dövlet bize bakmir
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Otomobil sayılacaksın otomobiller ile aynı parayı ödeyeceksin. içindeki kredin bitince 6. sınıf kart al.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:25 ----------
Boşver kardeş , bizim memlekette çevre yolu bedava , köprü yok deniz yok. (Gölbaşı var ama onu saymıyorlar )
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
Ben İstanbuldayim.
Ama bakis acim ankarada yasiyan bir takim kisiler ile ayni.
Plakayi kapatip köprüden gecmek suçtur.
Hadi suçu bir kenara birak..
O kadar insanin hakkina tecavüz ediyorsunuz.
Yahu vijdaninizda mi yok
Evet..
Biz bu şehirde bir ilçeden başka bir ilçeye geçmek için köprü parası ödüyoruz.
Bu çok saçma bir uygulama..
Ama uygulama saçma diye ben kuralları yıkacak degilim.
Zira bu ülkede bana saçma gelen bir çok uygulama var.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Yaşınızın getirdiği olgunluk ve sakinlikle alakalıdır sanırım. bunun dışındada aykırı olduğum bi kural yok özellikle benimde ama bu uygulamanın tamamen saçma olduğunu düşünüyorum
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
konuyu üzülerek okudum,
hem ilk mesajdaki olay çok aygı verici ve ahlak dışı
hem de akabinde gelen yaklaşım.
vulkan alan birisinin köprü ücretinden kaçması anlamsız hele bir başkasının hakkını gasp ediyor ise.
akabinde gelen "ben kaçak geçiyoruz siz de geçin yaklaşımı " akılcı değil kaçak geçeni "hırsız" diye yaftalamak gibi.
mantık dahilinde incelemek gerekli.
sosyal devlet şehrin ortasına iki köprü atmış gelenden geçenden haraç kesiyor, alternatifi yok, hayatında bir kere gireceksen bile 50 tl yükleme ile geçiyorsun (en son böyleydi şimdi ne oldu bilmiyorum), en az 10- 15 kgs kartım oldu çoğunu köprüde kalan ecnebilere, kartı olmayan motosiklet sürücülerine verdim, kaçak geçerek devletin gözünde suçlu durumda olmamaları için.
burada onlarca kez konuşuldu, iki yanlış bri doğru etmiyor.
hakkınızı savunurken haklı olduğunuzu gösterir şekilde savunacaksınız,
ha baktınız karşınızdaki laftan anlamayan odun o zaman oduna odun gibi davranacaksın.
buradaki görüşleri topladığımda köprüden alınan ücretlerin hiçbir zaman kalkmayacağını ve nisbeten yüksek kalacağını düşünüyorum. yani isteyen plakasını kapatsın geçsin.
günde 5 kere köprüyü geçen bir kurye olsam;
o köprüden par aile beni zor geçirirsiniz.
5*3 = 15 tl * 22 = 330 tl
az para değil .
o köprülerin ücretsiz alternatifleri olmadığı sürece asıl hırsızlık devletin yaptığıdır.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Sevgili Kardeşim..
Evet uygulama çok saçma..
Ama bu sana köprüden kaçak geçme hakkini vermiyor.
Son dönemlerde İspark diye bir zırvalık çıktı İstanbulda.
Her köşe başını, her kaldırımı belediye parselledi ve insanlara sözde Otopark hizmeti veriyorlar. Fakat sadece sana park yerini kiraliyor. Arabanin başina gelebilecek herhangi bir vaka'da İspark kesinlikle mesul değil.
Madem ki aracımın güvenliğini üstlenmiyorlar, neden o zaman İspark'a para vereyim ki?
Şimdi bu uygulama çokmu doğru?
Gidip başka yere park etsen arabayı çekiyorlar.
Ne yapiyoruz bizde?
Mecburen gidip o park parasını veriyoruz...
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
köprü parası olmamalı
en azından teşvik için motosikletlere olmamalı
kurye olsaydım bende kaçak geçerdim
(özet)
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Bence pırasalı rosto(protesto) yapın arkadaşlar. Arabayla aynı ücrete vermekte noliy. >Büyük bir tır ve ya kamyonun yanında görünmeden geçin.
Korkaklıkta AR. İlerlemekte şeref VAR.
Hırsız hırsızdır , hırsızlığın mazereti olmaz kuralı beğenmiyorsanız buyrun hep beraber eylem yapalım ama plakamızı saklayarak hırsızlıkla değil . Açık açık gidip keselim köprüyü kapatalım trafiği sabah saatinde bak bakalım yer yerinden oynuyormu oynamıyormu.
Ama ben eminimki burada "devlet bizi soyuyor" diye ahkam kesenler orada ceza korkusuyla polis korkusuyla ortalarda görünmeyeceklerdir.
ÇİNDE TİANENMEN MEYDANINDA TANKIN ÖNÜNE DİKİLEN TEK BİR GENÇ,
CEZAYİRDE KENDİNİ CAYIR CAYIR YAKAN BİR BAŞKA İNSAN
KARŞISINA DEVLETİNİ VE DÜNYANIN YARISINI ALARAK SAMSUNA ÇIKAN BİR CESARETLİ SUBAY
Tarih yazdılar , plakasını kapatıp geçenler sadece hırsızlıklarına kılıf aramak için laf ürettiler.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
yanılıyorsun tek sıkıntısı olan sen deilsin herkes boş karından sallıyor köprüden geçişte bende ne para nede kart okutuyorum kaparım plakamı aynen devam ederim bazı arkadaşlar edebiyat yapmış yok her geçişde verirmiş yok burda yaşasaymış yok hırsızlıkmış tarih bilginizi biraz yoklayın kim hırsızlık yapıyormuş anlarsınız kuru edebiyat bunlar benzine gelince kaçak bulsam bir dakka düşünmeden alırım ben bazı şeyleri unutmuyorum diye ( balık hafızası ) hırsızlık yapmış sayılmam millet tramway yolundan gidiyor ters şeride giriyor kırmızı ışıkta geçiyor kaldırımdan gidiyor ama köprüden geçerken kart okutuyor aferim doğrusu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:55 ----------
kime yapıcaksın eylemi köprü geçişlerinde kazanılan para vergiden kazanılmıyor ötv ne oldu deprem vergisi adı altında haşırtlamadılarmı 1 defaya mahsusutu kulak arkamızı kontrol etmekten başka çaremiz yok veren versin ben vermiyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:58 ----------
işde insan bilgisi seni tebrik ederim kardeşim doğru yaklaşım budur
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
plaka kapayarak gecmeyi bende bireysel geri alım olarak yorumluyorum.. kimden neyi geri alıyorsun diyenlere tükettiğimiz herseyde sag olsun 18% den başlayarak %100e varan vergi oldugunu hatırlatırım.. haa hata yaptım ekmekte 1% elmasta 0%.. unutmamak lazım..
ama ilk anlatılan örnek bildiğin hırsızlıktır.. çünki bi bireyden çalınmıştır.. hee kalkıp bana verdiğimiz vergilerde ülkenin bireylerine yol su elektrik dogal gaz olarak geri dönüyor demenizi içten bi şekilde bekliyorum.. motorlu robin hoodlar..
[QUOTE=oocan;2377677]Buyrun marifetine kılıf uydurmak için kıvranan bir hırsız daha.
Köprüye para vermiyormuş , takarlar yakında madalyanı merak etme.
Bunlarda kendilerine motorcu diyorlar ya en çok o koyuyor adama.[/Qbu hırsız kelimesini aynen sana iade ederim demekki sen ben para vermiyorum diye hırsız olduğumu sölüyorsun sende para veriyorsan kerizsindir
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)