Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Malaguti - Drakon 50cc

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Arayışta...
    Arkadaşlar merhaba
    İnternette değişik markaları araştırırken bu markayla karşılaştım

İtalyan markaymış malaguti
    Ducati ile ortaklığı varmış ayrıca

Sonra türkiye sayfasına girdim ve drakon modelini gördüm (burada )

Gören duyan kullanan varsa bilgi verebilir mi acaba ?
    Şimdiden teşekkürler
    Araba Bedeni Taşır
    Motosiklet Ruhu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Verdiğin linkte sayfa açılıyor ama hiçbir seçenek açılmıyor. Ben bu motordan hiç haberim yokken sirkecide motorlara bakarken 45 yaşlarında birinin altında gördüm. Müthiş gösterişli bir Model. Mutlaka canlı gözle görülmesi lazım. Bikere çok şık..Motorun ebatları gayet yerinde ve her tatrafında Ducati Corse yazıyor.

Sahibiyle biraz sohbet ettim.Ben Ducati yazılırını görünce 650cc v twin vardır diye motor kısmına bakmadım. Çok güzelbi model kaç beygir diye sorunca adam 50cc 10 beygir demezmi Motordan gözlerimi almadım resmen yinede. Adam türkiyeye bu motorları getiren bayinin elinde kaldığını 2007 modeli 2010 da 4800 e aldığını söyledi. Ben uzun uzun inceledim. Bayıldım resmen.. Tam ducati yavrusu

Netten foto yükelmek lazım 1-2 tane.. Sanki bu motoru soran bi topic daha vardı?

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel bir motor. Fakat.
    Türkiyede arkası sağlam değil. Şahsen ben bu markayı ilk defa duydum. Yedek parçası hem azdır hem pahalıdır. Almadan önce bunları bi düşün derim.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    Arayışta...
    @GP500-1st
    chrome ile çalışmıyor ie ile açabildim ben o siteyi
    resim ekleyeyim (1. mesajı nasıl editleyeceğimi bulamadım)

@blackeagletr
    benimde öyle bir çekincem var
    ama italyan markası sonuçta sağlam olur diye düşünüyorum yurt dışında çok satılan bir markaymış
    adanada bayisi olduğunu görünce meraklandım iyice bende araştırıyorum
    belki sitede kullanan bilen eden vardır diye sordum
    Araba Bedeni Taşır
    Motosiklet Ruhu

@Cavro Bu motorun şuan satıldığına eminmisiniz? Benim gecen yıl konuştuğum adam satısı yok son elde kalanlar böyle ucuza satıldı(4800) asıl fiyatı 7.000 civarı demişti. Fotolarda boyutları anlaşılmıyor canlı gözle çok farklı ve estetik bişey..Son derecede kaliteli bi görüntüsü var.Malagutini scooter modelleride iddialı zaten Tek karizmayı bozan 2 zamanlı vızıltısı olur bunda.

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    otor

50 cc su soğutmalı 2 zamanlı

Sistem

katalizörlü egzost

Göstergeler

Yol Bilgisayarlı LCD ekran

Ateşleme

Elektronik CDI

Sıkıştırma Oranı

12:1

Şanzıman

6 vites

Güç
    9HP@8500 rpm

Şase

tabular çelik

Fren

ön - arka disk

Yakıt Tankı

kurşunsuz benzin + yağ deposu

Ağırlık

112 kg50cc ama 9hp :D vede 6vites o bence yanlış bi teknik veri 50cc nin neresi 6vites olur zaten 9hp bence çok zor:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı alper150zc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50cc ama 9hp :D vede 6vites o bence yanlış bi teknik veri 50cc nin neresi 6vites olur zaten 9hp bence çok zor:D
    Neden olmasın? Bunlar Japon değil, mükemmele yakın İtalyan tasarımı. Youtube'dan videolarına bak istersen. Gücü farkedeceksin.
    www.motorumla.net

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı inzell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden olmasın? Bunlar Japon değil, mükemmele yakın İtalyan tasarımı. Youtube'dan videolarına bak istersen. Gücü farkedeceksin.
    usta 50cc 6 vites nasıl bieşy bu bülem ya:D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

10 beygirlik ybr yi madara eder. Çok agresif hızlanıyor. 2 zamanlı sonuçta. seside dev eşşekarısı gibi

Arkadaşlar bu motorlar çok degişiktir.!!
    Şimdi gittiniz bu motoru aldınız ilk başta 70 km hızı geçmez.
    Sonra bunun parçları var sonra bu aleti garajınızda modfy ettiniz
    Bi bakdınız motor canavar gibi 150 bile görüyorsunuz
    Yani lafın kısası süper kaliteli çok keyifli bi hobby motoru
    Buna ekzostan tut krank miline kadar performans artırıcı şeyler ekliye biliyorsunuz
    Bu motoru avrupalı gençler tercih ediyor çünkü 50 cc için ne ehliyet nede plaka fln lazım
    Bence türkiyede olması gerekende o

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:26 ----------

(Bknz:Yamaha 50 cc serisi)
    www.yamaha-motor.eu
    Racing bile var :D

sabotaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MZ 325 Panzerfaust
    Arkadaşlar selamlar foruma bakarken benim motorum hakkında açılmış tek başlığı görünce bir şeyler paylaşma ihtiyacı duydum.

