Hangi motor yağını önerirsiniz?
Reklamlar
-
Slm arkadaşlar
Motorumun yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Bakımı yeni yapıldı fakat ustamız ne yağı kullandı bilemiyorum.Bakıma verdiğimde acemi olduğumuzdan ne sorduk ne de şu yağı kullan diyebildik.Şimdi forumlar olsun etrafımdan olsun aldığım bilgilerle yağın motor için çok önemli olduğunu anladım ve sizlerinde yardımı ve fikirleriyle motorumda doğru yağı kullanıp motorumu uzun ömürlü götürmek istiyorum.Şimdiden yorumlarınız için tşk
Reklamlar
-
-
Motorun marka model ve cc si nedir ? Bunlar bilinmeden yağ önerilmez.
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
ramazank79 adlı üyeden alıntı
Slm arkadaşlar
Motorumun yağını değiştirmeyi düşünüyorum.Bakımı yeni yapıldı fakat ustamız ne yağı kullandı bilemiyorum.Bakıma verdiğimde acemi olduğumuzdan ne sorduk ne de şu yağı kullan diyebildik.Şimdi forumlar olsun etrafımdan olsun aldığım bilgilerle yağın motor için çok önemli olduğunu anladım ve sizlerinde yardımı ve fikirleriyle motorumda doğru yağı kullanıp motorumu uzun ömürlü götürmek istiyorum.Şimdiden yorumlarınız için tşk
dostum motorun markası fılan yokmu ?
-
Arkadaşlar motorum keeway süperlıght 150cc
-
YOU WILL NEVER WALK ALONE
-
motul,litresini 20tlden alabilirsin.
-
Arkadaşım istanbul da oturuyorsan 10-40 yağ konusunda yardımcı olurum.Marka ve 10 tl.ortak biyerde buluşup teslim ederim.Sahibinden.com ilan numarası 23082540
-
Petrol ofisinin maximoto 10W-40 sentetik yağını aldım, 13,5 lira.Şikayetim yok.
http://www.poas.com.tr/default.aspx?pg=497
-
-
castrol kullan derim,geçenlerde daha ucuz diye shell kullandım,marşa 1 basmada çalışan motorum 5 basmada anca çalışır oldu,castroldan şaşmam
Her asker yeşil bereli olamaz
-
__sArSıLmAz__
Motosikleti: ninja 250R siyah
Kan Grubu: B Rh+
Dün, 09:07
castrol kullan derim,geçenlerde daha ucuz diye shell kullandım,marşa 1 basmada çalışan motorum 5 basmada anca çalışır oldu,castroldan şaşmam
Kaynak:
http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1MGoeyxUt
Hocam yapmayın yavOtomobil yağı kullandık.Senelerce,yaz kış.İbreyi dayayan motorlar oldu.Ne çalışma problemi yaşadık nede debriyajımız sıyırdı ....Mecbur kaldık 40 numara yağ kullandık debriyaj kaçırmadı.Bulamadık 30 numara yağ koyduk kısa süreliğine,motorumuz yanmadı.Hatda dizel yağı koyduk.....Özellikle bizzat denedim yazın 20-30 bin km ...................Zeytinyağı ile dıskovery de çalıştırdılar :tık diye çalıştı.Hep güvendiğiniz kitapcıklarda bile standartlara uygun 10-40 dan 20-50 ye kadar ülkem sıcaklığına uygun olduğunu yazar durur.Birçok firma aynı tesislerde dolum yapıyor.Merdivenaltı olmadıktan sonra,birde psikoljimiz iyi olduğu sürece yağlara ve markalara esir olmanın anlamı yok.Formula1 de yarışmadığımıza göre.Şu an shell 20-50 mineral 4t kullanıyorum.On numara yağ.10 TL fiyatı var.Birde petrol ofisinde var 20-50 mineral O DA 10 TL.....Kimseyi zengin etmenin alemi yok.Motorlarımızda zaten ekonomik olsun diye imal edilen klasmanda ise....................
