Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hangi motor yağını önerirsiniz?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Keeway süperlight 150
    Slm arkadaşlar
    Motorumun yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Bakımı yeni yapıldı fakat ustamız ne yağı kullandı bilemiyorum.Bakıma verdiğimde acemi olduğumuzdan ne sorduk ne de şu yağı kullan diyebildik.Şimdi forumlar olsun etrafımdan olsun aldığım bilgilerle yağın motor için çok önemli olduğunu anladım ve sizlerinde yardımı ve fikirleriyle motorumda doğru yağı kullanıp motorumu uzun ömürlü götürmek istiyorum.Şimdiden yorumlarınız için tşk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mobil derim ben
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Motorun marka model ve cc si nedir ? Bunlar bilinmeden yağ önerilmez.
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

_pLay_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R - Citroen C5 SX PK
    Alıntı ramazank79 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm arkadaşlar
    Motorumun yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Bakımı yeni yapıldı fakat ustamız ne yağı kullandı bilemiyorum.Bakıma verdiğimde acemi olduğumuzdan ne sorduk ne de şu yağı kullan diyebildik.Şimdi forumlar olsun etrafımdan olsun aldığım bilgilerle yağın motor için çok önemli olduğunu anladım ve sizlerinde yardımı ve fikirleriyle motorumda doğru yağı kullanıp motorumu uzun ömürlü götürmek istiyorum.Şimdiden yorumlarınız için tşk
    dostum motorun markası fılan yokmu ?

Motosikleti
    Keeway süperlight 150
    Arkadaşlar motorum keeway süperlıght 150cc

Atahualpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR 250E-9
    Castrol 10/40 4T
    YOU WILL NEVER WALK ALONE

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    motul,litresini 20tlden alabilirsin.

Arkadaşım istanbul da oturuyorsan 10-40 yağ konusunda yardımcı olurum.Marka ve 10 tl.ortak biyerde buluşup teslim ederim.Sahibinden.com ilan numarası 23082540

Petrol ofisinin maximoto 10W-40 sentetik yağını aldım, 13,5 lira.Şikayetim yok.
    http://www.poas.com.tr/default.aspx?pg=497

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    castrol 10w-40

__sArSıLmAz__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 650F
    castrol kullan derim,geçenlerde daha ucuz diye shell kullandım,marşa 1 basmada çalışan motorum 5 basmada anca çalışır oldu,castroldan şaşmam
    Her asker yeşil bereli olamaz

__sArSıLmAz__

Motosikleti: ninja 250R siyah
    Kan Grubu: B Rh+

Dün, 09:07
    castrol kullan derim,geçenlerde daha ucuz diye shell kullandım,marşa 1 basmada çalışan motorum 5 basmada anca çalışır oldu,castroldan şaşmam

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1MGoeyxUt
    Hocam yapmayın yavOtomobil yağı kullandık.Senelerce,yaz kış.İbreyi dayayan motorlar oldu.Ne çalışma problemi yaşadık nede debriyajımız sıyırdı ....Mecbur kaldık 40 numara yağ kullandık debriyaj kaçırmadı.Bulamadık 30 numara yağ koyduk kısa süreliğine,motorumuz yanmadı.Hatda dizel yağı koyduk.....Özellikle bizzat denedim yazın 20-30 bin km ...................Zeytinyağı ile dıskovery de çalıştırdılar :tık diye çalıştı.Hep güvendiğiniz kitapcıklarda bile standartlara uygun 10-40 dan 20-50 ye kadar ülkem sıcaklığına uygun olduğunu yazar durur.Birçok firma aynı tesislerde dolum yapıyor.Merdivenaltı olmadıktan sonra,birde psikoljimiz iyi olduğu sürece yağlara ve markalara esir olmanın anlamı yok.Formula1 de yarışmadığımıza göre.Şu an shell 20-50 mineral 4t kullanıyorum.On numara yağ.10 TL fiyatı var.Birde petrol ofisinde var 20-50 mineral O DA 10 TL.....Kimseyi zengin etmenin alemi yok.Motorlarımızda zaten ekonomik olsun diye imal edilen klasmanda ise....................

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    shell bende kullandım gayet güzel yağ tam sentetik. castrol isim yapmış reklam yapar. mobil de iyi
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

erimozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam yapmayın yavOtomobil yağı kullandık.Senelerce,yaz kış.İbreyi dayayan motorlar oldu.Ne çalışma problemi yaşadık nede debriyajımız sıyırdı ....Mecbur kaldık 40 numara yağ kullandık debriyaj kaçırmadı.Bulamadık 30 numara yağ koyduk kısa süreliğine,motorumuz yanmadı.Hatda dizel yağı koyduk.....Özellikle bizzat denedim yazın 20-30 bin km ...................Zeytinyağı ile dıskovery de çalıştırdılar :tık diye çalıştı.Hep güvendiğiniz kitapcıklarda bile standartlara uygun 10-40 dan 20-50 ye kadar ülkem sıcaklığına uygun olduğunu yazar durur.Birçok firma aynı tesislerde dolum yapıyor.Merdivenaltı olmadıktan sonra,birde psikoljimiz iyi olduğu sürece yağlara ve markalara esir olmanın anlamı yok.Formula1 de yarışmadığımıza göre.
    İsterseniz 100.000km boyunca sorun çıkartmasın, yine de motosiklet için otomobil motor yağı kullanmak çok yanlıştır. En başta motosiklet motoru ile otomobil motorlarının devir farkı vardır. Motosiklet motorları çok daha yüksek devirlerde çalışır dolayısıyla yağlama sisteminde yüksek devirde çalışan motorlar için hazırlanmış yağlardan kullanılmalıdır. Bu da şüphesiz gerçek motosiklet yağıdır. Lütfen motosikletinize uygun olan yağı kullanınız. Birşey olmuyor demeden, hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalmadan kullanın. Sizin için su içmek ne ise, motor için de yağ aynı şeydir. Siz tadından dolayı veya sağlıksız olmasından dolayı her suyu içmiyorsanız, motosiklet de her yağı kaldırmaz. Belki bir süre sorunsuz çalışır, ama beklemediğiniz bir anda o pistonlar sürtünmeden ne hale gelir inanamazsınız.Marka olarak ise motul'un yağlarını öneririm.
    ---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
    2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
    2010- ? ITU Formula SAE Takımı

Alıntı erimozel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İsterseniz 100.000km boyunca sorun çıkartmasın, yine de motosiklet için otomobil motor yağı kullanmak çok yanlıştır. En başta motosiklet motoru ile otomobil motorlarının devir farkı vardır. Motosiklet motorları çok daha yüksek devirlerde çalışır dolayısıyla yağlama sisteminde yüksek devirde çalışan motorlar için hazırlanmış yağlardan kullanılmalıdır. Bu da şüphesiz gerçek motosiklet yağıdır. Lütfen motosikletinize uygun olan yağı kullanınız. Birşey olmuyor demeden, hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalmadan kullanın. Sizin için su içmek ne ise, motor için de yağ aynı şeydir. Siz tadından dolayı veya sağlıksız olmasından dolayı her suyu içmiyorsanız, motosiklet de her yağı kaldırmaz. Belki bir süre sorunsuz çalışır, ama beklemediğiniz bir anda o pistonlar sürtünmeden ne hale gelir inanamazsınız.Marka olarak ise motul'un yağlarını öneririm.

100,000 km sorun çıkarmayan bir uygulamanın nesi yanlış anlatabilecek olan varsa gelsin anlatsın.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bende değişik markalar kullandım shell mobil castrol dew gibi en son valvoline diye bi marka koydum 10 40 olmasına rağmen motor ısınmak istemiyor bir daha koymam birde araba yağı olmaz diyen arkadaşlara soruyorum 4t motor araba veya motor ne fark ediyor motorsiklet yağı litresi 20 tl aynı numara yağ aynı marka 7 tl araba diye sanayide satılıyor ne fark olabilir ki arasında merak ediyorum 13 tl ne parası motor zevk işi veya sosyete işi diye mi alıyorlar o aradaki fark ı anlamadım gitti..
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    BMW R 1200 GS ADVENTURE-2012-
    Alıntı __sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bence 1 basmayla 5 basmanın motor yağından kaynaklandığını sanmıyorum motor yağı sadece motorun daha verimli ve sorunsuz çalışmasını sağlar arkadaşlar bunu karıştırmayalım, diğer durum tesisat ve akü ile ilgili olabilir saygılar.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    arkadaşlar bende önceden motor yağı koyuyordum şuan ekenomik neyse onu koyuyorum şuan üzerinde petrol ofisinin 15/40 araba yağı var işimi görüyor 3 litresini 25 liraya aldım 3 sefer değiştirecem demektir buda :D şuan büyük bir geziye çıkacam diye opetin 20/50 sini aldım motosiklet yağı 10 lira fazla para vermeye gerek yok benim gözümde

clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motul.......

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    benim motorum 150 cc aldığı yağ kapasitesi 1200 gr. yavv bunun hesabını mı yapayım

castrol mu iyi diyorlar onu koyarım arada 5 lira 10 lira oynasa ne olur oynamasa ne ,2000 km de benzine 200 lira veriyorsam 25 -30 lira yağ parası heralde pek acıtmaz beni

ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti

ben castrol kullanıyorum, servisimde castrol kullanıyor, arabamdada castrol kullanıyorum bana daha keliteli gibi geliyor diğerleri kötümüdür değildir alışkanlık işte

fakat arabamdaki yağ kapasitesi 4.5 litre olduğu için bazen değişik ucuz yağ arayışlarına girsemde castrolu kullandığım için tabiki onu kullan derim

kazasız sürüşler...
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)