Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

lütfen büyük ve deneyimli abilerim yardımcı olsun

REKLAM ALANI

öncelikle bu siteyi yapanın ellerine sağlık bnm sorum
    bn bir racing tutkunuyum şu an yaşım 17 ve olgun olduğumu düşünüyorum
    tabiki hmn bi cbr600f ile başlayamam bnm düşüncem cbr 250 yada 125cc lik bi motorla başlangıç yapmak bu fikrim sizce uygun birde motorumu ne zaman yükseltebilirim şimdiden çok teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar bu arada seneye okul balosuna bi seferliğine cbr 600 ile gitsem bişi olurmu sadece o gün için

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    cbr 250 bulursan bizede haber verde alalım

yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadece büyük ve deneyimli abiler niye cevap veriyor.. biliyordum ama söylemicem küstüm

prdn

abi sn bni yanlış anladın yaa kusura bakma ltfn cvplarını bekjliyorum

yilmazelektrik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    250 klasmanı bulamayız ama sana 200 c lik zealsun, kanuni200 cc,yada cbr 125 artık keyfine göre.ha unutmadan bi kerden bişi çıkmaz 600 klas olur!

johny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ewet de klas yapalım derken kalas da olmasın !!!ehliet hersey olsun ööle git zaten sonucta vitesli biliosan her türlü kullanırsın !!!ama önce tecrübe!!!

kuralsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Slm ArkadaŞlarmotrlu Geceler

firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    vay be ! 17 yaşında 200'lük 250'lik silindirlerden bahsediyorsun! peki o motoru nasıl zaptedeceksin ? daha hiç tecrüben yok

bence sen ilk önce b mobylette filan al önce bir. ondan sonra askerden gel bir görüşelim.(tecrübeli olman açısından)

ama ben hızlı yaşarım genç ölürüm felsefesine inanıyorsan 250 değil 500'lük veya 1000'lik al! azraille erken tanışırsın.

ben 26 yaşındayım.110'luk motoru zor zaptediyorum

ama seçim senin kardeşim seni düşündüğüm için yazdım.sakata gelmede ne yaparsan yap

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Anlamadım gitti şu gençliği,ama napim illede birileri fırça yiyecek,çaylak racer hiç motor tecrüben yoksa kullanma.Bu birinci tavsiye,okul balosuna 600 le gidersen bişey olur,ailen çok üzülür.Bu ikinci tavsiye ,Sana klas olur diyenede katılmıyorum,oda senin gibi hızlı yaşamak isteyenlerden.Bu tavsiye değil di Önce eğitim alıcaksın sonra A2 ehliyet alıcaksın sonra motor alıcaksın buda üçüncü tavsiye ama 125 cc yada 250 yukarısı değil.Kontrol edilemeyen güç,güç değildir.Birde yazmışsın büyük ve deneyimli abiler diye,motorda büyüklük olmaz tecrübe olur,oda sadece uzun yıllar kullanmak değil uzun mesafe de kullanmaylada tecrübe sahibi olunur.Ben 41 yaşımdayım kendime ait motorum var 9 yıl dır kullanıyorum öncesi var tabi ama motor benim değil yetermi bu kadar tecrübe
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

frostman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dogru soylemıssın ama merak ve ıstek lerıne karsı gelıomur ınsan bende kanunı 200 c racer alacagım ve ılk racer motor olucak yanı onceden hıc surmedım peq ama mz surdum

numan_tas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    pistanbul/tuzla bim marketi arkası sarı bina okk
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 ama er 5 için para biriktiriyorum.
    bak kardeşim sana benden abi tavsiyesi bence sen ilk önce işe ybr ile başla sonra gerisi gelir okk.

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    numan abi arkadaşını yanlış yönlendirme bence önce eğitim alsın,kullanmayı bilmeyen adama nasıl olurda 125 ybr al gerisi gelir dersin,hani eğitim hani
    ehliyet,nerde 2 teker ruhu,nerde dayanışma nerde yardımlaşma
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varadero
    MoToR
    abı sana sonuna kadar katılıyorum.
    Önce A2 yı alman lazım
    eğitim şart

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı çaylak racer adlı üyeden alıntı
    şu an yaşım 17 ve olgun olduğumu düşünüyorum
    Hey gidi, biz de 17 yaşımızda olgun olduğumuzu sanırdık. Ancak unutma hayattan daima yeni bir şeyler öğrenirsin.

MoToR'un tüm dediklerine imzamı atıyorum, "bir kerelik 600f ile gitsem" şeklindeki sorun içni de şunu diyeyim:
    Arabaya her bindiğinde emniyet kemerini takan birisi vardı, yaklaşık 7-8 yıllık otomobil kullanıcısıydı ve yılda 20.000 km'den tahmini 160.000 km'lik sürücüydü. Bir gün birkaç mahalle yakınındaki arkadaşına gidecekti ve kısa mesafe diye emniyet kemerini takmadı. Derken sarhoş bir sürücünün hızlı bir şekilde çarpması ve bizimkinin ölümü... Sarhoşa bir şey olmadı bu arada emniyet kemeri takılıymış çünkü onun.

Senin sorunla ilgisine gelelim. 17 yaşında direkt gidip 600cc ile başlayabilirsin. Belki 1-2 yıl kullanırsın da hiç sorunsuz. Ancak bazen tam "ben bu işi öğrendim artık" dediğinde başlar sorun. Ankara-İstanbul arasını 600f ile gittiğinde bir sorun olmayabilir ancak bir gün bakkala giderken bile yatırabilirsin motoru.

Dostlukla...
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

super_meke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    varadero
    Motosiklet Eğitiminin Önemi

Günümüzde karayollarında aşırı bir yoğunluk var. Metropollerde sabah kalktığınızda kaç kere işinize zamanında gidebiliyorsunuz yada trafiğe takılmamak için hava aydınlanmadan yola çıkıyorsunuz ? Veya işten çıktıktan ne kadar zaman sonra evinizde olabiliyorsunuz? Ne kadar süre diğer araçların egzoz gazlarından çıkan dumanı solumak zorunda kalıyorsunuz ? Bir an için düşünün sabah yola çıktığınızda egzozdan çıkan gazları uzun süre solumak zorunda değilsiniz, işe gitmek için iki saat erken kalkmak zorunda da değilsiniz, hatta trafik sıkışsa bile !... İşte motosiklet burada devreye giriyor. Koca cüsseleriyle 3 motosikletin yan yana gidebileceği şeritlerde tek araç !.. Motosiklet çevreyi koca cüsseli araçlar kadar kirletmiyor. Diğer araçlar kadar yakıt tüketmiyor. Trafik sıkışsa bile siz istediğiniz aradan rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. 15-20 dakikalık kısa park molaları için 5-8 milyon para ödemiyorsunuz..

Motosikletin size sağlayacağı kolaylıklar saymakla bitmez fakat hepimizin bildiği gibi motosiklet yeterince bilgi sahibi olmayan insanların elinde tehlikeli olabiliyor. Motosiklet kullanmak zevktir, tutkudur, insanı stresten arındırır, doğa ile buluşturur. Bu tutkunun sürekli ve keyifli olabilmesi için eğitim gerekmektedir.

Alacağınız eğitim sizin motosiklet üzerinde kontrollü durmanızı, motosikleti tanımanızı, kendinizi kontrol etmenizi ve en önemlisi motosiklete hakim olmanızı sağlayacaktır. Yani kısaca alacağınız eğitimle aslında hayatınızı güvence altına almış olacaksınız. Ne yazık ki ülkemizde ve dünyada motosiklet kazalarının bir çoğu eğitimsizlik yüzünden olmaktadır.
    Haftada 1 yada 2 saatinizi motosiklet eğitimiyle değerlendirerek hem bir hobi sahibi olabilir hem de hayatınıza yepyeni bir sosyallik katabilirsiniz.. 4 tekerlekli kafeslerden kurtulmanın ilk adımını güvenli ve emniyetli bir şekilde atabilirsiniz.

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Bir gidersin bir daha gidemez hale gelebilirsin.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

motorcuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 model HONDA CBR 600 RR ve mondıal 150 zat
    kardeş buişin şakasıyok motor binmek hava atmak için deyildir önce bunu bileli m ben ilk motora 600cc ile başladım ama da once buişi çok ciddi bilen insanlar yardımıile gaza gelmeden kendimi firenliyerek yaptım motorun istegiolan gaz açmayı kısa kısa ama oda ona zarar veriyordu motoru ezerek üzerek yaptım bununiçin sen bunu yapma küçükten başla yavaş yavaş git bence.

didi73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Virago 1100
    Bence sen kafana göre takıl, Zaten öyle yapacaksın, fakat yinede ufak bir motorla başla. benden bu kadar.

Cem_73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R6
    arkadaşlar yaş 17 diye moralini bozmayın Çaylağın.!
    Pistin içinde 17 yaşında grubunu birinci sırada bitiren arkadaşlarımızda var.
    amam ben Çaylağa al 600 ü git baloya demiCEM.Ama yetenek cesaret ve beceri bir arada ise çabuk kapar.
    Yani kısacası hem fizik kurallarına hem de trafik kurallarına uyarsan tekerlerin yere sağlam basar.
    Gaza gelme. ;)

macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    ılk once dusuk hacımlı motorla baslarsan egerbuyugunu ıstersın fakat buyuk hacımlı motorla baslarsan kullanması zor olur ve zapt edemezsın

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler