Motosiklet sollarken korna çalalım.
Reklamlar
-
08 Haziran 2011, 12:35
Lütfen başka bir motosikleti geçmeden önce korna çalınız.
10 yılı aşkın otomobil 1 yıldır da motosiklet kullanan bir sürücü olarak motosiklet aynasından bakıp da arkamdan hızla gelen başka bir motosikleti fark etmemin fena halde zor olduğunu söyleyebilirim. Arabadayken nispeten daha kolay. Aynalarım daha büyük ve 3 aynam var. Ama motorda kesinlikle görmüyorum. Sağımdan solumdan vızzzt geçiveriyor motosikletli "dostlarım". Grup sürüşlerinde kesin kuralımız var kimse kimseyi geçmiyor. İnanın o kadar rahat yolculuk ediyoruz ki. Ne zaman ki grup dışı bir motor aramıza dalıp sistemi bozuyor, bir tedirginlik sarıyor hemen. Devamlı dikiz aynasından takip etmekten önüme bakamaz oluyorum. Lütfen siz de dostlarınızı uyarın.
Başka bir motosikleti geçmeden önce KORNA ÇALALIM.
Reklamlar
-
08 Haziran 2011, 12:48
yasdal adlı üyeden alıntı
Lütfen başka bir motosikleti geçmeden önce korna çalınız.
10 yılı aşkın otomobil 1 yıldır da motosiklet kullanan bir sürücü olarak motosiklet aynasından bakıp da arkamdan hızla gelen başka bir motosikleti fark etmemin fena halde zor olduğunu söyleyebilirim. Arabadayken nispeten daha kolay. Aynalarım daha büyük ve 3 aynam var. Ama motorda kesinlikle görmüyorum. Sağımdan solumdan vızzzt geçiveriyor motosikletli "dostlarım". Grup sürüşlerinde kesin kuralımız var kimse kimseyi geçmiyor. İnanın o kadar rahat yolculuk ediyoruz ki. Ne zaman ki grup dışı bir motor aramıza dalıp sistemi bozuyor, bir tedirginlik sarıyor hemen. Devamlı dikiz aynasından takip etmekten önüme bakamaz oluyorum. Lütfen siz de dostlarınızı uyarın.
Başka bir motosikleti geçmeden önce KORNA ÇALALIM.
İyi bir konuya deyinmişssin arkadaşım ben genelde çalarım hem uyarı hem selam vermek amacıyla.
-
08 Haziran 2011, 12:50
Turkiyede yeterince korna kirliligi var. Tum dunyanin yazip uyguladigi bir tek bizim beceremedigimiz trafik kurallarina uysak daha ii olmazmi.
Turkiyede korna, cekil yolumdan , hadi yuru be adam , dikkat et, bana bak, #$%& gibi bir cok anlama geliyor. Avruapada yollara korna duymak cok nadir bir durum.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
08 Haziran 2011, 12:53
Adamı hali hazırda işgal ettiği şeritten sollamasak, sollarken şerit değiştirsek olma mı?
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
-
08 Haziran 2011, 12:54
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Turkiyede yeterince korna kirliligi var. Tum dunyanin yazip uyguladigi bir tek bizim beceremedigimiz trafik kurallarina uysak daha ii olmazmi.
Turkiyede korna, cekil yolumdan , hadi yuru be adam , dikkat et, bana bak, #$%& gibi bir cok anlama geliyor. Avruapada yollara korna duymak cok nadir bir durum.
BBelt adlı üyeden alıntı
Adamı hali hazırda işgal ettiği şeritten sollamasak, sollarken şerit değiştirsek olma mı?
Aah aah keşke söylediğin gibi bir çağrı yapsaydık da "biz" dahil diğer tüm arkdaşlar birden tüm kurallara uymaya başlasaydı. Ama malesef çok zor bir istek. Korna çalıp kendini göstersin başka ihsan istemez
-
08 Haziran 2011, 13:13
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Olmaz.Korna çalalım.
-
08 Haziran 2011, 13:20
Katılıyorum.Örnek verecek olursak geçen gün orta şeritten giderken bir motorcu arkadaş kornayla beni uyardı sağolsun geçmeden yoksa hayatta göremezdim.Ben kornayı çok kullanıyorum kusura bakmasınlar görüntü kirliliği oluyor ama uyarmak için şart.
-
08 Haziran 2011, 13:23
Super Moderator
Bir araç sollamanın da koşulları bellidir, kornanın kullanılacağı koşullar da bellidir. Zaten gereğinden fazla yerde, iyi dileklerimizi de kötü dileklerimizi de belli etmek için kornaya bolca başvuruyoruz, bence hiç olmazsa sollamalarda daha kitabına uygun davranıp, dikkatli olup, biraz daha medeni hareket edelim...
-
08 Haziran 2011, 13:24
geçenlerde bir motosiklet sürücüsünü sollarken uyarmak için korna çaldım, sürücü birden panikledi bir sağa gitti bir sola gitti benim şeridime girdi az daha çarpışıyorduk. Sanırsam adam, korna çaldığım için yol istediğimi sandı ve panikledi. Yani korna çalmak mesele değil önemli olan o kornanın ne amaçla çalındığını anlayacak insanda. Ben kaç kişiye korna çalarak selam verdim ama karşımdaki kişi "bu bana niye korna çalıyor" şeklinde bön bön bakıp kalanlara şahidim. Önemli olan korna değil eğitim ve bilinçlenmek önemli.
-
08 Haziran 2011, 13:27
speirs adlı üyeden alıntı
geçenlerde bir motosiklet sürücüsünü sollarken uyarmak için korna çaldım, sürücü birden panikledi bir sağa gitti bir sola gitti benim şeridime girdi az daha çarpışıyorduk. Sanırsam adam, korna çaldığım için yol istediğimi sandı ve panikledi. Yani korna çalmak mesele değil önemli olan o kornanın ne amaçla çalındığını anlayacak insanda. Ben kaç kişiye korna çalarak selam verdim ama karşımdaki kişi "bu bana niye korna çalıyor" şeklinde bön bön bakıp kalanlara şahidim. Önemli olan korna değil eğitim ve bilinçlenmek önemli.
Korna'ya panikleyen adamın yanından hızlıca geçtiğinizde ne hale geleceğini düşünün artık Genelde göz temasına çalışıyorum ben. Otomobil yada motosiklet sürücüsü farketmez. Bazen yeterli olmuyor tabi. Özellikle cep telefonuyla konuşan sürücüler sana baksa bile görmüyorlar. Paranoyak olup dikiz aynasından gördüğünüz suretin psikoanalizini yapmak lazım yoksa bu trafikte hayatta kalmak cambazlıktan beter.
Bu arada Allah yüksek egzoz sesli SS cilerden razı olsun. Kornaya basmalarına pek gerek olmuyor. Gürültüleri 2 sn önceden haber veriyor geldiklerini
-
08 Haziran 2011, 13:31
Super Moderator
speirs adlı üyeden alıntı
Hem çok doğru, hem çok yanlış yazmışsınız;
İlki kornanın sebep olacağı panik durumunu çok doğru anlatmış, bu durum öndeki sürücünün derdinizi anlayıp dikkatli olmasından çok daha olasıdır, neyse ki sizin durumunuzda ucuz atlatılmış...
Diğer durumda oldukça hatalısınız, kornanın amacı kesinlikle selamlaşmak değildir. Mesele kornanın ne amaçla çalındığını anlayacak insanlarda demişsiniz ama; kendiniz kornayı hem selamlaşmak, hem uyarmak, hem yol istemek için kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Bu kadar çok kullanım alanının arasında zaten dikkatin trafiğe yoğunlaşması gereken bir durumda da bu amacı anlamak çok kolay olmasa gerek.
Bence yapabileceğimiz en güzel şey, kornaya hakettiğinden fazla anlamlar yüklemekten vaz geçip, sadece amacı olan sesli uyarı sinyali olarak gerek duyulduğu durumlarda kullanmaktır, böylece ne biz anlaşılmadım diye üzülür, ne karşıdaki ne diyor bu diye düşünürken dikkat dağınıklığı ve panikle uğraşır.
-
08 Haziran 2011, 13:34
Özellikle cep telefonuyla konuşan sürücüler sana baksa bile görmüyorlar.
Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak serbest mi bırakıldı?Galiba artık yasak değil.Gördüğüm hemen tüm sürücüler seyir halindeyken rahat rahat, uzun uzun cep telefonu ile konuşuyor.Hatta mesaj atanlar var.Bugün bir tanesi beni eziyordu karşıdan gelirken.Sağa kaçıp durdum.Adam halen görmüyor beni.Artık ne yazıyorsa, şebek gibi güle güle geçti gitti.
-
08 Haziran 2011, 13:58
sa
jawa adlı üyeden alıntı
Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak serbest mi bırakıldı?Galiba artık yasak değil.Gördüğüm hemen tüm sürücüler seyir halindeyken rahat rahat, uzun uzun cep telefonu ile konuşuyor.Hatta mesaj atanlar var.Bugün bir tanesi beni eziyordu karşıdan gelirken.Sağa kaçıp durdum.Adam halen görmüyor beni.Artık ne yazıyorsa, şebek gibi güle güle geçti gitti.
telefon yasak hatta içişleri bakanı uyardı gördüğünüze ceza yazın diye ama uygulama yok nedense ve %80 konuşuyor
arkadaşlar geçerken trafik kuralıdır sesle ikaz edeceksin uyaracaksın bazıları varki nedeyse tegat geçiyorlar bu çok tehlikeli kendi içinde lütfen ikaz edelim beni öyle gecen olursa arkasından ikaz olarak sellektör ve kornaya basıyorum motor veya oto fark etmez lütfen sizde uyaranlardan olun
-
08 Haziran 2011, 15:24
kornayı çalarsan %80inde ki tepkisi seni geçiyoruma varıp gaza gelmek olacaktır ve sağlıksız sonuçlar doğuracaktır. sollarken korna olayı mantıklı bir durum değil.
B rh(+)
Aynada Herkesin Baktığı Yabancı
-
08 Haziran 2011, 16:13
Motosiklet Eğitmeni
Bir yanlisi baska bir yanlisla duzeltmeye çalismak bu olsa gerek.
Vazgeçin abicim su kornadan artik.
Olur olmaz kullanip duruluyor zaten.
Yanlis!!!!
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
08 Haziran 2011, 16:20
coq adlı üyeden alıntı
Bir yanlisi baska bir yanlisla duzeltmeye çalismak bu olsa gerek.
Vazgeçin abicim su kornadan artik.
Olur olmaz kullanip duruluyor zaten.
Yanlis!!!!
Öneriniz nedir?
-
08 Haziran 2011, 16:30
Motosiklet Eğitmeni
Öneriniz nedir?
Sollamalari kurallarina göre yapmak tabi ki.
Gerçi bu sizin sorununuzu çözmüyor.
Yani arkadan aniden gelen adami duzeltmek gerekiyor.
Burada sizin yapabileceginiz sey, seridinizde dogru konumlanmak.
Sizi geçecek motosiklet surucusu, mecburen solunuzdaki seridi kullanmak zorunda.
Yani ayni serit içerisinde sollama yapilmaz.
Simdi diyeceksiniz ki,
"iyi ama yapiyorlar"
Hah iste bunu önlemenin yolu arkadaslar korna çalin demek degil.
Zaten bu ikaziniza uyacak yani sizi rahatsiz etmeden geçmeye çalisacak kadar medeni bir adam yaptiginiz dogru uyarilari da anlayacaktir.
Mesela;
" arkadaslar, ayni serit içerisinde sollama yapmayalim!!!"
gibi.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
08 Haziran 2011, 17:12
egzozun sesinden korna çalsamda duyulmuyor zaten, fakat başka motosikletleri bende fark edemiyorum, geçen hafta 70 kameralarının olduğu yerde bende hızımı 70 civarına düşürdüm fakat yanımdan (çok yakınımdan) 2 tane 1000 lik ss geçti korna çalsın veya çalmasın çok tehlikeli hareketler bunlar...
-
08 Haziran 2011, 17:16
şeritmi kaldı abicim istanbulda..Sizi Bilmiyorum ama ben E5 te plakama kadar dayanan servis minibüsleri ve taksiciler yüzünden resmen köşe kapmaca oynuyorum..hayatta kalmak için.. Ya makas ata ata gideceksiniz yada kaçacaksınız..Beni kimse şeridimde rahat bırakmıyor..Yada ben çok paranoyak oldum.
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
-
09 Haziran 2011, 01:19
arifziyaar adlı üyeden alıntı
şeritmi kaldı abicim istanbulda..Sizi Bilmiyorum ama ben E5 te plakama kadar dayanan servis minibüsleri ve taksiciler yüzünden resmen köşe kapmaca oynuyorum..hayatta kalmak için.. Ya makas ata ata gideceksiniz yada kaçacaksınız..Beni kimse şeridimde rahat bırakmıyor..Yada ben çok paranoyak oldum.
Maalesef bu tampon tampona gitme meraklıları o kadar çokki insanı gereksiz yere geriyorlar.
Trafikte araba kullanıyorsam ve birisi dibime kadar girmişse dikiz aynasından
takip ederek ve mümkün olduğunca dikkatli olarak fren yapıyorum.
Arkadaki elemanın yüz hali, o kendine güven hali, hayt asarım keserim herkesi geçerim durumları bir saniye içinde kayboluyor. Yerine koltuğunda hop oturup hop kalkan, yüregi ağzına gelmiş adam peydah oluyor. Tabi akabinde korna sellektor falan yapıyor ama kimin umrunda. Girmeseydin kardeşim dibime. Eleman sinir küpü oluyor ben stres atıyorum ayrıca trafikte bir sürücüyü eğitmiş oluyorum ve kendimle gurur duyuyorum.
Ama aynı şeyi motorsiklet üstündeyken yapmaya cesaretim yok.
Hiç acımaz ezerler valla.
Haksızlığın önünde eğilmeyin, hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)