-
__sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı
shell bende kullandım gayet güzel yağ tam sentetik. castrol isim yapmış reklam yapar. mobil de iyi
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
-
piranha dört adlı üyeden alıntı
İsterseniz 100.000km boyunca sorun çıkartmasın, yine de motosiklet için otomobil motor yağı kullanmak çok yanlıştır. En başta motosiklet motoru ile otomobil motorlarının devir farkı vardır. Motosiklet motorları çok daha yüksek devirlerde çalışır dolayısıyla yağlama sisteminde yüksek devirde çalışan motorlar için hazırlanmış yağlardan kullanılmalıdır. Bu da şüphesiz gerçek motosiklet yağıdır. Lütfen motosikletinize uygun olan yağı kullanınız. Birşey olmuyor demeden, hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalmadan kullanın. Sizin için su içmek ne ise, motor için de yağ aynı şeydir. Siz tadından dolayı veya sağlıksız olmasından dolayı her suyu içmiyorsanız, motosiklet de her yağı kaldırmaz. Belki bir süre sorunsuz çalışır, ama beklemediğiniz bir anda o pistonlar sürtünmeden ne hale gelir inanamazsınız.Marka olarak ise motul'un yağlarını öneririm.
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
-
erimozel adlı üyeden alıntı
İsterseniz 100.000km boyunca sorun çıkartmasın, yine de motosiklet için otomobil motor yağı kullanmak çok yanlıştır. En başta motosiklet motoru ile otomobil motorlarının devir farkı vardır. Motosiklet motorları çok daha yüksek devirlerde çalışır dolayısıyla yağlama sisteminde yüksek devirde çalışan motorlar için hazırlanmış yağlardan kullanılmalıdır. Bu da şüphesiz gerçek motosiklet yağıdır. Lütfen motosikletinize uygun olan yağı kullanınız. Birşey olmuyor demeden, hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalmadan kullanın. Sizin için su içmek ne ise, motor için de yağ aynı şeydir. Siz tadından dolayı veya sağlıksız olmasından dolayı her suyu içmiyorsanız, motosiklet de her yağı kaldırmaz. Belki bir süre sorunsuz çalışır, ama beklemediğiniz bir anda o pistonlar sürtünmeden ne hale gelir inanamazsınız.Marka olarak ise motul'un yağlarını öneririm.
100,000 km sorun çıkarmayan bir uygulamanın nesi yanlış anlatabilecek olan varsa gelsin anlatsın.
-
bende değişik markalar kullandım shell mobil castrol dew gibi en son valvoline diye bi marka koydum 10 40 olmasına rağmen motor ısınmak istemiyor bir daha koymam birde araba yağı olmaz diyen arkadaşlara soruyorum 4t motor araba veya motor ne fark ediyor motorsiklet yağı litresi 20 tl aynı numara yağ aynı marka 7 tl araba diye sanayide satılıyor ne fark olabilir ki arasında merak ediyorum 13 tl ne parası motor zevk işi veya sosyete işi diye mi alıyorlar o aradaki fark ı anlamadım gitti..
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
__sArSıLmAz__ adlı üyeden alıntı
Bence 1 basmayla 5 basmanın motor yağından kaynaklandığını sanmıyorum motor yağı sadece motorun daha verimli ve sorunsuz çalışmasını sağlar arkadaşlar bunu karıştırmayalım, diğer durum tesisat ve akü ile ilgili olabilir saygılar.
-
arkadaşlar bende önceden motor yağı koyuyordum şuan ekenomik neyse onu koyuyorum şuan üzerinde petrol ofisinin 15/40 araba yağı var işimi görüyor 3 litresini 25 liraya aldım 3 sefer değiştirecem demektir buda :D şuan büyük bir geziye çıkacam diye opetin 20/50 sini aldım motosiklet yağı 10 lira fazla para vermeye gerek yok benim gözümde
-
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)