Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

cbr 125 e benzin yetiştiremiyorum..!

Motovento
    REKLAM ALANI
    kenrox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Iron 883
    gören de zanneder ki biz halk öyle beşe beleşe benzinleri koyup dolaşıyoruz 1900 cc motorlalarla.

hükümet devlet filan herneyse artık onlar da dünyadaki benzin fiyatlarının çok altında öyle zorlana zorlana bize lütfedip de ucuza benzin satıyor.

bir de üzerine bizim ilkokul matematiğiyle bezeli ekonomi bilgimizle onlara hesap soruyoruz çok ayıp.

1932'deki gmsh'yi ne çabuk unuttunuz? o zamanlar ekmek bile karneyleydi siz 5 liraya benzine laf ediyorsunuz çok ayıp.
    bakın memur maaşı ve tüketici endeksini çarpıp 5'e böldüm sonucu 7'yle çarptım; kaç çıktı 487, böl onu ona, eder 4.87 çıkar 2003 enflasyonunu; 4.87-50 = 4.33. bi de 8x5= 40 çıkar onu da 3.93. benzin kaç para 4.20
    bak bizim hesaba göre 3.93. vatandaş haksız. az bile veriyorlar benzine. bak. süper iktisat.

az bekleyin doktor maaşından marsın yarı çapını da hesaplayacağım!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:55 ----------

bakın şimdi beyler.
    er nedir? emergency room. yani nedir acil servis odası.
    harfleri topla: 18 harf. ebced 120. chp mhp akp dsp shp ççd filan hepsini inkar et. 2001'e dön. döndün. koy yanına denizlinin plakasını. kaç etti. 4.
    benzin kaç pare 4.20.

lan ne haksızsınız arkadaş ya.. 125 cc'ye biniyorsunuz bi de. 25 cc'ye bin. o da motör. değil mi? ha değil mi?
    yol iyidir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KingoftHeWest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800
    ya şu ülkede hile hurda karıştırmadıkları tek bir alan kaldı mı allah aşkına at gözlüğü takıp savunuyorsun hala yazık günah.

Defalarca söyledim tekrar söyliyeyim.Suanda Kimsenin savunuculuğunu yapmıyorum. Ama şunu iyi biliyorum. Akp diye bir hükümet yokken Bir aralar Bu ülkede benzin Karne ile alınıyordu. Tüp karne ile alınıyordu. Bunları geçtim yediğimiz ekmek bile karne ile alınıyordu. el insaf diyorum başka birşey demiyorum.

Aslında geldiğimiz durum çok açık ve net ortada. şuanki durumda Universiteli Gençler okula motorsikletleri ile gidebiliyor üstüne üstlük günde 100 km yapabiliyor ama nedense yinede şikayet ediyor. Şikayet etmedede haklılar ve Haklıyız. Bende dilerimki ÖTV illetinden inşallah önümüzdeki dönem tamamen kurtuluruz. En azından şuanda 250 cc ve altı motorsikletlerde bir nebze kurtulduk...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı kenrox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gören de zanneder ki biz halk öyle beşe beleşe benzinleri koyup dolaşıyoruz 1900 cc motorlalarla.

hükümet devlet filan herneyse artık onlar da dünyadaki benzin fiyatlarının çok altında öyle zorlana zorlana bize lütfedip de ucuza benzin satıyor.

bir de üzerine bizim ilkokul matematiğiyle bezeli ekonomi bilgimizle onlara hesap soruyoruz çok ayıp.

1932'deki gmsh'yi ne çabuk unuttunuz? o zamanlar ekmek bile karneyleydi siz 5 liraya benzine laf ediyorsunuz çok ayıp.
    bakın memur maaşı ve tüketici endeksini çarpıp 5'e böldüm sonucu 7'yle çarptım; kaç çıktı 487, böl onu ona, eder 4.87 çıkar 2003 enflasyonunu; 4.87-50 = 4.33. bi de 8x5= 40 çıkar onu da 3.93. benzin kaç para 4.20
    bak bizim hesaba göre 3.93. vatandaş haksız. az bile veriyorlar benzine. bak. süper iktisat.

az bekleyin doktor maaşından marsın yarı çapını da hesaplayacağım!!

bakın şimdi beyler.
    er nedir? emergency room. yani nedir acil servis odası.
    harfleri topla: 18 harf. ebced 120. chp mhp akp dsp shp ççd filan hepsini inkar et. 2001'e dön. döndün. koy yanına denizlinin plakasını. kaç etti. 4.
    benzin kaç pare 4.20.

lan ne haksızsınız arkadaş ya.. 125 cc'ye biniyorsunuz bi de. 25 cc'ye bin. o da motör. değil mi? ha değil mi?

