Hyosung GT250R kronik vites sorunu yardım??
Reklamlar
-
road_ends adlı üyeden alıntı
Saol dostum yarın denicem cok sıkıcı bi durum 1 motor yapıolar hiçmi test etmiyorlar lanet okudugumuz çin mallı en dandik markalar bile bunu yapmazken bu fiyata alınan bi motorun bunu yapması ilginc.Artık herkese hyo ve kanuniden uzak durun 90 model japon racing al bunu alma dicem abilerimin dedigi yere geldim sinirim cok bozuldu.
Eğer biraz araştırsaydın almadan önce, boşa geçme sorunu olduğunuda anlardın ve millete 90 model japon racing önerip başlarını yakmazdın. Diğer arkadaşlarında açıkladığı gibi kronik boyutta bir sorundur bu tüm hyosunglarda. İlk başlarda sıkıntılı bir durum fakat alışıyorsun zamanla. Ya da balata konusunda sağlam bir ustaya gitmen gerekiyor. Çünkü debriyaja bastığın zaman balatalar birbirine yapışıyor ve her seferinde farklı bir yerden ayrılıyor bu da vites geçişinin zorlaşmasına sebebiyet veriyor. Forumdan bir arkadaş çözdü bu sorununu şimdi babalar gibi boşa atıyor istediği zaman
Motosikletli Kaplumbağa...
Reklamlar
-
Bende GT 250 R dayken öle sorun vardı malesef yapıcak bişey yoktu = )
[b] .. Bir Gün 4 Teker İstersem 1 Motosiklet Daha Alırım ! Bırakın Şeytanla Aramdaki Kontağı :wiinkk: .. [/b]
-
O sorun nerdeyse tüm hyolarda var. Aslında sorun değil, geçiş farklılığı.. Motoru stop ettikten sonra zaten rahatlıkla geçirebiliyosun, ya da durakladığında durmadan önce hareket halindeyken, veya durduktan sonra hafif gaz verip, debriyajdan hafif elini kaldırıp biraz hareket ettirirsen boşa geçirebilceksin. Yeni almışsın, alışmadığın için böyledir. Kötülemeye gerek yok
33 KDC 64
Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009
-
dostum aragaz vererek vitesi boşa geçir şak diye geçer ;)
-
Bu sorun kesinlikle her hyoda var ben 2011 0 aldım ve bu sorun bendede var resmen yere sabitlenmiş gibi oluyo durunca boşa atmakta imkansızlaşıyo sankı kırıcakmışım gibime geliyo elim kopuyo debriyajdan bi çaresi yok sanırım bu normal bişey hyolarda
::tutkuy:: ::thanks: ::cheeeeer
GÖKTUĞ TÜREL
-
acaba farklı motormu kullanıyorum bende kesinlikle böyle bir sorun yok ilk aldığımda fabrikanın koyduğu yağ ile bunu yaşadım ama ipone kullanmaya başladığımdan beri kesinlikle bu sorun yok 10-40 tam sentetik kullanıyorum birde bunu deneyin bence sorun yağda olabilir.
-
asıl debriyaja sende çok lazım oldugunda makinaları bu kadar kötülemene gerek yok şuana kadar bir kişinin bunu tam olarak çözdüğünü duydum yani çözümü var bulamamız bizim yada ustaların hatası bulana bolll bolll tebriklerimi iletiyorum
İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur! Ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz...
-
benim anlamadığım benim kullandığım tüm motosikletlerde çalışırken boşa almak zordu hepsindede aynı şuan kullandığım hyoda yaptığım şekil biraz gaz verip boşa alıyorumdum bunun bu kadar abartılacak neyi var anlamış değilim
elin debriyajda basılı kalınca çok mu ağırınıza gidiyor
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
otopsici adlı üyeden alıntı
benim anlamadığım benim kullandığım tüm motosikletlerde çalışırken boşa almak zordu hepsindede aynı şuan kullandığım hyoda yaptığım şekil biraz gaz verip boşa alıyorumdum bunun bu kadar abartılacak neyi var anlamış değilim
elin debriyajda basılı kalınca çok mu ağırınıza gidiyor
aragaz ile birçoğu boş vitese geçiyor, yada hafif ileri gidilerek. Alışınca sorun kalmıyor zaten, acemice 4.viteste el debriyajda kırmızı ışıkta durursan o vites boşa biraz zor geçer
-
Bu hyolara özel bi sorun falan değil, hatta bi sorun olarak bile algılanamaz. Çoğu motosiklette böyledir zaten.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
aragaz ile birçoğu boş vitese geçiyor, yada hafif ileri gidilerek. Alışınca sorun kalmıyor zaten, acemice 4.viteste el debriyajda kırmızı ışıkta durursan o vites boşa biraz
zor geçer
aynen bazı arkadaşlar yavaşladıkça vites küçültmüyor dogrusu ise yavaşladıkça vites küçültmek gerekiyor ben arabada ve motosiklette yavaşladıkça vites küçültürüm ama benim yaptıgımın tam tersini yapanda var sonuçta kimseye diyemem şöyle yap böyle yap aracı kullananın tercihi sonuçta
-
ister yolda, ister dururken, ister çalışırken, ister çalışmazken, herhangi bir devirdeyken, boşa geçiyor makina.. hiç zorlamıyor.. ehe. nispet yapiim dedim..
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
-
biraz gaz verip bosa atın
-
sa
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Eğer biraz araştırsaydın almadan önce, boşa geçme sorunu olduğunuda anlardın ve millete 90 model japon racing önerip başlarını yakmazdın. Diğer arkadaşlarında açıkladığı gibi kronik boyutta bir sorundur bu tüm hyosunglarda. İlk başlarda sıkıntılı bir durum fakat alışıyorsun zamanla. Ya da balata konusunda sağlam bir ustaya gitmen gerekiyor. Çünkü debriyaja bastığın zaman balatalar birbirine yapışıyor ve her seferinde farklı bir yerden ayrılıyor bu da vites geçişinin zorlaşmasına sebebiyet veriyor. Forumdan bir arkadaş çözdü bu sorununu şimdi babalar gibi boşa atıyor istediği zaman
GARAJ ekibinden ama daha çeyrek usta lafı etmsın sercan biraz daha talım gerekıyor anlasılan
bu boşa gecme meselesı sanzumanın hassas ve vıtes geçıslerının çok düzgun oldugunu gösterıyor honda lardada boyle sıkayetler gelır onemlı olan ayak alışkanlıgıdır motor suruşunuzde tercubu olabılır ama aynı marka aynı modelde olsa her motorun bazı ayarları farklıdır ona alısmak gerekır.
farklı bır motor demek %70 acemılık demektır arkadaslar
-
-
aslında çok güzel bir cevap yazmıştım ama sonra farkettimki cevap biraz fazlaydı hatta hakaret düzeyine kadardı neredeyse ondan değiştim özür dilerim arkadaşlar
-
excavatus adlı üyeden alıntı
ister yolda, ister dururken, ister çalışırken, ister çalışmazken, herhangi bir devirdeyken, boşa geçiyor makina.. hiç zorlamıyor.. ehe.
nispet yapiim dedim..
Aynen ya nasıl her motorda boşa geçme sorunu varmış cık cık cık
Boşa atmaya gerek mi var diyen arkadaşlar Hiç istanbul'da Saat 5'den sonra biyere gitmemişler sanırım hyo varken sol koluma giren agrılar yüzünden sağa çekip dinlendiğimi hatırlıyorum.
-
casillas00 adlı üyeden alıntı
Aynen ya nasıl her motorda boşa geçme sorunu varmış cık cık cık
Boşa atmaya gerek mi var diyen arkadaşlar Hiç istanbul'da Saat 5'den sonra biyere gitmemişler sanırım hyo varken sol koluma giren agrılar yüzünden sağa çekip dinlendiğimi hatırlıyorum.
Sizde o kadar narin olmayın kardeşim
Motorcu dediğin o sert debriyajı sıktımı pazularda şişecek
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Felon adlı üyeden alıntı
Ben kibar motorcuyumdur
-
Felon adlı üyeden alıntı
Bırak trafikte kalmayı, vitesli motosiklet bile kullanmamış birinin yorumu
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)