Kurye firmalarına motosiklet kiraya vermek hk.
Reklamlar
-
Arkadaşlar, bi sorum olacak, kardeşim 2009 model şahsi kullandığı cbf 150 motorunu yeni kurulacak olan bir kurye firmasına kiraya vermek üzere, şu anda fiyat konuşulmamış, fakat iki tarafta istekli. Ayrıca kurye firması sahihi kardeşime motoru cuma akşamları teslim edebileceklerini, pazar akşamına kadar da kendisinin hafta sonları motorunu kullanmaya devam edebileceğini söylemiş. Şimdi kurye ark..lara veya bu piyasayı bilenlere bazı sorularım olacak.
1- Aylık ortamala kira bedeli sizce ne verilir ?
2- Bu sistemde 1-2-3 sene bi motorun kiralama süresi gibi bir sabit zaman varmı ? Veya bu süre nasıl hesaplanır ? 2009 model bi cbf i sizce kaç sene firma kullanmak isteyecektir ?
3- Tüm bakımlarını firma üstleniyor. Fakat traf. sigortası vergi gibi mali yükleri genelde kim üstlenir ?
4- Trafik cezası, plakaya kesimiş bir ceza, sonuçta motor kardeşim üzerine olduğundan kardeşimin adresine gelecektir. Motor bi kazaya karışırsa, motor kardeşimin mal sahibinin sorumluluğu aynı şekilde devam edecektir. Dolayısıyla ilgili kurye firmasına bu sorumluluğu devretmenin bu sistemde bir usulü varmıdır ?
Kardeşimin bunu yapmasındaki amaç motorunu yenilemek veya yüksek cc bi motora terfi için kaynak oluşturmak. Motorun aylık getirisi ile kredi çekemeyi ve eğer motoru 2 sene kadar kirada tutarlarsa 2sene boyunca bukira geliriyle krediyi ödemeyi düşünüyor.
Bu gün 4500 tl kredi çekse 230 tl aylık ödeme ile 24 ayda ödenebilir. Ve bu paraya en kötü motorunu sıfırlayabilir. 200-250 tl seviyelerinde bi kira bedeli olursa ve en az motor 2 sene kirada tutulursa evdeki hesap çarşıya uyacak gibi görünüyor. Fikir veren tüm arkadaşların yorumları bizler için değerlidir.
Şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
200-250tl kira getirisi olsa kurye firması kendisi almazmı motoru?
-
mantikli aslinda , fakat motorumun her zaman elimin altinda olmasini tercih ederim .
Fikirlere Kurşun İşlemez .
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
Kira mevlası ne olur, bu şimdilik konuşulmamış, yarın öbürgün konuşulur, bu işin piyasası nedir bunu merak edsyorum.
-
böyle bir piyasa var mı ? benim bildiğim kuryelerin kendi motorları var. bilemicemm
Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!
-
Kiraladığını düzenli belgelemediği sürece allah korusun kazai olarak adam öldürse biladerin sorumlu.Belgelesin istiyorsa motorla hırsızlık yapsınlar.Sözleşme serbestliğine bağlı,
Misal:Haftaiçleri x firmasına kiralıyorum.şu şu marka motorumu vs.saat ine kdr...,
Bu bahsettiğim olay çok önemli.
-
Piyasasını bilmiyorum ama 200 liraya motorunuza kıymanıza değmez.canını çıkartırlar üç ayda
-
Bence iş bulsun kendi özel kuryelik yapsın.Emanet taşıma vs.
-
Bir şey iddia etmeyeyim kesin olarak bilmiyorum ama çok yüksek ihtimalle sorumluluktan kurtulmak için yapacağın kira sözleşmesi karşılığında fatura kesmesi gerekir. Dolayısıyla vergi mükellefi olması ve vergi ödemesi de gerekir.
-
sıfır cbf yaklaşık 4000tl
ayda 200tl verseler 24 ayda 4800tl eder, kendilerinin alması daha mantıklı yani.
kısacası verebilecekleri mantıklı rakam 100, max 150 tl olacaktır (ki 200 bile olsa) bu fiyat motoru yaban ellere vermeye değmez.
-
sıfır cbf yaklaşık 4000tl
ayda 200tl verseler 24 ayda 4800tl eder, kendilerinin alması daha mantıklı yani.
kısacası verebilecekleri mantıklı rakam 100, max 150 tl olacaktır (ki 200 bile olsa) bu fiyat motoru yaban ellere vermeye değmez.
Amortisman açısından dediğin doğru. Fakat o motor 2 sene dayanmaz. Seneyi bile görmez. Ayda 10bin yapsa 10 ayda motor indirir.
-
Fiyat hakkında fikir oluşması için filo şeklinde araba kiralamayı örnek vereyim. Arabanın bedeli yaklaşık olarak 24-30 aylık kira bedeline karşılık gelir. Ancak bu fiyata aracın bakımı, trafik sigortası, kaskosu, vergileri vs. herşey dahildir. Yani kiralayan kişi sadece benzini alır. Tabii bunları düşünürken motosikletin yıpranma payının daha yüksek olacağını da hesaba katmak lazım.
-
Firma kendisi 4500 lira kredi çeker 24 ayda krediyi öder motor ona kalır.
-
hocam ben izmitte öğrenciyim ve motorumdan 700 km uzaktayım.haftasonları bana kirala motoru.senet sepet de yaparız.kendini de garantiye almış olursun.ayrıca tam bir motor aşığıyımdır, scooter bile olsa adam gibi sürerim
-
1-Zannedersem en fazla 100 tl verir.2-Süre iki tarafın ortak kararına bağlı .3-Kira sözleşmesinin içeriğine göre değişir.Fakat araç sahibi olmadığından malı kullananı ilgilendirmez...Araçlarda da kullanan hiç bir şeye karışmıyo.Bakım vergi vs..arıza durumunda yedek araç tahsis ediyorlar büyük rentacar lar üstelik , kaldığınız yerde yol yardımı dahil..4-Daha sonra oluşabilecek adli ve mali sorumluluklar için kira sözleşmesi yapmanız lehinize olacaktır.Kurye firmasına güvenebilirsiniz fakat çalışanına ???????......Motosikletler henüz yollarda araçlar kadar km yapamıyorlar.250 -500 bin km motor indirmeden yol yapanlar var.Cbf de bu süre 50 bin km lere kadar düştüğü var sayılırsa firma seneye motorunuzu kiralamakdan kesin vaz geçecek.Kuryenin ortalama maaşı en az:motor şirketden 900 tl diyelim ,100 tl kira, 250 sigorta, 100 tl yemek ,minimum da 150 tl aylık masraf ettimi 1500 tl.Yani size verebileceği rakamın neden düşük olduğunu belirtmek istedim.Her yigidin yoğurt yiyişi farklıdır.Aracı kiraladığınızı farz edelim.her hafta sonu aracı teslim aldığınızda motorda alıştığınız düzeni tutturmaya çalışacaksınız.Siz bırakacaksınız çalışan yeni düzen tutturmaya çalışacak.Bi o tarafa bi bu tarafa .Zevk olayı biter.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)