Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

köprü geçiş parası vermemek için..

REKLAM ALANI
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Hacı bey abi şimdi uzun bir yorum yazdım hepsini sildim çünkü konu çok boş Fakat ''bektanist'' arkadaşıma baştan sona kadar katılıyorum,''kefeeee'' arkadaşım,benimde motorumla köprüde işim olsa,yaptığını yapardım.için rahat olsun,hırsızlık falanmış Herşey çok adaletli ya,sende böyle saçma bir sisteme para ödemek zorundasın.Aman ha,aşırı önemli bir konu bu.Gündemimizde ki en önemli konulardan biri hatta.Paranı ver geç bundan sonra,çok ayıp..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tuti-i mucize guyem ne desem laf değil; Çerh ile söyleşemem ayinesi saf değil
    (Nef'i).
    112ciyiz

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaçak geçenleri tespit ve cezalandırma için daha etkili yöntemler geliştirilmesi gerekiyor.

Ben otomobilimle gişeden geçerken sözde uyanıklık yapıp benimle beraber geçmeye çalışacak kimseyi yere yapıştırmak için gerekeni yaparım. Ha gelip de rica etse Kartı veririm ama kimse kusura bakmasın sigaraya para bulan adam köprüden geçecek parayı da bulur...
    Yok artık hocam sende mi?İnsan hayatı bu kadar ucuz mu birde ambulasn şoförüsün,gerçi sen alışmışsın ceset-vücut görmeye koymaz sana...
    Şansı olan,hergün defalarca o köprüyü geçmek zorunda olan,cebinde geçmeden önce yeterli parası olmayan,kısaca şansı varken para vermeden geçen geçsin,ama para vererek geçenlerde geçmeyene hırsız demesin,ben ogs'mle geçerken zerre umursamıyorum dakikada kaç defa ötüyor köprüdeki alarmlar.Madem çook büyük bir sorun,kimsenin para ödemeden geçmemesi gerekiyor,devlet önlem alsın,başka teknolojiler kullansın.Demekki devletinde umrunda değil arada bir kaçak geçen motorcular.
    Birde lütfen İstanbul dışında oturanlar köprüden kaçak geçenlere hırsız falan deyip laf atmasın,hatta konu hakkında yorum dahi yapmasın.İstanbul'da bir kurye olsanız ancak ozaman anlarsınız neden kaçak geçişlerin olduğunu.
    Son olarak kaçak geçen geçsin ANCAK;diğer sürücüleri zor durumda bırakmadan,tabiri caizse sanki geçmemiş gibi geçsin.Anlayan anladı...

Motosikleti
    ooo viraGOO
    sigaranın vergisi benzinin vergisi ötv kdv sürekli güzergahı kullanmayan ayda yılda 1 geçecek olan adama nakit geçiş yok kart alıcan :D eee kart parası da verdik şimdi

Otobanlar ücretli yol kısaltır keyfe kederdir eyvallah parası olan girer olmayan parasız yoldan gider . 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜR ! 3 büyük vergi beni köprüden parasız geçirir ! Yaptığım şey yanlış evet biliyorum ancak şöylede bir durum var parası olmayan insan evladı geçemiycekmi bir köprüden zihniyet farklı her insan bir değil birine dokunmaz birinin ev kirası elektrik su parası telefonu doğalgazı ee birde hergün işe gitmek için geçtiği köprü parası kazıkları biraz yağlasınlar bari halkım bunu hak etmiyor insanların canı yanıyor söylediğim durumdaki bir işçinin çocuğunun rıskı olarak bakıyorum köprü parasına ! geçen gidişimde istanbula bayıldık kart parası köprü parası bilmem ne dün kapattım plakamı cebimde param yoktu mecburdum geçtim gittim ve suçluluk hissetmiyorum nedense vicdani değerleri gayet kabarık olan ben yüzüm kızardı geçerken ama şuan bir suçluluk ve pişmanlık duymuyorum ! Devletin 3 yanlışı halkın en azından 1 doğrusunu götürecektir bunun sonu yok !
    [B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]

