Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konya Soğuğundan Üşüyen turist

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Kinetic Pridem Gitti :((((
    bugün işe giderken komik bi olaya tanıklık ettim ve bi okadar komikti kısaca anlatayım :

Petrolde Gaz almaya durduğumuzda yabancı plaka bi fazer yanaştı markete bende arabadan indim adamın motora bakıyorum adam üşümüş olsa gerek kahve istedi ve pompacıların oturduğu sandelyelere oturdu (dinlenme tesisi sandı) millet tip tip bakıyor adama kimse bişey anlamadı kahve istiyor dedik görevli 3 ü 1 aradayı verdi adam derdini anlatamıyor tabi millet ingilizceden başka herşeyi saçmalıyor adam sinirlendi en sonunda bindi motoruna tam gidecek bir insan evladı bağırıyor adama coffe coffe diye adam durdu hemen makinadan sıcak kahvesini aldı sandelyeye oturdu içti sonrasını görmedim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    yüce milletim dilini anlamasada anlamaya çalışır acaba biz oraya gitsek ve türkçe konuşsak onlarda bize yardım etmeye çalışırlarmıydı
    Ey insan!Kaf dağı kadar yüksekte olsanda Kefene sığacak kadar küçüksün.UNUTMA:her şeyin bir hesabı var;üzdüğün kadar üzülürsün!

Motosikleti
    Alıntı kovboy03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yüce milletim dilini anlamasada anlamaya çalışır acaba biz oraya gitsek ve türkçe konuşsak onlarda bize yardım etmeye çalışırlarmıydı
    bence dönüp bakmazlardı bile

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yine Dil bilmediğimiz için tip tip bakarlar...
    112ciyiz

Motosikleti
    evet

Anca yurdumda olur böyle şeyler ya....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı LeGoLaSt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence dönüp bakmazlardı bile
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yine Dil bilmediğimiz için tip tip bakarlar...
    Bence yanlış düşünüyorsunuz. Adam bir nevi evrensel dil kabul edilen İngilizceyle anlaşmaya çalışmış ama pek başarılı olamamış. Biz herhangi bir ülkeye gitsek, hatta bütün avrupayı dolaşsak sadece ingilizce konuşarak sorun yaşayacağımızı hiç sanmıyorum.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence yanlış düşünüyorsunuz. Adam bir nevi evrensel dil kabul edilen İngilizceyle anlaşmaya çalışmış ama pek başarılı olamamış. Biz herhangi bir ülkeye gitsek, hatta bütün avrupayı dolaşsak sadece ingilizce konuşarak sorun yaşayacağımızı hiç sanmıyorum.
    3 yıl turizmde çalıştığım için söylüyorum: zehir gibi ingilizce bildiği halde kendi dilinde konuşmak isteyen ve o şekilde anlaşmamızı bekleyen alman ve ruslar var. Onları gördükçe: acaba biz de almanya ya gitsek, herkezin türkçe konuşmasını yada türkçe tercüman bulundurmasını isteyebilir miyiz? diye düşünüyorum...
    112ciyiz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 yıl turizmde çalıştığım için söylüyorum: zehir gibi ingilizce bildiği halde kendi dilinde konuşmak isteyen ve o şekilde anlaşmamızı bekleyen alman ve ruslar var. Onları gördükçe: acaba biz de almanya ya gitsek, herkezin türkçe konuşmasını yada türkçe tercüman bulundurmasını isteyebilir miyiz? diye düşünüyorum...
    Olabilir, öyleleri de çıkar. Ben sadece fransızlardan beklerdim bunu

ZERDÜŞT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 650

Asya ve uzakdoğu da yardım mümkün olabilir ancak Avrupa da çok zor..tereddütle bakar uzaklaşırlar..
    ANATOLIAN EAGLES MK / Bağımsızlık ve Özgürlük benim karekterimdir. M.K.Atatürk

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Tecrübe ile sabittir.. Pek çok ülkeyi gerek iş gerek gezi amacıyla dolandım. Herhangi bir şekilde konuşarak anlaşamadığım çok insana rastladım. Henüz yardımcı olmayan, ilgi göstermeyen insana rastlamadım. Hatta emin olun en az bizim kendimizi misafirperverliğimizle övdüğümüz kadar bize yardımcı olmaya çalışıyorlar.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Motosikleti
    önce sl150 şimdi S&T gt250r

yardım

Geçen sene Yunan adalarına gittik... orada motosiklet kiraladık... epey bi dolaştık... sonra arkadaşımın motoru aküden dolayı çalışmadı.. akü güçsüz... elektrikli marş ve vitessiz motor vurdurmakla çalışmaz... ben atladım kendi motoruma kiraladığımız yerle hiç alakasız bir motosiklet servisine gittim... derdimi bir şekilde anlattım... adam bana hiç sorgu sual etmeden yedek güç cihazını verdi..çalıştırın getirin dedi... neysen aldım aleti çalıştırdık motoru... adama geri getirdik... baktı adam motora, siz bununla devam edemezsiniz dedi benim motoru gün boyu kullanın akşamda buradan motorunuzu alırsınız gidersiniz dedi...aldık ,gezdik akşam geldik adamın yanına tekrar çalıştırdık...ama adam uyardı sakın stop ettirmeyin yol uzun kalırsınız diye... biz yola çıktık... epey gittik arkadaşım nasıl yaptıysa motoru stop ettirti... ben tekrar geri döndüm adam dükkanı kapatmak üzereyken yetiştim adam harbi adammış verdi tekrar cihazı bizde çalıştırdık aleti ve varacağımız yere vardık... şimdi bizde olsa kim o yedek güç aletini hiç tanımadığı turiste verir, kim kendi motorunu verir... yada dükkanı kapatacakken en az 1 saat daha yardım etmek için açık tutar.... Walla adamlar gerçekten yardım severler... bir çok avrupa ülkesinde de soru sorunca yardım etmeye çalışıyorlar... dil bilmeseniz bile en azından ne sormak istediğinizi anlamaya çalışıyorşlaar...

Motosikleti
    BMW F650 ST
    Alıntı yoyo74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen sene Yunan adalarına gittik... orada motosiklet kiraladık... epey bi dolaştık... sonra arkadaşımın motoru aküden dolayı çalışmadı.. akü güçsüz... elektrikli marş ve vitessiz motor vurdurmakla çalışmaz... ben atladım kendi motoruma kiraladığımız yerle hiç alakasız bir motosiklet servisine gittim... derdimi bir şekilde anlattım... adam bana hiç sorgu sual etmeden yedek güç cihazını verdi..çalıştırın getirin dedi... neysen aldım aleti çalıştırdık motoru... adama geri getirdik... baktı adam motora, siz bununla devam edemezsiniz dedi benim motoru gün boyu kullanın akşamda buradan motorunuzu alırsınız gidersiniz dedi...aldık ,gezdik akşam geldik adamın yanına tekrar çalıştırdık...ama adam uyardı sakın stop ettirmeyin yol uzun kalırsınız diye... biz yola çıktık... epey gittik arkadaşım nasıl yaptıysa motoru stop ettirti... ben tekrar geri döndüm adam dükkanı kapatmak üzereyken yetiştim adam harbi adammış verdi tekrar cihazı bizde çalıştırdık aleti ve varacağımız yere vardık... şimdi bizde olsa kim o yedek güç aletini hiç tanımadığı turiste verir, kim kendi motorunu verir... yada dükkanı kapatacakken en az 1 saat daha yardım etmek için açık tutar.... Walla adamlar gerçekten yardım severler... bir çok avrupa ülkesinde de soru sorunca yardım etmeye çalışıyorlar... dil bilmeseniz bile en azından ne sormak istediğinizi anlamaya çalışıyorşlaar...
    Tam da bunu demek istiyordum.

ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    Madem çok biliyorlar herşeyi, geldikleri ülkenin dilini öğrensinler ...

Motosikleti
    BMW F650 ST
    Alıntı ufuktan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madem çok biliyorlar herşeyi, geldikleri ülkenin dilini öğrensinler ...
    O zaman diyorsun ki kendi adına, motorla avrupa turuna çıkacak olursan, örnek bir rota olarak, yunanca, boşnakça, italyanca, fransızca ve ispanyolca öğrenip öyle gideceksin.

Doğru mu anladım?

Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman diyorsun ki kendi adına, motorla avrupa turuna çıkacak olursan, örnek bir rota olarak, yunanca, boşnakça, italyanca, fransızca ve ispanyolca öğrenip öyle gideceksin.

Doğru mu anladım?
    hayır yanlış anladın orası avrupa ise benim ingilizce bilmem yeterli olacak ... ancak çinden buraya mal satmaya gelen çinli de bir zahmet Türkçe öğrensin diyorum ... yada tatile gelip ingilizce bilen alman rus fransız ayrı ayrı beklenti içine girmeyip , bizim bildiğimiz ingilizceyi konuşsun bir zahmet diyorum

Motosikleti
    BMW F650 ST
    Avrupada herkes ingilizce konuşmayı bilsin, ben bilince yeterli olsun diyorsun.
    Çinden gelen adamın ingilizce bilmesi neden yeterli değil peki? o türkçe öğrenmek zorunda?

Sırbistan'da bir benzinciye veya motorun arıza yaptığında bulduğun ufacık motosiklet tamircisinin ingilizce bilmesini mi bekliyorsun?

Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    Alıntı excavatus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Avrupada herkes ingilizce konuşmayı bilsin, ben bilince yeterli olsun diyorsun.
    Çinden gelen adamın ingilizce bilmesi neden yeterli değil peki? o türkçe öğrenmek zorunda?

Sırbistan'da bir benzinciye veya motorun arıza yaptığında bulduğun ufacık motosiklet tamircisinin ingilizce bilmesini mi bekliyorsun?

... işi olan kişi en azından altyapısını sağlasın diyorum !!! antalyaya gelen alman ingilizce bildiği halde seni almanca konuşmaya nasıl zorluyorsa , çinden gelen çinliyide sen Türkçeye zorla .... Sırp benzincinin ingilizce bilmemesi ne onun problemi nede benim problemim adam bilmek zorunda değil , neden ingilizce bilmiyor yada neden bana yardımcı olamıyor diye hayıflanmam .. sırbistanda işi olan kişi , sıkıntı yaşarım diyorsa yanında dil çevirici bir cihaz taşısın, olay çözülsün

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Turist arkadasin soguktan sinirlendigini dusunuyorum. Yoksa benzinlikteki insanlar ona yardimci olmustur. Inanin bana Avrupada ki yardimlasma bizdekinden asagi kalir degil. Dunya globallestikce her kulturun guzel yanlari diger kulturlere gecerek ortak bir kultur olusmaya basladi bile.

Lakin Cinli bir firmanin Turkce ogrenmesi gerektigini dusunmuyorum. Is ingilizcesi denilen ve artik hic bir ulkeye ait olmayan kendi basina olusmus bir ingilizceyi dunyadaki her buyuk firma konusmakta. Bu bence ortak anlasma icin yeterlidir.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Turist arkadasin soguktan sinirlendigini dusunuyorum. Yoksa benzinlikteki insanlar ona yardimci olmustur. Inanin bana Avrupada ki yardimlasma bizdekinden asagi kalir degil. Dunya globallestikce her kulturun guzel yanlari diger kulturlere gecerek ortak bir kultur olusmaya basladi bile.

Lakin Cinli bir firmanin Turkce ogrenmesi gerektigini dusunmuyorum. Is ingilizcesi denilen ve artik hic bir ulkeye ait olmayan kendi basina olusmus bir ingilizceyi dunyadaki her buyuk firma konusmakta. Bu bence ortak anlasma icin yeterlidir.

haklısın işte bende bunu diyorum ... biz uyum sağlamak zorunda olmamalıyız , başka milletlerde uyum sağlamak zorunda değil .... ortak paydayı bulmak lazım, dilini bilmediğim için kimse bana sitem etme hakkına sahip değil

ne benim almanca bilmek zorunluluğum yok , nede bir çinlinin Türkçe bilmesine gerek yok , ingilizce yeterli

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler