Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

cbr 125 e benzin yetiştiremiyorum..!

Motovento
    REKLAM ALANI

Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz? ÖTV yüzünden mi? Madem ekonomi güzel kaldırsınlar süper olmazmı çıksınlar meydanlara ÖTV'yi biz kaldırdık diye bağırsınlar.Ekonomi iyiye gidiyorsa biz bunu cebimizde niye hissetmiyoruz ? Hep niye zam haberleri duyuyoruz? Takır takır zam yap sonra ekonomi iyiye gidiyor de ohh ne ala

Ayrıca 12 liraya 100 km gitmek var, aynı paraya daha çok km gitmek var.Daha ucuza gitmek istemesi en doğal hakkı.

Bu konuya katılıyorum.Ötv'yi kaldırsınlar bencede. Bu fikirde hemfikiriz.Bunu hiç bir zaman inkar etmedim.

İnkar Ettiklerimi tekrardan söylüyorum

ÖTV MHP ve DSP kualisyonunun ürünüdür. imfden 7 milyar doları 9 ay sonra 14 milyar dolar olarak ödeyecez diyerekten borç aldıkları için çıkardılar. imf den 27 milyar dolar borçla aldıkları hükümeti şuanda imf ye 4 milyar dolar borca getirdiler. Yani verdiğiniz tüm ötv'ler amerikadaki vatandaşın benzinine gitti.Bunun Sebebi AKP değildir. Milliyetçi Hareket Partisi ve DSP'Dir.

Ayrıca suanda türkiyenin merkezbankası kasasında 100 milyar dolar NAKİT para bulunmaktadır.

Gönlüm isterki önümüzdeki Seçimlerden sonra ötv kaldırılsın. Buna inanmıyor değilim En azından Suanda 250 cc ve altı motorlarda bir kısmı kalktı.

He birde şunu dile getireyim.ÖTV kalkar ise Şuanda Sahip oldugunuz ev'lerin Arabaların , Motorsikletlerin yani Tüm mülklerinizin 2.el fiyatı % 40 değer kaybedecek.

Sahibindene 2010 600 rr motoru satılığa cıkardıgınızda 12 bin tl den satacaksınız. Cünkü sıfırı 15 bin tl olacak.

Motor sahibi biri olarak ben yinede ÖTV'nin kalkması taraftarıyım...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:18 ----------

Alıntı scuderia06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100 km 12 tl ye gidiyorsun daha ne ıstıyorsun benzın fıyatı pahalı o ayrı ama gıdecegın yerlere dolmus otobus parasını hesapla bakalım kac tl tutacak ona gore kıyaslama yap.

Dostum hepimiz insanız ve doğamızda ne yazikki daha fazlasını istemek var.Şuanda benzin bedava olsa emin ol ki 3 yıl sonra motor ve arabalarda bedava olsun diyeceğiz.Yani işin özü şu aslında.Bize göre dünyanın en iyi insanı olan Hz.Muhammed Bazı kesim insanlar için dünyanın en kötü insanı , Hristiyan kardeşlerimiz için ve bizim için çok önemli bir insan olan Hz İsa , Şuanda Bildiğim kadarı ile Musevi cemiyeti tarafından HAŞA yalancı olarak nitelendiriliyor.

Dünya tarihi bu...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz? ÖTV yüzünden mi? Madem ekonomi güzel kaldırsınlar süper olmazmı çıksınlar meydanlara ÖTV'yi biz kaldırdık diye bağırsınlar.Ekonomi iyiye gidiyorsa biz bunu cebimizde niye hissetmiyoruz ? Hep niye zam haberleri duyuyoruz? Takır takır zam yap sonra ekonomi iyiye gidiyor de ohh ne ala

Ayrıca 12 liraya 100 km gitmek var, aynı paraya daha çok km gitmek var.Daha ucuza gitmek istemesi en doğal hakkı.
    Kardeşim sen ve senin gibiler yaşadıkça bu ülkenin sırtı yere gelmez..

Er5Denizli

Diyorsun ki Karneyle benzin alınıyordu. Ben bilmiyorum öyle bir şey yaşım genç olduğu için.

Ama coq açıklamış uzun süre önce olmuş bi olay.

Şimdi bi bakalım;

Avrupa birliğine girme adı altında her konuda değişimler söz konusu.

Avrupa birliğine üye ülkelerde vatandaş sömürülüyor mu?

O ülkelerde 12 tl lik ücretle kaç km yol alınıyor?

Bunları araştırdın mı?

Burada akp nin yaptığı bi kaç olumlu işi bize anlatıp durman o partiye inan oy kazandırmaz.

Herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Son olarak Pdr öğrencileri şuanda neler hissediyor biliyor musun iktidara karşı. Bir de bunu araştır bakalım.

Alıntı cbr 125'm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim sen ve senin gibiler yaşadıkça bu ülkenin sırtı yere gelmez..

Er5Denizli

Diyorsun ki Karneyle benzin alınıyordu. Ben bilmiyorum öyle bir şey yaşım genç olduğu için.

Ama coq açıklamış uzun süre önce olmuş bi olay.

Şimdi bi bakalım;

Avrupa birliğine girme adı altında her konuda değişimler söz konusu.

Avrupa birliğine üye ülkelerde vatandaş sömürülüyor mu?

O ülkelerde 12 tl lik ücretle kaç km yol alınıyor?

Bunları araştırdın mı?

Burada akp nin yaptığı bi kaç olumlu işi bize anlatıp durman o partiye inan oy kazandırmaz.

Herkes neyin ne olduğunu biliyor.

Son olarak Pdr öğrencileri şuanda neler hissediyor biliyor musun iktidara karşı. Bir de bunu araştır bakalım.
    Benim amacım saten akp'ye oy toplamak değilki. Medyada duyduklarını buradan bol kese sallayanlara Rakamlarla cevap vermek benim amacım.İnsan herşeyi bilir gider BDP'ye CHP'Ye oy verir veya Bilmeden verir bu beni alakadar etmez.Herkes istediğine oy verebilmeli. Bunlar beni ilgilendiren noktalar değil.Beni ilgilendiren noktaları 100.kez tekrar yazim.Ama eminimki bidaha sorulacak

1-ÖTV'yi 2001 krizi sonunda sözde deprem yaralarını sarmak için , gerçekte ise 2001 de imf den alınan 7 milyar dolar borcu 9 ay sonra 14 milyar dolar olarak ödemek zorunda olan DSP ve MHP hükümetinin çıkartmıştır.
    2- AKP'Ye oy veren gönül veren 20 milyon vatandaşımız Cahil , Onursuz değildir. Sırf akp'ye değil tüm partilere gönül veren hiç bir vatandaş cahil onursuz değildir.

benim savunduğum noktalar bunlar.Yoksa Akp'nin sözcülüğünü yapmıyorum burda.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Kardes, tarih pazarligimi yapacaz?
    Deprem 17 agustos 1999 yilnda oldu.
    Hadi senin güzel hatirin için 2000 yapalim.
    Ama 2002 yilini zorlayamayiz.
    Atatürk'de 19 mayis 1919 da Samsuna çikti.
    Istersen onda biseyler yapariz.
    Maksat ayagin alissin.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardes, tarih pazarligimi yapacaz?
    Deprem 17 agustos 1999 yilnda oldu.
    Hadi senin güzel hatirin için 2000 yapalim.
    Ama 2002 yilini zorlayamayiz.
    Atatürk'de 19 mayis 1919 da Samsuna çikti.
    Istersen onda biseyler yapariz.
    Maksat ayagin alissin.

Aramızda kalsın Buraya böyle şeyler yazarsan ve olurda ailenden birisi okursa seni ayıplar.

1999 yılında mecliste görüşülmüş ve 2002 de kanun olarak çıkarılmış birşey sana neden bukadar abest geliyor simdi 2006 yılından beri görüşülen ve hala yasası cıkmayan 2b projesi 2015 yılında cıksa sana imkansızmı gelecek? komikleşme kardeşim lütfen yalvarırım komikleşme...

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Er5Denizli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aramızda kalsın Buraya böyle şeyler yazarsan ve olurda ailenden birisi okursa seni ayıplar.

1999 yılında mecliste görüşülmüş ve 2002 de kanun olarak çıkarılmış birşey sana neden bukadar abest geliyor simdi 2006 yılından beri görüşülen ve hala yasası cıkmayan 2b projesi 2015 yılında cıksa sana imkansızmı gelecek? komikleşme kardeşim lütfen yalvarırım komikleşme...
    Kardes terbiyesizlesmeye basladin, sinirlenme.
    Sen dogdugunda ben 2. subede siyaset dayagi yiyordum.
    Neyin ne oldugunu bilirim.

Bak bir daha yaziyorum.
    Deprem felaketiyle olusan yaralarin sarilmasi amaciyla çikarilan vergi DEPREM VERGISIDIR.
    25 Kasim 1999 tarihinde yasalasmistir.
    26 Kasim 1999 tarihinde resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girmistir.
    ÖTV denilen nane ise özel tüketim vergisinin kisaltmasidir.
    2002 yilinda 4760 kanun numarasi ile 6 Haziran 2002 yilinda kabul edilmistir.
    1 Agustos 2002 yilinda yürürlüge girmistir.
    Bunlar tarihi gerçeklerdir.
    Resmi gazeteyi açar okursun.

Sana daha ne yazalim?
    Resmi gazeteye de yalanci dersin sen simdi.
    Yandas medya.

Kardes terbiyesizlesmeye basladin, sinirlenme.
    Sen dogdugunda ben 2. subede siyaset dayagi yiyordum.
    Neyin ne oldugunu bilirim.

Bak bir daha yaziyorum.
    Deprem felaketiyle olusan yaralarin sarilmasi amaciyla çikarilan vergi DEPREM VERGISIDIR.
    25 Kasim 1999 tarihinde yasalasmistir.
    26 Kasim 1999 tarihinde resmi gazetede yayinlanarak yürürlüge girmistir.
    ÖTV denilen nane ise özel tüketim vergisinin kisaltmasidir.
    2002 yilinda 4760 kanun numarasi ile 6 Haziran 2002 yilinda kabul edilmistir.
    1 Agustos 2002 yilinda yürürlüge girmistir.
    Bunlar tarihi gerçeklerdir.
    Resmi gazeteyi açar okursun.

Sana daha ne yazalim?
    Resmi gazeteye de yalanci dersin sen simdi.
    Yandas medya.
    Sana Yazı yazmaktan gına geldi ama burda bilgisi olmayanların aklını karıştırma diye yazı yazmaya devam edeceğim.Ayrıca hiç bir zaman Terbiyesizleşmiyorum.Seni Bu konudada Mat edecem ama daha önceki sayfalarda olduğu gibi bu konununda üstünü kapatacaksın.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-e...vleti-kurtardi

Yani bunun üzerine hala Yazı yazıyorsan Yuhalarım...

Bari Yazı yazıyorsun yazmadan önce araştır yazda okuyan millet gülmesin

Ana sayfa > Makro Ekonomi
    GoogleFacebookTwitterFriendFeedDel.icio.us
    Deprem mağduru için konuldu devleti kurtardı
    Sigara ve alkolden 10 yılda 67 milyar dolar gelir sağlandı.
    01 Kasım 2010 Pazartesi, 07:57:23

Geçen hafta alkol ürünlerine yapılan yüzde 30’luk Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı tartışılırken devletin yaptığı zamlarla alkol ve sigaradan aldığı vergi ile bütçeyi tutturabildiği ortaya çıktı. 1999 yılında yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için çıkarılan vergilerle başlayan ve daha sonra bu vergilerin birleştirilerek 12 Haziran 2002’de adı ÖTV olarak değiştirilen ve vatandaşların satın aldığı ürünler üzerinden alınan vergi ile devlet 10 yılda kasasını doldurdu.

Bu vergileri artıra artıra sadece alkol ve sigaradan 67 milyar dolar (93 milyar TL) gelir elde etti. Öyle ki dünyada fiyatı en çok artan ürün olan altındaki artış bile alkol ve sigaradan alınan ÖTV’deki artışın 5’te birinde kaldı. Altın fiyatı 10 yılda yüzde 373 artarak 287 dolardan bin 359 dolara çıkarken sigaradan alınan vergi bunun 5.6 katı, alkolden alınan vergi ise 3.3 katı fazla arttı. Tütün ürünlerinden alınan 2000 yılından bu yana ÖTV yüzde 2 bin 126, alkolden alınan vergi ise aynı dönemde yüzde bin 126 arttı. 2000 yılında bu ürünlerden sağlanan ÖTV geliri 893 milyon lirayken bu tutar 2010 programında toplam 18.5 milyar dolar olarak öngörüldü ve ilk 9 aylık gerçekleşmeler de bu yıl bu hedefin tutturulacağını hatta geçileceğini ortaya koydu.

IMF’YE İHTİYAÇ YOK

Devletin sigara ve alkolden 67 milyar dolar topladığı son 10 yılda Uluslararası Para Fonu’ndan sağladığı kaynak 2001 büyük krizi yaşanmasına ve kriz nedeniyle olağanüstü koşullarda yaklaşık 25 milyar dolarlık büyük kaynak sağlanmış olmasına rağmen toplamı bunun çok altında 46.7 milyar dolarda kaldı. Devletin en büyük dış kaynağını sağladığı IMF’den aldığı kredi toplamı da 47 yıl boyunca 50 milyar dolara ancak ulaşıyor. Yani sigara ve alkolden alınan ÖTV tutarına ulaşamıyor.

DEPREM MAĞDURU İÇİN KONULDU DEVLETİ KURTARDI

Alkol ve sigaranan da içinde olduğu ÖTV ise 10 yılda devlet bütçesinde nedereyse kurtarıcı rolü üstlenmiş. Çünkü 1999 yılında depremin acılarını sarmak için çıkarılan cep telefonlarından alınan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile birlikte ÖTV 10 yılda bütçeye tam 257 milyar dolar (355 milyar TL) gelir sağladı. Genel bütçe gelirleri içindeki payı 2000 yılında yüzde 13 olan ÖTV’nin bu yılki payı yüzde 23’ü aşıyor. Vergi gelirleri içindeki payı ise 2000 yılında yüzde 17 iken bu yıl ÖTV’nin vergi gelirleri içindeki payı yüzde 28’e çıktı. Bu büyüklük ile vatandaşlar için en büyük vergi kalemi devlet için de en büyük gelir kalemi olma özelliğini gösteriyor. Son 10 yılda devletin bütçe gelirleri ile diğer vergi gelirleri yüzde 500 civarında artarken ÖTV’deki artış bunun tam iki katı yüzde 943 oldu.

DİĞER GELİRLERİN İKİ KATI ARTIŞ

Özellikle beyana dayanan ve şirketlerin ödediği Kurumlar Vergisi’nden devletin sağladığı gelir artışı sadece yüzde 25’te kaldı. 10 yılda artışı dikkat çeken bir başka vergi türü ise yüzde bin 295 artan ve servetine bakılmadan tüm otomobil sahiplerinden alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi oldu. 10 yıl önce devlet sadece 306 milyon lira MTV toplarken bu tutar 2010’da 4.3 milyar lirayı geçecek.

Rahim Ak- Gazete Habertürk- HT Ekonomi

Motosikleti
    Honda
    Kardes verdigin linkte ÖTV 1999 yilinda konuldu diyor.
    Sen 2002 diyorsun.
    Sana mi inanalim,verdigin linke mi?
    Sana resmi gazete tarih ve numaralarini verdik.
    Yuh artik.

Sen 2002 diyorsun.
    Sana resmi gazete tarih ve numaralarini verdik.
    Yuh artik.
    1999 yılında yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için çıkarılan vergilerle başlayan ve daha sonra bu vergilerin birleştirilerek 12 Haziran 2002’de adı ÖTV olarak değiştirilen ve vatandaşların satın aldığı ürünler üzerinden alınan vergi ile devlet 10 yılda kasasını doldurdu.

OKUMAN YAZMAN VARMI?

Sen 2002 diyorsun.
    Sevgili @coq
    Anlaşılan yaş ilerledikçe, okuduğunu idrak etmede sorunlar başgösteriyor. Normaldir.

Yazıyı ilkokul 3 öğrencisine okuttuğumuz zaman bile neyin ne olduğunu anlayabilir, ama sen gelmiş burada "Yazıda ÖTV 99'da konuldu yazıyor" demişsin. Tebrikler.

Tam senin tarzında ve senin yazım stilinde bir soru soracağım;
    Bu kadar şapşal mısın?
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Motosikleti
    Honda
    Alıntı Er5Denizli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1999 yılında yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için çıkarılan vergilerle başlayan ve daha sonra bu vergilerin birleştirilerek 12 Haziran 2002’de adı ÖTV olarak değiştirilen ve vatandaşların satın aldığı ürünler üzerinden alınan vergi ile devlet 10 yılda kasasını doldurdu.

OKUMAN YAZMAN VARMI?
    Biraz okuyabiliyorum.
    Yazmam gördügün gibi hiç yok.
    Zaten olsaydi, yazdiklarimdan biey anlardin.
    Anlamadigina göre ben de sorun.

Bak senin yukariya alintinda ne yaziyor?

DEPREM MAĞDURU İÇİN KONULDU DEVLETİ KURTARDI

Alkol ve sigaranan da içinde olduğu ÖTV ise 10 yılda devlet bütçesinde nedereyse kurtarıcı rolü üstlenmiş. Çünkü 1999 yılında depremin acılarını sarmak için çıkarılan cep telefonlarından alınan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile birlikte ÖTV 10 yılda bütçeye tam 257 milyar dolar (355 milyar TL) gelir sağladı. Genel bütçe gelirleri içindeki payı 2000 yılında yüzde 13 olan ÖTV’nin bu yılki payı yüzde 23’ü aşıyor. Vergi gelirleri içindeki payı ise 2000 yılında yüzde 17 iken bu yıl ÖTV’nin vergi gelirleri içindeki payı yüzde 28’e çıktı. Bu büyüklük ile vatandaşlar için en büyük vergi kalemi devlet için de en büyük gelir kalemi olma özelliğini gösteriyor. Son 10 yılda devletin bütçe gelirleri ile diğer vergi gelirleri yüzde 500 civarında artarken ÖTV’deki artış bunun tam iki katı yüzde 943 oldu.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1NqHOD88m

Bak bu da resmi gazete.

http://www.resmigazete.gov.tr/default.aspx

Arsive girersen belki faydali olur.

2010 yılında 50TL ile 280km civarı gidiyordum.
    2011 yılında 50TL ile 230km civarı gidiyorum.

birileri benim hakkımı (50km'mi) çalmış gibi geliyor, aramızda hırsızlar mı var yoksa ?

olayın aslı şu: gelir transferi, kaynak transferi.
    Transfer eden: T.C.'nin vergisini ödeyen namuslu bireyleri
    Transfer yapılan: T.C.'de bazı belli kesimler ve yurtdışı sermaye
    Transfere aracılık eden: yürütme erki

artık ben her 50 TL de daha az 50km giderken, elin yabancısı ve Türkiye'de bazı kesimler her 50 TL de daha fazla yol gidecek demek.

benim rızam olmadan yapılan bu transfer, hırsızlıktır.
    fırsatı ve gücü varken bunu engellemeyende hırsızın kendisidir.

Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili @coq
    Anlaşılan yaş ilerledikçe, okuduğunu idrak etmede sorunlar başgösteriyor. Normaldir.

Yazıyı ilkokul 3 öğrencisine okuttuğumuz zaman bile neyin ne olduğunu anlayabilir, ama sen gelmiş burada "Yazıda ÖTV 99'da konuldu yazıyor" demişsin. Tebrikler.

Bu kadar şapşal mısın?
    Arkadaş benbıktım dün geceden beri bunları mat etmekten.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:38 ----------

Alıntı deadendst adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2010 yılında 50TL ile 280km civarı gidiyordum.
    2011 yılında 50TL ile 230km civarı gidiyorum.

birileri benim hakkımı (50km'mi) çalmış gibi geliyor, aramızda hırsızlar mı var yoksa ?

olayın aslı şu: gelir transferi, kaynak transferi.
    Transfer eden: T.C.'nin vergisini ödeyen namuslu bireyleri
    Transfer yapılan: T.C.'de bazı belli kesimler ve yurtdışı sermaye
    Transfere aracılık eden: yürütme erki

artık ben her 50 TL de daha az 50km giderken, elin yabancısı ve Türkiye'de bazı kesimler her 50 TL de daha fazla yol gidecek demek.

benim rızam olmadan yapılan bu transfer, hırsızlıktır.
    fırsatı ve gücü varken bunu engellemeyende hırsızın kendisidir.

Dostum 2010 daki maaşın ile 2011 deki maaşını lütfen açıklarmısın.Eğer memursan aradaki fark maaşlarınıza yansıtıldı Fazlasıyla. Eğer memur değilse o senin patronunun seni sömürmesi ile alakalı bir durum.Eğer kendi işin ise Yıllık enflasyon farkını Sattığın ürünlere yansıtmadığından dolayı senin Ekonomik olarak yaptığın bir hata.

Farukxtm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R
    benzin den yola çıktık siyasi mevzulara girdik. neyse her partinin bir kusuru vardır. normal olabiliyor, şu düşünülmeli kim nekadar türkiyeye önem verdi vericek , önem verdi isede bize zazar verdimi vermedimi türkiyede ne sattı ne satmadı türkiyede toprak satan başbakanı kimse istemez bi araştırın bakalım şuan iktidarda olan ne satmış türklere ait bi bakın bakalım

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    benimde anlayamadığım enflasyon düştü düştü düştü deniliyor ama ne hikmetse zırt pırt zam oluyor aldığımız paranın değeri düşüyor aldığımız maaşlar sene sonuna kadar çıkartılan zamlarla eriyip bitiyor ya bu enflasyon değildirde nedir ?

birde parti reklamları komedi biri diyor 600 tl verecem öbürü diyor ben bunu yaptım ettim diğeri diyor hilal kart çıkartacam...

birde bazı partilerin içinde o kadar dengesiz adamlar varki anlatamam durun size söylenen üstün zeka ürünü sözleri yazayım...
    1)Zonguldak'ta üniversitemi vardı yoktu biz kurduk diyor bir parti başkanı ama bilmiyorki onlar daha piyasada yokken o üniversite kuruldu...
    2)Hayat seksten ibaret değildir
    3)Bir diğer parti başkanı desen oy kullanmayı ihmal eder rezil olur...
    4)Diğeri desen piskevütçü
    5)Birde sevgili sağlık bakanının bir lafı varki engelliler haftasında bu lafı söylemiş gözleri görmeyen bir kardeşimize: adam asgari ücretinden yakınmış buna cevabende seni şu halinle işe aldık şükür et daha ne istiyorsun demiş yani bu lafmı şimdi...
    6)Birde kpss ygs sınavları ile alakalı nedense bütün bakanlar cumhurbaşkanı dahil ben tatmin oldum dedi hayda sonra şifre ortaya çıktı sonradanda çevir kazı yanmasın misali açıklamalar...
    7)siz bu muhalefetin baş örtüsü sorununu çözeceğine inanıyormusunuz ???
    mitingdeki kişilerin cevabı evet
    sonra inamıyorsunuz değilmi halktan cevap ==> hayır
    8)son olarak reklamlara atıfta bulunarak:
    benzin 2,50 tl idi 4,25 oldu hayaldi gerçek oldu
    pkk lılar muhteşem bir şekilde karşılandı ayaklarına savcılar götürüldü hayaldi gerçek oldu
    KİT'lerin çoğu satıldı hayaldi gerçek oldu...
    kimileri 8 senede dünyanın en zenginleri listesine girdi hayaldi gerçek oldu...
    vs... dahada uzatabilirim...

açıkcası hiç bir partinin vaatlerine güvenmiyorum
    haa bu akp den ve ülkenin gidişinden memnunmuyum tabii ki hayır memnun olmam için ya devlet makamlarında bir akrabam veyahut cemaate üye olmam gerekiyor...
    Ha doğu illerinde durumlar mağlum zaten chp ve mhp ordan oy alamıyor
    şahsen bdp oy alacağına komple akp alsın daha iyi bu da benim şahsi görüşüm
    Şeytan İcadı

Motosikleti
    Honda
    Sevgili @coq

Bu kadar şapşal mısın?
    Var biraz bende şapşallik.
    Zaten bu adama laf anlatmaya çalistigimi gören okuyan herkes bunu kolayca anlamistir.
    Ben ÖTV 99 dakonuldu yazmadim.
    Arkadas öyle oldugunu iddia ediyor.
    Iddiasini da bir haber linki ile destekliyor.
    Yukarida alinti yaptim.

Benim hafizam biraz zayif herhalde.
    Ben söyle hatirliyorum.
    Deprem vergisi Rahmetli Ecevit'in basbakanligini yaptigi hükümet tarafindan 1999 yilinda geçici vergi olarak çikarildi.
    2003 yilinda Akp hükümetinin maliye bakani Unakitan tarafindan kalici hale getirildi.
    Buyrunuz bu vergiyi kim kalici hale getirmis kendi agzindan okuyunuz.

http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=469565
    Açamazsaniz baska bir link.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/10/17/358717.asp

ÖTV ise 2002 yilinda getirildi.
    Yok efendim ikisi birlesmis voltrani olusturmuslar, yok ona öyle demezler, peynir ekmek yemezlermis.
    Alin size link.
    Okuyun, hazmedemezseniz, maden suyu servisimiz birazdan baslayacak.

ÖTV ve ÖİV'yi (Özel iletişim vergisi) birbirinden ayırd ederek verdiğin linkleri okursan anlayacaksın ama dediğim gibi okuduğunu idrak etme zamanı senden geçmiş.

Hak veriyorum sana, normaldir.

Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

Zaten bu adama laf anlatmaya çalistigimi gören okuyan herkes bunu kolayca anlamistir.
    Ben ÖTV 99 dakonuldu yazmadim.
    Arkadas öyle oldugunu iddia ediyor.
    Iddiasini da bir haber linki ile destekliyor.
    Yukarida alinti yaptim.

Benim hafizam biraz zayif herhalde.
    Ben söyle hatirliyorum.
    Deprem vergisi Rahmetli Ecevit'in basbakanligini yaptigi hükümet tarafindan 1999 yilinda geçici vergi olarak çikarildi.
    2003 yilinda Akp hükümetinin maliye bakani Unakitan tarafindan kalici hale getirildi.
    Buyrunuz bu vergiyi kim kalici hale getirmis kendi agzindan okuyunuz.

http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=469565
    Açamazsaniz baska bir link.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2003/10/17/358717.asp

ÖTV ise 2002 yilinda getirildi.
    Yok efendim ikisi birlesmis voltrani olusturmuslar, yok ona öyle demezler, peynir ekmek yemezlermis.
    Alin size link.
    Okuyun, hazmedemezseniz, maden suyu servisimiz birazdan baslayacak.

Yurt dışında oldugundan buralardan bihabersin. ÖTV'nin Depremden sonra Deprem için dilegetirildiğini tartışabildiğime inanamıyorum senin. Herşey açık ve net. Lütfen önce bilgi sahibi ol sonra yaz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:56 ----------

ÖTV ve ÖİV'yi (Özel iletişim vergisi) birbirinden ayırd ederek verdiğin linkleri okursan anlayacaksın ama dediğim gibi okuduğunu idrak etme zamanı senden geçmiş.

Süper yakalamışsın ben üşendim artık yazdıklarını okumaktan , yaptıkları demogojilere ayak uydurabilmekten.

Motosikleti
    Honda

Aydogan burada ÖIV diye bir sey tartismadik hiç.
    Sen herhalde kaçirdin.
    Arkadas dediki;
    Deprem sonrasi yaralari sarmak için ÖTV konuldu.
    Ben de dedim ki,
    Deprem sonrasi yaralari sarmak için konulan vergi Deprem Vergisidir.
    ÖTV 2002 yilinda AB'ye uyum yasalari çerçevesinde çikarildi.
    Arkadas dediki,
    Hayir ikisi ayni sey.
    Ben de dedim ki degil.
    Zaten maliye bakaninin açiklamasida açik ve net sekilde bunu ortaya koyuyor.
    Konu budur.
    Varsa buna ekleyecegin bisey yaz okuyalim.
    yoksa bari bide sen bulandirma ortaligi.

Aydogan burada ÖIV diye bir sey tartismadik hiç.
    Sen herhalde kaçirdin.
    Arkadas dediki;
    Deprem sonrasi yaralari sarmak için ÖTV konuldu.
    Ben de dedim ki,
    Deprem sonrasi yaralari sarmak için konulan vergi Deprem Vergisidir.
    ÖTV 2002 yilinda AB'ye uyum yasalari çerçevesinde çikarildi.
    Arkadas dediki,
    Hayir ikisi ayni sey.
    Ben de dedim ki degil.
    Zaten maliye bakaninin açiklamasida açik ve net sekilde bunu ortaya koyuyor.
    Konu budur.
    Varsa buna ekleyecegin bisey yaz okuyalim.
    yoksa bari bide sen bulandirma ortaligi.

Ben ikisi aynı şeydir demedim. Ben ötv'nin görüşülmesine depremden sonra başlanıldı ve 2002 de yasa olarak çıkarıldı dedim.Buna kanıt olarakta bu yazıyı koydum.

Sigara ve alkolden 10 yılda 67 milyar dolar gelir sağlandı

Geçen hafta alkol ürünlerine yapılan yüzde 30’luk Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı tartışılırken devletin yaptığı zamlarla alkol ve sigaradan aldığı vergi ile bütçeyi tutturabildiği ortaya çıktı. 1999 yılında yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için çıkarılan vergilerle başlayan ve daha sonra bu vergilerin birleştirilerek 12 Haziran 2002’de adı ÖTV olarak değiştirilen ve vatandaşların satın aldığı ürünler üzerinden alınan vergi ile devlet 10 yılda kasasını doldurdu.

KAYNAK : http://ekonomi.haberturk.com/makro-e...vleti-kurtardi

Bunun üzerine hala yazabiliyorsan ben bişi diyemem saten.

Sen ise ötv nin Adnan menderes tarafından çıkarılmış olan isafiet vergisinin devamı olduğunu iddia ettin. halbuki o verginin suandaki kdv vergisinin eski versionu oldugunun ise farkında değildin.

REKLAM ALANI
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler