Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Garanti Mevzusu

REKLAM ALANI
    Otoburkaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mobilette > Titan > GV650 > VERSYS > F650 CS
    Arkadaşlar Selam,

Garanti kapsamında yetkili servise götürmek illa ki zorunlu mudur? Bakımlar klavuzuna göre nizami yapılsa yasal olarak adamlar problem çıkarma hakkına sahip midir? Bugüne kadar genelde hep kendim yaptım bakımları ama hepsi garantisi dolmuş makinalardı. Kawa yetkili servis periodik bakımda yaptıkları 2 litre yağ değişimi ve filtrelere 240 lira çakıyormuş.

Bilgisi, tecrübesi olan varsa makbule geçer, söğüşlenmek istemiyorum
    Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    valla dostum bana sen 5 bin bakımında şunuda yaparız oringli zincir felan takarız dediler , sonuçta mantık olarak motosiklet 2 yıl garantili olduğu için bu 2 yıl zarfında bana geleceksin diyor ,yoksa motosikletinde bu 2 yıl içinde mekanik yada teknik bir arıza olursa mesuliyet kabul etmeyiz gibi olaylar var ,kendimden söylüyorum..

yoksa bana rahat batmıyorki kalkıp taaaa servise kadar gideyim ama böyle düşündüğüm için mecbur gidiyorum ,

ayrıca cbf bakımına 30 lira alıyorlar yağ vs. başka bir sorun yoksa ...... 240 lira güzel rakam doğrusu ...
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    ben ilk bakım haricinde bakıma yetkili servis e gitmiyorum.... kendim yaptığım için kendimi ustaların yaptığı işten daha fazla güvende hissediyorum...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Bakımlarını yetkili serviste ve zamanında yaptırmazsan motor garanti dışı kalır. Ama bakım yapıldığına dair servise kaşe bastırabilirsen garntiden çıkmamış olur. Onu da yapacaklarını hiiç sanmıyorum.

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    garanti süresince bakımın yetkili servisler tarafından yapılması şartı , firmaların arkasına sığındıkları bir kalkandır.

bu nokta yetkili servis/servis md.'lüklerinin olası durumlarda çamur atacakları açık bir kapıdır.

sanayi bakanlığının bu noktada bir zorunluluk ve yaptırım maddesi yoktur.

en azından benim branşımda böyle
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Ben garantiyi felan umursamıyorum Motorsikletimin markası ASYA servisleri genelde bisiklet tamircisinden bozma tipler.Gidiyorum adam akıllı servise.Kırık yılın başında garantiye işim düştü onda da sizin hatanız dediler.Hava yapan benzin deposu nasıl benimle pompacının hatası oluyorsa artık anlamadım

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu olaya bende karşıyım banada 2000 km de bir gel dedi. bende sitem ederek işsizim param yok dedim sen gel para almam senden dedi eleman.
    zaten kullandıkları yağ firma yağı hiççç işim olmaz.
    1 2 gidicem sonra gitmem herhalde.
    hiç haklı tarafımız olmazmı bakımlarına gitmesek yasal açıdan.
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Motosikleti
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti süresince bakımın yetkili servisler tarafından yapılması şartı , firmaların arkasına sığındıkları bir kalkandır.

bu nokta yetkili servis/servis md.'lüklerinin olası durumlarda çamur atacakları açık bir kapıdır.

Yağ değişimi gibi periodik bakımlar ayna ayarlamak kadar kolay artık. Bizi acaba aslında zorunlu olmayan bir moda mı sokuyor bu dayılar? Vakıf harcı hesabına mı geliyoruz

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    kaliteli bir yağ koyacaksan zaten (örn 2lt ipone aldım geçen) litresi 32TL. KN yağ filtresiyle bilrikte toplam 84TL tuttu. 100tl işçilik desek (Esengül kardeşlerde geçen yıl işçilik 100tl idi) etti 184TL.

Geriye 56TL kaldı. bunada sarf malzeme (zincir yağı balata spreyi) desek...

yinede çok oluyor.

olmadı yağı kendin götür eğer garantiyi bozmuyorsa, servise sor yağı ben getirirsem fiyat ne olur diye..?
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Motosikleti
    Abi hiç açıklaması yok, işçilikten inanılmaz kitliyorlar..

Motosikleti
    XL650V Transalp
    Ankarada başka kawasaki servisi varsa birde oraya sormayı dene belki işçilik için daha az ücret alan bir yer bulabilirsin?
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynen... garanti süresi içinde arıza yaşamış bir müşteri başvurduğunda, bizim de ilk baktığımız "bakımlarını aksatmadan yetkili serviste yaptırmış mı?" olurdu ve bu argümanı sonuna kadar kullanırdık.

kendi adıma, arabamın garanti süresi dolana dek yetkili servise götürdüm; sonrasında bakımları ustama yaptırıyorum. haa, triger değişimi gibi kritik bir işlem (bozulduğunda zarar açma potansiyeli yüksektir) olursa onu da yetkili serviste yaptırırım. çünkü yetkili servisin yaptığı bakım ve taktığı parça da garantilidir. motorun bakımı zaten bir şey tutmuyor, yetkili serviste yaptırıyorum.

Motosikleti
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankarada başka kawasaki servisi varsa birde oraya sormayı dene belki işçilik için daha az ücret alan bir yer bulabilirsin?
    Ankara'da tek. İstanbul'da nereyi tercih ediyorsun? Gerçi bence çok fark etmez, aşağı yukarı aynıdır işçilik ücretleri..

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    1- bu 240 tl rakamı ulusandan mı aldın ?? yoksa kulak dolgunluğu mu ?

2- garanti süren ne kadar kaldı ? 2010 model motorun ama 2009 trafiğe çıkışlıysa fazla bişey kalmamıştır zaten

3- pazar günü akşamüstü tunus caddesinde retrox'un yanında mıydın motorunla birlikte )
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı Otoburkaplan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ankara'da tek. İstanbul'da nereyi tercih ediyorsun? Gerçi bence çok fark etmez, aşağı yukarı aynıdır işçilik ücretleri..
    Ben motoru 2. elden aldım ve satın aldığımda garantisi yeni bitmişti. Bu yüzden kendi ustama götürüyorum.

Hani 0 km ST kanuni alsaydim garantiyi sallamadan kendi ustama götürürdüm (Kanuni servislerinin bu motoru tandığını pek düşünmüyorum) ama sendeki gibi bir motorun garantiside tehlikeye atılmaz ki..

Motosikleti
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- bu 240 tl rakamı ulusandan mı aldın ?? yoksa kulak dolgunluğu mu ?

2- garanti süren ne kadar kaldı ? 2010 model motorun ama 2009 trafiğe çıkışlıysa fazla bişey kalmamıştır zaten

3- pazar günü akşamüstü tunus caddesinde retrox'un yanında mıydın motorunla birlikte )
    1. Aldığım arkadaşa 6000 bakımını sordum, onun verdiği bilgidir. 240 mı diye hatta şaşırdım, ivet dedi. Motoru almış bulunduk

2. Haziran 2010 çıkışlı, temiz bir seneden fazla var

3. Bendim

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    e benim motorum da seninkinin yanındaydı. ben retroxta oturuyodum yanımda arkadaşlarla. baktım baktım sen oralı olmayınca benzettim sandım laf atmadım
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    O paraya ortalamanın üstünedeki ve en az 4 lt yağ alan bir arabanın bakımı yapılıyor. Ayıca 100 TL işçilik nedir? Bir yağ/filtre değiştirmeye 100 TL, ben olsam istemeye utanırım.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bu ne yaa bu servisler aynı coll center gibi çok para alıyorlar bende bakımı kendim yaparım cub basit diyeceksiniz ama anladığım motora binerim en azından yağını kendim değiştirebileceğim tarz olur yani bence bi bakıma verecek 200 tl üstü gerçekten paraya yazık sadece 2 litre yağ filtre yuhhhhhh diyorum yani
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)