İlk Km Ve Aklıma Takılanlar
Reklamlar
-
03 Haziran 2011, 00:26
Evet dostlar bugün Motorumla Yaklaşık 1.5 km Yaptım ( Halen plaka Çıkmadığı için ara sokaklarda )
Lakin Motoru Kapının Önüne çıkardım Kaskı giydim Montu giydim anahtarı çevirdim marşa bastım sonra 1 dk kadar bekledim . Ardından Debriyaja basıp 1 e Attım . Lakin :D Debriyajı Birden bırakınca Motoru İstop Ettirdim :D
sonra birden ilyas Nabıyosun yaa kendine Gel dedim Kendi kendime Motordan indim bir sigara yaktım . Sigaram bittim Motora atladım . anahtarı taktım marşa bastım .debriyajı sıktım 1. e attım . arkasında Debriyajı hafif hafif bırakırken ağır ağır gaz verdim Ve güzelce yol Aldım ama biraz gezdikten sonra Trafik ekiplerini görünce Yolumu değiştirip direk Eve Geldim motoru içeri Aldım :D
Dostlar Öncelikle Motoru içeri Almadan önce bir 4 dk kadar rolantide bıraktım .
Ve sanki bir yanık kokusu Geldi burnuma . Motor daha sıfır acaba ondan Mı :S oldu Yada egzozdanmı geldi :S Sonra Koku Kesildi Ama bir dk kadar korkuttu beni.
Ayriyetten.
Ya Arkadaşlar abiler Ben daha öncede Motor kullandım Lakin Motordan indikten sonra Nasıl desem bilmiyorum ama Elim ağırdı bide omuzum Ağırdı daha önce Viteslide vitessizde Kullandım böyle Olmadı Ağrı 10 dk kadar sürdü sonra geçti ama neden oldu acaba böyle ?
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ml#post2369433
''Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam '' Al Capone
Reklamlar
-
03 Haziran 2011, 00:27
hayırlı olsun dostum yenıyım bende kazasız surusler
-
03 Haziran 2011, 00:30
Super Moderator
Yanık kokusu için fikir buradan fikir yürütmek zor ama ağrılar için muhtemelen suçlu oturuş pozisyonudur. Daha önce kullandığın motorları da bilmiyorum ama GTR gibi SS'e yakın oturuş pozisyonu olan motorlarda alışamadan, adapte olamadan yanlış oturuş pozisyonları ellere yük binmesine, dolayısıyla el, kol ve omuzlarda ağrıya sebep olabilirler.
-
03 Haziran 2011, 00:32
-
03 Haziran 2011, 00:33
Modum . Plaka Olmayınca rahat rahat bire sürüş Yapamadım evden Çıkardım motoru sırf bi deneme amaçlı İçim içimi Kemirdi :D Lakin biraz ilerledikten sonra zaten Trafik Ekiplerini görünce hevesim Gursamda Kaldı .
Ama şu Koku neden Geldi onu merak Ediyorum . :(
''Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam '' Al Capone
-
03 Haziran 2011, 00:35
Free_AnGeL adlı üyeden alıntı
Evet dostlar bugün Motorumla Yaklaşık 1.5 km Yaptım ( Halen plaka Çıkmadığı için ara sokaklarda )
Lakin Motoru Kapının Önüne çıkardım Kaskı giydim Montu giydim anahtarı çevirdim marşa bastım sonra 1 dk kadar bekledim . Ardından Debriyaja basıp 1 e Attım . Lakin :D Debriyajı Birden bırakınca Motoru İstop Ettirdim :D
sonra birden ilyas Nabıyosun yaa kendine Gel dedim Kendi kendime Motordan indim bir sigara yaktım . Sigaram bittim Motora atladım . anahtarı taktım marşa bastım .debriyajı sıktım 1. e attım . arkasında Debriyajı hafif hafif bırakırken ağır ağır gaz verdim Ve güzelce yol Aldım ama biraz gezdikten sonra Trafik ekiplerini görünce Yolumu değiştirip direk Eve Geldim motoru içeri Aldım :D
Dostlar Öncelikle Motoru içeri Almadan önce bir 4 dk kadar rolantide bıraktım .
Ve sanki bir yanık kokusu Geldi burnuma . Motor daha sıfır acaba ondan Mı :S oldu Yada egzozdanmı geldi :S Sonra Koku Kesildi Ama bir dk kadar korkuttu beni.
Ayriyetten.
Ya Arkadaşlar abiler Ben daha öncede Motor kullandım Lakin Motordan indikten sonra Nasıl desem bilmiyorum ama Elim ağırdı bide omuzum Ağırdı daha önce Viteslide vitessizde Kullandım böyle Olmadı Ağrı 10 dk kadar sürdü sonra geçti ama neden oldu acaba böyle ?
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...ml#post2369433
motorunuz yeni oldugu icin cok fazla rolantide tutmayin birde muhtemelen kullanirken yavas surdunuz bu nedenle egzos yeterince soguyamadi gayet normal birsey koku yapmasi bende de olmustu ama bence plakalar cikana kadar sabredin cunku motoru kullanirken birazcik surat yapmaniz lazim ki motor ruzgar alip kendini sogutsun yoksa hararet yaptirirsiniz bu da rodajdaki motorlar icin tavsiye edilen birsey degil agrilar konusuna gelicek olursam bende yasadim ayni seyi puf nokta bacaklarla depoyu tatli sert sikin belinizi kambur yapin kollarinizi yere paralel sekilde tutun ve elcikleri fazla sikmayin agri probleminiz gecicektir cunku muhtemelen dik duruyorsunuz ve beden yukunuz ellerinizle bileklerinize biniyor saygilar
-
03 Haziran 2011, 00:35
PEKTAS adlı üyeden alıntı
aynı ağrı ilk 5 10 km yapana kadar bende de oldu
sana sebebini söyliyim çok geriyo insan kendini motoru az çok tanıyana kadar gaz ayarını bilmiyosun firen ayarını bilmiyosun. e alışık olmayınca da gerim gerim geriliyosun hata yapmamak için ondan sora bileklerin ve sırtın tutuluyo :D
Valla Çok Doğru Söledin .
-
03 Haziran 2011, 00:37
arkadaslar banada yardımcı olurmusunuz bende yıllardır cg titan var 2000 model yarın bır tane daha cg 125 2006 alacagım ama motordan hafıften bır tıkırtı var sılındıurı degısmıs 1 kere acaba neden yapar bu modellerden pek anlamıyorum
-
03 Haziran 2011, 00:38
orcax adlı üyeden alıntı
motorunuz yeni oldugu icin cok fazla rolantide tutmayin birde muhtemelen kullanirken yavas surdunuz bu nedenle egzos yeterince soguyamadi gayet normal birsey koku yapmasi bende de olmustu ama bence plakalar cikana kadar sabredin cunku motoru kullanirken birazcik surat yapmaniz lazim ki motor ruzgar alip kendini sogutsun yoksa hararet yaptirirsiniz bu da rodajdaki motorlar icin tavsiye edilen birsey degil agrilar konusuna gelicek olursam bende yasadim ayni seyi puf nokta bacaklarla depoyu tatli sert sikin belinizi kambur yapin kollarinizi yere paralel sekilde tutun ve elcikleri fazla sikmayin agri probleminiz gecicektir cunku muhtemelen dik duruyorsunuz ve beden yukunuz ellerinizle bileklerinize biniyor saygilar
yani anlatmak istedigim beden yukunuzu belinizle bacaklariniza vermeniz lazim alismak biraz zaman aliyor
-
03 Haziran 2011, 00:39
orcax adlı üyeden alıntı
Hocam Çok Teşekkür ederim içim Rahatladı yaa . Stres yaptım bende Acaba kablo falanmı Yandı diye düşündüm .
-
03 Haziran 2011, 00:42
-
03 Haziran 2011, 00:44
Free_AnGeL adlı üyeden alıntı
Hocam Çok Teşekkür ederim içim Rahatladı yaa . Stres yaptım bende Acaba kablo falanmı Yandı diye düşündüm .
yeni aldigim arabamda da olmustu genelde olur ve kisa surer koku
-
03 Haziran 2011, 00:46
Off abi Off Motorla bir rüzgar Hissedemedim . Bir yolda Güzelce İlerleyemedim Şöyle Kaskın vizörünü Kapatıp Gelen Güneş Işığının yolunu kesemedim . Önümde Dengesizce süren bir Araba sürücüsüne DIIIITTT DIIITT diye Korna Öttüremedim . Işıklarda Kırmızı ışığın Sönmesini Bekleyemedim . Arkadaşlarım Tıka basa dolu belediye otobüslerinde Can çekişirken onların Yanından motorla geçemedim .
PLAKA İSTİYORUMMMMMM Daha faturam Gelmedi . Yarın gelecek Yarın başvursam pazartesi anca belki alırım plakayı . OFFF ZAMAN GEÇERMİ YAAA ..!!!
-
03 Haziran 2011, 00:47
sinner34 adlı üyeden alıntı
hayırlı uğurlu olsun. Yanık kokusu için şunları söyleyebilirim makine sıfır. üzerinde bilimum balmumu vsvs. maddeler bulunmakta egzosunda yeni bunların ısınmasından dolayı kokular normal takma kafana. ancak motorun daha sıfır Rodaj aşamasını sitede iyi araştır ileride senin makinenin hayatı anlamına geldiğini anlayacaksın
makinenin rodajını nasıl yaparsan makinen okadar sağlıklı çalışır. Arkadaş Sürat demiş ama senin Makinen Yağ Soğutmalı Hararet konusunda dert etme
ne düşük devirde nede yüksek devirde uzun soluklu kullanma şu aşamada
konuları araştırarak detaylı bilgi edinebilirsin. ağrılarda zamanla vücudun alışır kasma kendini 160 Kg kuru ağırlı o makinenin
benzini yağı vs. :D alışkın olmadığından ağrıların yani
sorun etme geçer
her sefanın bir cefası vardır
benim surat olarak demek istedigim 1.viteste tin tin tin gitme anlaminda yoksa rodajdaki makineye gaz kapatmasini soylemek istemedim
-
03 Haziran 2011, 00:48
-
03 Haziran 2011, 00:49
-
03 Haziran 2011, 00:50
heyecandan olmasın arkadasım : )) hayırlı ugurlu olsun motorun aman ehlıyetını sıgortanı bırde kaskını eksıt etme yanından
-
03 Haziran 2011, 00:52
-
03 Haziran 2011, 01:01
benim motorum 2000km de bende yeni aldim hissettiklerini tahmin edebiliyorum uykum kaciyordu alicam diye hayirli olsun kazasiz belasiz kullanmani diliyorum rodaj doneminde fazla trafige girmeden bos yollarda eger imkanin varsa uzun yola cikip tamamlaman motorun icin daha iyi olur birde hizlanirken asiri gaz vermeden tatli tatli yormadan hizlanirsan ve ozellikle cok dik yokuslarda fazla motor freni yaptirmadan son olarak uzun sure ayni devirde kullanmazsan kisacasi yumusak davanirsan rodaj bitince tadindan yenmez bir motor olur kanisindayim bilmem arkadaslar ne der
-
03 Haziran 2011, 01:20
Koku motorunun yeni olmasından tabiri caizse eksoz yanıyor yavaş yavaş ilk kilometrelerde koku olacaktır hatta stop edip ayağa aldığında cıt cıt cıt die ses de gelebilir ağrı ise sanırım motoru kendi paranla almışsın yada borcunu sen ödeyeceksin e motorada alışık değilsin henüz bi hata yapıpta düşüp şaşmayayım die kendini kasmaktan zamanla hepsi düzelir merak etme iyileşeceksiniz Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)