İlk Km Ve Aklıma Takılanlar
Reklamlar
-
03 Haziran 2011, 01:25
motorumu geçen cumartesi günü aldım faturası daha bugün geldi ve ben bu arada 360 km yol katettim nasipse yarın plaka ve ruhsat işlemlerine başlayacağım sonrada 500 bakımına giderim artık
ilk koku bende de olmuştu.100-110 km den sonra kesildi.ilk iki gün sol dirseğim de aşırı derecede acı hissediyordum ama oda düzeldi sanırım vücudumda kendini adapte etti motora
Reklamlar
-
03 Haziran 2011, 01:32
hayırlı olsun kardeşim acele etme sadece anın keyfini çıkar
-
03 Haziran 2011, 01:43
Yorumlar İçin Çok Teşekkürler arkadaşlar Allah hepinizden Razı olsun Bayya bir stres yaptım kendime. Motordan koku çıkınca. Ama yorumlarınızı okuyunca içime su serpildi Çok teşekkür ederim .
''Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam '' Al Capone
-
03 Haziran 2011, 02:07
-
03 Haziran 2011, 02:14
fatih545 adlı üyeden alıntı
Senin mesajları okudukça heyecan görüyorumda acaba motoru alınca senin gibi heyecanlanacam mı diye heyecanlanıyorum
Senin en azından elinin altında duruyor bizde yok ki
Peşinden koşturuyoruz işte
Gerçi elinin altında olupta kullanamak.. İşte bu paha biçilemez bir duygu..
Ben de sizi görünce bu şekilde kıskanıyorum.
Çok değil 1 yıl falan oldu başlayalı.
Başlangıcın heyecanı, macerası, korkusu bambaşka oluyor.
-
03 Haziran 2011, 03:12
Motor yeni olduğunda bendede çok yanık kokusu gelmişti hatta bir ara şehirdışına gezi yaptığımızda kenara çektim hayırdır dediler,dedim bişeyler yanıyor :D zamanla geçiyor dert etme.Kazasız belasız,keyifli sürüşler dilerim
-
03 Haziran 2011, 05:43
okuyamadım ksura bakma herşeyi. sadece seninkini okudum o kadar. motorun contaalr hiç ısı görmediğinden ilk çalışmada ve ilk 20 km de falan yanık kokusu yapar normaldir. Ayrıca motoru dip gaz zorlamadığın sürece rolantide bekletmenin hiç bir mantığı yok sadece çok gazladıktan sonra böyle bişey yapman gerekir. ilk 1000 kilometre motoru devir saatinin çeyreğinin biraz fazlasını geçicek şekilde kullan. ama 70 ve üzeri kullanmaki parçalarına zarar gelmesin. motora binmeden önce vidaların yeri,nde olduğuna bak çünki rodaj dönemi vidaların gevşemesi gibi durumlar oluyor. yatmaya çalışma lastiklerin bile daha yola alışmadı. frenleme konusunda ise ön freni bi yumurtayı diklemesine sıkıyomuş gibi yavaştan fazlaya doğru sık. mümkünse boş bi alanda frenlerini öğrenene kadar git ve fren yap. iyi forumlar. not: 6 aydan önce motorunun viraj sınırlarının yakınına gelmeyi bile deneme boşu boşuna sıkıntı yaşamabu arada unutmuşum. heryerinin ağrımasının nedeni ise öncelikle racing motor kullanıyosun depoyu bacaklarınla sık bileklerindeki yükü al yoksa el bileklerin çok ağrır hatta avuçlarının içi morarır. unutma ellerinde yük olmayacak
Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.
-
03 Haziran 2011, 10:08
öncelikle hayırlı olsun... biraz fazla heycan yapmışsın sanırım gtr ın görüntüsünün de bu heycanda payı vardır mutlak.. yalnız azıcık dayan... ben motorumu ilk aldığımda plaka vardı ehliyet yoktu, dolaşıyodum ama 3.5 atarak :D daha sonra ehliyet aldığımda dolaşırken aldığım o haz bambaşkaydı... yani şimdi sürmek istiyosun ama daha sonra alacağın zevk çok daha fazla şimdiden kendini de motoru da çok kasma derim... zira arkadaşların dediği gibi senin daha 1000 km rodaj zamanın var.. bu arada heycana gelip hadi gazlayım falan dememen lazım... plakayı çıkardıktan sonra daha 1000km dayancaksın motordan haz almak için şimdiden hazırla kendini...
ayrıca ısınma hararet konusunu çok dert etme, gt250r ın motoru o kadar ısınan bi motor değil... ben de uzun süre gv250 kullandım, aynı motor üzerindeki zaten bilirsin... gayet rahattı kullanımı...
ağrıların da kasılmaktan oluşuyodur muhtemelen, kollarının üzerine fazla yükleniyosundur kontrolu elinde tutmak için... tecrübelendikçe daha rahat edersin...
-
03 Haziran 2011, 10:14
Free_AnGeL adlı üyeden alıntı
Modum . Plaka Olmayınca rahat rahat bire sürüş Yapamadım evden Çıkardım motoru sırf bi deneme amaçlı İçim içimi Kemirdi :D Lakin biraz ilerledikten sonra zaten Trafik Ekiplerini görünce hevesim Gursamda Kaldı .
Ama şu Koku neden Geldi onu merak Ediyorum . :(
yeni ürünlerde buram buram yeni kokusu olur kanımca birazda ısınınca o koku gelmiş olabilir bende ilk çalıştırdığımda banada aynısı olmuştu ama sonra geçti.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)