Ileri demokrasi ile yönetildigi için YouTube gibi zararli yayinlari bünyesine sokmayan ülkeler için üçkagit linki

http://www.youtube.com/watch?v=wxaA4bVzbRw

Gülmeyin lütfen.
    Ha bizim hükümetin enflkayon hesabi,ha bu...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Iron 883
    doğru 125 cc ile 100 km yol yapabilen bir üniversite öğrencisi 100 km yapabildiğine bile şükredip
    "padişahım çok yaşa, sen olmasan nasıl yapardım bu 100 km'yi" diye hoplayıp zıplaması lazımdı di mi?
    aferim durmak yok!
    yol iyidir.

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seckin,
    sen de soru soruyorsun ha.
    Adam sabahtan beri rakamlarla biseyler yapiyor.
    Hiç bir dayanagi yok.
    Sen hala ciddiye alip soru soruyorsun.
    Memur maasi su kadar oldu diyor.
    Hop forumdan bir tane memur çikip bordroyu burnuna dayiyor.
    Doktor su kadar aliyor diyor.
    Hop bir doktor çikip maasini söyleyiveriyor.
    Özür dilerim deyip konuyu kapatacagi halde hala karsisindakini yalancilikla suçluyor.
    Tabi direkt yalanci diyemediginden, inandirici gelmedi diyor.
    Kibar çocuk Allah var.
    Pirlantada neden kdv sifir diye soruyoruz,çunku onu ihraç ediyoruz diyor.
    Benzini de ihraç ediyoruz onda niye yok diye soruyoruz.
    Benzin petrolden imal edilir diyor.
    Vay anasini!!!!

IMF ye borç ödemisiz.
    Bu hedef saptirma.
    2002 yilinda Türkiye'nin iç ve dis borcu ne kadarmis?
    Bugün ne kadar bir sor bakalim arkadas ne cevap verecek?

Bir ülkenin saglik egitim politikalarinin ne kadar saglikli oldugunu anlamak için,istatistiklere bakmaya gerek yok.
    O ülkedeki özel hastane ve özel okul sayisina bakarak devletin acinacak haldemi yoksa, gerçekten iyi yoldami oldugunu kolayca anlarsiniz.
    Bizimkilerin saglik politikalari o kadar iyi ki, zirt pirt özel hastane açiliyor.
    Egitim politikalari o kadar ust duzeydeki, elini sallasan özel okula çarpacak.
    Bosverin allasen.
    Gerçi guzel komedi oluyor.
    Üstüme iftira atma lütfen...

Sana gerçekten gülüyorum...

1- Pırlantadan ötv nin neden kalktıgını sana gösterdim.Belgeleri ile. Özel tüketim vergisinin pırlanta üzerinden kalkması sayesinde yılda extradan 5 milyar dolar devletimizin kasasına giriyor
    2-O memur dediğin kişi ne yazikki memur değil.Sözleşmeli Personel. Sözleşmeyi imzalarken Bilmiyormuydu okadar maaş alacagınıki şuanda aldığı maaş 1 milyar civarı , Gönül isterki 3milyar kazansın ama...
    3- Benzinin Petrolden imal edilmediğini iddia etmen saten çok vahim bir durum...

tüm komediler sende Sadece çevrenden duyduğun bir kaç şeyi burda tekrarlamaktan başka birşey yapmadığını bende sende çok iyi biliyorsun.

Az önce bir kanalda tartışmaya denk geldim. Tartışmada 1999 daki ameliyathanelerin resimleri ile 2010 dakileri karşılaştırdıklarında ortaya şöyle bir Güzel resim çıktı.

