cbr 125 e benzin yetiştiremiyorum..!
-
Motosiklet Eğitmeni
Er5Denizli adlı üyeden alıntı
Bakın burda hayatında takım bile tutmamış birisi olarak Kimsenin savunuculuğunu yapmayacagım. SADECE ve SADECE ortada bir iftira varsa ona cevap vereceğim
2002 yılında AKP hükümeti başa geçtiğindeki değerler ile 2011 yılının bugunun değerleri arasındaki İyiye oranla olan farkı yukarda izah etmeye çalıştım.Benim amacım AKP iyidir AKP kötüdür felsefesi yapmak değil.Karnımı akp doyurmuyor doyurmayacakta.
sadece ve sadece hayatta nefret ettiğim iftiralara ve koyunluğa cevaben yazdım yazdığım şeyleri.
Canim kardesim.
Akp yi savunan;
ben hayatta akpye oy vermedim ama....
Chp'yi savunan;
ben hayatta Chp'ye oy vermedim ama...
diye lafa basliyor.
Yani kimse yemiyor bu ayaklari.
Adam gibi dusuncenizi savunun.
Ama iftira diye salladigin sey iftira degil gerçekler.
Rakamlarla cambazlik yapip insanlari kandirmak mumkun degil.
Ha demekki boyleymis denilecegini mi zannediyorsun?
Adam sen ne yazarsan yaz, cebine bakip yazdiklarinin saglamasini yapacak.
Cepte bisey yoksa, sen istersen dunyanin en buyuk ekonomisi ol,kimin umrunda.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
-
coq adlı üyeden alıntı
Canim kardesim.
Akp yi savunan;
ben hayatta akpye oy vermedim ama....
Chp'yi savunan;
ben hayatta Chp'ye oy vermedim ama...
diye lafa basliyor.
Yani kimse yemiyor bu ayaklari.
Adam gibi dusuncenizi savunun.
Ama iftira diye salladigin sey iftira degil gerçekler.
Rakamlarla cambazlik yapip insanlari kandirmak mumkun degil.
Ha demekki boyleymis denilecegini mi zannediyorsun?
Adam sen ne yazarsan yaz, cebine bakip yazdiklarinin saglamasini yapacak.
Cepte bisey yoksa, sen istersen dunyanin en buyuk ekonomisi ol,kimin umrunda.
Güzelim Çevrendekilerle herkesi bir tutma.Ne diye kimi savunayım.Saten millet 12 haziranda cebindekine bakarak Sandığa gidecek. Buna bende Dahil. SAnırım Birileri Yüzünden İnadına AKP ye oy vereceğim
Rakamlarla Cambazlık yaptığımı söylüyorsunda www.google.com a girmeye bile üşeniyorsun.oraya girip benim söylediğim şeyleri yazsan aynıları çıkacak.Rakamlarla cambazlık yapmadıgımı anlayacaksın veya yine anlamayacaksın. . .
-
günde 100 km ve öğrenci, bence tezat arkadaş. gezmek güzel şey tabii ki ama öğrencilik yıllarımda şahsen istediğim halde motorum olmadı, en azından motorun var, bardağın dolu tarafından bakıp daha az km yaptın mı sorun kalmaz.
[B][I][COLOR="Black"]Hayat ya 2 kişi yaşanır, ya da 2 teker üstünde yaşanır![/COLOR][/I][/B]
-
AKP'yi savunacağım diye ne gerçekleri görmüyor insanlar bu arkadaşda onlardan biri..Rakamları pek bilmem ama şunu mantığım anlamıyor.Madem benzinin fiyatını belirleyen bu hükümet değilse başka bir kuruluş vs beliyorsa biz niye dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz? Neden biz? Neden krizdeki Yunanistan değil? Petrol bölgelerine çok yakınız ama niye pahalı? Hani ekonomi iyiye gidiyordu.Bende herşeye zam koyarak ülke yönetebilirim bunda ne var Sizin gibiler olduğu sürece de yıllarca iktidarda kalırım
-
bu aralar seçim yaklaştı ya, o yüzden herkes her fırsatta siyaset yapıyor. burada her kesimden insan var kimsenin hiçbir kesime salak ya da cahil demeye hakkı yok!
-
Soykan67 adlı üyeden alıntı
AKP'yi savunacağım diye ne gerçekleri görmüyor insanlar bu arkadaşda onlardan biri..Rakamları pek bilmem ama şunu mantığım anlamıyor.Madem benzinin fiyatını belirleyen bu hükümet değilse başka bir kuruluş vs beliyorsa biz niye dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz? Neden biz? Neden krizdeki Yunanistan değil? Petrol bölgelerine çok yakınız ama niye pahalı? Hani ekonomi iyiye gidiyordu.Bende herşeye zam koyarak ülke yönetebilirim bunda ne var
Sizin gibiler olduğu sürece de yıllarca iktidarda kalırım
Bak bu yazdığın şeyin cevabını vereyim.
Şuan Benzinin Sanırsam %30 civarı Ötv si olması lazım.Asıl Sorun burdan Çıkıyor. Bu Ötvyi Başımıza Kim Neden Alet Etmiş , Bu Ötv hayatımıza Neden girmiş bir araştırmak lazım.
Ben Bir kaç makale okumuştum aklımda kalanlar 2002 de dsp mhp koalisyonu tarafından hayatımıza sokulmuş bir İllet. Sokulma nedeni ise 2001 de yaşadığımız kriz gösterilmişti sanırım.
Şuan Benzinden Ötv Kalksa Avrupa ülkelerinin yarısından daha cogundan daha ucuza benzin tüketeceğiz.
Şuandaki Mevcut hükümetin bunu kaldırmadıgından dolayı kınıyorum ama biryandanda Benzin Akp yüzünden bukadar pahalı , akp ye oy verenler cahildir diyenlere sövüyorum.
-
250cc'den küçük motosikletler bile artık yakıt konusunda sıkıntı çekiyorsa artık bu ülkede.
olay bitmiştir hacı.
çifçilere vergisiz mazot satışısı vaat ediliyor.
motosikletlere de indirimli, vergisiz filan satış olsun.
ayrıca fiyatları avrupa ülkelerinin para biriminden çevirip karşılaştırmak doğru sonuç vermiyor.
alman 2 euro veriyorsa benzine aslında o adamın 2 lirası. hala iki kat pahalıyız.
bi de ötv ne yawh. 'özel' tüketim! vay be. özel olmayan tüketim nasıl oluyor bilen varsa söylesin lütfen. tüzel tüketim mi? :D
-
Er5Denizli adlı üyeden alıntı
Bu forumda bildiğim kadarı ile siyaset yapmak yasak olmalı.Ama türkiyedeki 25 milyon insana cahil Sıfatını uygun gördüğünden sana cevaben cevap yazacağım. Sırf sana değil aslında Burda akp karşıtı gösteri yapan Herkese bu cevaplarım.
Not: Ben Bugune kadar hiç bir partiye Bir tek oy atmamış birisi olarak ama allahın bana verdiği beyni sonuna kadar kullanan birisi olarak Dikkatimi çeken birçok şey var.
Öncelikle Seninde bahsettiğin gibi BAZI CAHİL arkadaşlara Benzinin Fiyatını neyin belirlediğini öğretmem gerekecek.Benzin fiyatı Uluslarası bir değerdir ve bu değer tüm dünyada Kimi zaman aynı zamanda artar kimi zaman aynı zamanda azalır. Varil cinsinden Fiyatı vardır.
2002 yılında
1 varil petrolün fiyatı 34 dolar yani 56.7 YTL
Benzinin Litresi 1 milyon 668 lira yani 1.6 YTL
Dolar kuru 1.65 milyon
Türkiyedeki asgari ücret 224milyon
En düşük memur maaşı 375milyon
Şimdi Sen Az Cahil Çok Bilinçli Arkadaşıma Birazda Matematik işlemleri Öğreteyim ve Herşeyin Sizlerin Televizyonda duyduğu gibi olmadığını İspatlıyayım.
2002 yılında Asgari Ücret ile çalışan birisi Tüm Maaşı ile ancak ve ancak 134 litre benzin alabiliyordu.
2002 yılında En düşük maaş ile çalışan bir memur Tüm maaşı ile ancak ve ancak 224 litre benzin alabiliyordu.
Peki Gelelim Günümüze
ASgari ücret NET 629
En düşük memur maaşı 1750 ytl
Benzin litresi 4.5 ytl diyelim
Dolar kuru 1.6
Petrolün varil fiyatı 100 dolar yani 160 ytl
Burdanda Anlaşılacağı Gibi Petrolün fiyatı Tüm Dünyada Artmış.Ek Olarak Sen Cahil Olmayan Güzel Kardeşime Bir Kaç Bilgi Daha vereyim
Petrolün varil fiyatı Dünyada 2.9 Kat Artarken , Benzinin Türkiyedeki Fiyatı Yukardaki Hesaplamalarda Görüleceği Gibi Türkiyede 2.8 kat artmıştır.Yani Bu Sevmediğin , Cahil Halkın ( HAŞA ) Oy verdiğini düşündüğün İKTİDAR Benzine Cebine 1 lira Fazla Para girsin Diye zam YAPMAMIŞ. Hatta ve Hatta. 2.9 kattan 2.8 kata düşürmüş
Şimdi Gelelim Türkiyedeki Vatandaşlar 2002 yılına göre nekadar az veya fazla Benzin tükete biliyor
2002 yılı asgari ücretli tüm maaşını benzine verdiğinde 134 litre benzin alabiliyorken 2011 yılında asgari ücretli tüm maaşını benzine verdiğinde (BENZİNİ 4.5 tl den hesapladım ) 139 litre Benzin alabiliyor.
2002 yılında en düşük memur maaşlı birisi tüm maaşını benzine verdiğinde 224 litre benzin alabiliyorken 2011 yılında en düşün memur maaşını benzine verdiğinde ise ( BENZİNİ 4.5 TL den HESAPLADIM ) 388 LİTRE benzin alabiliyor.
Arkadaşlar öncelikle şunu anlayalım.Birçoğumuz müslümanız , müslüman olmasan bile bir dine mensubuz ve yeryüzündeki bütün dinlerde iftira atmaz , haksız yere iftira atmak çok alçakça olarak tanımlanmıştır.Eğer Bir konu hakkında bilgimiz yoksa , Lütfen kulaktan dolma insanların sözlerine kulap asıp cahil durumuna düşmeyin.
Ben universite öğrencisi 24 yaşında birisiyim.Okuldada sık sık bu söylemleri duyuyorum ve duydugumda yorum yapmak yerine 5 dk mı harcayıp araştırma yapıyorum ve sonuç ortaya çıkıyor.Lütfen dolduruşlara gelmeyin.
Konuyu açan universite okuyan arkadaşım haline şükret , seninde benimde motorumuz var ve biz daha para kazanma aşamasına gelmeyen universite öğrencileriyiz.Çok değil bundan 20 sene önce universiteye motorla gelmeyi bırak , otobüsle gelirken aracınızı tarıyorlardı...
peki suan 629 ile 1750 diosun aradaki farkı göz önünde bulundur kardeşim.
2,8*224=629tl
4,6*375=1750tl
neden askeri ücrete 2.8 kat artış varken memur maaşına 4.6 kat söz konusu ???
memurun maaşına benden 1.8 kat fazla zam gelmesi morelimi alt üst eder..
:bestmt:[COLOR="DeepSkyBlue"]ßy_qrossefox[/COLOR]::plus1::
-
er5 iktisat gibi korkunç derece komplike ve zor bir konuyu
basit matematiğe indirdiğin için teşekkürler.
ama ne yazık ki aydınlanmadık ;)
dünyanın en pahalı benzinin açıklaması geçmiş dönemlere ait veriler olmamalı.
burada dünya çapında pahalı bir benzinden bahsetmiyoruz, dünyanın en pahalı benzininden bahsediyoruz.
arada fark var.
-
beyler burda siyaset yapıyonuz ama herkezin bir parmak izi mevcut her yazınızda bir iz bırakıyorsunuz vede öyle böylede laflar bazen edilmiyor çok tehlikeli arkadaşlar herkez ne düşündüğünde özgürdür elbette burdan kimsenin bi gün başı ağrısın istemem zaten günümüzü biliyorsunuz motosiklet üzerine sonuna kadar ben tartışırım da bu konular yaş işler
-
motorcu48 benzin fiyatlarını konuşuyor diye hapse mi atacaklar? :D
ayrıca ne tehlikesi ne korkusu ne parmak izi yawh? sovyet rusya mı bura?
vatandaşız arkadaş istediğimizi söyleriz. biz devletin değil devlet bizim istediğimizi yapacak. çok basit.
-
ER5Denizli'ye ithafen
Oy kullanma hakkı var iken, hayatında hiç oy kullanmamış, fikrini belirtme cesareti göstermemiş, kendine tanınan özgürlüğü hiçe saymış, yaşadığı ülkenin gidişatına yön verme şansı varken, koyun gibi yeşillikleri seyre dalmış bir insanın, ülkede yaşanan siyasi yada toplumsal hiç bir konuda fikir belirtmeye hakkı olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca, biraz araştırırsan, bizim akaryakıtımızın dünyadaki neredeyse bütün ülkelerden kat be kat daha pahalı olduğunu görürsün. Bunun nedeni senin anlattığın şeyler değildir. Bizim hükümetimizin, benzine yapılan global zamlar dışında, çok yüksek oranda VERGİ zammı yapıyor olmasıdır. Yazmışsın ya, "ben duyunca araştırıyorum inanmak yerine" diye. Bir araştırıver bakalım 4,21 TL'den satılan 95 oktan benzinin ne kadarı vergi? Ne kadarı bizim cebimize daha giremeden "devletin" kasasına gidiyor?
Bende ikinci üniversitesini okuyan bir öğrenciyim. Ailemin eline bakmıyorum, bir yandan çalışıyorum. Yazdıklarını okuduktan sonra eminim ki, senden daha çok okuyor, daha çok araştırıyorum.
Saygılarımla
-
dostum burda her yazdığının ipsi tutuluyo hani isteseler şuanda istedikleri zamanda senin evinin kapı nosuna kadar bulabilirler nasıl olsa bir kablolu internet kullanıyorsun ve sana ip veriyolar ha ben arada internet cafedende yazarım diyosan bütün sana ait yazılan iplerle karşılaştırlarsa muakkak evini bulurlar.hepimiz vatandaşız kardeşim herşeyi söylicez elbette millet kendini kaybedebiliyo bu konular yaş olabiliyo ha mangal muhabbetinde yaparsın söylersin istediğini o başkada burda dikkat etmemiz gerek malesef durum kötü tvlerde hiç mi dikkat etmiyorsunuz bu tip konuları bunlar için özel bilişim polisleri var.dediğin düşünceyi herkez biliyoda olmuyo işte böyle anlatmakla bende aksini söylemiyorum kardeş
-
ee napacaklar evimin adresini, ip'sini biliyorlar diye?
kapıma dayananıp "emre bey benzin zamları hakkında forumlarda konuşuyormuşsunuz bizimle geliyorsunuz" mu diyecekler?
hoş gelsinler :D çay içip giderler
hem biz niye onlardan korkalım ki? onlar bizden korksun.
sanki krallık padişahlık ya olaya bak :D
bize kimse karışamaz hocam. istediğimizi yazar söyleriz. kanun belli da neyi yazıp ne yazamayacağın da.
-
grossefox adlı üyeden alıntı
peki suan 629 ile 1750 diosun aradaki farkı göz önünde bulundur kardeşim.
2,8*224=629tl
4,6*375=1750tl
neden askeri ücrete 2.8 kat artış varken memur maaşına 4.6 kat söz konusu ???
memurun maaşına benden 1.8 kat fazla zam gelmesi morelimi alt üst eder..
en düşük memur maaşı o kadar geğil!! hükümetin açıkladığı rakam o ama nedense 10yıllık memurlar bile o rakamı göremiyor!!
-
oz.07 adlı üyeden alıntı
Oy kullanma hakkı var iken, hayatında hiç oy kullanmamış, fikrini belirtme cesareti göstermemiş, kendine tanınan özgürlüğü hiçe saymış, yaşadığı ülkenin gidişatına yön verme şansı varken, koyun gibi yeşillikleri seyre dalmış bir insanın, ülkede yaşanan siyasi yada toplumsal hiç bir konuda fikir belirtmeye hakkı olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca, biraz araştırırsan, bizim akaryakıtımızın dünyadaki neredeyse bütün ülkelerden kat be kat daha pahalı olduğunu görürsün. Bunun nedeni senin anlattığın şeyler değildir. Bizim hükümetimizin, benzine yapılan global zamlar dışında, çok yüksek oranda VERGİ zammı yapıyor olmasıdır. Yazmışsın ya, "ben duyunca araştırıyorum inanmak yerine" diye. Bir araştırıver bakalım 4,21 TL'den satılan 95 oktan benzinin ne kadarı vergi? Ne kadarı bizim cebimize daha giremeden "devletin" kasasına gidiyor?
Bende ikinci üniversitesini okuyan bir öğrenciyim. Ailemin eline bakmıyorum, bir yandan çalışıyorum. Yazdıklarını okuduktan sonra eminim ki, senden daha çok okuyor, daha çok araştırıyorum.
Saygılarımla
nedenini yazdım 2001 dönemi dsp mhp koalisyonunun getirdiği ötv vergisi olmasa suanda avrupanın cogu ülkesinden daha ucuza benzin tüketecez.
-
eee 2001'de dsp mhp neyepe neyse artık o ötv'yi anayasanın değiştirilemez maddeleri arasına mı koymuş?
-
kenrox adlı üyeden alıntı
eee 2001'de dsp mhp neyepe neyse artık o ötv'yi anayasanın değiştirilemez maddeleri arasına mı koymuş?
Adamlar neredeyse, anayasanın değiştirilemez hükümlerini değiştirecekler. Vergiyi mi kaldıramıyorlar???????
Ama doğru, kaldırırlarsa gemicikler yüzmez, likit yumurtalar üretilmez, seçimde elektriksiz-susuz köylere çamaşır makineleri, buzdolapları gitmez değil mi? Yoksa nası biner bütün bakanlar en pahalı mercedeslere??? Sen önce, özgür iradeni kullanmayı öğren, oy ver!! Sonra hakkın olsun bu ülke hakkında yorum yapmaya, yalan hesaplar uydurmaya. Ecevit zamanı krizinde bile bu hale gelmemişti bu ülke. Şimdi ya ultra zenginler var yada cebinde parasız gezenler.
Sen sanıyor musunki bu ülkede sadece yakıta zam geliyor? Akaryakıta zam gelmesi demek toplu iğneden, buzdolabına, krakerden, ete-tavuğa, salçaya, yağa kadar herşeye zam gelmesi demek. Anlayabilesin diye açıklamasını da yapayım. HERŞEYİN NAKLİYESİ AKARYAKITLA ÇALIŞAN ARAÇLAR İLE YAPILIR!!! BENZİNE-MAZOTA GELEN HER ZAM, HERŞEYE ZAM GELMESİ DEMEKTİR!!
-
oz.07 adlı üyeden alıntı
Saygılarımla
Güzelim ülkemizde boş oy kullanma hakkı olduğunu bilmiyorsun sanırım ama böyle bir hakkımız var.
Aslında sana cevap vermemem lazım.Universite ögrencisiyim diyorsun mesajlara bakmıyorsun.Ben bunların hepsini daha önce söyledim.Verdiğin benzinin %30 u Ötv , Ötv yi kimler neden getirdi hepsini yazdım.Sen daha cok okuyup araştırmaya devam ette öncelikle önceki mesajları oku öyle cevap ver.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:24 ----------
kenrox adlı üyeden alıntı
Ya kardeşim anlayamıyorum sizi gerçekten.Türkiye halkının %40 ına Cahil diyen bir insana Ters bir eleştiri sunduğum için suçlu duruma düşecem nerdeyse
-
ya bırakın :D
en güzeli bi motosiklet partisi kurup bi de girelim seçimlere.
bu kadar motörcü var. en az 1 milyon oy cepte.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler