Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hangi motor yağını önerirsiniz?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW R 1200 GS ADVENTURE-2012-
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim motorum 150 cc aldığı yağ kapasitesi 1200 gr. yavv bunun hesabını mı yapayım

castrol mu iyi diyorlar onu koyarım arada 5 lira 10 lira oynasa ne olur oynamasa ne ,2000 km de benzine 200 lira veriyorsam 25 -30 lira yağ parası heralde pek acıtmaz beni

ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti

ben castrol kullanıyorum, servisimde castrol kullanıyor, arabamdada castrol kullanıyorum bana daha keliteli gibi geliyor diğerleri kötümüdür değildir alışkanlık işte

fakat arabamdaki yağ kapasitesi 4.5 litre olduğu için bazen değişik ucuz yağ arayışlarına girsemde castrolu kullandığım için tabiki onu kullan derim

kazasız sürüşler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    erimozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100,000 km sorun çıkarmayan bir uygulamanın nesi yanlış anlatabilecek olan varsa gelsin anlatsın.
    Anlatmak istediğim şey, her an arıza yapabilir o motor. Senin şansına kalmış. Risk alıyorsunuz. Ama eğer normal motor yağı kullanırsanız o risk çok aza iner.
    ---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
    2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
    2010- ? ITU Formula SAE Takımı

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende önceden motor yağı koyuyordum şuan ekenomik neyse onu koyuyorum şuan üzerinde petrol ofisinin 15/40 araba yağı var işimi görüyor 3 litresini 25 liraya aldım 3 sefer değiştirecem demektir buda :D şuan büyük bir geziye çıkacam diye opetin 20/50 sini aldım motosiklet yağı 10 lira fazla para vermeye gerek yok benim gözümde
    Fatihcim sen yapma barii

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:59 ----------

Motul 5100 ( esterli ) yarı sentetik harika bir yağ , kullanıyorum çok memnunum Suzuki servislerinde bulabilirsiniz
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fatihcim sen yapma barii

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:59 ----------

Motul 5100 ( esterli ) yarı sentetik harika bir yağ , kullanıyorum çok memnunum Suzuki servislerinde bulabilirsiniz
    celal abi maalesef yaptım bile

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı Atahualpa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Castrol 10/40 4T
    dünyanın en iyi yağ markası castrol aynen katılıyorum
    he hondanın tercihidir filan derlerse en basit bmw ninde şiddetle tavsiyesidir
    Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dünyanın en iyi yağ markası castrol aynen katılıyorum

Neden? En çok reklam bütçesini castrol ayırıyor diye mi? Dünyanın en iyi yağının castrol olduğunu castol'ün kendisi bile ispatlayamaz.

Motora tüp takılmaz konusuna benzer şekilde ezberden konuşmalar başladı yine.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden? En çok reklam bütçesini castrol ayırıyor diye mi? Dünyanın en iyi yağının castrol olduğunu castol'ün kendisi bile ispatlayamaz.

Motora tüp takılmaz konusuna benzer şekilde ezberden konuşmalar başladı yine.

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    castrol isim yapmış reklamıda bol, kaliteside iyidir kötülenmez. ama sadece o yok diğerlerinide unutmamak gerekir. ben shell de kullandım mobil de motul da repsol de. kötüleyemem ama hepside iyi. mobil alayını kullanmışım be opet dahil
    motul nasıl iyimi??? fransadan zahmetli geldiği için mi pahalı yoksa çokmu kaliteli????
    Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık

durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...

Bir de konuya şu açıdan bakın:

Motor yağı bildiğiniz gibi petrolden üretilir.Petrol ham olarak alınıp ülkemizdeki tesislerde işlense de özünde ithal malıdır.İthal olan her türlü malın tüketimini azaltmak, paramızın ülke içinde kalmasına katkıda bulunmak vatandaşlık görevimizdir.Gidin almanyaya, gidin ingiltereye, kolay kolay yabancı mal alıp kullanmazlar.Dünya global kocaman bir köy oldu kandırmacası bizim gibilere mal satmak için uydurulmuş bir yalandır. Madem global olduk bizim mallara neden kota uygulanıyor?Afrikadaki açlar bu global zenginlikten neden yararlanamıyor? Parayı alırken global, verirken neden global değil?

İkinci sebep çevre ile ilgili.Bir mala ödenen fazladan her kuruş çevreyi de kirletir.Nasıl olur bu; şöyle:fazladan ödenen para birilerinin cebine girer.O birileri de kazandığı parayla daha fazla tüketir, bu kadar basit.Ayrıca zamanından önce yağ değiştirmekte çevre kirliliğine katkıda bulunmaktır.Yapmayın.

Motosiklet üreticisinin kullanma kitapçığında belirttiği özellikleri taşıyan her tür marka yağ kullanılabilir.

Motosiklet firmalarının önerdiği motor yağı markası iki firma arasındaki anlaşmalar gereği önerilir.Bunlar reklam anlaşmalarıdır.Amaç para kazanmaktır.Lütfen saf olmayalım.Rica ediyorum, lütfen.

Motorsikletyagı ile araba otomobil yagları arasındaki farklaraı anlamak için test sonuçlarına bakmak yeterli. bu dizel 10-40
    SAE Viskozite Sınıfı 10W-40
    Yoğunluk, @ 15°C g/ml ASTM 4052 0,863
    Parlama Noktası COC, °C ASTM D 92 226
    Kinematik Viskozite
    40°C'de mm2/s
    100°C'de mm2/s ASTM D 445 88,5
    13,3
    Viskozite İndeksi ASTM D 2270 150
    Akma Noktası, °C ASTM D 97 -33
    *Tipik değerler üretimden üretime küçük farklılıklar gösterebilir.
    10-40 motosiklet 4T PETROLOFİSİ
    Tipik Özellikler
    Yoğunluk, @ 15°C g/ml ASTM 4052 0,848
    Parlama Noktası COC, °C ASTM D 92 218
    Kinematik Viskozite
    40°C'de mm2/s
    100°C'de mm2/s ASTM D 445 111,3
    17,10
    Viskozite İndeksi ASTM D 2270 168
    Akma Noktası, °C ASTM D 97 -44
    BU DA OTO 10-40
    SAE Viskozite Sınıfı 10W-40
    Yoğunluk, @ 15°C g/ml ASTM 4052 0,873
    Parlama Noktası COC, °C ASTM D 92 226
    Kinematik Viskozite
    40°C'de mm2/s
    100°C'de mm2/s ASTM D 445 91,18
    13,76
    Viskozite İndeksi ASTM D 2270 154
    Akma Noktası, °C ASTM D 97 -33
    BU DA 20-50
    SAE Viskozite Sınıfı 20W-50
    Yoğunluk, @ 15°C g/ml ASTM 4052 0,89
    Parlama Noktası COC, °C ASTM D 92 228
    Kinematik Viskozite
    40°C'de mm2/s
    100°C'de mm2/s ASTM D 445 179,8
    20,02
    Viskozite İndeksi ASTM D 2270 129
    Akma Noktası, °C ASTM D 97 -24
    Petrolofisi hissedarı
    2010 Yılında OMV Grubu’na dahil olan Petrol Ofisi’nin hissedarı OMV Aktiengesellschaft, Petrol Ofisi hisselerinin %96.98’ine sahiptir.

OMV Aktiengesellschaft, 2010 yılında gerçekleştirdiği 23.32 milyar Avro grup satışı ve 31.398 çalışanıyla Avusturya’nın en büyük halka açık sanayi şirketlerinden biridir. OMV, Orta ve Doğu Avrupa`nın önde gelen enerji grubu olarak 13 ülkede rafineri ve pazarlama (R&M) faaliyetlerinde bulunmaktadır. OMV’nin arama ve üretim (E&P) alanında da dengeli ve uluslararası bir portfolyosü bulunmaktadır.
    Biz sık sık en pahalısı ile yağlarımızı degiştirelim.Onlarda hanedanlıklar,çılgınca ihtiraslarına yenilerini eklesinler.İnsanlıgın % 1' i kitaplarda tabir edilen varsa cenneti gerisi cehennemi bu dünyada yaşasın.Madem var da bu inananlar iman edenler neden diğerlerinin kölesi? Demekki imanlarında bir kusur var.Zalimin gönüllü kölesi olmak imanın şartlarından mı?Üstelik petrol en çok arap yarımadasından çıkıyor İşi dine baglamadım yanlış anlaşılmasın yalnızca ne kadar önemli bir konu olduğunu vurgulamak için...............

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)