1999 Ameliyat masasının altında takoz var ve bu takoz sayesinde masa yukarı veya aşagı indiriliyor.2010 da elektronik düzenek.
    1999 yılında hastanelerde odayı paylaşan kişi sayısı 17( kanserli hastaların yattığı odalar ) 2010 da tek kişi.

Sağlıkta bunları gördüm.Gördüğünü söylemeyen en büyük ihaneti yapar bence bu güzelim ülkeye...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:06 ----------

Alıntı kenrox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğru 125 cc ile 100 km yol yapabilen bir üniversite öğrencisi 100 km yapabildiğine bile şükredip
    "padişahım çok yaşa, sen olmasan nasıl yapardım bu 100 km'yi" diye hoplayıp zıplaması lazımdı di mi?
    aferim durmak yok!
    Hayır 125 cc ile 100 km yol yapabilen bir universite öğrencisi bence şunu demeli.8 yıl önce neden yapamıyordum? 8 yılda 100 km yapabiliyorsam demekki 8 yıl sonra günde 200 km yede cıkabilir bu. . .

Motosikleti
    Iron 883
    arkadaşlar 1992'de telli telefon kullanıyorduk.
    sene 2011 ben samsung galaxy tab kullanıyorum. telefon, internet medya, full eyç di ve daha neler.

ötv olmasa kim kullanabilirdi galaxy tab. ötv icat etti bu teknolojiyi.
    kore'liler ötv verdiler uzaylıdan teknolojiyi aldılar. ben demiyorum bakın. hükümet diyor.
    babası benzin istanyoncular diyor.

1999'da crt monitör kullanıyordunuz. bakın ötv'ler sayesinde hepimiz beşe beleşe lcd kullanıyoruz.

bugün almanya bile ötv teknolojisinin peşinde. çok faydalı. biz 5 milyar dolar verdik onlar 6 milyar dolar verip artırdılar. bmw yapacaklarmış o paraya.

m5'e benzin yetiştiremiyorlarmış hız sınırsız otobanlarda. almanlar akıllı.
    biz daha akıllıyız daha ucuza kapattık ötv'yi. yürüyelim arkadaşlar!
    yol iyidir.

KingoftHeWest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800
    hahaha yazcaktım üşendim valla 99 la bugünü kıyaslayıp vay diyen zihniyet :p

Alıntı KingoftHeWest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hahaha yazcaktım üşendim valla 99 la bugünü kıyaslayıp vay diyen zihniyet :p
    İşte beklediğim cevap sen ve senin üstündeki cevaptı

Aslında aynı televizyon programında 1999 yılındaki Avrupa ve amerikadaki hastaneleri ve Ameliyathaneleride gösterdiler

1999 yılında avrupadaki Kanser hastalarının oda sayısı 1 kişi türkiye 17 kişi
    1999 yılında avrupadaki Ameliyathanelerde elektronik sistemle yataklar iner kalkar türkiyede ise takozla

Yıl 2010 avrupadaki kanser hastalarının oda sayısı 1 kişi türkiyedekilerin 1 kişi
    Yıl 2010 avrupadaki ameliyathanelerdeki elektronik sistemle yataklar iner kalkar türkiyede durum aynı...

Bu cevabı atmama Hak tanıdığın için sen ve arkadaşına Sonsuz şükranlar...

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı Er5Denizli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Defalarca söyledim tekrar söyliyeyim.Suanda Kimsenin savunuculuğunu yapmıyorum. Ama şunu iyi biliyorum. Akp diye bir hükümet yokken Bir aralar Bu ülkede benzin Karne ile alınıyordu. Tüp karne ile alınıyordu. Bunları geçtim yediğimiz ekmek bile karne ile alınıyordu. el insaf diyorum başka birşey demiyorum.

Aslında geldiğimiz durum çok açık ve net ortada. şuanki durumda Universiteli Gençler okula motorsikletleri ile gidebiliyor üstüne üstlük günde 100 km yapabiliyor ama nedense yinede şikayet ediyor. Şikayet etmedede haklılar ve Haklıyız. Bende dilerimki ÖTV illetinden inşallah önümüzdeki dönem tamamen kurtuluruz. En azından şuanda 250 cc ve altı motorsikletlerde bir nebze kurtulduk...
    Yahu bende dikkate alıp neler yazılacak diye bekliyorum saat oldu 2 işinize geleni cevaplıyorsunuz. Oldu olacak osmanlı zamanına göre şükretseydik. O zamanlar motosiklet bile yoktu bak şanslıyız en azından bizim motosikletimiz var. Koca koca 10 senede ne getirdi inatla savunmadığın(!) kişiler, sağlık mı huzur mu eğitim mi. Gelmeden önceki seçim konuşmalarını aç dinle bakalım kaçını gerçekleştirmiş. Şaka gibisiniz. Benzin tabi hükümete sorulacak. Şuanki varil fiyatından çok üstüne de çıktı petrol ama biz niye bu dönemde en pahalı benzini alıyoruz. Varmı üstüne söylenecek şey yok !
    Şu an ülkemizi yöneten kişi göz göre göre yalan söylüyor mu söylüyor var mı üstüne eklenecek savunulacak bir şey yok! Zırt partisi pırt partisi demiyorum, elinde yapma gücü olanların 10 senedir işlerini layığıyla yapmadığını söylüyorum. Hangi şerefli yönetim sahibi dokunulmazlığını kaldırdı. Ne de öyle bir söz verdi. Hiçbiri ! Ee siz kimi savunuyorsunuz hala kuzum ? Yıllardır din üstünden siyaset yapıldı tamamen göz boyama. Skandallar ardı ardına ne soruşturma ne istifa edildi. Ayıptır yahu. Günahtır.

Ve burda bulunmanızın sebebi oy toplamaktan başka bir şey değil bana göre.

Bir dakika yahu Medical park kimindi.

Motosikleti
    Honda

Hala salliyosun.
    Demek akp yokken bu ülkede benzin karne ile aliniyordu.
    Himmm.

O karne zamanlarina sen degil, anne babanin tevellutu yetmez kardes.
    Ikinci dünya savasi zamaniydi.
    Alman,Ingiliz, Fransiz da ekmegi karne ile aliyordu.
    Onlar simdi nerede, biz neredeyiz?

Benim çocuklugum, gazyagi,sanayag, filtreli sigara kuyruklarinda geçti.
    ülkedeki problemleri senin gibi google dan okumadik, bizzat yasadik.

60 senedir hep ayni adamlari seçip duruyoruz.
    halimiz ortada.
    Ayni yanlisda israr etmek ahmakliktir.
    Biz uyandik artik siz de uyanin.

Üstüme iftira atma lütfen...

Sana gerçekten gülüyorum...

1- Pırlantadan ötv nin neden kalktıgını sana gösterdim.Belgeleri ile. Özel tüketim vergisinin pırlanta üzerinden kalkması sayesinde yılda extradan 5 milyar dolar devletimizin kasasına giriyor
    2-O memur dediğin kişi ne yazikki memur değil.Sözleşmeli Personel. Sözleşmeyi imzalarken Bilmiyormuydu okadar maaş alacagınıki şuanda aldığı maaş 1 milyar civarı , Gönül isterki 3milyar kazansın ama...
    3- Benzinin Petrolden imal edilmediğini iddia etmen saten çok vahim bir durum...

tüm komediler sende Sadece çevrenden duyduğun bir kaç şeyi burda tekrarlamaktan başka birşey yapmadığını bende sende çok iyi biliyorsun.

Az önce bir kanalda tartışmaya denk geldim. Tartışmada 1999 daki ameliyathanelerin resimleri ile 2010 dakileri karşılaştırdıklarında ortaya şöyle bir Güzel resim çıktı.

1999 Ameliyat masasının altında takoz var ve bu takoz sayesinde masa yukarı veya aşagı indiriliyor.2010 da elektronik düzenek.
    1999 yılında hastanelerde odayı paylaşan kişi sayısı 17( kanserli hastaların yattığı odalar ) 2010 da tek kişi.

Sağlıkta bunları gördüm.Gördüğünü söylemeyen en büyük ihaneti yapar bence bu güzelim ülkeye...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:06 ----------

Hayır 125 cc ile 100 km yol yapabilen bir universite öğrencisi bence şunu demeli.8 yıl önce neden yapamıyordum? 8 yılda 100 km yapabiliyorsam demekki 8 yıl sonra günde 200 km yede cıkabilir bu. . .
    Pirlantadan Ötv nin neden kalktigina dair bir belge Gôremedim ben.
    Üçkagidin belgesi mi olur.
    Adamin damadi pirlantaci dukkani açti, ertesi gün tüm vergiler kalkti. Bu mu belge?
    Misirda da ayni mevzu oldu.
    Ama ben onu sormadim.
    Pirlantada ihracat artsin diye kdv vs kaldirdin ona eyvvallah.
    Benzinden neden kaldirmiyorsun diye sordum.
    Ona cevap bekliyorum ben.
    Pirlanta vergisi beni ilgilendirmiyor.

O memur dedigin memur degil demissin.
    Ulem insan degilmi?
    Yani bu ülkede adam gibi yasamak için insan olmak yetmiyormu?

99 yilinda buradaki ameliyat masalarinda da takoz vardi.
    Simdi elektronik düzen var.
    O zaman elektronik duzen vardi da biz mi kullanmadik?
    Devlet hastanelerinde diyaliz üniteleri var.
    2002 yilinda birden bire makinalar bozulmaya basladi.
    Buna paralel olarak ülkede özel diyaliz servisleri açilmaya basladi.
    Bir adami bir kere ameliyat edersin.
    Ama diyalize bagli bir adam belki de ömür boyu tipis tipîs geir parayi basar.
    Yeterki badem biyigin olsun.
    Gelsin paralar.
    Kimseyi savunmayip, akpyi bu kadar savunman takdire sayan dogrusu.
    Bir de savunsan ne yapardik bilmem.

Bende sabahtan beridir diyorumki Tekrar diyeyim. ÖTV'den bende sizin gibi şikayetçiyim.

Ama Ötv yüzünden mevcut hükümeti sorumlu tutanlar ve üstüne üstlük %40 oy oranına ve 20 milyon TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA sahip hükümete cahil , gurursuz diyen Haysiyetsizleri görünce ne yazikki klawyemi tutamıyorum.

İşin kısası ve özü.

ÖTV yi DSP ve MHP Hükümeti 2002 haziran ayında , Sözde 1999 depremi yaralarını sarmak için ama gerçekte 2001 çıkardıkları kriz sonucu imf den aldıkları 7 milyar doları 9 ay içinde 14 milyar dolar olarak geri ödeyebilmek için çıkardılar.

Gönlüm isterki Önümüzdeki dönemde ÖTV kalksın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------

Hala salliyosun.
    Demek akp yokken bu ülkede benzin karne ile aliniyordu.
    Himmm.

O karne zamanlarina sen degil, anne babanin tevellutu yetmez kardes.
    Ikinci dünya savasi zamaniydi.
    Alman,Ingiliz, Fransiz da ekmegi karne ile aliyordu.
    Onlar simdi nerede, biz neredeyiz?

Benim çocuklugum, gazyagi,sanayag, filtreli sigara kuyruklarinda geçti.
    ülkedeki problemleri senin gibi google dan okumadik, bizzat yasadik.

60 senedir hep ayni adamlari seçip duruyoruz.
    halimiz ortada.
    Ayni yanlisda israr etmek ahmakliktir.
    Biz uyandik artik siz de uyanin.

Pirlantadan Ötv nin neden kalktigina dair bir belge Gôremedim ben.
    Üçkagidin belgesi mi olur.
    Adamin damadi pirlantaci dukkani açti, ertesi gün tüm vergiler kalkti. Bu mu belge?
    Misirda da ayni mevzu oldu.
    Ama ben onu sormadim.
    Pirlantada ihracat artsin diye kdv vs kaldirdin ona eyvvallah.
    Benzinden neden kaldirmiyorsun diye sordum.
    Ona cevap bekliyorum ben.
    Pirlanta vergisi beni ilgilendirmiyor.

O memur dedigin memur degil demissin.
    Ulem insan degilmi?
    Yani bu ülkede adam gibi yasamak için insan olmak yetmiyormu?

99 yilinda buradaki ameliyat masalarinda da takoz vardi.
    Simdi elektronik düzen var.
    O zaman elektronik duzen vardi da biz mi kullanmadik?
    Devlet hastanelerinde diyaliz üniteleri var.
    2002 yilinda birden bire makinalar bozulmaya basladi.
    Buna paralel olarak ülkede özel diyaliz servisleri açilmaya basladi.
    Bir adami bir kere ameliyat edersin.
    Ama diyalize bagli bir adam belki de ömür boyu tipis tipîs geir parayi basar.
    Yeterki badem biyigin olsun.
    Gelsin paralar.
    Kimseyi savunmayip, akpyi bu kadar savunman takdire sayan dogrusu.
    Bir de savunsan ne yapardik bilmem.
    Senin ülkende dışarıya satacak kadar Petrolmü cıkıyorda Bunu soruyorsun. Ülkenden Mücevver cıktığı için bunda ötv kaldırıldı. Bunun ülkeye getirisi ise yıllık 5 milyar dolar. Eski para birimi ile 5 katirilyon. Bundan neden şikayetçisin.Sen Petrol Zengini bir ülke olsaydın ve bugunki gibi petrolde ötv olsaydı emin ol petrolden ötv kalkardı ama bu sefer mücevverde kalırdı ötv.

Dedigin gibi kimseyi savunmuyorum.Burda gördüğümü bildiğimi söylüyorum.Senin gibi. Sende bildiğini söylüyorsun.Bende söylüyorum.12 haziran günü herkes elini vicdanına koyacak sandığa gidecek.Oyum kesinlikle boş olacak...

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Bende sabahtan beridir diyorumki Tekrar diyeyim. ÖTV'den bende sizin gibi şikayetçiyim.

Ama Ötv yüzünden mevcut hükümeti sorumlu tutanlar ve üstüne üstlük %40 oy oranına ve 20 milyon TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞINA sahip hükümete cahil , gurursuz diyen Haysiyetsizleri görünce ne yazikki klawyemi tutamıyorum.

İşin kısası ve özü.

ÖTV yi DSP ve MHP Hükümeti 2002 haziran ayında , Sözde 1999 depremi yaralarını sarmak için ama gerçekte 2001 çıkardıkları kriz sonucu imf den aldıkları 7 milyar doları 9 ay içinde 14 milyar dolar olarak geri ödeyebilmek için çıkardılar.

Şikayetçi değilim dersen zaten saydığın şeyleri kabul edersin bana göre. Dön başlığı bir daha oku hocam kaç kişi ne demiş. Haysiyetsizler kelimesini en çok sen kullandın, bu cümleleri kurarken.
    Biz de sabahtan beri yaralar sarıldı, bir çok kuruluş özelleşti bir sürü şey satıldı hala niye ötv var diyoruz. 10 senedir ?

Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şikayetçi değilim dersen zaten saydığın şeyleri kabul edersin bana göre. Dön başlığı bir daha oku hocam kaç kişi ne demiş. Haysiyetsizler kelimesini en çok sen kullandın, bu cümleleri kurarken.
    Biz de sabahtan beri yaralar sarıldı, bir çok kuruluş özelleşti bir sürü şey satıldı hala niye ötv var diyoruz. 10 senedir ?
    Saolsun Mod arkadaş hakaretleri sildi.Ben hala Söylüyorum türkiyedeki 20 milyon kişiye cahil diyen kişi haysiyetsizdir...

Bugun dünyanın en güçlü ekonomisi yani İmrenerek '' 600rr orda 8bin dolar '' dediğiniz ülke Amerikadır. Amerikada bak bakalım kaç yılında özelleştirmeler başlamış.Özelleştirmelerden sonra Amerikadaki ekonomik büyümeler nasıl gelişmiş , bir bunları incele.

Ötv keşke kalksa. Bende senin kadar istiyorum ama inanıyorumki ( son 2 senedir hükümet zaman zaman uyguluyor ) önümüzdeki dönemlerde tamamen ortadan kalkacak.

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Saolsun Mod arkadaş hakaretleri sildi.Ben hala Söylüyorum türkiyedeki 20 milyon kişiye cahil diyen kişi haysiyetsizdir...

Bugun dünyanın en güçlü ekonomisi yani İmrenerek '' 600rr orda 8bin dolar '' dediğiniz ülke Amerikadır. Amerikada bak bakalım kaç yılında özelleştirmeler başlamış.Özelleştirmelerden sonra Amerikadaki ekonomik büyümeler nasıl gelişmiş , bir bunları incele.

Ötv keşke kalksa. Bende senin kadar istiyorum ama inanıyorumki ( son 2 senedir hükümet zaman zaman uyguluyor ) önümüzdeki dönemlerde tamamen ortadan kalkacak.

Ben 2006da yükselltikleri motosikletteki ötv yi 2011de eski durumuna çektiklerini bilirim. Yok öyle önce daya vergiyi al milletin cebinden paranı. ondan sonra seçimlere kısa bir süre kalsın ötvyi eski haline getir insanlar da ötv kalkacak diye ümitlensin. Amerikayı geçtim çine bakalım, hindistana ya da brezilyaya ? Hani kendi ligimizde sayılan ülkelere ( çin biraz büyük gelir bize ama yine de yeni gelişen bir ülke)

Özelleştirmek peşkeş çekmekse satalım herşeyi. Kendi ülkendekilere özelleştir öyleyse. Diğer ülkelerin izlediği politika da aynı değil mi, sizi mecbur bırakıp kendilerine bağımlı tutmak. Bize yapılan gibi. Sesimiz çıkınca da yok efendim şükretmiyorsunuz, çıkmaya devam edince hoşgörü diyen kişi birden kabadayılığa soyunuyor..

Motosikleti
    Iron 883
    arkadaş sen neyi savunuyorsun bi onu söylesene? benzin fiyatları artsın mı düşsün mü
    arkadaş 150'lik motorla rahat rahat dersanesine okuluna arkadaşına gezmesine gitsin mi gitmesin mi?

1763 ekonomisinden örnekler vereceğine şuan bi açıklık getirsen çok güzel olacak. konu kapanacak.

herkesin oyu hakkı. isteyen istediğine verir kimse de laf edemez. lakin bu oy da seçilene istediğini yapma asma kesme hakkını vermez.

oy verdim bitti tamam yeni kral bu modunda görüyorssan demokrasiyi, daha çok yolun var.
    yol iyidir.

Motosikleti
    Honda

İşin kısası ve özü.

Bak hala salliyosun.
    99 depreminde yaralar sarilsin diye çikarilan vergi ÖTV degil,deprem vergisidir.
    Hatta yani sira iki yeni vergi daha çikarildi simdi hatirlayamadim.
    ÖTV yi onlarda çikarmadi.
    Bize rahmetli Adnan Menders'den armagandir.
    Daha önceki adi Istihsal vergisi idi.
    Sonra bu AB uyum cart curtu için 2002 yilinda Özel Tüketim Vergisi adiyla hayatimizda farkli bir çigir açti.
    Özel Tüketim Vergisi kaldirilacak bisey degildir.
    Dünyanin hemen her gelismis ülkesinde var.
    Bizde de olmalidir.
    Ama ince bir nokta var.
    Zaten o nokta yuzunden sabahtan beri pirlantayi soruyorum.
    Özel tüketim dedigin seyin mantigi sudur.
    Sen gunluk yasamini idame ettirecek urunlerin disinda luks urunler satin aliyorsan, yurt dahilinde muadili uretilen mallarin yerine, irthal mal kullaniyorsan, ozel tuketim vergisi odersin.
    Mesela buna acil ihtiyaç olmayip da keyif için kullanilan sigara alkol de dahildir.
    Ama sen bu ülkede kask takmayi yasal zorunluluk haline getirir, hatta takmazsa ceza keser, sonra buna ozel tuketim vergisi uygularsan,benzin,mazot gibi hayati metalara bu vergiyi uygularsan, pirlanta gibi olmazsa olmaz, yemezsek ölecegimiz bir metadan kaldiriyorsan adama sorarlar.
    Ama soracagimiz adam sen degilsin anladik.

Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 2006da yükselltikleri motosikletteki ötv yi 2011de eski durumuna çektiklerini bilirim. Yok öyle önce daya vergiyi al milletin cebinden paranı. ondan sonra seçimlere kısa bir süre kalsın ötvyi eski haline getir insanlar da ötv kalkacak diye ümitlensin. Amerikayı geçtim çine bakalım, hindistana ya da brezilyaya ? Hani kendi ligimizde sayılan ülkelere ( çin biraz büyük gelir bize ama yine de yeni gelişen bir ülke)

Özelleştirmek peşkeş çekmekse satalım herşeyi. Kendi ülkendekilere özelleştir öyleyse. Diğer ülkelerin izlediği politika da aynı değil mi, sizi mecbur bırakıp kendilerine bağımlı tutmak.
    Lütfen sana yalvarıyorum bana yazı yazma Çin dediğin ülke kapalı ekonomi izleyen bir ülke Bunu türkiye ile nasıl karşılaştırırsın. Kapalı bir ekonomi ile kapitalist bir ekonomiyi karşılaştırman saten çok vahim.Oralarda Yaşasan ve hükümet alehinde böyle bir yazıyı internette yazsan ertesi gün muhtamelen idam edilirsin .

Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Lütfen sana yalvarıyorum bana yazı yazma Çin dediğin ülke kapalı ekonomi izleyen bir ülke Bunu türkiye ile nasıl karşılaştırırsın. Kapalı bir ekonomi ile kapitalist bir ekonomiyi karşılaştırman saten çok vahim.Oralarda Yaşasan ve hükümet alehinde böyle bir yazıyı internette yazsan ertesi gün muhtamelen idam edilirsin .
    Hah senin hatrın için çin i kaldıralım. ( krallıkla yönetildiği zaman eskidendi diye hatırlıyorum ama ) Bula bula ona takılıp cevap verdiysen geri kalanına da cevap istemek hakkım. Buyur.

Bu arada ekonomisi değil o 8000$ dediğim 600rr ın fiyatı

Bak hala salliyosun.
    99 depreminde yaralar sarilsin diye çikarilan vergi ÖTV degil,deprem vergisidir.
    Hatta yani sira iki yeni vergi daha çikarildi simdi hatirlayamadim.
    ÖTV yi onlarda çikarmadi.
    Bize rahmetli Adnan Menders'den armagandir.
    Daha önceki adi Istihsal vergisi idi.
    Sonra bu AB uyum cart curtu için 2002 yilinda Özel Tüketim Vergisi adiyla hayatimizda farkli bir çigir açti.
    Özel Tüketim Vergisi kaldirilacak bisey degildir.
    Dünyanin hemen her gelismis ülkesinde var.
    Bizde de olmalidir.
    Ama ince bir nokta var.
    Zaten o nokta yuzunden sabahtan beri pirlantayi soruyorum.
    Özel tüketim dedigin seyin mantigi sudur.
    Sen gunluk yasamini idame ettirecek urunlerin disinda luks urunler satin aliyorsan, yurt dahilinde muadili uretilen mallarin yerine, irthal mal kullaniyorsan, ozel tuketim vergisi odersin.
    Mesela buna acil ihtiyaç olmayip da keyif için kullanilan sigara alkol de dahildir.
    Ama sen bu ülkede kask takmayi yasal zorunluluk haline getirir, hatta takmazsa ceza keser, sonra buna ozel tuketim vergisi uygularsan,benzin,mazot gibi hayati metalara bu vergiyi uygularsan, pirlanta gibi olmazsa olmaz, yemezsek ölecegimiz bir metadan kaldiriyorsan adama sorarlar.
    Ama soracagimiz adam sen degilsin anladik.

OFFF Bayılacağım ötv hakkında neler diyorsun böyle... Cokmu zor www.google.com.tr ye ötv nezaman kim tarafından neden çıkarıldı demek.Hadi bana inanmıyorsun internetteki binlerce makaleyedemi inanmıyorsun.Bizzat Ecevitin agzından yayınlanan videolaradamı inanmıyorsun.Yazık günah diyorum başka birşey de demiyorum

Senin yerinde olsam başka cevap yazmam.Kendimi rezil etmem.Bak ötv çıkış tarihi ve kanun

Kaynak: http://www.alomaliye.com/ozel_tuketi...isi_kanunu.htm

REKLAM ALANI
6. sayfa BirinciBirinci ... 45678 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler