motosikleti alır almaz servisten çıkarmadan lastiğini değiştirdim..
Önce Micheline baktım.. Hiçbir bayide bulmayınca. Alternatifler içindeki en iyi olduğunu düşündüğüm pirelli dura traction ı aldım...
motosikleti alır almaz servisten çıkarmadan lastiğini değiştirdim..
Önce Micheline baktım.. Hiçbir bayide bulmayınca. Alternatifler içindeki en iyi olduğunu düşündüğüm pirelli dura traction ı aldım...
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Altın elbiseli adamda söylüyor bu İrclerin nasıl bir lastik olduğunu
İrc İğRenÇ
Cbr250 orijinal lastiklerim irc. Bugun yagmurda kullandim. Acemi biri icin endise verici olmaliydi ama hic de oyle degil. Kayma vb hicbir sorun yasamadim. Sert fren yapmadigim icin orada performansini bilmiyorum ama virajlarda veya islak zeminde sorun gormedim.
Bir micheal pirelli kadar olmasada götürür gittiği yere kadar. ben ybr 125'imde kullanıyorum gayet memnunum. fiyat aralığıda maddi açıdan bakılınca bir nebze olsada diğerlerine göre avantajlı.
bu lastiğin kuryeler tarafından tercih edilmesinin sebebi bitmemesidir.
gerçektende lastik bitmiyor. benim ön lastiğim irc. 24.000km de halen yeni gibi. ve devamlıda ani fren yaparım.
ben düşmanıma irc tavsiye etmem. çok kazalar yaptım irc yüzünden.
michelin pilot street takınca anladım ki "ben lastik görmemişim"
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
İyi bir lastik alsa biraz yol yapsa iyi lastiğin zevkine varsa bir daha lastiğin parasına bakmaz ama her türlü modifiyeyi yapar ıvır zıvıra bir sürü para verir ama lastiğe para vermez off lasiğe para vermekmi bazılarının morali bozulur eli ayağı dolanır ne yapacağını bilemez
Motosikletim Mondial 150 Mr Vulture, bildiğiniz gibi orjinal lasitkleri nylon CST.En azından şimdilik arka lastiği değiştirmek istiyorum, ırc MT1 modeli kullanan var mı ?
konuyu hortlatayım. Kesinlikle uzak durun. Benim 150' lik scooter ile kırmızı ışıkta gazı açıp viraja girince arka taraf alıp başını gitmeye başladı. Kupkuru İzmir havasında hem de. Bir defa bunlarla yağmura yakalandım. Motoru 5 derece bile yatırmaya korktum. Henüz motorumun ve lastiklerin km' si 3.200 bu arada. Michelin City grip ile değiştireceğim hemen.
Bende yeni taktırdım , Bugüne kadar hiç kayma hoplama zıplama yapmadı.Tavsiyemdir
Motordu ekipmandı ehliyetti yağıydı vb. bi ton param sıfırlandı :D o yüzden fiyatla hizmeti oranlarsak iyi gibi, en azından benim ceset nylonlardan iyidir diye düşünüyorum, şimdilik arkaya bi irc almayı düşünüyorum :D
irc nf 25 modelini baska forumdan bir arkadas öneriyordu f/p orani yuksek gibisinden kendi de kullaniyor motorunda
ayni model yamaha da ve honda titanda kullanilan fabrika cikis deseni
motosiklet parcasi satan yerde inceledim
lastigi cam tezgahin uzerine koydu camı bir tutuşu var hayret ettim
guven verdi özetle
irc nf25 te nylon yazısı yok ve yumusak hamurlu deniyor
arka lastiği de irc nr25 düşünüyorum
lastiklerin modeli göze hoş geliyor da fren mesafesi hangi modelde daha iyidir acaba ?
hangi desene sahip lastigi almaliyim ki kuru asfaltta fren mesafesi daha kısa olsun
yol tutuş artsın
114 lira michelin kargo bedava
50 lira irc (iç lastikli)
gerci nylon lastik de kuru zeminde cok guzel yol tutusa sahip düşük hızlarda
ama panik fren olunca cirrrrrr kayıyor
bir de soguk lastik kayar hacı
ısınınca yol tutus artıyor
geçen bir arkadaşım metzeler falan soğuk olarak frende geziyor diyordu (kayıyor)
ince ince cizgili lastik var cup tarzi modellerde on tekerde
sanirim yagmurda yol tutus iyi olsun suyu yarsin diye düşünülmüş
belki de on teker virajda saga sola kaymasin diye de düşünülmüş olabilir
Kalitesini bilemem ama IRC bir Japon markasidir ve Inoue Rubber Co (firma bas harfleri marka ismidir)firmasinin lisansi ile Anlas Anadolu Lastik Sanayi A.Ş.'nin duzcedeki fabrikalarinda uretilmektedir. Yani marka yabanci, uretim yerlidir. Ayni Sabanci'nin Bridgestone lisansi ile burada Bridgestone marka lastik uretmesi gibi.
bizim genel olarak lastik diye tanımladığımız ürünlerin hammaddeleri farklıdır.
ucuz olanlar nylon, nispeten pahalı olanlar kauçuk kompozit malzemeden üretilir.
irc, nylon hammadde kullanıyor, bu sebeple de kauçuk kompozitten mamul normal bir lastikten beklediğiniz yol tutuş, traksiyon, vs. beklediğiniz tepkileri ya vermez ya da daha az verir.
nesnel bir yorum yapmaya çalıştım, zira aea gerekli açıklamayı yapmıştı
O kadar soylememize ragmen hala yerli mali diyorlar pes kardesim
lastik motosiklette ön önemli parcadır iddaa ediyorum kasktan bile daha önemlidir
biraz daha fazla paraya kıyıp michelin almanızı tavsiye ederim
saygılar
Ben nr-25 taktırdım memnunum, özellikle eski lastiğim cst ile karşılaştırırsam çook memnunum :D f/p olarak asla pişman olmazsınız, ama biraz daha paranız çıkarsa michelin vb. alın derim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)