Motosikleti
    150 mc
    bu polemiğin ana kaynağı, sistemin kendisinden kaynaklanıyor. halkından gücünü alan değil, halkın gücünü kıran sistemler zalimliklerine kılıf uydururlar.
    zilleti kabul eden insanlar da en az onlar kadar zalimdirler.
    ALLAH(cc) ın boyunduruğundan çıkıp, insanların boyunduruğu altına giren insanlar, hem bu dünyada hem de öbür dünyada zelil bir durumda olurlar. şimdi olduğu gibi..

Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi kılıfa sokmaya çalışırsanız çalışın

Yapılan şey Hırsızlık

Yapan Hırsızdır
    Tartışılan konuya hiç girmeyeceğim şimdilik.
    Haklı ya da haksız kişiye göre değişir tabii ki ama paşa paşa ödüyorum köprü ve otoyol ücretlerini.
    Tecrübene, bilgi birikimine, yaşına saygı duyuyorum gerçekten önce bunu belirteyim.
    Yine de aşağıdaki video sanki bir yerlerde yanlış yaptığını düşündürüyor bana.

http://www.facebook.com/video/video....29181&comments

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    defalarca köprüden geçerken gişelerde ogs ve kgs'si olmadan bekleyen sürücüler gördüm bunların belki O an kgs'si bitmiş olabilir belki hiç almamışta olabilir nasıl olsa geçerim birşekilde düşüncesiyle ama bir çok ticari taksi denk geldi kgs soran.
    ticari taksi ve ya diğer ticari minübüz otobüs gibi taşıt sürücülerini pek sevmem o yüzden yardım etmedim ama diğer sürücülere kgs mi vermişimdir vatandaşlık görevi diyeceğim ama değil ben nasıl bu şehirde yaşıyıp ogs veya kgs'mi alıyorsam onlarda alsın (İstanbul'da yaşayanlara lafım ).
    bazen tam gişeden geçerken bakıyorum motosikletli arkadaş bekliyor kenarda diyorum kesin kartı yok ve dediğim çıkıyor veriyorum kartı geçiyor.
    dedimya kgs kart bakiyesini akılda tutmak zor o yüzden ogs alıcam yakında.bir seferinde yine bir araç sürücüsüne yardım ettim köprüden geçerken peşinden ben geçiyorum arabamla Hop ötmeye başladı gişe bir baktım eksik bakiye diyor içinde 3 tl kalmış 75 krş borçlandık devlete.döt korkusu ertesi gün motosikletim ile doğru köprü gişelerine kaçak geçişmi oldu diye sormaya gittim Allah'tan eksik bakiye olunca ilk yüklemede düşüyormuş cezası olmuyormuş.sıkıntı olmaması için genelde arabalı vapur en güzeli hem trafik'te yok.
    bir akşam karşıdan geliyorum vatandaş zincirlikuyu köprü girişinde durdu önümde içinde Aile var sürücü aşağı indi bağajı açtı aracın ordan bir havlu çıkardı aracın plakasını örttü yoluna devam etti bende arkasından devam ettim yoluma gece saat 01:30 du ve bu araç mercedes'ti gerisini siz düşünün.
    bende motosikletten alınan fahiş köprü ve otoyol ücretlerine karşıyım ama bir başkasının hakkını gasp eden adama adam demem.
    dürüst vatandaş olucaksın kaz gibi yolunmaya devam edeceksin
    bir diğer düşüncem köprü geçiş ücretinin zararlarını sadece O köprüleri hergün kullanan İnsanlar bilir uzaktan davulun sesi hoş gelebilir.nasıl olsa geçeceginiz bir köprü yoktur ve para vermek zorunda kalmazsınız.
    kendi adıma hesaplamak bile istemiyorum şimdi vesile oldu bir fiil 14 sene ayda 25-26 gün sabah akşam köprüden geçtim senelik izinlerim hariç kaç lira köprü ücreti vermiş oluyorum şimdiye kadar.
    ama İstanbul gibi büyük bir metropol'de yaşamak her insana nasip olmaz biz şanslı insanlarız mecburen katlanıyoruz.
    Eğitime devam bir birimizi kırmadan

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:56 ----------

Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tartışılan konuya hiç girmeyeceğim şimdilik.
    Haklı ya da haksız kişiye göre değişir tabii ki ama paşa paşa ödüyorum köprü ve otoyol ücretlerini.
    Tecrübene, bilgi birikimine, yaşına saygı duyuyorum gerçekten önce bunu belirteyim.
    Yine de aşağıdaki video sanki bir yerlerde yanlış yaptığını düşündürüyor bana.

http://www.facebook.com/video/video....29181&comments
    selam Kayhan nasılsın kardeş
    yorum yapmıyorum akıllı adamsın vesselam.
    video çok güzel akıllı insanların hali başka oluyor.
    kendine iyi bak görüşelim bir ara
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Sanırım hiç yapmıyorum...

Yakamdaki rozeti taşımaya devam edebilmem için bu kuralların hepsine harfiyen uymam gerekiyor. Haliyle içim rahat olarak söyleyebilirimki ne kuralsızlık ( ki yukarıda saydıklarınız hırsızlık değil kuralsızlıktır) ne de hırsızlık yapıyorum.
    sanırım kelimesinin dışında kalanları da biz görmezden geliriz...

saydıklarım kuralsızlık diye tabir edilsede sonucunda ceza ödenmesi gereken ,yakalanmadığınızda ise o para cebinizde kalan kabaca karlı olduğunuz bir eylemdir....

eğer dediğiniz gibi altınızdaki araç ne olursa olsun 50 ise 50......80 ise 80 ile gidiyorsanız ( ki Ankara bulunduğum zamanlarda trafiğin istanbuldan daha hızlı olduğunu ve kuralsızlıkların da kırmızı ışık ihlali v.s daha çok olduğunu görüp hayret etmiştim) ,birkere bile sinyalsiz şerit değiştirmiyorsanız,hatalı sollama yapmıyorsanız v.s v.s ......

o zaman (adınızı bilmiyorum ama) yakanızdaki rozeti ömrünüzün sonuna kadar hakkıyla taşıyacağınızdan,doğru bir örnek olacağınızdan eminim...tebrik ediyorum.....

herkesin hakettiğini alması taraftarıyım..sizi görmesemde söylediklerinize inanıyorum.

ama İstanbulda yaşayan ve bazı sözlere rağmen yerine getirilmeyen ödemeleri reddedenlere de saygı duymak gerekir diyorum..ben bu kaçak geçişi yapmıyorum ...yapanlara da yineliyorum,başkasının ödediği ücreti kullanarak kendisi geçen ve ödeyenin geçe-me-mesini sağlayanlar ..evet hırsızlık yapmıştır..
    ama diğerleri...ödeme kuralsızlığı yapmış olabilirler belkide...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    kim hırsız kim namussuz böyle forum ortamlarında yorum yapmak söylemek hiç hoş değil elin adamı sevgilisne baktılar diye adam öldürdüğü dünyada Türkiyede yaşıyoruz. Boşuna biribirinizi kırdığınıza değmez
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    kaçak geçişe itirazım yok ama bu kgs den araçların yanına sokulup elin garibanının hakkını yemek çok büyük şerefsizliktir. ayrıca durduk yere kaza yapma veya yaptırma sebebidir. kısacası tekrarlıyorum şerefsizliktir.

