125 lik scotter ile uzun yol
Reklamlar
-
Merhaba akadaşlar
2007 model bir KYMCO ile uzun yol gidilirmi ? belki abartı olacak ama yazın gezi amaçlı istanbul izmir arası düşünüyorum ,elbette dinlene dinlene
Motorum çok bakımlı ve temizdir ,çıkmadan öncede bakımlarını full yaptıracağım zaten,sizlere sorum yanımıza neler almalıyız özellikle yağ hangisi uygun olur ve başka tavsiyeleriniz varmıdır ?
7 Tepe Motosiklet Kulübü
Reklamlar
-
Bakımlı makına ile gidilemiyecek yer olmaz. Atalarımız eskiden at ve develerle diyar diyar yolculuk yaparlardı. Motosikletler ulaşım amaçlı yanı yol katetmek amaçlı üretildiğine göre gidemiyeceği yol olmaz. Tabi otobanda hız yapan araçlara imrenip motosikletinin standartlarını aşmazsan sorun yaşamazsın.Yağ olarak sentetik yağ koymanı öneririm. Daha dayanıklı ve ağır şartlarda uzun ömürlü dur.
-
ben 200cc ile izmir-antalya arasını 2kişi rahat gidip gelebildiğime göre elbette sende gidersin,tavsiyem 100km de bir mola vermen ve yola çıkmadan önce motorunun bakımlarını yaptırman ,yanınada gerekebileck herşeyi alman lazım
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
yav güleyimmi ağlayayımmı
güzel bir kahvaltıdan sonra 2 saatte gittiğimiz yola nasıl çıkacak! hele
-
Tolme adlı üyeden alıntı
ben 200cc ile izmir-antalya arasını 2kişi rahat gidip gelebildiğime göre elbette sende gidersin,tavsiyem 100km de bir mola vermen ve yola çıkmadan önce motorunun bakımlarını yaptırman ,yanınada gerekebileck herşeyi alman lazım
evet molalı olması doğru bir davranış
osmanba adlı üyeden alıntı
Bakımlı makına ile gidilemiyecek yer olmaz. Atalarımız eskiden at ve develerle diyar diyar yolculuk yaparlardı. Motosikletler ulaşım amaçlı yanı yol katetmek amaçlı üretildiğine göre gidemiyeceği yol olmaz. Tabi otobanda hız yapan araçlara imrenip motosikletinin standartlarını aşmazsan sorun yaşamazsın.Yağ olarak sentetik yağ koymanı öneririm. Daha dayanıklı ve ağır şartlarda uzun ömürlü dur.
Teşekkürler
qsTah adlı üyeden alıntı
nedemek istediğini anlamadım malesef
7 Tepe Motosiklet Kulübü
-
burda amaç sadece istanbuldan izmire varmaksa zor olucak ama amaç zoru basarıp yolda stres atmaksa zevkli olacagına inanıyorum lastikler önemli bide yedek büji hayırlı sürüşler
-
kim adlı üyeden alıntı
evet molalı olması doğru bir davranış
Teşekkürler
nedemek istediğini anlamadım malesef
Sen takıl baba ya, çok rahat gidersin ama.. Gitmelisin bence, eğlenceli olacaktır scoo yolculuğu, dediğiniz gibi dinlenerek giderseniz hele..
-
qsTah adlı üyeden alıntı
Sen takıl baba ya, çok rahat gidersin ama.. Gitmelisin bence, eğlenceli olacaktır scoo yolculuğu, dediğiniz gibi dinlenerek giderseniz hele..
Sanki biraz arkadaşımızı ti ye almışsın eyvallah !
Dostumkendine bi yol haritası ve mola yerleri belirle ondan sonra bak keyfine!
Buji anahtarı yedek buji 2 lt bi bidonda benzin de at koltuğun altına dün yolda kalan 2 arkadas gördüm scooter larıyla izmit bursa yapıyolarmış yeter die ummuşlar fakat bi sonraki benzinliğe yetişmemiş motorları yardımcı oldum
başka gerekebilcek şeyleri de al yanına keyifli sürüşler !
[B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]
-
Geçen sene cygnus rs ile bursa dan kuşadasına gidecektim son anda vazgeçtim. İyi ki de vazgeçmişim. Otobüsle giderken bir de baktım akhisar yolu manisaya kadar tek şeride düşürülmüş. Yol çalışması yapıyor herifler, temmuz ayında o yolun en yoğun zamanında! Koca koca tırlar kamyonlar 100 120 ile daracık yolda cirit atıyordu.
Arkadaş burası dikiş tutmayan bir memlekettir. Tabi ki motorla heryere gidilir ama yollar düzelmez bu ülkede. Evet gidilir ama bu ülkede çok tehlikelidir. Yol durumunu iyice öğrenip temkinli çıkmak ve sürekli sağ şeritten gitmek lazım.
-
qsTah adlı üyeden alıntı
seni kim saldı bilmiyorum ama elbette sahibin bulur
7 Tepe Motosiklet Kulübü
-
qsTah adlı üyeden alıntı
Rahmetli de öyle 2 saatte giderdi.
kim adlı üyeden alıntı
Merhaba akadaşlar
2007 model bir KYMCO ile uzun yol gidilirmi ? belki abartı olacak ama yazın gezi amaçlı istanbul izmir arası düşünüyorum ,elbette dinlene dinlene
Motorum çok bakımlı ve temizdir ,çıkmadan öncede bakımlarını full yaptıracağım zaten,sizlere sorum yanımıza neler almalıyız özellikle yağ hangisi uygun olur ve başka tavsiyeleriniz varmıdır ?
Sen kimseyi kafaya takma arkadaşım.Biz de çıktık uzun yola 150cc motorlarla.Gayet de rahat gittik geldik.Hızlı motorlarla uzun yol yapanlar boşuna kendini strese sokuyo.Sen bakına bakına gidersin.Dikkat etmen gereken şey sol şeritte fazla kalma.Bazı arabalar çok hızlı gelip hemen arkanda biter.Anlıyamazsın.Seni sıkıştırabilirler.Mümkün olduğu kadar araçları solladıktan sonra sağ şeritte kalmaya bak.Bir de kamyonların veya diğer araçların çok yakınında seyretme.Sollayabiliyosan solla geç.Sollayamıyosan baya bi mesafe bırakıp gerisinden git.Altındaki motor kymco.Seni yolda bırakmaz.Ama sen yine de tedbiri elden bırakma.Yağını falan değiştirip bakımlarını yaptır.
-
qstah madem adamla alay ediyon niye yazıyon foruma o zaman ...adam bir düşüncesinin paylaşmış sadece...bu arada 150 scooter ile iyi olur allahtan kymco mondial fln olsa nasıl olur..ama dikkat et..bende crypton la düşünyorum aynısını))
2020 'Tracer 900 İcon Blue
-
Dostum, Today 50 ile seyahat eden bile var. Planını-organizasyonunu yap yola çık..
-
kimseye bakma kardeşim sen..
ben mondial 150zc ile sürekli uzun yol yapıyorum..
bakımlı motorum şükürler olsun bu zamana kadar hiç yolda kalmadım...
buji ve özellikle yedek benzinin olsun...
sıkıştırmadıktan sonra motoru rahat rahat gider gelirsin...
hayırlı yolculuklar sana...
-
gidilir neden gidilmesin,bende bu yazın motoru değiştirmezsem benim scooterla dolaşmayı düşünüyorum
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
kyomco seni her yere götürür merak etme sadece scooterlarda kayışa dikkat edin uzun yola çıkarken birde benzin konusuna dikkat etyolda giderken motor üstünde dikkatin dağılıp dalgınlık ve refleks azalmalarına karşı dikktli ol kendini ayık tut kamyonların otobüslerin rüzgarlarına karşı dikkatli ol birde kesinlikle yagmurluk bulundur ne olacagı belli olmaz bir takım da elbise olsun yanında su vs az nakitpara çogu tehlike yaratır iyi yolculuklar sınırları motor değil sürücüsü belirler kaliteli saglam motorlar her yere gider peki ya sürücüsü bunu başarabilirmi önemli olan budur
-
önemli olan senin motorunun markası değil önemli olan tek şey sen deki cesaret sen kararlı isen altındaki motoru nereye sürersen oraya götürür seni hiç merak etme yeterki gerekli şekilde hazırlan hem maddi hemde manevi şekilde gerisi gelir zaten
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
-
Ümmet abi 150cc scooterle Türkiyeyi defalarca turladıysa , sende bahsettiğin yolculuğu yapabilirsin ... Herkesin büyük makinası olacak diye bir şart yok
-
qsTah adlı üyeden alıntı
yav birşeymi dedik
birşeyler paylaşayım dedim kendi tecrübelerimden yararlanarak..
ayrıca istanbul izmir yolunda sabah 6dan sonra bi köşeye oturun yolu izleyin.. birşey göremezsiniz ama yüksek hacimli birşeylerin sesini duyacağınızdan eminin, demek istediğim yüzlerce ss cinin tercih ettiği güzel, temiz, saate göre boş yoldur...
Kimsenin alınmasına gerek yok, yorum özgürlüğü kesinlikle hakaret amaçlı birşey yazmadım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:04 ----------
Allah'tan başka ilah yoktur
2 satte izmire gidince ne zevk alıyonuz.Marifetmiş gibi bi de burda yazıyosun.Zaten o motorun üstüne binince mecburen eğiliyosun deponun üstüne gözlerin ileri bakıyo.Yoldan başka bişey göremiyosun.Sağına soluna bakamıyosun mecburen basıyosun gaza.İstesende etrafına bakınamazsın.Yok şu viraja kaçla gireyim , motoru kaçıncı vitese atayım , önümdeki aracı sollıyayım mı yoksa sağlıyayım mı , makas atayım mı kafanda bin bir türlü tilki dolaşırken yaptığınız yolun keyfini bile çıkaramıyosunuz.Bel ağrısı boyun ağrısı da işin tuzu biberi.Bi taş denk gelse ya da en ufak bir su birikintisi tahtalı köprüye bileti alırsın eline.Adam binecek otomatik vites scooterına binbir çeşit hesap yapmadan bakına bakına gidecek yoluna.Bi de utanmadan küçümsüyosun.Apachiliğin luzumu yok.Efendi ol biraz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)