin hiçbir şey demeden adamı bir ahıra götürür.
    Ahırda iki adet çelimsiz, kaburgaları görünen, açlıktan bitap düşmüş iki adet at vardır.
    Stalin seyise derki.
    ‘’Şu beyaz olana çok iyi bak ve onu en iyi şekilde besle.’’
    ‘’Şu siyah olanada öyle bir bakki, ne ölsün ne de yaşasın.’’
    Seyise verdigi bu talimattan sonra arkadaşına derki.
    ‘’İki ay sonra gel sana sorunun cevabını verecegim.’’
    İki ay sonra adam gelir ve ahıra giderler.
    Beyaz at bakım sonucu güzelleşmiş, kendine gelmiş ve çok bakımlı bir at olmuş.
    Stalin eline bir maydonoz demeti alır ve beyaz ata yaklaşır.
    At şahlanır.
    Maydonozunda, Stalinin’de yüzüne bakmaz.
    Sonra siyah ve bakımsız ata yönelir Stalin.
    Elindeki maydonozu ata uzatır.
    At hemen yaklaşır.
    Maydonozu yer ve Staline sevgi gösterir.
    Stalin adama döner.
    Adam hiç konuşmadan meseleyi anladığını ifade ederek bakar Staline.
    Bu sistemde sürekli birilerini şişirmek zorundasın, yoksa ipin çekilir. Sömürge bitmiş değil,sadece form değiştirmiş durumda. Adımız Ahmet Mehmet ama kurallarımız Hanstan, Krug dan, petit den,Silvio dan alınma. Ekonomimiz faiz,yönetimden zaten hiç bahsetmiyorum..

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Senin cehaletini bitirme konusunda yapılabilecek birşey yok maalesef . Kafandaki at gözlüğünü çıkarabilirsen belki kendin için birşeyler yapabilirsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:51 ----------

Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İğrenç faiz temeli üzerine kurulmuş bir sistemden bahsediyoruz. Rica ederim !!
    (Faiz yiyenler (kıyâmet günü mezarlarından) ancak şeytan çarpmış kimselerin kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların, “esasen alışveriş de faiz gibidir” demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah’a kalmıştır. Kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennemliktir, orada temelli kalacaklardır. Allah faizi mahveder, sadakaları bereketlendirir. Allah koyu nankör ve günahkâr olan hiç kimseyi sevmez.
    İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekâtı verenler var ya, onların mükâfatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler.
    Ey iman edenler! Allah’tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız, mevcut faiz alacaklarınızın peşini bırakın, vazgeçin.* Bakara sûresi (2), 275-278)
    Ve toplum olarak kendimizde bulunanı değiştirmedikçe daha çok zelil şekilde yaşarız ve Ahiretten de hiç bir nasibimiz olmaz. ( İnsanı önünden ve arkasından izleyen (melekler) vardır, onu Allah'ın emri ile gözetlerler. Herhangi bir toplum tutumunu değiştirmedikçe Allah onun konumunu değiştirmez. Allah, bir toplumun herhangi bir kötülüğe uğramasını dileyince, onu hiç kimse önleyemez. İnsanların Allah'dan başka hiçbir koruyucusu, kayırıcısı yoktur. rad suresi-11)
    O bizi canından çok seven yabancı bankalara bu kolaylığı yapmazsa nasıl onları kendi piyasasına çekmek için teşvik edecek?
    Nasıl insanları faizle boçlandırarak kendine mahkum edecek?
    Nasıl uluslararası sözüm ona ticarette kolaylık sağlayacak?
    Milleti dilenci durumuna düşürüp kendilerine nasıl bağlı kılacaklar?
    Aklıma Stalinle ilgili anlatılan bir hikaye geldi.
    Staline sorarlar.
    ‘’Neden halka bu şekilde zulm ediyorsun?’’
    Stalin hiçbir şey demeden adamı bir ahıra götürür.
    Ahırda iki adet çelimsiz, kaburgaları görünen, açlıktan bitap düşmüş iki adet at vardır.
    Stalin seyise derki.
    ‘’Şu beyaz olana çok iyi bak ve onu en iyi şekilde besle.’’
    ‘’Şu siyah olanada öyle bir bakki, ne ölsün ne de yaşasın.’’
    Seyise verdigi bu talimattan sonra arkadaşına derki.
    ‘’İki ay sonra gel sana sorunun cevabını verecegim.’’
    İki ay sonra adam gelir ve ahıra giderler.
    Beyaz at bakım sonucu güzelleşmiş, kendine gelmiş ve çok bakımlı bir at olmuş.
    Stalin eline bir maydonoz demeti alır ve beyaz ata yaklaşır.
    At şahlanır.
    Maydonozunda, Stalinin’de yüzüne bakmaz.
    Sonra siyah ve bakımsız ata yönelir Stalin.
    Elindeki maydonozu ata uzatır.
    At hemen yaklaşır.
    Maydonozu yer ve Staline sevgi gösterir.
    Stalin adama döner.
    Adam hiç konuşmadan meseleyi anladığını ifade ederek bakar Staline.
    Bu sistemde sürekli birilerini şişirmek zorundasın, yoksa ipin çekilir. Sömürge bitmiş değil,sadece form değiştirmiş durumda. Adımız Ahmet Mehmet ama kurallarımız Hanstan, Krug dan, petit den,Silvio dan alınma. Ekonomimiz faiz,yönetimden zaten hiç bahsetmiyorum..

Halbuki tüm iblislere cihad ilan edip bankaları filan bombalasak herşey düzelecek değilmi hocam (Aaa bu banka uçurma işi denenmişti galiba tüh unutmuşum)
    cemolos bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    150 mc
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin cehaletini bitirme konusunda yapılabilecek birşey yok maalesef . Kafandaki at gözlüğünü çıkarabilirsen belki kendin için birşeyler yapabilirsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:51 ----------

Halbuki tüm iblislere cihad ilan edip bankaları filan bombalasak herşey düzelecek değilmi hocam (Aaa bu banka uçurma işi denenmişti galiba tüh unutmuşum)
    senin kadar basit düşünemiyorum

Motosikleti
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin kadar basit düşünemiyorum
    Keşke yapabilseydin

Motosikleti
    150 mc
    Keşke yapabilseydin
    yazılarım sana değil ama cevap karşılık verdiğin için karşılık verdim. her neyse.
    aramızda küresel ekonomik ve yönetim teröründen haberi olan arkadaşlar bana zaten hak verecektir.

bektanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mz 301 2002- Mondial RX3i Evo 2015
    Senin cehaletini bitirme konusunda yapılabilecek birşey yok maalesef . Kafandaki at gözlüğünü çıkarabilirsen belki kendin için birşeyler yapabilirsin.[COLOR="Silver"]
    cahillik böle bir şey işte cevabı bulamazsan saldırırsın yada külübende pineklersin ara sıra külübenden çık kendini sorgularsın
    körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır

Motosikleti
    cahillik böle bir şey işte cevabı bulamazsan saldırırsın yada külübende pineklersin ara sıra külübenden çık kendini sorgularsın

Yanlış adama yanlış cevap. Benmiymişim dışarı çıkmayan ay sen çok yaşa emi sabah sabah çok güldürdün beni

2 yıllık hortlama...

Merak ettiğim şu metrobüs ya da otobüs hgs den geçiyor diyelim yanındab akıp gitmekle algılanabilir mi plaka?

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yusufgursoy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 yıllık hortlama...

Merak ettiğim şu metrobüs ya da otobüs hgs den geçiyor diyelim yanındab akıp gitmekle algılanabilir mi plaka?
    Kamyon otobüs gibi yüksek araçların arkasında geçince birşey olmuyor diye biliyorum.

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Hortlatmayın şu konuyu, boş konuşuluyor sonra

Colnar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Devletin sizden çaldığı parayı devletten geri almak hırsızlık değildir. Bunu yapan adama hırsız diyenler asıl yapılan hırsızlığa göz yuman ''ahlaksız'' insanlardır bana göre. Plakayı kapatıp geçmek kimsenin hakkını yemez ayrıca bireysel bir EYLEMdir.

Sözüm konuyu açan kişinin anlattığı olaya değil orda yapılan gasptır hırsızlıktır onu yapan adam her türlü haksızdır.
    cemolos bunu beğendi.

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Acikcasi arabayla motosikletin ayni parayi odemesi benim de kanima dokunuyor. Devlet motorculari tanimiyorsa ben de koyduklari kurali tanimiyorum ve plakamin uzerinde kilit ile gecis yapiyorum. Bir gun motosiklet sinifi cikarirlarsa ve indirimli gecis saglarlarsa kilidi tekrar topcasein icine koyacagim. Ancak o gune kadar kuyruktan plakanin uzerine sarkacak

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Ne geçerim ne para veririm o kadar

Motosikleti
    Artık yok, şimdilik arabaya biniyor
    Valla şu konuyu hortlatana teşekkürler. Okudum okudukça yazasım geldi. Evet köprüden kaçak geçmek hırsızlıktır..

demiyorum ve asla katılmıyorum bu görüşe Evet bu bir tepki olarak adlandırılabilir, kural ihlali denilebilir, keyfi bir davranış olabilir ve hatta zaruri ve zorunda kalmışlıkla yapılmış bir eylem bile olabilir. Fakat kesinlikle HIRSIZLIK değildir. Bu ithamı üstüme aldığım için yazmak zorunda hissettim.

Sosyal devletlerde vatandaşların genel hakları devlet tarafından güvence altındadır. Yada öyle olmak zorundadır. Çünkü sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Sağlık, eğitim, temel gıda, ulaşım, iletişim, ısınma, su, elektrik gibi vatandaşın hayatını idame ettirmesi için gerekli olan ihtiyaçların tamamı devlet tarafından ücretsiz, devletin refah seviyesi buna uygun değillse herhangi bir kar amacı gütmeden, hizmet mantığı ile vatandaşı ile buluşturmakla mükelleftir. Bunun ana sebebi devlet bu hizmetler için vatandaşlardan çeşitli isimler altında vergi almasıdır. Alınan vergiler ile gerçekleştirilen hizmetlerden tekrar amortisman, kullanım bedeli, üyelik aidatı gibi ücretler almanın deli dumrul hikayesinden hiç bir farkı yoktur. Şayet vergini vergisi alınıyorsa, temel gıdada ki vergi oranı günlük yada lüks tüketim vergileri ile aynıysa, alınan vergiler amacından başka işlere hizmet ediyorsa ki deprem vergisi bunun en büyük örneğidir bunun derebeyliği olduğu düşüncesi peydah olur.

Ondandır ki, otobanların paralı olması normal karşılanırken, mevcut iki köprününde paralı olması kabul edilemez. Devletin sunduğu bir hizmet karşısında ücret talep etmesi durumunda, ücretsiz bir alternatifini halkına sunma yükümlülüğü sosyal devletin en büyük gerekliliklerindendir.

Dünya üzerinde bir çok uygulamanın olduğu küçük araştırmalar ile kolayca tespit edilebilir. Adamlar iletişim hakkı diye yüksek hızlı interneti vatandaşına bedava dağıtırken, bizim burada tüm araçlar için faiş sayılabilecek bir ücreti devlete ödememiz oldukça garabet bir durumdur.

Devlet zaten vatandaşına bu imtiyazları sağlayamıyorsa, sistemde bir bozukluk söz konusudur. Dolayısıyla bozuk olan bir sisteme vatandaş olarak saygı duymamak ve hiç kimseye zarar vermeden protesto etmek en doğal vatandaşlık hakkıdır.

Saygılar ve sevgiler benim gibi düşünen ve hırsız olan arkadaşlarım.....
    Colnar, crxforever, smiles ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

68charger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Yamaha FZ6 Fazer ABS, Kawasaki Ninja 300 ABS
    Bunu çok beğendim haklı bir davranış günümüz teknolojisinde motorlara kesilen parayı 1 tl yapmak çok zor olmasa gerek!
    A olmuyorsa da bu millet bu hareketi yapar geçer.
    viper17 ve Osırıs bunu beğendiler.

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    Kopru paralımıydı Ben hic vermedim de
    viper17 ve Osırıs bunu beğendiler.
    www.erkakurye.com

TutkuluAcemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Olaya yorumum sizinle aynı, zaten farklı olma ihtimali olmasa gerek. Konunun başlığına da şöyle devam ediyorum. Asya>Avrupa..Avrupa>feribot>Asya tabi bu benim gibi kırk yılda bir geçenler için.

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı Serkang adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla şu konuyu hortlatana teşekkürler. Okudum okudukça yazasım geldi. Evet köprüden kaçak geçmek hırsızlıktır..

demiyorum ve asla katılmıyorum bu görüşe Evet bu bir tepki olarak adlandırılabilir, kural ihlali denilebilir, keyfi bir davranış olabilir ve hatta zaruri ve zorunda kalmışlıkla yapılmış bir eylem bile olabilir. Fakat kesinlikle HIRSIZLIK değildir. Bu ithamı üstüme aldığım için yazmak zorunda hissettim.

Sosyal devletlerde vatandaşların genel hakları devlet tarafından güvence altındadır. Yada öyle olmak zorundadır. Çünkü sosyal devlet olmak bunu gerektirir. Sağlık, eğitim, temel gıda, ulaşım, iletişim, ısınma, su, elektrik gibi vatandaşın hayatını idame ettirmesi için gerekli olan ihtiyaçların tamamı devlet tarafından ücretsiz, devletin refah seviyesi buna uygun değillse herhangi bir kar amacı gütmeden, hizmet mantığı ile vatandaşı ile buluşturmakla mükelleftir. Bunun ana sebebi devlet bu hizmetler için vatandaşlardan çeşitli isimler altında vergi almasıdır. Alınan vergiler ile gerçekleştirilen hizmetlerden tekrar amortisman, kullanım bedeli, üyelik aidatı gibi ücretler almanın deli dumrul hikayesinden hiç bir farkı yoktur. Şayet vergini vergisi alınıyorsa, temel gıdada ki vergi oranı günlük yada lüks tüketim vergileri ile aynıysa, alınan vergiler amacından başka işlere hizmet ediyorsa ki deprem vergisi bunun en büyük örneğidir bunun derebeyliği olduğu düşüncesi peydah olur.

Ondandır ki, otobanların paralı olması normal karşılanırken, mevcut iki köprününde paralı olması kabul edilemez. Devletin sunduğu bir hizmet karşısında ücret talep etmesi durumunda, ücretsiz bir alternatifini halkına sunma yükümlülüğü sosyal devletin en büyük gerekliliklerindendir.

Dünya üzerinde bir çok uygulamanın olduğu küçük araştırmalar ile kolayca tespit edilebilir. Adamlar iletişim hakkı diye yüksek hızlı interneti vatandaşına bedava dağıtırken, bizim burada tüm araçlar için faiş sayılabilecek bir ücreti devlete ödememiz oldukça garabet bir durumdur.

Devlet zaten vatandaşına bu imtiyazları sağlayamıyorsa, sistemde bir bozukluk söz konusudur. Dolayısıyla bozuk olan bir sisteme vatandaş olarak saygı duymamak ve hiç kimseye zarar vermeden protesto etmek en doğal vatandaşlık hakkıdır.

Saygılar ve sevgiler benim gibi düşünen ve hırsız olan arkadaşlarım.....
    Bir parti kur, bizde senin için oy toplayalım.
    Keşke yöneticiler de öyle düşünce.

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)