bu gün sınawım var bana şans dileyin arkiler
bu gün sınawım var bana şans dileyin arkiler
[B:pl]HAYATI TESBİH YAPMIŞIM BAZEN SALLIYOM BAZEN ÇEKİYOM:pl[/B]
sınava 1 saat önce girdim çıktım ama kimse iplemiyo seni ben motoru 1e attım ama motor kalkmadı arızalıydı ama yinede pek sorun olmadı.....
[B:pl]HAYATI TESBİH YAPMIŞIM BAZEN SALLIYOM BAZEN ÇEKİYOM:pl[/B]
Ehliyeti alalı 1 seneyi geçti. Şimdi B'nin direksiyon sınavına gireceğim.. Ehehe..
Başarılar arkadaşlar. Motosikleti kaldırdıktan sonrası kolay, sadece tur atıp dönüyorsunuz.
Ben B-A2 ehliyetine sahip bir kişiyim B sınıfı ehliyeti alırken düz bi güzergah üzerinde git gel yaptırdılar izlediler ve ona göre not verdiler ama ben girerken olması gerektiği gibi yaptırdılar 6-7 tane duba aralarından geçtim ve belirlli yerde 8 çizdim ek olarak dubalar boyunca duz git gel yaptım... Ha sorarsan ki eğitmenler de tam biliyor mu hayır çünkü düz gidiş gelişte 50 km yi geçmeyin yazıodu bizim eğitmen en az 50 ile gidin mümkün oldugunca orada hızlı olun demişti Seninki düz yolda olsa parkurda olsa tek baktıkları ayagını yere koyup koymaman...
Arkadaşlar konu açılalı çok olmuş ama sınavda ne yaptığınıza eklediğim fotodaki yerlere bakarak puan veriyolar.
bunlara dikkat ederseniz geçersiniz.
benimde 22.martta sınavım.
http://hizliresim.com/x9Ov33
http://i.hizliresim.com/w1XjoA.jpg
Belki daha önce defalarca yazılmıştır ama yinelemekte fayda var.
Yeni prosedüre göre direksiyon sınavında kullanılan motorlar vitesli.
Full ekipman şart.
Direksiyon sınavı 2 aşamalı.
1.si parkur.Parkurda slalom, 8 çizme ve platform üzerinden geçme var.
Acemiler en fazla platformda zorlanıyor ama alışkın olana hava-cıva.
8 çizdikten sonra platforma çıkıp tekerleri platformdan indirmeden tamamlamak gerekiyor.
Parkurda başarılı olunca 2. aşamaya geçiliyor
2. aşama şehir içi trafikte 2-3 km seyretmek.
Sinyaller, temiz sürüş vs çok önemli.
Görevliler arkadan arabayla takip ediyor. Parkur + trafik toplam süre 30dk.
full ekipmanı kurslar temin ediyor mu ?
Evet veriyorlar ama en azından kendi kaskını götür kardeş, benim yakınım girdi sınava, kendi kaskımı verdim.
Kardeşim motorcu olacaksan en başta koruyucu ekipman al gerisi hikaye.
Hiç motordan düştün mü
Arkadaşlar bu Simavi geçmek zor anladigim kadarıyla Yarin sinavim var scooter var bnde ama vitesli 1 sefer 50-60 metre durdum biraktim gecemicez mi acaba ilk seferde
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)