Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Paket Servis Yapan Arkadaşlar Bakabilir Mi? Burger King, Domino's V.b

REKLAM ALANI
    nedenamaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Phantom264 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pizza kutuları katlı değil. Onları katlayıp hazır hale getiriyorsun

Bugün acayip yoğundu ve yoruldum.

Bir motorcu arkadaşımız kaza yaptı :(

Kask sağlam olmasına rağmen kaşı patlamış ve yanağında yara olmuş motor pert :(

İyi forumlar
    Pizza kutusu açıklaması için teşekkürler.Motorcu arkadaşa da Allah acil şifalar versin.
    Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
    http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Phantom264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Kaza geçiren kişi 2 gün raporlu
    Durumuda fena değil.

Bugün ben adamın o halini görünce gözüm korktu tabi. 2 teker bu şakaya gelmez.
    Yani bence 1 2 gün binmekle kavranılmaz. Ama tabi biraz kabiliyet meselesidir.
    Ben tavsiye etmem bu işi ona. Çünkü (ÖZELLİKLE PAKETSERVİS) motorculara hiç acımıyorlar.
    Sanırım bundan kısa bi zaman önce işten bir arkadaşa adam kastli çarpıp kaçmış.
    Bunlar daha ne ki bugün kazadan sonra herkes bi anlatmaya başladı baka kaldım

2 Tekerde iş yapmak TEHLİKELİ

Mc Donald's ta iş yapmıyorsun. Sadece servis. Ama maaşı 630 tl
    Gaza gelme. Gaza getirme. TriColor

nedenamaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Durumuda fena değil.

Ben tavsiye etmem bu işi ona. Çünkü (ÖZELLİKLE PAKETSERVİS) motorculara hiç acımıyorlar.

Geçenlerde bende bi olayla karşılaştım ve sinir libidolarım en üst seviyeye vurdu.
    İşteyim ve camdan dışarıya bakıyorum.Adamın biri yolun ortasında zınk diye durdu karar veremedi dönsem mi dönmesem mi arkasından gelen kurye arkadaş korna çaldı hızını azalttı tam arabayı geçerken arabayı kullanan adam gaza bastı ve motorcu arkadaşın üzerine sürmeye başladı.Motorcu hemen bi sokağa girdi de kaçabildi.Camdan çıkacaktım da kendimi zor tuttum.
    Dur, dinle. Hep konuşursan hiç bir şey duyamazsın.
    http://www.inciswf.com/korkuttunpic.swf

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Durumuda fena değil.

Teşekkür ederim kardeşim verdiğin bilgiler için.Bırak arkadaşımı bu işlere sokmayı ben bile paket servisi kuryeliğine bulaşmasam iyi olacak.Normalde trafikte olsun,normal hayatta olsun sakin bir kişiliğe sahibimdir.Ama bir arkadaşa kasti çarpıp kaçmış da ne demekDurduk yere dertsiz başıma dert almayayım,sonuç olarak Mars'a giden ilk insan olsa onu bulurumBilgilerin için tekrar teşekkür ederim.Allah'a emanet olun kardeşim,tekeriniz düz bassın...
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

Alıntı mınçıka_35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş kısmetse pazartesi işten çıkmış olacağım.Hayırlısıyla sizin işe ben de gireceğimYalnız cafede benimle beraber çalışan bir arkadaşım daha işten çıkışını alıyor,benimle beraber motorla paket servisi işine girmek istiyor.Fakat hayatında ilk kez bugün benim scootera bindiHiç scooter deneyimi olmadan bu işi yapabilir mi?Ben 1 günde scooter'a binmeyi öğrenmiştim.Adamın hiç motor deneyimi yok,heba etmeyelim.İşin şakası tabi,arkadaş benden heves etti,hiç scooter deneyimi olmadan bu işi kavrayabiliri mi?Cevap için teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------

Bu arada kaza geçiren arkadaşınıza büyük geçmiş olsun.Durumu nasıl?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:06 ----------

Mutlu daha önce hiç scooter kullanmamış biri bu işi yapabilir mi?Ya da işe girse 1-2 günde işi kavrayıp motorda ustalaşabilir mi?(Bu arkadaş içindi) Pizza hut nasıl memnun musun?Kuryelik dışında ekstra ne işler yapıyorsun?(temizlik vs. yaptırıyorlar mı?(Bu kendim için)
    Arkadaşlar biz 4 kişi aktif yeri geliyor mesela 11:00 - 16:00 a kadar öğle arası baya yoğun olduğu halde eleman olmadığı için 2 kişi çalışıyoruz. Eleman olsa süper! Mesela öğle vaktinden önce ve sonra iş olmadığında ise çayımızı alıp atıştırıyoruz. Müdür istediğinizi yiyin, bizde sınırlama yok demişti, bizde uyuyoruz. Arkadaşın dediği gibi pizza kutuları düz kağıt gibi şeklinde geliyor biz yapboz misali katlayarak pizza kutusu haline getiriyoruz. Tek işimiz bu, bir de soslara acı sos, latin sos, haydari sos diye etiket yapıştırıyoruz. Bunlar fazla gitmiyor. Mesela 1 saat soslar ile oyalansa 4 kişi 1 ay çok net yetiyor o sos yapışkanları. Kutuları da yaptıktan sonra köşelere koyuyoruz 4 gündür kutu yapmıyorduk mesela.. Burger King, Mc Donald's gibi yerlerde siparişinizi alır çıkar gidersiniz, hiç bir işe karışmazsınız. Ama burada kutu var sadece, oda problem olmuyor her zaman yapmadığımız için.. Eleman alınacaktı İnşallah başlar da.. Bir de yıllık izinden biri dönüyor. 8 Saate indirmesini ve beni sabahçı yapmasını söyleyeceğim müdüre, sınavlara çalışamıyorum.

Şunu da hatırlatmak isterim; Çoğu kurye hatta bizimkiler bile arabaların arasından geçiyor. Ben de yaparım bunu ama adam resmen ortalığı birbirine katıyor öyle yani.. Sonrasında kırmızı ışıkta geçti. Bizzat kendim gördüm. Böyle dikkatsiz bir kişi için kaza kaçınılmazdır. Ben dikkatli biçimde gidiyorum, istemesem de ters yöne giriyorum. Ters yön dediğim ana yol değil, sokak ve sokak aralarındaki yerler. Onda da dikkatli gidiyorum zaten. Çocukların oyun oynadığı alanlarda çok yavaşlıyorum çünkü gerçekten uzaktan gelirken ve yaklaşırken korna çaldığım halde farkına varmıyorlar. Dikkat etmek lazım.

Bu arada forumdan metehan abim aradı sağolsun. Kendisiyle muhabbet ettik işi dolayısıyla uğrayamadı ama İnşallah çayımızı içmeye de gelecek kendisi. Kendisi tavsiyeler ve öğütlerde bulundu sağolsun. Aklımda bile olmayan ihmali aklıma getirdi. Dizlik almayı unuttum! Ben kışlık pantolon giyerim diyordum ama onu da kışın veriyorlarmış. Dizlikte uzun bir şey bulamadım, sadece diz kapağını koruyan var. Araştırıyorum.. Sağolsun kendisi halimi, hatrımı sordu. Çok zor iş, dikkat etmek lazım arkadaşlar. Sıcak diye mont giymezlik yapıyorum bu aralar ama düşersem çok kötü olacağı da aklımdan çıkmıyor. Daima giyeceğim yarından itibaren. Aslında sıcak sorun değil ama terliyoruz ya hani, tam o sırada diğer siparişe çıkınca soğuk hava vücuda giriyor ve omzum tutuluyor resmen..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:28 ----------

Bir de dediğiniz gibi trafik ışıklarında en öne geçtiğimde aralarda kalmamak için hemen gaza basar ve aracın önüne geçerim ki gittiğim şerit belli olsun.. Bazen dediğiniz gibi gaza gelenler oluyor arkadaşlar. Veya araç yavaş gidiyorsa ve yol uygunsa kendisini sollarken kornaya kısa şekilde dıt, dıt diye 2 kere basarım. Veya aralardan geçerken tekrarlarım bu durumu. Trafik baya sıkışıksa hiç kornaya basmadığım halde beklerken aracını sağa çekenler de oluyor sağolsunlar halimizi görüpte..

Motosikleti
    Verdiğin bilgiler için sağolasın Mutlu'm.Bakalım bende duruma göre bir karar vereceğim artık.Pizzaline diye bir yerle yarın görüşeceğim.Bu arada noter işini hallettiğine çok sevindim.Tekerin her daim düz bassın kardeşim...
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Selam arkadaşlar.

Bugün baya pakete çıktım. Altımdaki motor çok eski bi activa. Geçici olarak bunu kullanıyorum ve motor çok sakat. Afedersiniz g-tü başı ayrı oynuyor fren desen bi dert.

Bugün ufak bir tehlike atlattım düşüyordum ama topladım.

Sıkıştıranlar oldu tabi.

Bir tane pizza 31. dk da götürdüm ücret alamadım ama sorun yok.

22.oo da çıkmam gerekirken 23.45 de çıktım yoğunluktan.

En kötüsü ise :( O kadar servise çıkmama rağmen topladığım bahşiş 2 lira 10 kuruş

Arkadaşlar motorla iş yapmak dediğim gibi sakat. Benim işe ihtiyacım yok Allah 'a şükür. Sadece yeni motor almak istediğim için çalışıyorum. Ama bu işi temelli yapanların Allah yardımcısı olsun.

İyi forumlar

Motosikleti
    Kardeş ben de bugün rastlantı eseri bir dominos paket servisi yapan arkadaşı yolda durdurup işin artısını eksisini sordum.Sağolsun tek tek her şeyi anlattı.Öyle gözünde korkutmana gerek yok dedi.Sizin haritanız varmış zaten,ordan istediğin adresi bulabiliyormuşsun.30 dk.mevzusunu kafana takma dedi.Bir şekilde yetiştirirsin,pizza ücreti bizden kesilmiyor dedi.Ama 2-3 defa yetiştiremezsen fırçayı yersin dedi.Bu 4-5 sefer olursa seninle yollarını ayırırlar dedi...Bakalım ben de yarın işe geç gideceğim.Zaten pazartesi çıkışımı alıyorum.Yarın sabahtan pizzaline diye bir yerle görüşmeye gideceğim.Hadi hayırlısı.Sonucu yazarım.Bu arada dominosta patron işin başında mı?Yoksa müdür mü var?

Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Dominosta r.manager var restorant müdürü bide vardiya müdürü var ama ikiside kıyak adamlar yani artislik taslamıyorlar

Mınçıka_35 bence dominosu son plana bırak yani ondan önce pizza hut, kfc vb. yerlere bak

Motosikleti
    Aynen kardeşim ben de dominosu en sona bıraktım zaten.100-150 lira az kazanırım hem kafam rahat olur,hem yetiştireceğim diye kendimi riske atmam...Ama araştırmalarıma göre şimdilik ilk hedefim Kfc

Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Çok iyi düşünmüşsün

Dediğin gibi hem yorulmazsın hemde riskin olmaz.

İyi geceler iyi forumlar.

Arkadaşlar dediğiniz gibi gözünüzde korkutmaya gerek yok..

Bahşiş konusu ise değişiyor. Ama ben herkese aynı muameleyi yapıyorum. İyi günler, iyi akşamlar, afiyet olsun falan.. Duruma göre bazen veriyorlar, bazen vermiyorlar. Mesela bir gün 14 TL toplarken ertesi gün 1 TL toplamıştım sadece Allah'a Şükür iyi şu an diğer işlerden.. Maaşı alınca yanında maaş bordosunu da tabii.. Müdürle konuşup 8 saate indirmesini ve sabahçı olmamı ayarlayabilir mi onu danışacağım..

Bugün gidiyorum 50 metre ileride kırmızı ışık yandı ve sağ tarafta sitelere giren yol vardı.. Sitenin yolundan tekrar ana yola giriliyor.. Akıllı taksici ben seyir halinde iken sinyali bırakın aynaya bile bakmadan sağa kırdı sitenin yolundan giripte kırmızıda 40 saniye beklememek için ! Refleksle soğukkanlı biçimde frenleri sıktım ve sağ kapısına yandan çarpacaktım biraz sağa doğru yatırdım motoru hafif dengeledim kendimi bu sırada kornaya da basarak öküz herifi uyarmaya çalıştım.. Anca durdum çarpmaktan zor kurtardım kendimi.. Adam hemen bastı kaçtı. 40 saniye beklememek için adam saçma sapan yollara başvuruyor yahu! Görende taksisinde hastaneye yetiştirmeye çalışacak hasta var sanıyor!

Motosikleti
    Vay Mutlu kardeş hoşgeldinBen de bugün telefonla bir yeri arayıp görüştüm.Adam müdürüymüş mekanın,yeni açmışlar acil motor paket elemanı lazımmış.Adam nerdeyse yalvaracakAbi ben ve arkadaşım beraber girmek istiyoruz dedim,hemen gelin görüşelim dedi.Abi arkadaş hayatında hiç scooter'a binmemiş dedim.Sorun değil 10 dakikada öğrenir dediEhliyet olsun gerisi teferruat dedi.Abi maaş dedim,gelin burada hallederiz anlaşırız dedi.Bakalım yarın gideceğizMutlu adres işi nasıl.Biraz adres bulmayla ilgili bilgi verir misin?NAsıl adres buluyorsun?Bir de arkadaşımı harbiden bu işe ben sokmuş gibi olacam,çocuğun ehliyeti var ama hiç motor tecrübesi olmadan bu işi yapabilir mi,adamın dediği gibi 10 dakikada öğrenebilir mi?Arkadaşa bir şey olursa ben ailesine ne derimBir aydınlatırsan sevinirim kardeşim,tecrübelisin artık...

Motosikleti
    CBR250R TriColor Cibcib*
    Selamlar bugün afedersiniz donuma kadar ıslandım. Birde o yağmurda yetiştiremeyeciğimin verdiği sinir stres yani yine yorucu bir gün. Ailem bu işi yapmamı istemiyor. Ben motorsiklet almak için çalışıyorum ama motordan soğumaya başladım.

Ve bu arada artık işi iyice öğrendim desem yeridir

iyi forumlar

Motosikleti
    Ben de yağmuru soracaktım,ıslandınız mıBakalım ben de gideceğim galiba İstanbul'dan bir süreliğine,iş icabıYazı bir pizza motorunun gölgesinde geçirmek,İstanbul uzakta,kulağa hoş geliyor

Valla hocam arkadaşın yeni ise heyecan yapar, stres yapar.. Ayrıca aynalara dikkat etmesi lazım, ilk başlarda gerçekten zor gelir. Hani geçsem mi, geçmesem mi diye kararsız kalır arabalara öylece bakarken.. Aynalara bakarken uzatır kaza falan yapar Allah korusun. Bir de gözlemlediğim, ben de dahil ilk başta motosiklet kullanmaya başlayan biri freni sıkarken aynı şekilde biraz gaz veriyor. Gaz kolunu da oynatıyor. Hatta ilk başlarda bırakamayanlar gördüm. Yani freni sıkayım derken avucuyla gazı da çeyreğe doğru getiripte motor durmuyor diyenler Ben 1 haftada öğrenmiştim yanılmıyorsam. Ufak tefek kazalar oldu. Sanırım yağmurlu bir havada tam durdum gaza fazla mı bastım ne oldu birden motor devrildi. Ayrıca gazla fren olayında gaza basmıştım freni de sıkınca o şekil 5,6 metre kaymıştım olduğum yerde motosikletle. :D İlk başlarda çoğu kişide ufak tefek kazalar kaçınılmaz oluyor. Arkadaşın için riskli bence.. Yağmur falan yağarsa iyice sakat olur hocam.

Adres konusuna gelirsek, mesela ben yolları az çok biliyorum. Yani adam yıldız caddesi diyor diyelim.. Hee abi şu xx okulunun olduğu yerdeki ora mı diyor. Sonra ordan sağa dön diyor mesela, tamam diyorum.. Sağa dönünce ileride solda kalıyor sokak kontrol ede ede git diyor.

Hocam sen hiç bilmiyorsun diyelim adresi, 1 hafta çevreyi öğrenirsin. Öğrenme derken hastane, okul, cadde v.b.. Ondan gerisi zaten çok kolay. Hiç bilmeyenler bile çabuk öğreniyor. Çok dert ettim ama hiç problem değil gerçekten. Zaten sizi 4,5 sokak öteye yollarlar arkadaşlar, uzaklara yollamıyorlar yenileri.

Bana göre en iyisi yağmurlu hava diyebilirim.. 30 dakika olayı yok domino's'ta olsanız yine yok! Çünkü yağmurlu havalarda o geçerli değil..

Güneşli hava dediğiniz gibi rahat ama mont giyemiyorsunuz. Mont giyseniz bile çok terletiyor + 2. siparişe çıktığınızda terli terli içeriye giren soğuk hava omuzlarınızın tutulmasına sebep oluyor. Mont giymeseniz zaten kolunuzun yanması ayrı dert, yere düştüğünüzde en ufak düşüşte bile düşünün bakalım kısa kollu tişört ile motosiklet kullanan birine sizce ne olur? Yağmurlu havalarda ise pantolon + mont + kask. Bana göre güneşli havadan daha az risk taşıyor

Bagajda 2 tane yağmurluk var zulaladım onları reflektörlü

Arkadaşlar Suzuki V-Strom 650 gördüm bizim alt garajda.. Narpost'un. Adamlar kuryelere niye v 650 verir anlamıyorum.. Adam sabah Narpost'ta akşam ise KFC'de çalışıyor kurye olarak.

Motosikleti
    Eyvallah sağol Mutlu'm bilgiler için.Hayırlısıyla bir yarın gidelim de görüşmeyeBir ayar çekeceğim artık,gerçi arkadaşım kafa dengim onunla beraber olsa çok daha iyi olur da.Ama riske girmeye gerek yok.Bakalım hayırlısı olsunTekeriniz düz bassın...

Teşekkürler İnşallah hayırlısı olur hakkınızda. Hocam bence boş zamanlarında arkadaşına da öğretebilirsin incelikleri, taktikleri falan. Böylece çabuk kavrar. Aslında pek bir şey yok ama zamanla refleks haline geliyor gazı bırakmak, frenle karıştırmamak..

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Ben bi kebapçıda çok kısa süre yapmıştım motorlu kuryeliği. Kuryelikten başka her işi yaptırmışlardı başlangıçta Adreslere gelince onlar tarif ediyordu,zamanla öğreniliyor zaten.
    Sana tavsiyem kurumsal kimliği oturmuş,şartları ve koşulları net belli firmalarda çalışman.
    En azından alacağını,çalışma saatlerini net bi sekilde bilebilirsin..

Alıntı u.ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bi kebapçıda çok kısa süre yapmıştım motorlu kuryeliği. Kuryelikten başka her işi yaptırmışlardı başlangıçta Adreslere gelince onlar tarif ediyordu,zamanla öğreniliyor zaten.
    Sana tavsiyem kurumsal kimliği oturmuş,şartları ve koşulları net belli firmalarda çalışman.
    En azından alacağını,çalışma saatlerini net bi sekilde bilebilirsin..
    KFC 8 saat çalışırken bizden ben ve bir arkadaş 10 saat.. Valla maaşı aldığım zaman bordoya bakacağım eğer mesailer yatmadıysa kesin kavga çıkarmakla kalmam paramı müdürün maaşından alırım. 8 Saate indirmelerini söyleyeceğim.. Tatsızlıkta çıksın istemiyorum ama hakkım yenmeye çalışılmaz umarım..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------

Arkadaşlar bugün kasadan 20 lira aldım ve müşteri dediğim zengin bi kız! Kendisini bir şey sananlar olur ya hani.. Neyse işte kusura bakmayın bozuk yok, köşedeki marketten bozdurup geleyim.. Bu arada 2.75 TL var bende dedi. Tamam dedim ve bozuk para yaptırmadım. Yani 7.25 verecektim.. Sonrasında işte bozdurdum geri geldim 2.75 lirayı alabilir miyim ben size şöyle vereyim dedim.. Sonra 2.75 yok! dedi.. Neyse tamam dedim o zaman şu 5 lirayı da bozdurmak zorunda kalacağım dedim.. Off poff diyip bir şeyler geveledi o an suratına yumruğu çakasım geldi. Kıza bak ya kendini bir şey sanıyor! Yahu öğrenciyim sınavlar, okul bitene kadar zor dayanırım gibime geliyor.. Aslında sorun bu değil karşımdaki aptal derim geçerim.. Ama bana 2.75 TL var diyor ona göre para bozduruyorum, sonrasında 2.75 yok diyor, bir de afra tafra yapıyor yahu! Ne cins insanlar var arkadaşlar zor sabrediyor insan, beş para etmez insana kalkıpta iki laf söyleyemiyorsunuz..

10. sayfa BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)