Arkadaşlar selamlar bu sabah Ümraniye kavşağında İKEA'nın önünde scooterlı bir arkadaşın düşmesine şahit oldum...
Ben arabamla Beşiktaş tesislerinin önünden tırmanırken, 200 metre ileride kendisinin en sol şeridin bariyer çizgisinde seyrettiğini gördüm. Ama gidişinde bir enayilik vardı ve uzaktan anlayamadım.
Tam aynı hizaya geldiğimizde ön tekerin kayarak motorun yattığını ve arkadaşın sol şerit üzerine yapışarak kaydığını gördüm. Flaşörleri yakarak arıza şeridine geçip araçtan indim ve koşarak yanına gittim. Kendisi ayağa kalkmış motorunu toparlamaya uğraşıyordu. Sol şeridi komple kapattığının farkında bile değildi. O sırada arkadan trafik akışı devam ediyordu. El kol hareketleriyle araçların yavaşlamasını sağladım ve arkadaşı motoruyla beraber arıza şeridine emniyetli bir şekilde çektik... Kendisi motoru yeni aldığını alışamadığını belirtti. Ve sol bariyerle yol çizgisi arasında biriken çamurumsu kaygan tabakadan dolayı kaydığını söyledi. Tabi kibarca acemi olduğu halde neden en sol şeridin en solundan gittiğini sordum. Cevap yoktu ama kendisinde de bir şey yoktu.
"Madem yeni aldın en sağ şeritten gitmelisin" deyip yanından ayrıldım. Şanslı bir arkadaştı. Pazar sabahı olduğu için seyrekleşen bir kavşakta düşmüştü. Hafta içi ve iş saatleri zamanı olsa kesinlikle 3-4 araç üstünden geçmiş ve zincirleme kaza meydana gelmişti. Otoban kıyılarında biriken çamurumsu tabaka ayakla basınca bile çok kaygan ve yumuşak...
Arkadaşlar güneş yüzünü tam göstermeden ya da karayolları ekipleri kazma kürek bu birikintiyi temizlemeden yol kıyıları çok tehlikeli bir durumda... Dikkatli olalım. O arkadaşın dengesiz gidişine kenardaki birikinti sebep oldu ve asfalta yapıştı. Hepimizin başına gelebilir. Özellikle kıyıdan kenardan kaçarak zaman kazanmak isteyen 2 teker arkadaşlarımın dikkatini çekmek istedim. Saygılar...