Devir Göstergesi Takılabilir Mi?
Reklamlar
-
Bazı motosikletlerde ve scooterların çoğunda devir göstergesi yok. Olsa fenamı olur, olmaz tabiki Peki nasıl olacak?
İki tip geliyor aklıma:
1-Elektronik
2-Mekanik
Elektronik olan daha basit bir işlem gibi gözüküyor. Bujiye giden kablodan paralel çekip saniyede kaç kez akım geldiğini sayabilen bir devreye bağlandığı zaman sonuca ulaşılabilir. Ama sorun şu ki buradan yüksek voltaj geçiyor ve bu yüksel voltaja devre dayanabilirmi? (elektronik bilgim olmadığından bilmiyorum). Ayrıca elektrik sorunundan çok yanım yandığı için tesisata müdahale etmek istemiyorum
İkinci olan ise mekanik, aynı km göstergesi mantığı ile çalışan. Gösterge kranka bağlı olan rotor yada ön varyatöre (scooter için) takılırsa bu daha sağlıklı ve risksiz olur ama böyle bir gösterge varmı bilmiyorum.
Elekronik tip için; bu voltajı kaldırabilecek bir devre kurulabilirmi?
Mekanik tip için; satılan böyle bir gösterge varmıdır?
Teşekkürler şimdiden
Reklamlar
-
naçizane fikrim:
Ne gerek var
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
naçizane fikrim:
Ne gerek var
abicim şöyle yorumlar yazmayın işte, ters cevap verincede olay çıkıyor, başlık sapıyor gidiyor, en sonunda kilitleniyor. Bir gerek varki yazmışız dimi
-
Tam bilgim yok ama mekanik tip gösterge yapmak için dişli falan bağlamak lazım ki boyutu falan nasıl olmalı hiç bilemiyorum. .D
-
patron_58 adlı üyeden alıntı
Tam bilgim yok ama mekanik tip gösterge yapmak için dişli falan bağlamak lazım ki boyutu falan nasıl olmalı hiç bilemiyorum. .D
benimde aklıma o geldi ama onu yapması zor, belki bisikletler için yapılan km göstergeleri olabilir ama tam olarak devir sayısını gösteremicektir o, ekrandaki sayıya göre belki fikir yürütebilir.
-
Km göstergesi kolayda devir göstergesi zor gibi.
-
Yanlış anlama olmasın ben de şöyle bir düşündüm başıma ağrı girince "ne gerek var motor sesinden belli ediyor zaten" dedim:D
Devir göstergesi olan scooter lar var. Onlarda nereden bağlantı yapmışlar? yani ayak marşı olmayan cbf 150'ye ayak marşı takanlar var. onun gibi olmaz mı?
-
Mekenik olanı takmak zordur ancak elektronik olanı hazır bulunabikmektedir.
Scooter gibi vitesli olmayan motosikletlerde hakikaten bir gereği yoktur. Devir saatinin asıl amacı vites değiştirmek için uygun deviri doğru olarak bulmaktır.
-
bulursanız banada söyleyin lütfen..benim göstergem kırık ne hız ne devir hiçbişey göremiyorum..hızı iphone a yükledigim speedometerla çözeceğim sizde devir işini halledin tam süper olsun
JAWA = ilk aşk , Monster696 = hala kalbimde , hypermotard 1100 = unutulmaz , MT07 = Mantık evliliği , XV950 = güzel ama kesmiyor
-
Elektronik olan dediğin, devir saati olan motosikletlerde devir saatinin normal bağlantı şekli oluyor zaten. Düşündüğün doğru yani bujiye giden kablodan devir bilgisi almak. Bujiye yüksek akım gitmesi olayı ise şöyle direk buji kablosundan değil de, bujinin bağlı olduğu ateşleme bobininin bağlı olduğu kablodan alıyorsun devir bilgisini. Yani CDI'dan çıkıp ateşleme bobinine giden kabloya ek yaparsan sonuca ulaşırsın.
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Elektronik olan dediğin, devir saati olan motosikletlerde devir saatinin normal bağlantı şekli oluyor zaten. Düşündüğün doğru yani bujiye giden kablodan devir bilgisi almak. Bujiye yüksek akım gitmesi olayı ise şöyle direk buji kablosundan değil de, bujinin bağlı olduğu ateşleme bobininin bağlı olduğu kablodan alıyorsun devir bilgisini. Yani CDI'dan çıkıp ateşleme bobinine giden kabloya ek yaparsan sonuca ulaşırsın.
güzel
peki bu devir göstergeleri nasıl hesaplıyor. bir ateşleme 2 devire denk geliyor, alıcağımız devir göstergesi bunu hesaba katıyodur dimi
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
güzel
peki bu devir göstergeleri nasıl hesaplıyor. bir ateşleme 2 devire denk geliyor, alıcağımız devir göstergesi bunu hesaba katıyodur dimi
Devir bilgisini kranktan alan motorlar hariç hepsi aynı mantıkla çalıştığı için evet. Yani devir göstergesini taktığında doğru bir şekilde çalışmaya başlar. Denemişliğim yok ama aksine hiç ihtimal vermiyorum.
Not: Herhangi bir aksi durumda kıvırma hakkım saklıdır
-
Devir bilgisini kranktan alan motorlar hariç hepsi aynı mantıkla çalıştığı için evet. Yani devir göstergesini taktığında doğru bir şekilde çalışmaya başlar. Denemişliğim yok ama aksine hiç ihtimal vermiyorum.
Not: Herhangi bir aksi durumda kıvırma hakkım saklıdır
ilk fırsatta denicem, bakalım nolacak
-
Devir göstergesini takacak yer var mı?
-
eski pert scooterların göstergesinden bunun devreleri sökğlebilir. göztergemdeki ışıkları ledlerle değiştirirken bayağı haşır neşir oldum. devresi ana pek kolay gelmedi. hazır alınırsa daha iyi olur. benim 150 zcnin komple göstergesi 45 tl. pert motorlardan daha ucuza bulursunuz.
-
Devir görtergesini takabilirsin çalışır ama motora adaptasyonunu sağlamak için kalibre edilmesi gerekir yani doğruluğu tartışılır.
-
Devir göstergesini takacak yer var mı?
hararet göstergesi takmıştım sol tarafa, sağada bunu takarım
maxi97 adlı üyeden alıntı
eski pert scooterların göstergesinden bunun devreleri sökğlebilir. göztergemdeki ışıkları ledlerle değiştirirken bayağı haşır neşir oldum. devresi ana pek kolay gelmedi. hazır alınırsa daha iyi olur. benim 150 zcnin komple göstergesi 45 tl. pert motorlardan daha ucuza bulursunuz.
evet hazır almak daha mantıklı, uğraşılmaz bunu yapmayla
sozyurt adlı üyeden alıntı
Devir görtergesini takabilirsin çalışır ama motora adaptasyonunu sağlamak için kalibre edilmesi gerekir yani doğruluğu tartışılır.
sonuçta 4 zamanlı bütün motorlarda 2 devirde 1 ateşleme oluyor, farkedeceğini sanmıyorum.
-
Hemen her motor için hazır devir saatleri var, kendi motorum içinde aldım, klasik ibreli ama mekanik değil, ateşleme kablolarına bağlanacak, Krom parçaları olduğu için fiyatı yüksek 190 $ na geldi bana pro-one marka.. Bu arada devir saati 100 gr civarı bağlantı aparatları ile yarım kiloya geliyor neredeyse
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
abi motora hararet saatini nasıl bağladın bir anlatırmısın bende bağlamak istiyorum özellikle uzun yol için :D
-
fat280 adlı üyeden alıntı
abi motora hararet saatini nasıl bağladın bir anlatırmısın bende bağlamak istiyorum özellikle uzun yol için :D
En basiti yağ koyma tapasına takılanı, görüntüsü de hoş duruyor.
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)