Merhaba Arkadaşlar;
2011 model Er6-F motosikletimin 2. bakımı 5000 km de olmasına rağmen 2500km de motor yağını ve yağ filtresini değiştirmek istiyorum. Şimdi birkaç kişi bununla ile ilgili açılmış konular var diyecektir. 3-4gündür forum içi yaptığım aramalar neticesinde bir kaç konu buldum işime yararlı bilgiler var ama tam anlamıyla işime yaradığını söyleyemeyeceğim..
ilk bakımında kitapçıkta 10w-40 yağ kullanılması önerilir yazdığı halde z-motodaki usta shell 15w-50 kullandı. Ben kitapçıkta 10-40 diyor neden 15-50 kullanıyorsunuz dediğimde ; o soğuk iklimlerde (avrupa) kullanılan yağ , sıcak havalarda ucar dedi. ve biz kawasaki motosikletlerde 15-50 kullanırız diye ekledi.
Benim öğrenmek istediklerime gelince.
1- Motoruma göre en uygun yağ hangisini tavsiye edersiniz.(bir kaç arkadaşım motul,mobil veya ipone kullan dedi.;)
2-15w50 ile devammı edeyim 10w40 mı kullanayım?
3- kitapçıkta kaç litre yağ konulması hakkında bilgi verilmemiş 3-4 defa karıştırdım bulamadım. 2 litre mi 2.7 litre mi?
4- yağ filtresi hiflo mu kullanayım yoksa servise gidip orjinalini mi alayım? aralarında 3 tl fark var.
5-Serviste arka sehpada iken önce tıpa sonra yağ filtresi sökülerek yağ boşaltımı yapıldı. bu işlemi yerdeykenmi yoksa sehpada mı daha verimli olur.
6-Youtube de izlediğim bir videoda yeni yağ filtresini, boşaltılan yağa batırıp öyle takıyor. Bunun faydası takma işlemini mi kolaylaştırmak yoksa başka faydaları var mı?