Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bir motosikletin omru ne kadardir?!?!?

REKLAM ALANI

Arabada 100.000km derler ya omre, hani 3 sene 100 binciler vardir, bu zamani doldurunca satip 0km bi araba alirlar cunku bundan sonra sorunlar baslar bicok arabada. Motosiklette bu km kactir? veya ortalama kac km den sonra "bu motor yaramaz artik" "ooooooo bu bitmis te okeye donuyor? " denir?

Tabiki bu rakam motorun turune ve kullanima gore degisir herhalde.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bu motor bizim burda 1955 model BMW R25/3 10000 KM de ve hala çalışıyor binip geze bilirsin yani bir arcın ömrü kullanıcısına ve bakımına bağlı bence ne kadar az el değiştirirse o kadar uzun ömürlü oluyolar. hea bu arada bu BMW yi 1.500.000.000 TL. ye satıyolar meraklısına tabii.. i:
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    Herhalde 100 bin km diyecektin. 10 bin çıkmış..

Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Gecen gun buarad bir arkadasim 100.000 mil / 160.000km yapti, kutladik. Motor 98 model BMW K-RS. Daha fabrikadan yeni cikmi gibi duruyor. O yukarda resmi gorunen BMW icin 100KKm hic bir sey degil...

Kullanmaya bagli, bakimini ihmal eder, deli gibi basar, yuksek devirlerde uzun sure kullanirsaniz kisa surede dagilir gider..her sey gibi.

Rain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eaa motoru devirli kullanırsan daha az benzin yakar diyolar..
    Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...

Motosikleti
    Kymco Agility City
    uheuhe olurmu lam daha za yakar
    kim dedi sana öle devir ne kadar yükselirse pistonlar daha hızlı hareket eder dolayısıyla daha çok hareket ettiinden daha çok benzin çeker
    :bestmt:

iNfiNite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    No Moto No Cry
    yoldaki klasik motorları gördükce ömür mevzusu tamamen kullancının elinde şuan scooter kullanıcısıyım arkadaşlarımdan birisi 6 senedir aynı scooterı kullanıyor ve şuan 60 bin kilometrede bakımları düzenli yapılıyor ve hala cevik ve sağlaM
    The Power of Dreams

Motosikleti
    yamaha FZR '94
    hatta bi yerde bi yazı vardı. her insan motosikletinin tanrısıdır. onu doğurur kullanır değiştirir sonrada öldürür gibi bişeydi??
    racing racing ve racing.............

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevdiğin şeye iyi bakarsın. E onu sevdiğimize göre ömrüde bize bağlı tabiiki.
    ...Oytun...
    ..Ainador..

Motosikleti
    bilgisayar/internet/motosikletler/
    bencede motorun bakımı ve kullanımı önemli. :angel5: bizdede 250 Jawa var motor tertemiz 10.000 km de 1982 model. motor tertemiz sanki yeni gibi her tarafı parlıyor.. zamanım olursa fotusunu çekip yollamaya çalışcam. herkesi hayran bırakcam :grab: :eggface:

2 yaşında makinayı hurdaya çıkaranlar var.motorun bakımı yapılarak uzun yıllar binilir elbet ama metal yorgunluğu diye bir şey var.bir zaman sonra pırıl pırıl dahi olsa o makina kullanılmaz hale geliyor.en azından yolda giderken bi tarafının kopmasına hiç şaşırmamak gerekir.

Motosikleti
    Kymco Agility City
    sen ne dion bizim rent de ki kanuniler haziran 2004 trafik çıkışlı ama 2 side hurda
    :bestmt:

Motosikleti
    yamaha FZR '94
    he beyler bu arada bizim burda bi motor tamircisi var. içeri girdim biraz geyik yapiim diye. abi baktım iki tane kanuni 125 c var.son model. ikisininde ön çatalı sökmüşler öyle bekliyo. kaza maza da olmamış hani. abi adi motor bunlar ya..

yav şu motor markalarına adi diye şakkadanak damga vurmayın arkadaşım.öküz gibi kullanırsan en sağlam motor bile pert olur altında.adam mobiletle 10 yıl dolaşıyo yinede doğru dürüst arıza olmuyor.hem de nerelere gidiyo!
    kanuni daha önceki modelleriyle sağlamlığını ispatlamıştır bence.sadece 250 c modelinde bir takım sorunların olduğunu okuyoruz.bunun sebebide daha yeni çıkmış olması.zaman içerisinde eksik noktalar tamamlanıp bu modelde aranan hale gelecektir.
    bugün 99 model 251 kanuni mz ile kapıştık.yol tamamiyle boş yerleşim yerinden uzak ve sonu gözüken bir yoldur.her zaman yaptığımız bir şey değildir bu.sadece motorların performansını denemek için yaptık.benim motorun km teli olmamasıda bir sebepti.herneyse ilk kalkışta ben rahatlıkla fırladım ama düzde mz beni yakaladı ve kafa kafaya gittik.durduktan sonra arkadaş son okuduğu süratin 140 olduğunu söyledi.bu aynı zamanda benim motorunda son süratiydi.bir bilgi olması açısından yazıyorum.
    mz sağlam motordur.kanuni markası altında üretilen mz'lerinde son model değişikliği yapılana kadar üretilmiş modelleride güvenilirdir.

Motosikleti
    yamaha FZR '94
    e sen mz lerden bahsediyosun jawa. ben 125 c diyorum. abi sence farklı değilmi bi tamircide iki tane sıfır aynı model motor ve ikisindede aynı arıza. hem 250 c de sorun çıktıysa 125 c de nie olmasın.??

tamam ben yanlış anlamışım.bunlar adi motor diyince bütün mz'lere söyledin sandım, ne de olsa eski mz'ciyim bende

Misafir
    ne varsa ij de var,20 yıl garantili,kütük gibi motor maşallah

Misafir
    RAİN kardeş tekirdağ'ın neresinde bu motor?ruhsatı plakası falan tam mı?bende malkara'lıyım bu arada

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bilgisayar,futbol ve motor
    bi arkadaşın kuzeninde de aynı atv var. daha motor 2 binde ama yavaş yavaş yok olmaya başlamış yani her şey kullanıma bağlı . servise gitçek şimdi bahsettiğim motor sonucu anlatırım.
    Herbalife ürünleri için pmden mesaj atın
    35 BTU 55

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler