[B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]
Paramı 5 inde alırım diye düşünüyorumda fazla bişey almam heralde
Yok yaa çalışmıcam valla. 5 lik motor alıcağıma 2 3 lük motor alırım kendimi yormam rahatıma bakarım
Bu sene üni. hazırlığı falan çok yordu tatil lazım
Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor
Valla ben de hem okumak, hem de anneme yardımcı olmak için çalışıyorum, yoksa ne işim olur.. Annem de istemiyor çalışmamı.. Olmazsa en son çare part time 4 saate indireceğim çalışma saatini. Yağmuru, kışı var ama elimden geldiğince yavaş gidiyorum, bir pizza hayatımdan önemli değil zaten.
yaş biraz genç olduğu için kurumsal şirketlerde iş bulmam çok zor gibi, zira adres diye yolu yokuşa sürmelereride o sebepten. bende 1 yıl kadar motosikletli iş yaptım. doğuş holding bünyesinde işçi sağlığı ve güvenliği olarak çalıştım. geceleri xt125 ile şantiyeleri geziyordum genelde yoğun olan 1-2 şantiyede daimi arkadaşlar vardı. bense çalışma olmayan şantiyeleri sırayla geziyordum. alıyorsum yanıma cips, kola ide vınnlı netbooku, boş ofislerde takılıyordum çalışma olup yönlendirilmezsem, hiçbir amir olmuyordu, elimede 1600 civarı para geçiyordu. resmen 9-10 kilo aldım ama hain doğuş 28 aralık günü bana bir yılbaşı hediyesi verdi
İzinliyim bugün arkadaşlar.
Bugün yolda kaldım malesef..
Ayrıca uyuz olduğum noktalar. Kimse temizlik yapmaz iken her akşam vardiyadan çıkarken temizlik yapmamı söylüyor şef! Niye kimse yapmıyor, ben de yapmayacağım o zaman dediğimde ise akşamcılar çıkarken yapıyor zaten diyor.. :@
400 TL yatmış! Normal maaş 800 desek yarısı.. Hatta 850 olması lazım. Nerde benim günlük 2 saat fazla mesaim? Nerde adisyon param! Müdür 2 gündür yok, gelsin konuşacağım.. 8 Saate indirmeyecekse kavga edeceğim ve çıkacağım. Ayıp yaptıkları, işe girerken ne diyor, şimdi ne görüyorum!
Mutlu kardeşim ekonomik durumunu en iyi sen bilirsin tabi,ama ben sana başka bir iş yap derim.Hem tehlikeli,hem de trafiğin içinde kuryelik yapılacak iş değil.Daha güzel,yorucu olmayan işler bulursun.Tabi karar senin.Allah yardımcın olsun
[B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]
Malesef paraya ihtiyacım var ve 630 TL çoğu yer arkadaşlar. Bu para da malesef yetmiyor bana. Hocam senin kitap işi iyiydi 800 civarı + yol yemekti sanırım. Keşke öyle bir yer bulsam ama malesef yok! :(
Çok sağol..
Mutlu ben 2. günü kitap işini de bıraktımAllah'ın izniyle kendi dükkanımı açıyorum.Sağolsunlar aile sermaye verdi.Kardeşim benim Allah herkese kendi yerinde çalışmayı nasip etsinSeni çıktığım kitapçıya yerime işe sokmak çok isterdim,ama çalıştğım kitapçı 21 yaş üstünü çalıştırıyor.Sanırım benim yedeğim bir arkadaş vardı onu işe almış olmalılar...Ama şöyle söyleyeyim kardeşim benim,girebiliyorsan bir kitapçıya gir derim.Özellikle AVM'lerde olan zicir halindeki kitapçılara.Ben D&R çalışmıyordum ama D&R'ı feci şekilde övüyorlar.Gerek çalışma koşulları,gerek saat düzeni,gerek parasıYa da daha da detaya inersek,en güzeli rahat olması bakımından büyük bir AVM'de çalışman.İnan bana saat düzeni belli,insanlar birbirlerine "bey" diye hitap ediyor,kimse kimseyi ezmeye çalışmıyor.Gayet nezih mekanlar yaniHa bir şey daha var ve çok kazanırsın.Ama canın çıkar baştan söyleyeyim.Benim eski işim.Yani garsonlukİyi bir cafede iş bulursan aylık 1000-1200 civarı para kazanırsın.Ama dediğim gibi canın çıkar.Paraya ihtiyacın varsa lüks cafelerde garsonluğu düşün derim.Biraz yorulursun ama eline mükemmel para geçerHem motor tehlikesi de yok...En iyi kararı sen verirsin.Her şey gönlünce olsun...
Arkadaşlar Burger King, McDonalds , Pizza Hut gibi yerlerde kuryelere portör muayenesi var mı rutin olarak? Yoksa sadece mutfaktakilere mi?
@carbon
Benim işten çıktığım gün portör muayenesine gelmişlerdi herkeze yapıyorlar dominosta
Valla şu an bize gelmedi, gelmesini de istemem.
mınçıka_35 tek boğazdan soksalar iyi Bende olmadım valla muayne
Kardeşim bende 17 yaşındayım ve Dominosta çalışıyorum.10 gün oldu başlayalı.Öncelikli tavsiyem kendi muhitinde yada yakın bir muhitte işe girmen.adresler konusunda çok daha rahat edersin.Eğerki Dominos ta işe girecek olursan dikkat etmen gereken bir konuyuda açıklıyim.Her götürdüğün pizza başına 30 krş vermeleri gerekiyor.Bazı şubeler bunu yapmıyor.girerken özellikle bu konuyu konuş.Ben öğlen 12 akşam 10 çalışıyorum.Başvuru yaptıgın zamanda hangi saatler sana uyuyorsa onu seç en başta.Ailem gece çalışmama karşı de, yoksa mesaii ye bırakırlar seni.Mesaii ye kaldıgın her 1 saat içinde 2.5 3 TL gibi komik bir para alırsın.
Benim net aylığım 750 TL. Bahşişler ve pizza başına aldıgım 30 krş larla birlikte 1000. 1.100 TL gibi bir para alıyorum.
Kötü bir yanı daha var.Burgerking,Mcdonald gibi firmalarda eğer motorcuysan sadece paket servisine çıkıyorsun.Dominosta ise.boş kaldıgın zamanlarda her işi yaptırıyorlar.yer siliyosun kutu yapıyosun vs.
En iyi sürücü, kendini karşısındakinden koruyabilendir.
Dediğin gibi bizde de var yer silme olayı hocam. :( Artık sos kutusu, pizza kutusu katlamaktan bıktım yahu, hep birlikte yapılsa sorun değil de üst üste 3 tane tuğlayı koy, aynı o kalınlıkta kutu getiriyorlar katlıyorsun.. Oturduğum mühitte kebapçılar var orası hiç çekilmez.. Beşiktaş'ta doğdum orayı iyi bildiğim için orada çalışıyorum. Şu an adres sorunu yaşamıyorum.
Mutlu arkadaşım nasıl gidiyor iş? Burger King'deki işinden daha rahat mısın, başka iş felan düşünüyor musun? Gün içinde yaşadığın büyük olaylar var mı?
Hocam sadece 8 saat çalışmak istiyorum. Yani mesai yatmıyorsa neden +2 saat boş yere çalışayım bana getirisi olmadığı halde? Üstelik müdür bile saatinde çıkarken? Müdür olacak heriflerin boş durmayın diyipte sürekli iş yaptırması, bindiğimiz motosikletlerde can güvenliğimizin olmaması! Yahu müdüre elli defa dedim sonunda motosiklet tamircisi geldi MotoTAL'den ama adamlar hiç bir şey yapmamış. Kayış ve kavramada sorun var, frenler gerçekten komik ama iki freni aynı anda sıkın lastikler kilitlenmiyor, o derece boşta. Gaz kolu dönmüyor o derece sıkışık. Lastikler eriyip bitmiş! Daha ne olsun..
Hiç bir şeyde disiplin yok malesef.. Çalışma saatlerim sabit olsun da başka bir şey istemem. Malesef her yer böyle. Okulum bitene kadar sabredeceğim.
Bu arada sınav yerleri açıklandı, 23-24 Temmuz sınav tarihi işe dalıp unutma aklında olsun
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)