Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Marka Düşmanı Bir MT Üyesinin Anatomisi...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Artık Yok...
    kardeşler bakın 7 yıldır bu forumdayım artık son zamanlarda fazla girmez oldum çünkü forumda çok markacılık var ve ben bunu sevmiyorum çünkü çok sık marka değiştiriyorum hemde çeşit çeşit xt660 ım vardı sattım gn250 aldım sattım jinlun aldım sattım silverwing 600 aldım sattım regal aldım sattım piaggio aldım.. sattım şu an motorsuzum alıcam kısmet olursa bir şeyler..

demem şudurki lütfen markalara karşı biraz markacı değil tarafsız olalım çünkü er yada geç sizde o markayı satıp başka ibr marka alıcaksınız ve o zaman dürüst davrandığınızda insanlar kardeşim sen zamanında bu kadar bu markayı övüyodun ne olduda böyle 360 döndün derler.. buda o insan hakkında güzel bir izlenim vermez..

yeri değil ama pek çok insan birde bu forumda markaların menşe-i ni bilmeden yazıyor bu forumda ramzeyi kanuniyi türk malı olduğunu sanan ve inatla koyu bir şekilde türk malı olduğunu savunan körü körüne inanmış insanlar vardı.. adamlara çinden parçaları aldıkları firmaların web sitelerini hatta ürettikleri motorların çindeki orjinal versiyonlarını göstermemize rağmen gözleri kararmış hiç bir doğruyu kabul etmeyen tabiri caizse hayata at gözlüklerinden bakan insanlarla muhattap olduk..

bunların dışında bir tayvan kore çin malını aynı kefeye koyan insanlarla karşılaşdık kısaca bilgisiz bir şekilde motorları o bilgisiz temellerimiz üstüne kurulu motor tecrübelerimizle paylaşmaya çalışıyoruz en büyük hatamız burda...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşler bakın 7 yıldır bu forumdayım artık son zamanlarda fazla girmez oldum çünkü forumda çok markacılık var ve ben bunu sevmiyorum çünkü çok sık marka değiştiriyorum hemde çeşit çeşit xt660 ım vardı sattım gn250 aldım sattım jinlun aldım sattım silverwing 600 aldım sattım regal aldım sattım piaggio aldım.. sattım şu an motorsuzum alıcam kısmet olursa bir şeyler..

demem şudurki lütfen markalara karşı biraz markacı değil tarafsız olalım çünkü er yada geç sizde o markayı satıp başka ibr marka alıcaksınız ve o zaman dürüst davrandığınızda insanlar kardeşim sen zamanında bu kadar bu markayı övüyodun ne olduda böyle 360 döndün derler.. buda o insan hakkında güzel bir izlenim vermez..

yeri değil ama pek çok insan birde bu forumda markaların menşe-i ni bilmeden yazıyor bu forumda ramzeyi kanuniyi türk malı olduğunu sanan ve inatla koyu bir şekilde türk malı olduğunu savunan körü körüne inanmış insanlar vardı.. adamlara çinden parçaları aldıkları firmaların web sitelerini hatta ürettikleri motorların çindeki orjinal versiyonlarını göstermemize rağmen gözleri kararmış hiç bir doğruyu kabul etmeyen tabiri caizse hayata at gözlüklerinden bakan insanlarla muhattap olduk..

bunların dışında bir tayvan kore çin malını aynı kefeye koyan insanlarla karşılaşdık kısaca bilgisiz bir şekilde motorları o bilgisiz temellerimiz üstüne kurulu motor tecrübelerimizle paylaşmaya çalışıyoruz en büyük hatamız burda...
    aynen abi dediklerine katılıyorum teşekkür ederim çok güzel aydınlatıcı bir yazı olmuş

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Metehan kardeşimiz gelende başka konuda açılmış bir başlık içinde yorum yaparak saldırıda bulunur. İlk defa birisine ithafen başlık açtığını görüyorum. Kıymetini bil acun0 . Artık Metehan'ın Ebu Leheb'i sensin

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Acun arkadaşımızın özellikle CBR250R modeli için yazdıkları malesef yaşanmış tecrübe sınıfına girmiyor. Bu motor üzerinde daha kimse birşey yaşamadı. Motor yeni ve kendisini ispatlaması için zaman vermek gerekiyor, izlemek gerekiyor. Bu modelle uzaktan yakında alakası olmayan CBF 150'de yaşanmış sorunlardan dolayı CBR250R'ı karalamak malesef negatif yönde markacılığın ta kendisi oluyor. Kaldı ki yurt dışı siteleri ve videoları takip eden kişiler bu motor hakkında en ufak bir olumsuz eleştirinin olmadığını biliyorlar. Motor kusursuz, sorunsuz demiyoruz ama aksini de ispat edemiyoruz şu anda.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan kardeşimiz gelende başka konuda açılmış bir başlık içinde yorum yaparak saldırıda bulunur. İlk defa birisine ithafen başlık açtığını görüyorum. Kıymetini bil acun0 . Artık Metehan'ın Ebu Leheb'i sensin
    sende var ya bekliyon bekliyon sonra bi lafı koyuyorsun...abovv...tırsıyorum senden...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    yaşasın jawa o zaman ne diyim :D

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Yine cizilmisin ülem
    Rahat dursana olm birgünde...

Sana birisi yanlis laf ettiginde tamam baba sen haklisin demesini ögrenemedin..

Hemde nereden aklina geldi CBF600 olm???
    Ben 2 sene kullandim o mereti..
    Kesinlikle harika bir makina..

Mete de kullandi benim makinayi azda olsa..
    Son TR ye gelisimde Tekirdagda istemisti Mete benim makinayi..
    Vermek istememistim ilk..
    Canimi al makinami alma..
    Ama tek korkum biryerde patlamasi idi..
    Neyse sonra sag salim geldi..

BUyrun Mete kardesim benim makina ile...
    O terlikler ve ceket biraz garip oldu ama METEHAN bu... Yapar..

Metecim al yada alma diyemiyecegim sana..
    Ama alirsan yanlis yapmiycaksin bu kesin..
    Ben neden yeniden bir CBF aldim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:04 ----------

inanmiyorummmmmmmmmmmmmm
    Yanlis topige yazdim..
    Metenin öteki topigine yazacakken bu topige yazdim...
    Adminler lütfen bu yazdiklarimi öteki sayfaya gecin...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Motosikleti
    黑穆拉特 chinese cub
    Metehan abi hayırdır çizmişler???bu arada tanıştığımıza sevindim,teldeki ilgin ve yardımın için sağol imkandan ziyade motoru öğrenmek adına boza boza kullanmak kendim uğraşmak öğrenmek için çançinçon olcak kaç ay kullanırım bilmiyorum bu sonbahar veya gelecek ilkbahar seçimim ybr125 ve cbf150 arasında olcak motoru çok fazla tanımadan gidip ybr cbf almak istemedim
    'He who laughs last, was too slow to get the joke'::146::::145::::piloot::

Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    acun0 Nickli arkadaş küfür etmemiş, hakaret etmemiş.. Bu kadar kafaya takacak nevarki?
    Kendince deneyimlerini veya düşüncelerini söylemiş.. Tahammül edilemez bi durum yok..

Bu durum doktorluk gibi duruyor
    Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Acun haklı bence.Honda iyice su koyuverdi son zamanlarda.Yağ eksiltmeyen motoru yok nerdeyse.Geçen sene bizim ilçedeki honda bayii çok şikayetçiydi motor satamamaktan.Bu honda markası adam gibi model çıkaramıyo diyodu.Serviste çin motorlarını tamir ederek ayakta kalmaya çalışıyodu.Bu sene bayinin yerinde yeller esiyo.Kepenk kapatmış adam.Hondanın sonu da yamaha gibi yakındır Türkiyede.Ama yükselen bir marka var.Kymco markası.Son zamanlarda her yer kymco motor kaynıyo.Böyle giderse Türkiyede ne honda kalacak ne yamaha ne de suzuki.Öyle 3-5 tane cbr250 satmakla kenidini kurtaramaz honda.1-2 sene ömür biçiyorum.Sonra bütün bayilerini kapatıp gidecek.

Motosikleti
    Triumph Street Triple
    Acun deneyimlerini paylaşmakta haklı ama ısrar etmekte haksız, hemde sonuna kadar haksız hiç binmediği motor için bile yorum yapabiliyor yağ yakar o diye. Kymco içinde ben bişy diyeyim hiç bir mekanik aksamının garantisi yok agility city 100 km de 5lt den fazla yakıyor maxi scoter bile değil, sayılacak çok şeyi var, yani yok bir farkları, Şöhret konusunda da sanırım acun_0 herkezi sollar her honda kelimesinin altına kötüleme yorumu yapıpı bunun ispatlamak için onlarca mesaj attığına göre. saygılar sevgiler.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı mondiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İT İTİ ISIRMAZ (metehan abinin imzasından alıntı. Güzelmiş aga. )

Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster

marka hayranlığı kötü bişey değil bence...kendi motorunu sonuan kadar övebilir insan ama...o markanın diğer modellerine methiyeler düzmek veya diğer markayı yerin dibine sokmak hoş değil...

Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acun arkadaşımızın özellikle CBR250R modeli için yazdıkları malesef yaşanmış tecrübe sınıfına girmiyor. Bu motor üzerinde daha kimse birşey yaşamadı. Motor yeni ve kendisini ispatlaması için zaman vermek gerekiyor, izlemek gerekiyor. Bu modelle uzaktan yakında alakası olmayan CBF 150'de yaşanmış sorunlardan dolayı CBR250R'ı karalamak malesef negatif yönde markacılığın ta kendisi oluyor. Kaldı ki yurt dışı siteleri ve videoları takip eden kişiler bu motor hakkında en ufak bir olumsuz eleştirinin olmadığını biliyorlar. Motor kusursuz, sorunsuz demiyoruz ama aksini de ispat edemiyoruz şu anda.
    evet varsayımlar üzerine konuşuyor genelde...geçen cbf 150 topiğine şunu yazdı...panda nikli bir arkadaş bu motorun çok yaktığını yazıyor dedi...işte zurnanın zırt dedliği burada...

Alıntı remzi_39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yine cizilmisin ülem
    Rahat dursana olm birgünde...

Sana birisi yanlis laf ettiginde tamam baba sen haklisin demesini ögrenemedin..

Hemde nereden aklina geldi CBF600 olm???
    Ben 2 sene kullandim o mereti..
    Kesinlikle harika bir makina..

Mete de kullandi benim makinayi azda olsa..
    Son TR ye gelisimde Tekirdagda istemisti Mete benim makinayi..
    Vermek istememistim ilk..
    Canimi al makinami alma..
    Ama tek korkum biryerde patlamasi idi..
    Neyse sonra sag salim geldi..

BUyrun Mete kardesim benim makina ile...
    O terlikler ve ceket biraz garip oldu ama METEHAN bu... Yapar..

Metecim al yada alma diyemiyecegim sana..
    Ama alirsan yanlis yapmiycaksin bu kesin..
    Ben neden yeniden bir CBF aldim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:04 ----------

inanmiyorummmmmmmmmmmmmm
    Yanlis topige yazdim..
    Metenin öteki topigine yazacakken bu topige yazdim...
    Adminler lütfen bu yazdiklarimi öteki sayfaya gecin...
    abi harika yazmışsın bende çızık kalkınca alelacele bi cevap yazayım dedim..sağolasın motorunu bana emanet ettiğin için...Allah yarattı demedim kökledim habarın olsun... senide özledik...

Alıntı KARA_MURAT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan abi hayırdır çizmişler???bu arada tanıştığımıza sevindim,teldeki ilgin ve yardımın için sağol imkandan ziyade motoru öğrenmek adına boza boza kullanmak kendim uğraşmak öğrenmek için çançinçon olcak kaç ay kullanırım bilmiyorum bu sonbahar veya gelecek ilkbahar seçimim ybr125 ve cbf150 arasında olcak motoru çok fazla tanımadan gidip ybr cbf almak istemedim
    yine banlandık aga...iki dakka rahat duramıyom...bi kaşıntı hep var yani... aradığın için sağol...

Alıntı Taner YILMAZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acun0 Nickli arkadaş küfür etmemiş, hakaret etmemiş.. Bu kadar kafaya takacak nevarki?
    Kendince deneyimlerini veya düşüncelerini söylemiş.. Tahammül edilemez bi durum yok..

Bu durum doktorluk gibi duruyor
    tamam öyle olsun ama forumu dikkatli takip etsen seninde gözüne batacak...kimin ne amacla foruma girdiğini anlarsın...amaç paylaşım değilse ben rahatsız olurum...

Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acun haklı bence.Honda iyice su koyuverdi son zamanlarda.Yağ eksiltmeyen motoru yok nerdeyse.Geçen sene bizim ilçedeki honda bayii çok şikayetçiydi motor satamamaktan.Bu honda markası adam gibi model çıkaramıyo diyodu.Serviste çin motorlarını tamir ederek ayakta kalmaya çalışıyodu.Bu sene bayinin yerinde yeller esiyo.Kepenk kapatmış adam.Hondanın sonu da yamaha gibi yakındır Türkiyede.Ama yükselen bir marka var.Kymco markası.Son zamanlarda her yer kymco motor kaynıyo.Böyle giderse Türkiyede ne honda kalacak ne yamaha ne de suzuki.Öyle 3-5 tane cbr250 satmakla kenidini kurtaramaz honda.1-2 sene ömür biçiyorum.Sonra bütün bayilerini kapatıp gidecek.
    aga senin egsozda yalan olmuş üzüldüm...inşallah sendne çıkmaz parça parası...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah yarattı demedim kökledim habarın olsun... senide özledik...
    Artik sana makina falan birsey yok olm.. Köklüyorsun baksana..
    Birgünde adam gibi dur ülem..
    Forum icinde gecerli bu yani...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu yorumu da okuyun o zaman, özellikle "acun0 arkadaşımız düşüncelerini tecrübelerini yazıyor ne var bunda!... vs... vs..." diye yorum yapan arkadaşlar okusun.

Elbette sahibi olduğun motorun kötü yönlerini yazacaksın. En büyük paylaşımlardan birisi bu zaten. Adama kullandığı motoru soruyoruz nasıl diye cevap şu; "yok abi, canavar gibi..." Bende o canavar kovalasın seni diyorum içimden. Hiç mi kötü özelliği olmaz be adam niye yazmıyorsun diye sinirleniyorum.

Ama bişeyi eleştirmenin de şekilleri var. Bahsi geçen arkadaşın yorumları genelde şu şekil oluyor; "yağ yakıyor o motor, 5 para etmez!"... Bu işte, "5 para etmez, değersiz... aklın varsa onun yerine şunu al... Satamazsın elinde patlar..." hep bu şekilde yorum yapıyor eleştirirken. Basma kalıp, ezber cümleler...

Bunu adı kirliliktir. Gürültü ve görüntü kirliliği de vardır mesela. Ama bazı an-gıt lara anlatamazsınız görüntü kirliliğinin ne olduğunu. Anlayamazlar çünkü. Burada da yorum-forum kirliliği var işte. Birşeyi eleştir ama "insanlar okuyacak bu yorumu, sıkıcı olmasın, basma kalıp olmasın, bilgi verici olsun azcık" deyip eleştir ve yorumunu öyle yap...Forumun seviyesi düşmesin
    #sürenadam

Taner YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sırasıyla: Hyo GT250R, YAMAHA R1, HONDA 1000 RR,
    Ne olursa olsun, bi insan küfür veya hakaret etmediği sürece bu kadar yerilmesinin bi saçma olduğunu düşünüyorum..

acun0 nickli arkadaşı tanımam ve ismini bile bilmem.. ama insanlara ulu orta angut demediği için benim nazarımda değeri bir kat daha artmıştır..

Asıl sorun bence: dilin kemiği olmaz ama klavyenindemi kemiği olmaz dedirtterecek kadar şuursuzca, tanımadığı insanlara angut diyerek saldıranlardır..

Esas forum kirliliğini bu ANGUT kelimesini kullanan arkadaşlar yapmaktadır..
    Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..

Motosikleti
    nova 150 cc
    - Abi xj6 'lar kral makine
    - İyi ama cbf'te yağ yakıyor ona bakarsan
    - Abi bu motoru kullandınmı ?
    - Evet yağ yakıyor
    - Ama türkiyeye yeni geldi
    - Ben cbf'ten bahsediyorum

Yazdıklarım kimseye gönderme değil. Maksat muhabbet olsun.

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana sorsalar MT'de Honda cbf 150 düşmanı kim var deseler hemen aklıma Metehan gelir mesela,ondan çok cbf 150 yi kötüleyen görmedim mesela,hem kötülüyor hem biniyor,honda mükafat amaçlı cbf lere devir saati taktı sonunda ama bu seferde vites göstergesini araklamış gelde al şimdi cbf vites göstergesi bile yok (önceden vardı ama)
    bir cbf kulanıcısı olarak aynen katılıyorum yapsanıza kardeşim madem devir saati koydunuz vites göstergelerinide bir yere sıkıştırın yavvvv

birde farı çok kötü hele gece gaz kestiğinizde yolda virajlıysa ,debriyaj ara gaz, debriyaj ara gaz durumu idare ediyoruz işte
    benimki bile bile lades oldu , yamahanın farları canavar mesela ybr 125
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    anlaşılan herkez teknisyen olmuş hee memlekette adam honda yanlış yolda dıyor yaa hahaha:D honda honda honda kaç senedir hondadan başka motor satın almadık alamazmıydık tabikide alırdık ama niye :D
    Mustafa Kemal Atatürk

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir cbf kulanıcısı olarak aynen katılıyorum yapsanıza kardeşim madem devir saati koydunuz vites göstergelerinide bir yere sıkıştırın yavvvv

birde farı çok kötü hele gece gaz kestiğinizde yolda virajlıysa ,debriyaj ara gaz, debriyaj ara gaz durumu idare ediyoruz işte
    benimki bile bile lades oldu , yamahanın farları canavar mesela ybr 125
    yeni kasa dediğimiz 2011 cbf150 lerde far dediğiniz gibi değil evet eski yıllardaki cbf150 ler böyle ama artık direkt aküden bağlantı var o yüzden şimdi far konusunda da ybr125 ten aşağı kalır yanı yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Alıntı kizilkurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni kasa dediğimiz 2011 cbf150 lerde far dediğiniz gibi değil evet eski yıllardaki cbf150 ler böyle ama artık direkt aküden bağlantı var o yüzden şimdi far konusunda da ybr125 ten aşağı kalır yanı yok
    Vay be sayın seyirciler Honda kendini geliştirmiş o zaman.Ama bunu yapmak için niye 4-5 sene beklemiş bunu anlamak zor.5 sene boyunca millete o cbf150'lileri kakaladı ya helal olsun.Bu honda'ya varya rehavet çökmüş arkadaş.Adamlar çok yiyip göbek yapmış , bütün gün ense yapıyolar.Ulen arkadaş bi lambayı direk aküye bağlamak için 5 sene beklemek mi lazım.Bi yandan bakıyosun yükselişe geçmiş bir marka kymco.Adamlar xciting'e çelik fren hortumu , CBS fren sistemi , ön tarafa çift disk fren koymuş.Yaw bunlar neden bi tane honda da yok.Pardon VFR800'e koymuşlar CBS.Onun hakkını yememek lazım.Bastırıp parayı alacan diyo adam.Ne varsa yenilikçi yükselişe geçen markalarda var.Eski markalar kendini yenilemeyi bi türlü gururuna yidiremiyo.Bak honda otomobil üretirken bile dizel otomobil üretmemekte ısrar ediyo.Dünyada tek dizel üretmeyen marka Honda.Adamlar benzinlinin yarısı kadar yakan , iki kat performanslı , benzinli otomobillerin dip gazla 110'u geçemediği rampada 160'la sollayıp geçen , gaza basınca koltuğa yapıştıran turbolu dizel otomobiller üretiyo.Honda yerinde saymakta ısrar ediyo.Allah belanı verecek senin Honda

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)