Devir Göstergesi Takılabilir Mi?
Reklamlar
-
draggy adlı üyeden alıntı
En basiti yağ koyma tapasına takılanı, görüntüsü de hoş duruyor.
hmm aslında motorum da iki yerden yağ boşaltma özelliği olsa yapardım dediğiniz yerden de sadece tek bir civatadan boşaldığı için her seferinde onuda sök tak baya uğraştırır mı sizce ?
Reklamlar
-
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
sağol abi bunları nerden bulabilirim bildiğiniz bir site flan varmı :D
-
fat280 adlı üyeden alıntı
sağol abi bunları nerden bulabilirim bildiğiniz bir site flan varmı :D
Tr de hiç görmedim ama ebay ve yurtdışı alışveriş sitelerinde 20 $ dan başlayıp 80 $ a kadar gidiyor (Dijital olanı)
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
fat280 adlı üyeden alıntı
abi motora hararet saatini nasıl bağladın bir anlatırmısın bende bağlamak istiyorum özellikle uzun yol için :D
iki adet yağ boşaltma tapası var, birine taktım
draggy adlı üyeden alıntı
Yağ boşaltma değil
Yağı koyduğun bölüme takıyorsun
Bunlar gibi :
bu aletlerin ne işe yaradığını anlamadım. motoru sürerken eğilip bakıcazmı yani alta
-
Hajı, yağ koyma tapası demişler sanki.. ben de düşünüyorum onu. Yağ doldurma yeri aşağıda mı senin?
HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
iki adet yağ boşaltma tapası var, birine taktım
bu aletlerin ne işe yaradığını anlamadım. motoru sürerken eğilip bakıcazmı yani alta
Sola bakacan giderken, gerçi uzatmalı kablolusu da var ya da motoru şişirdiğinde inip bakacaksın
-
-
çok güzel abi elinize sağlık
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Devir göstergesini takacak yer var mı?
motosikletiniz için bir devir saati alın takmanıza ya fiziki olarak (buluşursak ben takarım) yada forumda yazıyla yardımcı olayım...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:08 ----------
RunemagicK adlı üyeden alıntı
Bazı motosikletlerde ve scooterların çoğunda devir göstergesi yok. Olsa fenamı olur, olmaz tabiki
Peki nasıl olacak?
İki tip geliyor aklıma:
1-Elektronik
2-Mekanik
Elektronik olan daha basit bir işlem gibi gözüküyor. Bujiye giden kablodan paralel çekip saniyede kaç kez akım geldiğini sayabilen bir devreye bağlandığı zaman sonuca ulaşılabilir. Ama sorun şu ki buradan yüksek voltaj geçiyor ve bu yüksel voltaja devre dayanabilirmi? (elektronik bilgim olmadığından bilmiyorum). Ayrıca elektrik sorunundan çok yanım yandığı için tesisata müdahale etmek istemiyorum
İkinci olan ise mekanik, aynı km göstergesi mantığı ile çalışan. Gösterge kranka bağlı olan rotor yada ön varyatöre (scooter için) takılırsa bu daha sağlıklı ve risksiz olur ama böyle bir gösterge varmı bilmiyorum.
Elekronik tip için; bu voltajı kaldırabilecek bir devre kurulabilirmi?
Mekanik tip için; satılan böyle bir gösterge varmıdır?
Teşekkürler şimdiden
beraber takarız istersen..sen dürüme sürekli geliyorsun..birde devire gelirsin olur biter...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
sametagir adlı üyeden alıntı
motosikletiniz için bir devir saati alın takmanıza ya fiziki olarak (buluşursak ben takarım) yada forumda yazıyla yardımcı olayım...
Ben açıkcası istiyorum. Nasıl bir şey almamız gerektiğinden tutup da uygulama safhasına kadar olan kısmı anlatabilirsen memnun olurum. İstanbul da olsam illa yanına gelir konuşurduk da 600km öteden zor olur şimdi gelmem
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
Atahualpa adlı üyeden alıntı
Ben açıkcası istiyorum. Nasıl bir şey almamız gerektiğinden tutup da uygulama safhasına kadar olan kısmı anlatabilirsen memnun olurum. İstanbul da olsam illa yanına gelir konuşurduk da 600km öteden zor olur şimdi gelmem
herhangi bir motosikletin elektronik devir saatini alın...
bildiğim kadarıyla ramzeyin bir chopperi var..onun devir saati tek ve etrafı kromajlı yakışıklı bişey yani..
eğer bulabilirseniz sanırım yakışmayacağı motor yok.. (sonradan takılanlara göre tabi)
fotoğraflarını buradan paylaşın ya buradan yada özelden yardımcı olayım..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...46185827/detay
bu sadece örnek bir resim..sağ taraftaki küçük şey devir saati...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
Ok ben aramaya başlayayım bu devir saatini. Sağol.
-
-
Otomobiller için olanlar 6-7bin devir aralığında bizim motosikletler daha fazla devir çeviriyor olmasın ?
-
Atahualpa adlı üyeden alıntı
Otomobiller için olanlar 6-7bin devir aralığında bizim motosikletler daha fazla devir çeviriyor olmasın ?
Benim normal kullanımda olmasa da 11 binde vites değiştirdiğim oluyor
Ramzey'in devir saati gayet uygun hem küçük, hem nikelajlı.
-
tuningcilerde devir saatleri olacak ama onlarda modifiye otomobil tutkunları için olduğunda çok büyükler ve 11000-12000 devir gösterebiliyolar.
ama daha küçük çaplı bişey bulunabilirse bağlanması muhtemeldir...
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Benim normal kullanımda olmasa da 11 binde vites değiştirdiğim oluyor
Ramzey'in devir saati gayet uygun hem küçük, hem nikelajlı.
GV nin devir saati dijital mi ? (analogmuş :( ) GV250 nin 11bin çevirmesi normal canım. neticede GT250 ve GT250R ile aynı motor a sahip. Bizim çançinçonlar çevirmez 12 bin devir diye tahmin ediyorum.
-
http://www.eliftuning.com/index.php?...ati-G%F6sterge bu devir saati 11000 devir gösteriyor ve 9,5 cm çapında bi bakın derim
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)