Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Paket Servis Yapan Arkadaşlar Bakabilir Mi? Burger King, Domino's V.b

REKLAM ALANI

Alıntı mınçıka_35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim benim illa ki paket servisçiliği yapacağım diyorsan o ayrı ama,lüks cafelere garsonluk için başvur derim.İyi bir cafede aylık eline 1000 ile 1200 lira arasında para geçer.Artı yol paranı da alırsın...Bahşiş konusu semtine göre farklılık gösterir.Nişantaşın'da bir servise belki 10 lira bahşiş alırsın,Zeytinburnu,Esenler'de belki günde 1-2 lira ya alırsın ya almazsın.Anlatabildim mi dostumBen de lüks bir cafede garsonluk yapıyorum(Bakma canım sıkkın bu aralar) Komşu cafemiz motorla kahve siparişi götürüyor(lüks bir marka) motorcu arkadaş bazen günlük 30 lira bahşiş kazandığını söylüyor.Ama dediğim gibi,bahşiş olayı tamamen sempte kalmış bir olaydır.Müşteriye karşı sıcak kanlı ol.Yaşının verdiği sempatikliği kullan.Arada ilerde üniversite için para biriktiğini vs. söyle.Zamanla bahşişin müdürünün maaşını geçer.Bu işin içinde olan garson bir abin olarak sana bunları tavsiye ederim
    Abicim Valla çok teşekkür ederim. Bir süre paket servis işini yapmak şart oldu mekan ayırt etmeden. Borçları orta seviyeye indireyim, hem paket serviste çalışacağım yerden de referansım olur. 3 aylık referans işe yaramıyor, gözü korktu kaçtı herhalde gibi bir şey andırıyor. En azından 5,6 ay durabilirsem iyi olur gibi dediğin gibi yerlere girmek için.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AguilaNegra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben uzun bir süre restaurantlarda paketçi olarak çalıştım.900 lira maaş alıyordum benzin bana ait. Yer bilmiyorsan çok zor diyebilirim ama şöyle diğer paketçi arkadasların tarif etmesiyle idare edebilirsin bir süre. Yalnız şu kırmızı ısıkta durma sakin sürme falan o iş yaş söyleyim Paketi yetiştirebilmek için trafık canavarı bıle olabilirsin. Her ne kadar istemesekte durum böyle . Hayırlı Olsun senin için diyelim
    Müsait bir yerde öleceğim.

Alıntı AguilaNegra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben uzun bir süre restaurantlarda paketçi olarak çalıştım.900 lira maaş alıyordum benzin bana ait. Yer bilmiyorsan çok zor diyebilirim ama şöyle diğer paketçi arkadasların tarif etmesiyle idare edebilirsin bir süre. Yalnız şu kırmızı ısıkta durma sakin sürme falan o iş yaş söyleyim Paketi yetiştirebilmek için trafık canavarı bıle olabilirsin. Her ne kadar istemesekte durum böyle . Hayırlı Olsun senin için diyelim
    Pek hayırlı olacak gibi gözükmüyor kırmızı ışıkta geçmek, trafik canavarlığı falan.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı mettoxin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en burger king de çalışıyorum hevesini kırmak istemem ama dışardan gözüktüğü kadar kolay bi iş deil

1. hiç adresleri bilmiosan baya bi zorlar + heleki karışık bi semtte oturuyorsan işin daha da zor şöle bi durum da var burger kingde tek semte servis yapmaz belli bi saaten sonra aksamları uzaklara siparişe gidilir (franchiseise ) tap gıda hakkında bişey diyemem

2. toplanan parayı aksam eksiksiz teslim etmesi var eksik çıkarsa maaştaan kesilir

3. müşteri memnuniyeti ağzın güzel laff yapıosa hem bahşişin bol olur hemde müşteri memnun kalır zaten bi zaman sonra bakmışsın müşteri sizle sohbet etmeye başlıyor ) ( tabi kızlar için sölüyorum ) tabi nazik ve sıkıcı konuşulmassa

4. bazen paket ekranında 21 22 tane birden şipariş görünce aa bunlar nasıl biticek diye iç geçirirsin yeri gelince 2 paket yeri gelince 3 paket birden alma ihtimalın var

şuan aklıma gelen bunlar ben kendi açımdan sölüyorum bunları insandan insana deişir şahsen memnunmusun diye soracak olursan ben memnunum

ama paket servisinde çalışıcaksan dominosa felan hiç bulasma hiç birine bulaşma illa çalışıcam dersen en iyi kriter burger king bunların içinde olanı söluyorum normal bi iş yerinde çalışacak olursan en az 1200 1300 tl maaş işte çünkü sigorta felan yapmaz normal dürümcüler felan

bunlar benım görüşüm kafana takılan başka bişey olursa söle seve seve cevaplarım

pizzahutta 4 gün çalıştım , istifa ettiğimin ertesi günü mümkünse eray getirsin diyen müşteriler çıkmış .
    öğrenci evine gittin bırak bahşisi senden para isterler
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pizzahutta 4 gün çalıştım , istifa ettiğimin ertesi günü mümkünse eray getirsin diyen müşteriler çıkmış .
    öğrenci evine gittin bırak bahşisi senden para isterler
    O da iyimiş hocam.

Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Dün numara bıraktığım bir restoran alelacele aradı, hemen gel işe başla dedi.Gittim, elemanı telefonunu açmıyormuş bende kovdum dedi patron.Neyse aldım paketi atladım motora götürdüm, geldim.Elemanı gelmiş, kusura bakma yanlış anlaşılma oldu seni alamayacağım dedi.

Adama bak yahu.

Neyse hemen karşısındaki yer de arıyordu, boy pos var tip var sen kuryelik yapma ben garson da arıyorum dedi.Burada adres de pek bilmediğimden daha iyi bir yer bulamam dedim bugün başladım.Çalışma 10-23 arası.Bayağı kalabalıktı, akşam 8'den sonra üst katta tek kaldım su içmeye vakit bulamadığım zaman oldu.Şuan ayaklarım çok fena.Ücreti günlük alıyorum orası güzel, ortam da güzel bağırış çağırış yok.Patron da üst kata pek uğramıyor.

Yarın sabah Ulusoy ile Truva'ya gideceğim host işi için, bakalım neler olacak.Eskişehir'e gitmek de hala kafamda, 300-400 lira biriktirince 1-2 günlüğüne gidip oradaki imkanlara da bakacağım...

Alıntı Carbon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün numara bıraktığım bir restoran alelacele aradı, hemen gel işe başla dedi.Gittim, elemanı telefonunu açmıyormuş bende kovdum dedi patron.Neyse aldım paketi atladım motora götürdüm, geldim.Elemanı gelmiş, kusura bakma yanlış anlaşılma oldu seni alamayacağım dedi.

Adama bak yahu.

Neyse hemen karşısındaki yer de arıyordu, boy pos var tip var sen kuryelik yapma ben garson da arıyorum dedi.Burada adres de pek bilmediğimden daha iyi bir yer bulamam dedim bugün başladım.Çalışma 10-23 arası.Bayağı kalabalıktı, akşam 8'den sonra üst katta tek kaldım su içmeye vakit bulamadığım zaman oldu.Şuan ayaklarım çok fena.Ücreti günlük alıyorum orası güzel, ortam da güzel bağırış çağırış yok.Patron da üst kata pek uğramıyor.

Yarın sabah Ulusoy ile Truva'ya gideceğim host işi için, bakalım neler olacak.Eskişehir'e gitmek de hala kafamda, 300-400 lira biriktirince 1-2 günlüğüne gidip oradaki imkanlara da bakacağım...

işte kardeşş bu sıkıntıları bilmeyen bazı arkadaşlarda sanıyorki keyfimize göre bir iş seçiyoruz hemen gidip o işte çalışıyoruz istediğiniz zaman işe alacak tek firma burgerking dir oda uyguladığı zulümden dolayı giren işci en fazla 1 ay dayanabiliyor o yüzden

Arkadaşlar Etiler Marmaris Büfe'den mesaj gelmiş, eğer düşünürsen ara diye, acaba maaşları ortalama ne kadardır acaba? Yol parası falan da gidecek çünkü ya.

Alıntı ColdhearteD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte kardeşş bu sıkıntıları bilmeyen bazı arkadaşlarda sanıyorki keyfimize göre bir iş seçiyoruz hemen gidip o işte çalışıyoruz istediğiniz zaman işe alacak tek firma burgerking dir oda uyguladığı zulümden dolayı giren işci en fazla 1 ay dayanabiliyor o yüzden
    Para sıkıntısından dolayı 3 ay dişimi sıkmıştım. Zor bir işti ama idare edebiliyordum, müdür yardımcısı denilen supervisor'un hakaret etmesine göz yummadım, kavga ettim çıktım.

Allah bana sabır, iş verenlere akıl versin !!!

Arkadaşlar adamı aradım o sıcakta mecidiyeköy'e gittim.. Adama diyorum iş ilanı için aradım merhaba falan.. Zaten ilk önce telefonu açarken aloğğğ diye bağırmasından nasıl biriyle karşılaşacağım belliydi ! Herneyse adama mesaj atmıştım oda bana Gayrettepe'de Marmaris büfe şubesinde çalışabilir misin demişti... Sonra bugün aradım diyor sen kimsin, en sonunda hıyara kendimi tanıttım ve bana diyor Mecidiyeköy çevresini biliyor musun? Ben dedim Gayrettepe'de çalışacağımı söylemiştiniz, o çevreyi biliyorum. Salak başladı Gayrettepe, Mecidiyeköy ayrı yerler dedi. Ee biliyorum da konu bu değil, sizinle konuşmuştuk Gayrettepe diye.. Ondan sonra haaa ! dedi kendine geldi gerizekalı. Suratına kapattım telefonu konuşmasını görseniz, defalarca ''siz'' kelimesini kullanmama rağmen o bana ''sen'' diye hitap ediyor. Arada mesafe olması lazım diye düşünüyorum. Aslında konu bu değil.

Başıma 2. kez geldi bu olay. İlanda Beşiktaş yazıyorsa mesela ve paket servis elemanı yazıyorsa. Oraya bi gidiyorsunuz adam size diyor Fatih'te mutfak elemanı olarak çalışacaksın. Daha geçen böyle saçma bir şey yaşadım ya.

Alıntı MuTLu. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...konuşmasını görseniz, defalarca ''siz'' kelimesini kullanmama rağmen o bana ''sen'' diye hitap ediyor. Arada mesafe olması lazım diye düşünüyorum.

Çok doğru düşünüyorsun ama yok.Türkiye'de bekleme böyle bir şey.Ayrıca şunu söyleyeyim, madem böyle bir beklentin var ya başka bir iş bulabiliyorsan bul, yada bu beklentinden vazgeç.

Şöyle söyleyeyim: Hiç tanımadığın bir insandan bahsedilirken bu kişinin rütbesiz bir er olduğunu öğrensen tanışmaya giderken nasıl davranırsın, yüzbaşı olduğunu öğrensen nasıl davranırsın?

Sevsek de sevmesek de düzen bu.Zoruna gidiyorsa okulunu bitirip bir ünvan kazanmaya çalışacaksın.Aksi durumda bu muameleye hayat boyu maruz kalacaksın, kendini ona göre hazırla.

Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok doğru düşünüyorsun ama yok.Türkiye'de bekleme böyle bir şey.Ayrıca şunu söyleyeyim, madem böyle bir beklentin var ya başka bir iş bulabiliyorsan bul, yada bu beklentinden vazgeç.

Şöyle söyleyeyim: Hiç tanımadığın bir insandan bahsedilirken bu kişinin rütbesiz bir er olduğunu öğrensen tanışmaya giderken nasıl davranırsın, yüzbaşı olduğunu öğrensen nasıl davranırsın?

Sevsek de sevmesek de düzen bu.Zoruna gidiyorsa okulunu bitirip bir ünvan kazanmaya çalışacaksın.Aksi durumda bu muameleye hayat boyu maruz kalacaksın, kendini ona göre hazırla.
    Hocam aslında tam olarak öyle değil. Hani dedim ya adam telefonu açar açmaz o ses tonundan anlamıştım nasıl biri olduğunu. Yani konuşmayı bile bilmeyen adam demek için yazdım. Bir arkadaş forumda demişti. Köyde 1,2 ineğini satıpta istanbulda ayakta tutanan kişiler bunlar diye. Aynen o arkadaşın dediği gibi. Siz / biz diye konuşması gerçekten önemli değil benim, hiç takmam. Ama adamın o aloğğğğğğğ demesinden bile anlaşılıyor, o an dedim tamam buna anlat derdini anlatabilirsen ! Motora motur pisikletli paket servis elemanı yazar ya hani o şekil. Kimseyi yargıladığım yok yazısından, konuşmasından. Adam bana gayrettepe diyor, oraya bir gidiyorum Mecidiyeköy'de çalışacaksın diyor. Üstelik bu durum başıma gelmesin diye adama sordum Gayrettepe Marmaris Büfe demişti.

Mutlu bi dakka.

Sanıyorum ben paldır küldür yazdım.Seni herhangi bir şeyle suçladığım yok. Tam tersine çok iyi anlıyorum.Demek istediğim Türkiye bu adamların elinde! Bunlar her yerde var.Hastaneye gitsen başhekimdir, postaneye gitsen müdürdür.Yada bu örnekte olduğu gibi lokantanın sahibidir, fabrikanın kurucusudur, oteller zincirinin patronudur, seyahat firmasının sahibidir.

Eğitimli kültürlü insan bu coğrafyada zor barınır.Sürekli itilir kakılır, sıkıntı çeker.Demek istediğim bu.

Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mutlu bi dakka.

Sanıyorum ben paldır küldür yazdım.Seni herhangi bir şeyle suçladığım yok. Tam tersine çok iyi anlıyorum.Demek istediğim Türkiye bu adamların elinde! Bunlar her yerde var.Hastaneye gitsen başhekimdir, postaneye gitsen müdürdür.Yada bu örnekte olduğu gibi lokantanın sahibidir, fabrikanın kurucusudur, oteller zincirinin patronudur, seyahat firmasının sahibidir.

Eğitimli kültürlü insan bu coğrafyada zor barınır.Sürekli itilir kakılır, sıkıntı çeker.Demek istediğim bu.
    Hocam estağfurullah, ben yanlış anlaşılmaya maruz kaldığım için yazdım. Yani o sinirle ne yazacağımı bilemedim, yürümekten tabanlarım şişmiş, dedim herhalde yanlış anlaşıldık.

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Alıntı MuTLu. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah bana sabır, iş verenlere akıl versin !!!

Arkadaşlar adamı aradım o sıcakta mecidiyeköy'e gittim.. Adama diyorum iş ilanı için aradım merhaba falan.. Zaten ilk önce telefonu açarken aloğğğ diye bağırmasından nasıl biriyle karşılaşacağım belliydi ! Herneyse adama mesaj atmıştım oda bana Gayrettepe'de Marmaris büfe şubesinde çalışabilir misin demişti... Sonra bugün aradım diyor sen kimsin, en sonunda hıyara kendimi tanıttım ve bana diyor Mecidiyeköy çevresini biliyor musun? Ben dedim Gayrettepe'de çalışacağımı söylemiştiniz, o çevreyi biliyorum. Salak başladı Gayrettepe, Mecidiyeköy ayrı yerler dedi. Ee biliyorum da konu bu değil, sizinle konuşmuştuk Gayrettepe diye.. Ondan sonra haaa ! dedi kendine geldi gerizekalı. Suratına kapattım telefonu konuşmasını görseniz, defalarca ''siz'' kelimesini kullanmama rağmen o bana ''sen'' diye hitap ediyor. Arada mesafe olması lazım diye düşünüyorum. Aslında konu bu değil.

Başıma 2. kez geldi bu olay. İlanda Beşiktaş yazıyorsa mesela ve paket servis elemanı yazıyorsa. Oraya bi gidiyorsunuz adam size diyor Fatih'te mutfak elemanı olarak çalışacaksın. Daha geçen böyle saçma bir şey yaşadım ya.
    Kardeşim benim kafana takma,maalesef bu işlerde(Bilhassa yemek sektöründe) bu tip adamlarla daha çokk...kkk karşılaşacaksın.Gül geç,mazinde komik bir anı olarak kalsınBir arkadaş çok güzel demiş,ünvan sahibi olmak istiyorsan güzel bir bölümü oku(Çıktığında rahatça iş bulacağın garanti)...Yoksa hayatın boyunca herkese "efendim" demek zorunda kalırsın(ki bağzısı af edersin kız arkadaşıyla oynaşa oynaşa yemek yer,utana sıkıla yanına gidip bir isteğiniz var mı efendim" diye sorarsın...Maalesef memlekette parası olup süzülmemiş şahıs çok...Dediğim gibi takma kafana...İlk işimi okulumu okurken sana nasıl bulduğumu kısaca anlatayımGzetedeki ilan sahibini çekingen bir tonda aradım:

- Afedersiniz beyefendi,gazetedeki ilan için aramıştım.Garson arıyormuşsunuz...

- Heeee!

- Şartlarınız neydi acaba?Rica etsem bilgi verir misiniz?

- Heeee!Gazatada na yazıyörsa o ışşşta...

- efendim gazetede garson aranıyor yazıyor,biraz açar mısınız...

- Nayı açayam kardaşim,ne ayaksan san...

ve daha fazla dayanamayarak herifin yüzüne telefonu kapattım

pes etmek yok tabi,çalışmayı kafama koymuşum bir kere,yazdan para biriktirip okul masraflarımı çıkaracağım ya

ve gazetedeki fiyakalı ilanı gördüm...Mado eleman arıyormuş

- İyi günler efendim ben gazetedeki ilan için aramıştım

-Buyurun isminiz nedir?

- Falan filan işte

- Tabi falan filan bey yaşınız kaçtı?

- 18

- Tamam,yarın müsaitseniz gelin görüşelim.

- tabi ki müsaidim.

-Yerimizi biliyor musunuz?

- Evet...

vs. vs.

Sonrası mado da işe başladım

Ortam gayet nezih,çalışanlar birbirlerine "bey,hanım" diye hitap ediyor.Patron başında yok

Diyeceğim o ki kardeşim,büyük zincir halinde kurumsallaşmış yerlere öncelikle başvur.Pat diye lüks bir yere gir(tabi kılık kıyafete görünüşe özen göster) kibar bir şekilde " Ben iş arıyorum,özelliklerim bu,elemana ihtiyacınız var mı" bir nefeste sor.Utanma sıkılma,ben çok yaptım Eğer sen onlara sempatik gelmişsen elemana ihtiyaçları yoksa bile seni başka yerlere yönlendirirler.Ciddiyim bak benim çok başıma geldi

Her şeyden önce patronun işin başında olmadığı bir yer bul.İşe girince dediğimi çok iyi anlarsın

Hadi kardeşim rast gelsin.Şöyle gönlünce bir yere girdiğinin haberini ver artık
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

Motosikleti
    Bisan Roadstar
    ben pizza-hut kfc ve mcdonalds ta paketçilik yapmıştım bir süre.içlerinde en rahatı mc donalds diyebilirim.diğer ikisinde angarya iş çok ama ücreti mc donalds a göre biraz daha yüksek.pakete yeni başlayacaksan dominos hata olur çünkü dominosun paket servisi çok stresli ve hızlıdır.hakkında hayırlısı olsun
    unutma oyun bitince vezirde piyonda aynı kutuya konur:bounce:

Alıntı motopirate adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben pizza-hut kfc ve mcdonalds ta paketçilik yapmıştım bir süre.içlerinde en rahatı mc donalds diyebilirim.diğer ikisinde angarya iş çok ama ücreti mc donalds a göre biraz daha yüksek.pakete yeni başlayacaksan dominos hata olur çünkü dominosun paket servisi çok stresli ve hızlıdır.hakkında hayırlısı olsun
    Çok teşekkür ederim hocam.

Peki maaş durumu nedir acaba? + yol parası veriliyor mu?

6uven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 ( BY 1623 )
    Dostm ben dominosta calışıyorm gayet de memnunum maaşma gelince 1100-1200 arası değişiyo nerde başlarsan başla 2 hafta da her yeri sokak sokak cadde cadde ezberliyorsun merak etme şimdiden işinde başarılar
    GidemediğiN YeR SeniN DeğildiR...

Alıntı 6uven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostm ben dominosta calışıyorm gayet de memnunum maaşma gelince 1100-1200 arası değişiyo nerde başlarsan başla 2 hafta da her yeri sokak sokak cadde cadde ezberliyorsun merak etme şimdiden işinde başarılar
    Teşekkür ederim hocam. Bahşişlerle beraber mi 1100 falan. Gerçekten iyimiş, hem cep harçlığım, hem ev giderleri hem de köşeye atacak parayı halledebilrim sanırım. Yağmurlu havalarda nasıl yapıyorsun hocam o 30 dakika sınırı falan? Ayrıca yolları bilmediğim için sorun ederler mi? + Normal maaş ne kadar + yol parası veriyorlar mı acaba?

6uven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 ( BY 1623 )
    Bu dediğim ücrete bahşiş dahil değil onu da sen hesap et artık yol ücreti diye birşey yok sigortan daha işe başladıgın gun yatmaya başlar,yollara gelince herkes doğustan öğrenmiyo zamanla kurdu oluyorsun zaten detaylı bölge haritası var çıkmadan önce hangi sokak nerde bakarsın sorun etme onu,30 dakika ya gelince zaten pizza 11-12 dakika da çıkıyo zaten bölge fazla büyük olmuyo çalıştıgın yer neresi ise yakn mahalleler oluyo merak etme yetiştiremezsen cebinden kesmezler, benim de çoğu zaman 30 dakika yı aştığım oluyo müşteriye güler yüzlü yaklaşırsan daha yeni başladm kusura bakmayın falan işimden olurum damardan girersen sorun olmaz,son olarak işten çıkarken hesabı veriyorsun eksik çıkarsa senden keserler ki o paraya dokunmassan sorun olmaz yani böyle işte dostm
    GidemediğiN YeR SeniN DeğildiR...

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)