Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBF 250 Hakkında

REKLAM ALANI
    erdibasak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok...
    Arkadaşlar merhabalar, eşimle beraber 5000-7000 TL arası motosiklet
    araştırmalarımız sonucu bugüne kadar Hyosung GT250 Comet'e karar vermiştik.
    Ancak bugün itibariyle Comet'ten krank problemi, rahatsız oturuş pozisyonu ve
    artçının rahatsızlığı vs. vs. vs. nedeniyle CBF 250'ye karar verdik. Ancak aklıma
    takılan tek soruyu, CBF 250 kullanıcıları başlığına yazmama rağmen kimse cevap
    yazmadı. Biliyorsunuz ki CBF 250'nin arka frenleri kampana, bu fren sistemi
    frenlemede zorluk çıkarır mı? Ya da şu şekilde sorayım, kampana fren sistemi bu
    cc'deki bir motor için disk frenleme ile aynı ya da yakın güvenliği sağlar mı
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.
    Ömrüm, hayatım... Başak'ımmm...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Merhaba,teknik konularda bir bilgim ne yazık ki yokAma bir honda servisinden yetkili bir ustayla ayaküstü konuşsanız sanırım size en doğru bilgiyi verecektir.Yalnız galeriden değil,servis kısmından bir usta bulursanız genellikle motorun artısını eksisini açık açık söylerler.Ama tekrar etmek isterim servisteki bir ustaHer şey gönlünüzce olsun.İyi günler...
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    CBF250 çok mu rahat sanıyorsunuz?Titreşimli bir motordur.Gidon biraz aşşağıdadır ve oturuş pozisyonu nedeniyle uzun süre kullanımda beliniz ağrır.Artçı konforu da hiç beklemeyin.Frenlemeye gelince ben resmen arka frene basmaya korkuyodum cbf250 ile.Bi kaç kez arka lastiği yanımda görmüşlüğüm var.Zor toparlamıştım.Sanırsam daha önce de tavsiyede bulunmuştum size.7 in liraya 1-2 yaşında 15 bin km'yi geçmemiş sıfır ayarında xciting250i alabilirsiniz.Arkaya bi de çanta takarsanız eşiniz geniş selesinde konfordan uçar , siz de önde ayaklarınızı uzatıp otomatik vitesin keyfine varırsınız.Frenlemeye gelince xcitingde çelik fren hortumları ve CBS fren sistemi var.Arka freni sıkınca belli oranda ön frene de baskı uygular ve mükemmel bir duruş sağlar.Alın bi xciting250i hem eşiniz rahat etsin hem de siz.Boşverin cbf250'yi.

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF250 çok mu rahat sanıyorsunuz?Titreşimli bir motordur.Gidon biraz aşşağıdadır ve oturuş pozisyonu nedeniyle uzun süre kullanımda beliniz ağrır.Artçı konforu da hiç beklemeyin.Frenlemeye gelince ben resmen arka frene basmaya korkuyodum cbf250 ile.Bi kaç kez arka lastiği yanımda görmüşlüğüm var.Zor toparlamıştım.Sanırsam daha önce de tavsiyede bulunmuştum size.7 in liraya 1-2 yaşında 15 bin km'yi geçmemiş sıfır ayarında xciting250i alabilirsiniz.Arkaya bi de çanta takarsanız eşiniz geniş selesinde konfordan uçar , siz de önde ayaklarınızı uzatıp otomatik vitesin keyfine varırsınız.Frenlemeye gelince xcitingde çelik fren hortumları ve CBS fren sistemi var.Arka freni sıkınca belli oranda ön frene de baskı uygular ve mükemmel bir duruş sağlar.Alın bi xciting250i hem eşiniz rahat etsin hem de siz.Boşverin cbf250'yi.
    Kardeş merhaba,sanırım yeri burası değil ama,motorun egzozunu hallettin mi?Garantiye dahil ettiler mi?
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

sezginkalkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R1200GS Adv - 2015
    katılıyorum, birkere cbf 250 nin performansınıda ben daha beğenen göremedim.. ve şöyle bir öngörü bile yapılıyor: 'cbf250 alacağına cbf150 al'.. bu arada hyosung gt250 comette böyle bir problemin olduğunu nerden ve nasıl öğrendiniz? tanıdığım kullanıcılar var ve böyle bir durumdan söz etmiyorlar..
    Sezgin KALKAN
    A RH+
    0554 776 76 64

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı mınçıka_35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeş merhaba,sanırım yeri burası değil ama,motorun egzozunu hallettin mi?Garantiye dahil ettiler mi?
    Servise götürdüm motoru ama ustamı bekledim gelmedi.İşi varmış dışarıda.Ben de elemana anahtarı bırakıp çıktım.Şimdi bakıyolardır motora.Birazdan uğrucam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:34 ----------

Alıntı sezginkalkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    katılıyorum, birkere cbf 250 nin performansınıda ben daha beğenen göremedim.. ve şöyle bir öngörü bile yapılıyor: 'cbf250 alacağına cbf150 al'.. bu arada hyosung gt250 comette böyle bir problemin olduğunu nerden ve nasıl öğrendiniz? tanıdığım kullanıcılar var ve böyle bir durumdan söz etmiyorlar..
    Aynen arkadaşım doğru söylüyosun.Ben de cbf150'yi satıp sözde sınıf atlamak için cbf250 almıştım.Ama kafayı duvarlara vurdum sonra.Çok büyük pişmanlıktı benim için.Sonrasında zaten tekrar cbf150'ye dönüş yapmıştım.CBF250 asfalt motoru , amortisörleri sert , zerre kadar konfor yok.Ama cbf150 ile dağa bile çıkarsın.Çok konforlu.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Arkadaşın sorusuna cevap vermeme başarısını tekrar göstermişiz. Herkese terlikler...

Ben kullanmadım, tecrübem de yok, ancak tahmin edebilirim ki çok bir fark olmayacaktır. Sonuçta kampanaların da sertlik ayarı var ve iyi ayarlanmış bir kampananın, 250 cc lik bir motorda arka fren olarak kapasitesinin yetmeyeceğini düşünmüyorum

(tecrübem olmamamsına rağmen kasten cevap verdim ki belki başkalarını da tetikleyebilirim))
    #sürenadam

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı erdibasak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhabalar, eşimle beraber 5000-7000 TL arası motosiklet
    araştırmalarımız sonucu bugüne kadar Hyosung GT250 Comet'e karar vermiştik.
    Ancak bugün itibariyle Comet'ten krank problemi, rahatsız oturuş pozisyonu ve
    artçının rahatsızlığı vs. vs. vs. nedeniyle CBF 250'ye karar verdik. Ancak aklıma
    takılan tek soruyu, CBF 250 kullanıcıları başlığına yazmama rağmen kimse cevap
    yazmadı. Biliyorsunuz ki CBF 250'nin arka frenleri kampana, bu fren sistemi
    frenlemede zorluk çıkarır mı? Ya da şu şekilde sorayım, kampana fren sistemi bu
    cc'deki bir motor için disk frenleme ile aynı ya da yakın güvenliği sağlar mı
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.
    CBF250'i abim ile eşi 1 yıl kadar kullandılar. Özellikle artçı kişinin boyu biraz kısa ise ileriyi görmekte zorluk çekiyor. Hatırladığım kadarıyla cbf250'lerin selesi eğilmi değil bu yüzden artçı kısa boylu ise keyifli bir seyahat pek mümkün değil. Comet bu konuda daha avantajlı.

Artçının rahatlığına istinaden ek olarak söyleyebileceğim şey, topcase yada sisi bar kullanılmadığı sürece artçı pek rahat edemeyecektir. Ayrıca ellerini kullanarak ara ara oturma pozisyonunu yada kendini selede kaydırabileceği tarzda bir tutunma yeri olması ayrı bir avantaj (bknz pegasso 650).

Benim fikrime ikinci el bir cbf250 almak comet almaya göre daha riskli. piyasada kurye motoru olarak kullanılan bir sürü cbf250 var.

Bunun dışında abimin motorundan hatırladığım kadarıyla rahatsız edecek derecede bir zincir sesi, 20bin'li km'lerde değişen debriyaj balatası ve yağ sızdırdığı için değişen contası dışında bir sorun olmamıştı motorda.