şimdi kgs den geçmek şerefsizlikte, ogs den geçip köprü ücretini ödememek şerefsizlik değilmi diyenler olacaktır. kesinlikle değildir. o köprünün amacı vatandaşa hizmet etmektir. bende bu ülkenin vatandaşıysam ve nerdeyse aldığım nefese vergi kesilip yol su elektrik olarak geri döneceği vaad ediliyorsa o köprüdende ücret almayacaksın. ama durum tersi, sağolsun köprü hizmet amacını geçmiş, gelir kapısı olmuştur. motosikletin köprüye verdiği zarar nedirki 3 tl para kesiliyor. şerit kaplamıyor, trafiği sıkıştırmıyor, ağırlığı zaten bişey değil. köprüye masrafı nedirki nerdeyse otomobillerle aynı parayı ödüyor. yok kural kuraldır, herkes uyacak diyen olursa: bu ülkenin başbakanı internet yasağına uymayıp, ''youtube girebiliyorsanız sizde girin'' diyebiliyor. demekki neymiş, köprüden kaçak geçebiliyorsanız sizde geçin demekmiş.

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanırım kelimesinin dışında kalanları da biz görmezden geliriz...

Ben farketmeden olmuş ise olmuştur , onun dışında sürüş sistemimden dolayı kural ihlali ihtimali çok düşüktür.

eğer dediğiniz gibi altınızdaki araç ne olursa olsun 50 ise 50......80 ise 80 ile gidiyorsanız ( ki Ankara bulunduğum zamanlarda trafiğin istanbuldan daha hızlı olduğunu ve kuralsızlıkların da kırmızı ışık ihlali v.s daha çok olduğunu görüp hayret etmiştim) ,birkere bile sinyalsiz şerit değiştirmiyorsanız,hatalı sollama yapmıyorsanız v.s v.s ......

Arabamın ve motorumun en sevdiğim ortak özellikleri sinyal verdikten sonra kendisinin otomatik kapanmasıdır yoksa durmadan sinyal ile uğraşmak zorunda kalırdım şimdi %50 daha az uğraşıyorum. (Sanırım mesajı aldınız)

o zaman (adınızı bilmiyorum ama) yakanızdaki rozeti ömrünüzün sonuna kadar hakkıyla taşıyacağınızdan,doğru bir örnek olacağınızdan eminim...tebrik ediyorum.....

Adım Okan Sinan OCAN ve Türkiyedeki 30 kadar RoSPA Roadar dan biriyim ve yakamdaki rozette "Good Riding is an ART" yazar. Rozetimi taşımaya devam edebilmek için daima kurallara uymalı , diğer sürücülere örnek olmalı ve her 3 yılda bir oldukça ağır koşulları olan bir sınavı geçmeliyim.

herkesin hakettiğini alması taraftarıyım..sizi görmesemde söylediklerinize inanıyorum.

Hakettiğimi daima aldığımı düşünüyorum beraber sürdüğüm dostların iltifatları gayet tatmin edici , söylediklerime inanmanız için beraberce sürmemiz yeterli kolayca ikna olacaksınız.
    ..........
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana 40 mesaj kotası koymamışmıydım ben ?????
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    Honda
    Sana 40 mesaj kotası koymamışmıydım ben ?????
    Affedersin kendimi tutamadim.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Boğaziçi köprüsünün satıldığından bahsedilmiş, köprü tahvili çıkmıştı, ve geliri dağıtılıyordu, siz baştan bir para ödeyip sonrasında senelik temettüsünü alıyordunuz, buda 5 yıla kadardı yanılmıyorsam. Yani köprüyü sattılar fakat sadece 5yıl bu imtiyaz tanındı.

Ve bu süre sonunda tüm hak sona ermiştir. Köprü süresiz olarak satılmamıştır hiçbir zaman.
    Yani boğaziçi köprüsü devletin malıdır halen.

Motosikletlerden boğaziçi köprüsü ve otoyollar için bence yüzde 20 indirimli ücret tahsili değil otomobillerin ödediği paranın yüzde20si alınmalıdır.

Ayrıca burada plakasını kapatıp geçen arkadaşlarımız yada hiç para ödemek istemeyen arkdaşlarımız http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/...tionEntry.aspx buradan şikayetlerini sebepleriyle dile getirirlerse daha yerinde olacaktır.

Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam Kayhan nasılsın kardeş
    yorum yapmıyorum akıllı adamsın vesselam.
    video çok güzel akıllı insanların hali başka oluyor.
    kendine iyi bak görüşelim bir ara
    Sağol Tamer abi. Sen de iyisin inşallah.
    Görüşelim tabii, doyum olmuyo muhabbetine.
    Samet abi 40 yılda bir Sayın İçişleri Bakanından izin alıp Çamlıca'ya geldi.
    O gece de ben çalışıyordum.

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1,5 tonluk araçla 120 kg luk araçtan aynı ücret alınmaz! Dinin, imanın aslında adalet duygun varsa bunu milletin protesto etmesine de gerek yok! Senin görüp düzeltmen gerekir, düzeltmiyor varlığına varlık katıyorsan hırsızın en önde gideni zaten sensindir, işine gelmiyordur. Böyle yüzlerce örnek var! İki duble yol, para(lı)sız sağlık sistemiyle ancak cahilin gözünü boyarlar o da nereye kadar!

Ben köprüden, otoyoldan kaçak geçmedim, geçmem de! Ama artık geçenlere de çok ağır suç işlemiş gözüyle bakamıyorum!

Velhasıl, adaleti olmayan yerin hırsızı bol olur! derim..
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı jam session adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağol Tamer abi. Sen de iyisin inşallah.
    Görüşelim tabii, doyum olmuyo muhabbetine.
    Samet abi 40 yılda bir Sayın İçişleri Bakanından izin alıp Çamlıca'ya geldi.
    O gece de ben çalışıyordum.
    yalan söyleme bilader...ne 40 yılı?? o kadar ihtiyarmıtım ben??? 37 yim daha...ne iç işleri bakanı???

iç işleri bakan-la-rım var benim.....

birinden çıkan vizeyi öbürü veto edebiliyor....

şaka bi yana önümüzdeki haftasonu senelik izine çıkıyorum...görüşürüz inşallah.....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Sanırım hiç yapmıyorum...

Yakamdaki rozeti taşımaya devam edebilmem için bu kuralların hepsine harfiyen uymam gerekiyor. Haliyle içim rahat olarak söyleyebilirimki ne kuralsızlık ( ki yukarıda saydıklarınız hırsızlık değil kuralsızlıktır) ne de hırsızlık yapıyorum.
    Ya hırsızlığın sözlük anlamını bilmiyorsunuz ya da işinize geldiği gibi konuşuyorsunuz.

Hırsız; somut ya da soyut farketmez, üzerinde hakkı, emeği olmayan bir mala ve ya hakka, hukuki olmayan yollarla el koyan kişidir.

Bu durumda sametagir in bahsetmiş olduğu konular sizin düşünce yapınıza göre hırsızlıktır.

Köprüden geçişe gelecek olursak...
    O köprü, benim ödediğim vergiyle yapılmış, benim büyüklerimin işçiliğiyle hazırlanan bir yoldur.
    Buna göre; benim o köprüde hem maddi hem manevi hakkım vardır. Bu nedenle bu köprünün üzerinden paşalar gibi geçmekte en büyük hakkımdır.
    Motosikletli Kaplumbağa...

Motosikleti
    Honda
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Köprüden geçişe gelecek olursak...
    O köprü, benim ödediğim vergiyle yapılmış, benim büyüklerimin işçiliğiyle hazırlanan bir yoldur.
    Buna göre; benim o köprüde hem maddi hem manevi hakkım vardır. Bu nedenle bu köprünün üzerinden paşalar gibi geçmekte en büyük hakkımdır.
    aynen katiliyorum.
    fakat bunu plakani kapamadan yapabiliyorsan katiliyorum.

6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)