Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Petrol Fiyatlarında Rekor Düşüş!

REKLAM ALANI
    Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    Alıntı cbr125cbr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir önceki konuda da yazmıştım buraya da kopyala-yapıştır yapayım.

Arkadaşlar o öyleymiş bu böyleymiş demekten daha güzel bir yanıt gelmiş yetkili bir ağızdan.

Alıntıdır:

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, Benzin yine zamlandı ve zamlanacak dedi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt ürünlerine yine zam yapıldığını belirterek, yeni yapılan zamla birlikte 1 litre 95 oktan benzinin 4 lira 30 kuruşa çıktığını hatırlattı.

Çetin, Daha önce beyan ettiğimiz gibi seçimlere kadar kalan sürede bir litre benzinin 4 lira 50 kuruş olacağı öngörülmektedir dedi.

Akaryakıt zamları konusunda hükümet kanadında gelen açıklamaların akaryakıt fiyat artışlarıyla ilgili hükümetin ilgisinin olmadığı, ancak indirim yapılmasının da düşünülmedi biçiminde olduğunu ifade eden Çetin, Türkiye'de dünyanın en pahalı akaryakıtının satıldığının bir gerçek, hükümetin bu pahalılıkta hiçbir etkisinin olmadığının ise kocaman bir yalan olduğunu kaydetti.

Akaryakıt fiyatlarının bu denli yüksek olmasının yegane nedeninin hükümetin dolaylı vergiler yolu ile halkı, tüketiciyi soyma politikası olduğunu belirten Çetin, bugün 4 lira 30 kuruşa satılan bir litre benzinin rafineri çıkış fiyatının 1 lira 25 kuruş olduğunu bildirdi.

Bunun 1 lira 89 kuruşunun ÖTV, 66 kuruşunun KDV'den oluştuğunu belirten Çetin, bayi ve dağıtıcı karının 50 kuruş, nakliye bedelinin 10 kuruş olduğunu bildirdi. Çetin şunları kaydetti:

Bir litre benzinin 2 lira 55 kuruşu vergidir ve gerek Maliye Bakanı gerekse de diğer yetkililer dünyada eşi benzeri olmayan yüksek vergilerin aşağı çekilmesini düşünmediklerini ifade etmişlerdir. Hesap ortadadır dünyanın en yüksek akaryakıtının ülkemiz tüketicisinin kullanmasının tek suçlusu AKP hükümetidir.

AKP hükümeti 2002 yılında iktidar olduğunda koalisyon hükümetinde benzinin litresini 1 lira 55 kuruştan aldı, 4 lira 30 kuruşa çıkarttı. Bu gerçeğe rağmen fiyat artışlarında hükümetin suçu yoktur demek yalan söylemektir. Euro olarak Türkiye'de 1 litre benzin 1,91 euro, Yunanistan'da 1,58 euro, Danimarka'da 1,50 euro, Almanya, İngiltere, Fransa'da 1,40 euro, Bulgaristan'da 1, 09 euro, Çin, ABD, Rusya'da 1 euro'nun çok altındadır. Bu tablonun yaratıcısı AKP hükümetidir.

Akaryakıt fiyatlarının bir çırpıda 58 kuruş ucuzlaması mümkündür. Bunun için tek şart AKP hükümetinin yargı kararlarına ve vergi adaletine uymasıdır. Bilindiği gibi TÜDEF'in akaryakıtta sabit ÖTV tutarını 20 kuruş artıran 2099/15200 sayılı BKK iptali için açtığı davada Danıştay Vergi Dava Daireleri Genel Kurulu artışı haksız bularak kararın yürütmesini durdurdu.

Hukuka saygısı olan her iktidar gibi AKP hükümeti de yargı kararına uysa benzinin litrede 24 kuruş ucuzlaması mümkündür. Dünyada demokrasi ile idare edilen ve edilmeyen hiçbir ülkede vergiden vergi almak gibi bir vergi politikası yoktur. Türkiye'deki bu 'ucube' uygulamaya son verilmesi halinde yani ÖTV'den bir de KDV almaktan vazgeçse akaryakıt litrede 34 kuruş daha ucuzlayacaktır. Ancak hükümetin ne adaletli bir vergi politikası ne de hukuka saygısı olmadığı için bu kararları asla uygulamayacaktır.

Hükümetin hukuka ve adaletli bir vergi sistemine inancı olmadığını, bu nedenle çözümün tüketicilerin ellerinde olduğunu belirten Çetin, özellikle seçim sürecinde tüketicilerin ellerinde çok büyük ve değerli bir güç bulunduğuna dikkat çekti.

Bu gücün seçim sandığı olduğunu belirten Çetin, Tüketicilerimiz bu zamların, bu soygunun hesabını demokrasinin nimetlerinde olan seçim sandığında sormalıdır, soracaktır. Halka zam ve adaletsizlik dağıtan, gerçekleri çarpıtan bu hükümetten izlediği politikalardan rahatsızlığı duyan tüketiciler sandıkta hesap soracaktır dedi.

http://bigpara.ekolay.net/m3/haber_detay.asp?id=754074
    ellerine sağlık fakat herkes oy atmıcaz diyor lanetliyor ama sonuç ortada tek umudumuz bu seçimler gittiler gittiler gitmediler anahtarı kontağa soktuğunuzda duyabileceğiniz tek ses ciyuv ciyuv sesidir

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eleştirmek herkesin en doğal hakkı ama biz adam gibi eleştirmeyi bile beceremiyoruz..onu bile hakkıyla yapamıyoruz...arkadaş benzin zammına vergiye vs. parayla ilgili her artışa ben de karşıyım benim de canım yanıyor cebimden para gidiyor..başbakanı veya herhangi bir devlet yetkilisini karşımda görsem ilk olarak bunu söylerim yüzüne....lakin ne zaman bu tür bi topic açılsa laf dönüyo dolaşıyor cemaate vs. gruplara dokunduruluyor...

çağdaş görünümlü dernekler öğrenci görünümlü örgüt mensuplarına yardım yaparken burs verirken neden birkaç gazete dışında basında medyada yer almadı?? ya da cemaat şöyle cemaat böyle diye yırtınan malum medya neden bu habere yer vermedi?? danışıklı dövüşün daniskasıdır bu arkadaş... sözde gandi amca gitsin vatandaşa hakaret etsin, angus desin, imamhatip mezunları polis olmasın diye dava açsın, çarşafı eline yüzüne bulaştırsın, meydanlarda ana avrat düz gitmediği kalsın...kimse bunu konuşmasın..unutulsun...yok öyle..insanlar aptal değil..kimin ne mal olduğunu gayet iyi biliyor ve seçim zamanı da herkes hür iradesiyle seçimini yapıyor....ama bazı kesimler bunu dahi hazmedemiyor cahiller diyor..aziz nesin haklı diyor...birisi canavar birisi masum gibi sıradan vatandaş gibi halkın içinden biri gibi lanse edilmeye çalışılyıor ama halk bunu yemiyor...

hakkıyla edebiyle adilce eleştirilsin...çamurla .ok atarak değil...
    Amaç burada siyaset yapmak değil, dünden bugüne benzine yapılan zamlar ve alınan fahiş vergilerle dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan ülke haline gelmemizde izlenen politikaları eleştirmek, ki bu ülkenin halkı olarak bu bizim en doğal hakkımız. Yukarıdaki demeçte katılmadığın ya da haksız bulduğun bir nokta var mı merak ettim açıkcası.

İlla siyaset yapacaksak, meydanlarda söylenen 3-5 kelam lafa değil, yılların getirdiği icraatlara, özelleştirme adı altında yok pahasına satılan milli değerlerimize, ülkemizde üretim, istihdam, tarım, hayvancılık, sanayi ne durumda ona göre konuşalım.

Senin gözünde "Bazı kesimler" olarak hazmedemediğim o kadar çok şey varki.. Bu ülkenin başbakanı vatandaşına "Ananı da al git" dediği zaman, nükleer santral ile mutfak tüpünü bir tuttuğunda, hayvancılık bitip de dışarıdan angus ithal ettirildiğinde ya da pırlantanın vergisini "0"a indirildiğinde de unutulsun değil mi?

Ah be kardeşim, keşke halk senin dediğin gibi hür iradesiyle seçimini yapsa; 1 çuval kömüre, 2 parça mutfak eşyasına, gecekondulara verilen tapulara, toprak ağalarının talimatlarına prim vermese ne güzel olurdu sahiden.. Ama bunlar da unutulmalı değil mi? Güzel bir rüya bu senin dediğin, benim de en büyük dileğim.

Hakkıyla ve adilce eleştirince de iktidar düşmanı ilan edilirsin ama; çünkü 2x2=4 olsa da "bazı kesimler" bunu göremez ya da görmek istemez. Halbuki hepimizin sırtına vurulan aynı yük, körü körüne savunmak niye?

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eleştirmek herkesin en doğal hakkı ama biz adam gibi eleştirmeyi bile beceremiyoruz..onu bile hakkıyla yapamıyoruz...arkadaş benzin zammına vergiye vs. parayla ilgili her artışa ben de karşıyım benim de canım yanıyor cebimden para gidiyor..başbakanı veya herhangi bir devlet yetkilisini karşımda görsem ilk olarak bunu söylerim yüzüne....lakin ne zaman bu tür bi topic açılsa laf dönüyo dolaşıyor cemaate vs. gruplara dokunduruluyor...