Bilinmeyenler:
    Malaguti Ducati Corse Drakon 2 zamanlı 50cc lik bir makinedir. Bildiğim kadarıyla Hyundai plaza otomobil fuarında demo için ülkemize 7 adet getirdi. Bunlardan kaçı satıldı bilemiyoruz ancak 2008'den bu yana trafikte 2 tane olduğunu duydum. Bunlardan 1 tanesi şuan bendedir. Türkiye’de arkası var mı sorusunun cevabı herhalde yukarıda yazdığımdan anlaşılarak tabiî ki yok. Ancak parçaları internetten bulunabilmektedir. Motor İngiltere ve İtalya da çok sayıda mevcut olduğundan ikinci el parça bile bulmak sorun olmamaktadır. Ayrıca Malaguti firmasının resmi sitesinden fabrika yedek parçada göndermektedir. Ancak fabrika satış fiyatları (Ducati ile neredeyse aynı pahalılıkta)

Performans?
    Motosikletin performansı ve görünümü beni okadar etkiledi ki motordan indikten birkaç dakika sonra ben bu makineyi alacağım diye para hesabı yaptığımı hatırlıyorum. 6 vitesli malaguti şanzımanı çok şahane bir sürüş keyfi yaşatıyor. Kişisel olarak en çok zevk aldığım yanım vites geçişleri diyebilirim.
    125cc birçok scooter ile kalkış ve süratlenme denemeleri yaptım. Kaba bir istatistik ile 10 motordan 7 tanesini her bakımdan geçmiştir.
    Performans boost bottle ve iridyum buji ilavesi ile son hız 87km den 104km hıza çıkardım.
    112kg lık yüksek şase ile yan rüzgârlar da biraz savuruyor. (Köprü rüzgârına gusül almadan çıkartmıyor)

Malagutinin Akibeti ve Dukati:
    Marka 1930 yılında Antonio Malaguti önderliğinde kurulmuş ve üretim yapan, saygın, kaliteli bir motosiklet firmasıdır. Disiplin olarak kalite ve tasarıma öncelik vermiş bir firmadır. Malaguti ailesi 2006’da artık motorsiklet üretmeme kararı alır ancak çeşitli nedenlerle fabrikayı kapatamazlar Şirket CEO'ları malaguti ailesini kurtarmak için çeşitli firmalarla şirket evliliğini denese de bunda tam anlamıyla başarılı sonuçlara gidemediler.
    Malaguti Ducati firması ile şirket evliliği denedi ve başta bu durum belirli isim haklarının verilmesiyle olumlu gitti. Firma 2006 yılında F12 Phantom ve Drakon modelleri için Ducati Corse isim hakkını alarak Dukati normlarında ve malaguti mühendisliğinde bir versiyon üretti. Bu işbirliği ile Malaguti ve Dukati tarihlerinde ilk kez ortaklaşa bir motosiklete imza atmış oldular. Bu versiyon üretimler 2008 yılına kadar sürdü Ancak Malaguti 2011de çalışanlarına 30.000€ tazminat ödeyerek fabrikasının motosiklet üretim departmanını kapatma kararı aldı. Şuan fabrika yedek parça üretim ve satış departmanı ile hizmet vermektedir.
    karacabeg bunu beğendi.

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar,
    İnternette kısa bir araştırma yaptım. Yukarıda verilen bilgiler doğru. Motor 50 cc ancak 6 vitesli. Ducati Corse firması Ducati'nin yarış ekibi bölümünü oluşturan bir yan kuruluşu. 2 tane de fotoğraf paylaşmak istedim. Çok çekici bir görünümü var.

Malaguti Drakon Ducati Corse 50 cc

Malaguti Drakon Ducati Corse 50 cc

A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

Bu motosikleti b sinifi ile kullanabiliyor muyuz 50cc olmasi dolayisiyla?

Motosikleti
    Kuba Superlight
    Alıntı nazdrovya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    B sınıfı ehliyet ile kullanabilirsin ama marka kalmadı ortada dostum Diğer markalara bakman gerekecek. Ama bu tarz 50 cc ülkede yok diye biliyorum bizdekilerin tamamı scooter ve cub serileri

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Bunlar 2 zamanlı 50cc idi.
    Sanırım, 2 zamanlılar ithal edilemiyor artık.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı nazdrovya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    b sınıfı ile kullanmak için 50 cc ve maksimum 45 kilometre saat sınırı var. tahminimce bu motosiklet 45 kilometre saatten daha hızlıdır. o sebepten kullanamazsın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)