İmkan varsa 0km bir comet alıp artçı için topcase taktırmak daha iyi bir seçim olur.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ÇaPPıR..../XGJAO-200-8
    abicim tüm cbf serileri yağ yakıyor sen chopper tarzı hiç motor düşündünmü birde onlara baksan hem senin için hemde artçı için daha rahat uzun yolculuklar yapabilirsin...!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Motor hakkında yazdıkların doğru mu bilmiyorum ama sen yakında 1000cc ss alacam diyen birine bile xciting250 tavsiye edeceksin. Benim motorum iyi senin motorun kötü olayını çok kişi yapıyor ama sen biraz fazla abartıyorsun.

cbf 250 den başka ne motoru olursa tut elini
    okadar söyleyeyim aman aman

desert3737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    hiç düşünme comet al. frenlerde tabiki fark olacaktır. kimi marka hastaları aman sorun değil o kadar deseler de sorun abi sorun. benim arka frenler de disk değil. hyo'dan sonra sıkıntı verdi bana gerçekten. he alışılmaz mı? tabi alışılır ama bi ani frende, bir heyecenda iyi sıkıntı olur. tabi öte yandan artçı çok rahatsız olur comette. ama bi koltuk kaplaması ve yaslanma demiri ile cillop olur. gücü ve v motor oluşuda fazla fazla artıları.
    "cemalsafi.org"=> şiirden daha ötesi Üstad Cemal SAFİ...

muratcan7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KMT Duke 250
    CBF250 kullandım. Yeni motorum 250 Comet. Yaklaşık 700 km yaptım aldığımdan beri. Hemen hepsi artçıyladı. Hepside motorun ne kadar rahat olduğunu söylediler. 200 km durmadan artçım ile 130-140 giib süratlerde yol aldık. İndiğinde hiç şikayetçi olmadı.

Ancak benim motorumun arka çantası var ve sırt dayanması için yumuşak süngeri de. Onun etkisi büyük. Böyle bir çantanız olursa artçı hiç sıkıntı çekmez.

CBF250'nin 150'den pek bir farkı yok. Sadece torku daha iyi. Son hızlarıda 10-20 km belki fark eder. Şahsen ben CBF250 almam. YBR250 olabilir ama onun fiyatlarıda hak ettiğinden fazla şişirlmiş vaziyette.

Hyosung'un kronik olarak sorunlu modelleri olmuştur. Krank kıranlar olmuştur ama bu krankı nasıl kırdılar diye sormak lazım. 5 vitesten 1 e mi attılar. Yoksa yağını koymayıp tapa gaz redline'dan çıkmadılar mı ? Yani demek istediğim normal kullanım şartları içinde bakımlı bir hyosung'un krank kırabileceğini sanmıyorum.

Bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz GT650'ler var. Onlar biraz daha güvenilir 2. elde. Ama dikkat edin. İyi bir ustaya gösterin mümkünse. Ve yüksek model almaya gayret edin.
    Cygnus Rs | CBF150 | RRaptor | CBF150 | GT250 |...

erdibasak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Henüz yok...
    Alıntı muratcan7 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF250 kullandım. Yeni motorum 250 Comet. Yaklaşık 700 km yaptım aldığımdan beri. Hemen hepsi artçıyladı. Hepside motorun ne kadar rahat olduğunu söylediler. 200 km durmadan artçım ile 130-140 giib süratlerde yol aldık. İndiğinde hiç şikayetçi olmadı.

Ancak benim motorumun arka çantası var ve sırt dayanması için yumuşak süngeri de. Onun etkisi büyük. Böyle bir çantanız olursa artçı hiç sıkıntı çekmez.

CBF250'nin 150'den pek bir farkı yok. Sadece torku daha iyi. Son hızlarıda 10-20 km belki fark eder. Şahsen ben CBF250 almam. YBR250 olabilir ama onun fiyatlarıda hak ettiğinden fazla şişirlmiş vaziyette.

Hyosung'un kronik olarak sorunlu modelleri olmuştur. Krank kıranlar olmuştur ama bu krankı nasıl kırdılar diye sormak lazım. 5 vitesten 1 e mi attılar. Yoksa yağını koymayıp tapa gaz redline'dan çıkmadılar mı ? Yani demek istediğim normal kullanım şartları içinde bakımlı bir hyosung'un krank kırabileceğini sanmıyorum.

Bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz GT650'ler var. Onlar biraz daha güvenilir 2. elde. Ama dikkat edin. İyi bir ustaya gösterin mümkünse. Ve yüksek model almaya gayret edin.
    çok teşekkür ederim arkadaşlar yorumlar için.Comet sevdama devam etmemin gerekliliğini gösteren muratcan'a tekrar teşekkür ederim.
    Ömrüm, hayatım... Başak'ımmm...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)