çağdaş görünümlü dernekler öğrenci görünümlü örgüt mensuplarına yardım yaparken burs verirken neden birkaç gazete dışında basında medyada yer almadı?? ya da cemaat şöyle cemaat böyle diye yırtınan malum medya neden bu habere yer vermedi?? danışıklı dövüşün daniskasıdır bu arkadaş... sözde gandi amca gitsin vatandaşa hakaret etsin, angus desin, imamhatip mezunları polis olmasın diye dava açsın, çarşafı eline yüzüne bulaştırsın, meydanlarda ana avrat düz gitmediği kalsın...kimse bunu konuşmasın..unutulsun...yok öyle..insanlar aptal değil..kimin ne mal olduğunu gayet iyi biliyor ve seçim zamanı da herkes hür iradesiyle seçimini yapıyor....ama bazı kesimler bunu dahi hazmedemiyor cahiller diyor..aziz nesin haklı diyor...birisi canavar birisi masum gibi sıradan vatandaş gibi halkın içinden biri gibi lanse edilmeye çalışılyıor ama halk bunu yemiyor...

hakkıyla edebiyle adilce eleştirilsin...çamurla .ok atarak değil...
    Ben halkım arkadaşım herkesi eleştirme hakkım var olmadı da X parti başa gelsin onu da eleştiririm bana hizmet etmek için orada o insanlar sana etrafındakilere. Bizim çıkarımızı gözetmek için oradalar ama yapılanları görüyorsun hiçmi için sızlamıyor. Takım tutar gibi bir kesime hitap eder gibi tutmayalım şu particikleri. Herkes için varlar ne cemaat ne dernek ne başka bişey insanın hakkıyla yaşaması için varlar. Zaten AKP nin 10 yıldır mecliste olan sayın milletvekilleri evveliyatta başka partide yine meclisteydiler. Bazen muhalefet bazen iktidar oldular. Aynı durum CHP için de geçerli ama onlar ne zaman iktidar oldu hatırlamıyorum. ( araştırmak gerek) Bugün söylenen şeyler alenen yalan iken, arka arkaya koyulduğunda bu bariz belliyken hiç mi rahatız olmuyorsunuz. Dokunulmazlıkları kaldırsınlar bir kere görün siz şenliği ama yapmazlar, biz yaptırmıyoruz çünkü. Adamlar kral paşa (Hepsi) Üyesi olduğunuz yada sempati beslediğiniz bir guruba yardım ediliyor diye geri kalan insanların hakkını taşıyabilecekmisiniz ?

Yukarıdaki yazı düzgün bir eleştiri için yeterlimidir ?

Alıntı BLACK_ICE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ellerine sağlık fakat herkes oy atmıcaz diyor lanetliyor ama sonuç ortada tek umudumuz bu seçimler gittiler gittiler gitmediler anahtarı kontağa soktuğunuzda duyabileceğiniz tek ses ciyuv ciyuv sesidir
    Rica ederim benim korktuğum her seçimde olduğu gibi elektrikler gider, sistemler çöker, oy pusulaları çöplerden çıkar. Niyeyse yüzümü kara çıkarsınlar bu sene olmasın böyle bişey ama tüm seçimlerden fazla tedirginim bu konuda

Burada niyet siyaset yapmak değil. o parti gelsin şu gelsin demek değil niyetim ama gelenlerden de hakkımızı arayalım yoksa çok mee deriz. Ya da bırakıp bu vatanı başka yerlerde yaşarız. Aslında otomobilciler federasyonunun buna isyan etmesi gerek. Neyse uzatmıyayım. Hakkımızda hayırlısı.

Son olarak bir atasözü var. "Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz" diye. Siz yöneticilerimizin çıkarı olmadan bir şey yaptıklarını mı sanıyorsunuz ?

BURAK5858 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    nasip olursa 600rr
    [QUOTE=mtrsz hyt=:(;2342225]eleştirmek herkesin en doğal hakkı ama biz adam gibi eleştirmeyi bile beceremiyoruz..onu bile hakkıyla yapamıyoruz...arkadaş benzin zammına vergiye vs. parayla ilgili her artışa ben de karşıyım benim de canım yanıyor cebimden para gidiyor..başbakanı veya herhangi bir devlet yetkilisini karşımda görsem ilk olarak bunu söylerim yüzüne....lakin ne zaman bu tür bi topic açılsa laf dönüyo dolaşıyor cemaate vs. gruplara dokunduruluyor...

hakkıyla edebiyle adilce eleştirilsin...çamurla .ok atarak değil...[/QUOTE
    her şeyide ne kadar güzel konuşmussun söylenecek bi söz kalmamış sana katılmamak elde değil....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    La olm neden güzel haberleri paylasmiyosunuz,petrol fiyatları yerle bir olmusss,

Pompaya bence nerden baksan 15 kuruş yansir ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Geçmişten mi geliyorsun? Mağaradan mı çıktın? Lan bir tarihe baksaydın yorum yapmadan. Adamların konusu 2011 de son bulmuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmişten mi geliyorsun? Mağaradan mı çıktın? Lan bir tarihe baksaydın yorum yapmadan. Adamların konusu 2011 de son bulmuş.

Forumdan kafanı kaldirip dünyada ne olup bittiğine bir bak istersen,heyyy alllam amatorlerle ugrastiriyosun beni!!

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ulan zam gelmese bari!
    espresso bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahaha tokadı yeyince hemen Salih

Olm 7/24 forumda mesaide olan sensin ve dengesiz hareketlerini de hesaba katarsak senin ruh hastası Salih olduğun kesin gibi..

Ayrıca düşüş yüzde 10 ün üzerinde oldu,tam bir amatorsun
    Vur bana ya içimde gezdir. Tokatla parçala, parça pinçik et beni. Eğer bu seni mutlu ediyorsa, bebeğim dediğim anda vur bana.

Bu arada amatör değil de armatör demek istiyorsun sanırım. Evet tam bir armatörüm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı U.KALKAVAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vur bana ya içimde gezdir. Tokatla parçala, parça pinçik et beni. Eğer bu seni mutlu ediyorsa, bebeğim dediğim anda vur bana.

Bu arada amatör değil de armatör demek istiyorsun sanırım. Evet tam bir armatörüm.

Pushagsgs,sen kendini zengin gostermeye çalışan bir soytarisin.. bir armatör düşünün ki 7/24 burda takılsın..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pushagsgs,sen kendini zengin gostermeye çalışan bir soytarisin.. bir armatör düşünün ki 7/24 burda takılsın..
    Vur vur, aşağıla beni hakaret et. Pisliksin de. Adımı söyle. Vur bana Salih vur bana.........

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:08 ----------

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Petrolde düşüş yüzde 30 u buldu..

Piyasalar poku yedi sanırım...

XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting VS 400
    €'da 7'yi geçmiş :(

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bakalim benzin %30 ucuzlayacak mi?

Zamaninda benzinin varil fiyati dunya capinda %50'den fazla ucuzladiginda Turkiye'de benzine %10 indirim bile gelmemisti...
    Isin garibi kimse uyanmadi da...
    Devlet ne vurgun yaptiydi ama o zaman...

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bakalim benzin %30 ucuzlayacak mi?

Zamaninda benzinin varil fiyati dunya capinda %50'den fazla ucuzladiginda Turkiye'de benzine %10 indirim bile gelmemisti...
    Isin garibi kimse uyanmadi da...
    Devlet ne vurgun yaptiydi ama o zaman...
    Bu bizim gibi enerjide dışa bağımlı ülkeler için iyi bir fırsat.
    Aslında indirim yapılacağını düşünmüyorum, devletin indirim yapmayıp fazladan kazanazağı para cari açığı kapatmak için kullanılırsa ne âlâ, ona da razıyız artık, yeterki herşeye zam yapmasınlar. Ama bu yazdığıma kendimi bile inandıramıyorum.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    NC750X
    pompalara 7 kuruş zam olarak yansıması muhtemel düşüş..

Motosikleti
    honda
    Geçmişten günümüze popülaritesini kaybetmemiş yatırım araçlarından biri, hiç şüphesiz petroldür. Tarih boyunca kimi zaman yaşadığı sert düşüşlerin ardından bazı yatırımcılar için cazibesini kaybetse de günümüzde hala yoğun bir şekilde yatırımlara konu olmaktadır. Örneğin, 2020 yılı başından beri tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla birlikte petrole olan talep azalmış ve fiyatlar tarihi düşük seviyelere gerilemişti.

Bu kaynağa duyulan ihtiyacın azalması ve beraberinde durdurulamayan üretim, OPEC gibi petrol devlerini kısıntıya gitmek durumunda bırakmıştı. Düşen fiyatlar, o dönemde yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilirdi.

Fakat giderek düşen taleple birlikte fiyatlar uzun süre düşük seviyelerde seyretmişti. İşte, bu gibi durumlarda düşüşlerin ne kadar devam edeceği ve bu fiyattan alım yapıp yapmamanın kazançlı olup olmadığı ise en çok merak edilen konuların başında gelir. Yani, “Petrol fiyatları düşerken de kazandırır mı?” sorusu oldukça fazla sorulmaya başlanmıştır.

Bununla birlikte petrol almanın mantıklı olup olmadığı da sıklıkla akılları kurcalamıştır. Buradan da tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz: https://borsanasiloynanir.co/petrol-...kazandirir-mi/

BloodyBaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 MH DRİFT>CBR500R
    Ben de petrol alıyorum da 20 liralık. Ben de kara geçerim herhalde.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)