Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

ve para hesabımda cbf 150 250 kullanıcıları (yardım)

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    şuanda seçim aşamasında (kararsız)
    sa.
    en sonunda maaşım yattı sımdı ve son kararımı vermek üzeriyim

4 5 bin tl ye kadar ikanım var şuan yaklasık 1.500 tl var bankada max. 3600 kredi verio ve 5 bin e kadar motorumu alıcam ama hala kararrsızım.

aslında 600 lük istiodumda bu bütçeye pek sağlıklı bişey bulunmaz dıye düşünüyorum bide ülkemizdeki benzin fiyatları malum o yüzden 150 yada 250 cc lik alıcam allahın izniyle

ilk sırada kafamda

1. 0 cbf 150 (2011 beyaz ) var çok deişik duruo ve ötvde düşmüşken anahtar teslim ortalama 4100 e felan gelir

2.seçeneğim ise cbf 250 tabi şimdi yazıcaksınız 2 si karşılaştırılırmı diye
    tabiki karşılastırılamaz aralarında çok fark var

ama şöle bişey var cbf artık üretilmiyor ve kurye motoru haline gelmiş bi motor
    hiç bi cbfi de gözüm tutmuyor

sizce hangisi daha mantıklı bu seçeeneklere apachi 150 (2011) ybr esd 125 ide katabiliriz

bide şöle bi durum var eski motor 250 cc chopperdı cbf 150 nin tatmin edermi onuda bılmıorum cbf 250 çok kullandım abimin motoru cbf 250 o bile tatminkarı % 80 lerde

cbf 150 ilede uzun yol düşünüyorum işte nasıl desem istanbuldan vurdurcam gece yalova izmi marmaris yol nereye giderse :D beni nereye kadar götürürse artık

cbf 250 için merak ettıgım bişey yok içi dışını bıldıgım bı makina

bazılarda sımdı dıcek cbf 150 de kullandım ondanda farklı bi zevk aldım
    ( uzun bi süre kullanmadım tabi ufak bi işim vardı arkadasdan almıstm )

bnm merak ettıgım cbf 150 nin son hızı nedir yani motoru zorlamadan
    çünkü ben yüksek devirlerde motor kullanmayı sevmıyorum hani motor böle kendini boğmadan 120 yi felan görüyormu yoksa motoru yıpratarak felan anca mı görür

ve son bişey virajlardaki manevra kabiliyeti nasıldır..

şmdilik aklıma gelen bunlar biraz uzun oldu k.bakmayın zaman ayırıp okuyanlara sımdıden teşekkür ederim .

benım düşüncem benden başka bi çok motosiklet tutkunu bu iklimde kalmıştır sımdı tecrübeli abilerimizin ve kardeslerımızın yardımlarını beklıorum saygılarr.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    CBF 250 uzun zamandır gelmiyor, o yüzden bakmaya da gerek yok. Hala üretilip üretilmediğinden bile emin değilim. Ayrıca 5000 TL civarına 30 bin km'den aşağıda motor bulmak imkansız. Bence sıfır CBF 150 almak daha mantıklı. Bu arada CBF 150'nin beyazı mı varmış ? Ben hiç duymadım görmedim. CBF 150 120'yi kendini yırtmadan göremez. Sanırım 90 - 100 gibi hızlar daha rahat olacaktır.

Seçenek olarak Mondial (MC, MR, MH) ve Kanuni'nin (Puma, Windy S 150) de bazı modelleri listeye eklenebilir. Fiyatlarına göre iyi motorlar.

Bir de gece yolculuğu meselesi aklıma takıldı. Karanlıkta uykusuz, yorgun, kamyonlarla boğuşarak gitmektense gündüz etrafı seyrederek gitmek çok daha zevkli ve güvenli olmaz mı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF 250 uzun zamandır gelmiyor, o yüzden bakmaya da gerek yok. Hala üretilip üretilmediğinden bile emin değilim. Ayrıca 5000 TL civarına 30 bin km'den aşağıda motor bulmak imkansız. Bence sıfır CBF 150 almak daha mantıklı. Bu arada CBF 150'nin beyazı mı varmış ? Ben hiç duymadım görmedim. CBF 150 120'yi kendini yırtmadan göremez. Sanırım 90 - 100 gibi hızlar daha rahat olacaktır.

Seçenek olarak Mondial (MC, MR, MH) ve Kanuni'nin (Puma, Windy S 150) de bazı modelleri listeye eklenebilir. Fiyatlarına göre iyi motorlar.

Bir de gece yolculuğu meselesi aklıma takıldı. Karanlıkta uykusuz, yorgun, kamyonlarla boğuşarak gitmektense gündüz etrafı seyrederek gitmek çok daha zevkli ve güvenli olmaz mı ?

haklısın ama çalışan biri oldugum için haftada max. 2 gün izin yapabiliyorum
    ve bnm günde uyku saatim max 6 saat ve günde 12 saat motor üzerindeyim
    ii güzel hoş yazmıssında benım bünye alışkın

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    CBF 250 yedek parça fiyatları ile ocağına incir ağacı diker. Bir amortisör kovanının fiyatının 1100 tl olduğun söylersem fikir verir sanırım. CBF 150 yi 2 sene kullandım. max sürati 110 ( kimilerine göre 120 ) ancak sürekli gidebileceğin seyir sürati ise 85-90 dır.
    Eğer "çinli istemem ama 250 lik japona verecek param da yok" diyorsan Hyosung( st kanuni ) GT veya gv 250 modeline bakmanı özeririm ( dikkat : 2008 ve sonrası ,sadece enjeksiyonlu olanlar, karbüratörlü olanların krank kırma sorunu var ). CBF 150 ile ilgili biraz daha bilgi istersen kullanıcı başlığına bak, onbinlerce yorum var.

cbf 250 yi biliyormuşsun tam yarı gücünde bir motor cbf 150 ve yağ yakmayı sever alışmış seviyor alet son hız inişte 120 yaparda düz yolda 100 ü zor görür. üstüne yatarsan 100 yüz devam edersin. ybr ve apaçhede buna dahil.
    er 5 lere bak 5 bine temiz bulunabilir. yada suzuki bandit 600 lere bak 4 silindir dehşet ses motor ömrü 300 bin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ama bnm düşüncem yeni modellerde davir egzozda devir daim var dıye biliorum o yüzden biraz daha performanslı olacağını tahmin ediyorum

ve cbf 150 ye 3 çanta takacam uzun yol camı takıcam hangi renge daha çok yakışır acaba

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:51 ----------

Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF 250 yedek parça fiyatları ile ocağına incir ağacı diker. Bir amortisör kovanının fiyatının 1100 tl olduğun söylersem fikir verir sanırım. CBF 150 yi 2 sene kullandım. max sürati 110 ( kimilerine göre 120 ) ancak sürekli gidebileceğin seyir sürati ise 85-90 dır.
    Eğer "çinli istemem ama 250 lik japona verecek param da yok" diyorsan Hyosung( st kanuni ) GT veya gv 250 modeline bakmanı özeririm ( dikkat : 2008 ve sonrası ,sadece enjeksiyonlu olanlar, karbüratörlü olanların krank kırma sorunu var ). CBF 150 ile ilgili biraz daha bilgi istersen kullanıcı başlığına bak, onbinlerce yorum var.
    parça fiyatlarından haberim var bi ara motor tamircisiydim birazda parça fiyatlrı cbfden uzaklaştırıyor

cbf 150 motor aksamı kalitesi düşük bir makinadır...

bunu 4.5 yıldan sonra gayet net farkedebiliyorum...bana şu savunma yapılıyor servis tarafından...her motor yağ yakar...hadi canım ordan...

krank bilyaları dağılmaya müsait servisin de kabullendiği bir durum bu zaten...garantinin bitmesine yakın sana kulağına fısıldanıyor gel şunu değiştirelim sonra başın ağrır...

krank üst silindir kafası sübaplar her an sıkıştırılmaya gelmiyor ve dağılma ihtimali var...nası dağılıyor...zamanla sübaplar şangır şungur ses yapmaya başlıyor...piston kafası dandik olduğundan alaşımı zayıf olduğundan tırnaklardan başlıyor yağı yakmaya...silindir de bu arada aşınıyor...hopppp çekiş düşüyor servis diyor ki makina gömlek piston istiyor...çok sıkıştırmışın...ulen daha 30-40 binde bu motor nasıl olur bu...

oluyor hatalı sensin...hastir ordan...sıkıştırılmaya gelmiyormuş...nası gelmiyor...adamlar mondıali ramzeyi köklerken bizim kıçıkırık Honda hassas makina olduğundan mütevellit su koyveriyor...silindir seti işçilikle 320 lira sende patlıyor...

3-4 binde sübap ayarı olur mu yahu...bu nasıl bir düdük makinadır böyle...kahrolası sübaplar zaten canını sıkmak için yeterli bir neden...

al ybr arkadaş keyfine bak...bırak bisiklet olsun bırak cılız olsun...

ben kilo ve cüsse itibariyle cbf seçtim...başka alternatifim yoktu...ama yeni kasalarda o bisiklet görüntü sıkıntısı bir nebze aşıldı...ybrye güven cbf ye asla...

--------------------------------------------------------------------------------

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto...#ixzz1Ivq4XDck

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı acun0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf 250 yi biliyormuşsun tam yarı gücünde bir motor cbf 150 ve yağ yakmayı sever alışmış seviyor alet son hız inişte 120 yaparda düz yolda 100 ü zor görür. üstüne yatarsan 100 yüz devam edersin. ybr ve apaçhede buna dahil.
    er 5 lere bak 5 bine temiz bulunabilir. yada suzuki bandit 600 lere bak 4 silindir dehşet ses motor ömrü 300 bin
    aslında benımde kafamda öle bişey vardı başlarda ama benzin fiyatlarını motorun bakım masrafını ve taksitlerimi göz onunde bulunudurduğumda kendimi zorlamaya gerek yok diye düşündüm. yoksa kafamda bandit S varda sıkıntıya gırmek istemiyorum

ayrıca 100 ü zor görürsün demişssin ve yağ yakma sorunu var demişssin bu devir saatinin olmamasından kaynaklanıyordu bneım görüşümce cbf 250 de yağ yakıyor buda bı gerçek ve ben activalarla bastım mı düzde 80 i yokuşta 90 görüyorum cbf 150 dediğin kadar sa yanına bile yanaşmam

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:59 ----------

dükkana o kadar cbf 150 geldi hepside yağ deişimi balatası çartı curtu ve sadece 1 motora sekman piston attık oda 39 bindeydi ve honda servisine gidip parçalarııda 70 mi 90 a mı ne almıştık geçmiş gün tam hatırlamıorum bizdeki cbf 250 lilerde yağ yakıyor .

beni yanlış anlamanı istemem yardım etmeye çalışıyosun eyw saol ama bunlar sadece foruma yazılan yazılar bnm eski motorumda kanuni tiger250 idi
    o kadar forumlarda kötülüyolardı ki motoru üstüne binmeye korkar insan benım motorum bıde temiz deildi çok yıpranmıştı ama 300 km lık gezilere çıktık banamısın demedi o kadarda bozuk yollarda gezdıgı halde

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Şimdiye kadar elimden 2 tane cbf150 geçti.1 ncisi düz yolda zorla 105'i görüyodu.Hatta bi keresinde rüzgara tersten yakalanmıştım ve 85'i geçememiştim (95 kiloyum bu arada).O motor biraz problemliydi.İkinci CBF150'im acayip performanslıydı.Düz yolda 110'u rahat görüyodu.Hatta bi keresinde rampa aşşağı 130'u görünce şaşırmıştım.Performans biraz da motordan motora farkediyo.Ama çok fazla beklentiye girmemek lazım.CBF150'nin düz yolda yapacağı max hız 110'dur.Lastiklerin ince olmsı uzun yolda ve trafikte kullanımda adamı tedirgin eder.Ama hem uzun yola gelir hem de dağ bayır çok rahat ve konforlu bi motordur.

CBF150'den CBF250'ye geçtiğimde 1 hafta sonra satmıştım.CBF250'lerin de performansı çok değişkenlik gösteriyo.Kimsi düz yolda rahat 130'u görürken kimisi 120'yi geçemediklerini söylüyo.Bende son hız olarak 115-125 arası takılıyodum ve çok canım sıkılmıştı bu işe.10-15 km hız farkı için cbf150'yi sattığıma çok pişman olmuştum.CBF250'nin amortisörler sert ve oturuş pozisyonu öne eğik olduğundan uzun süre kullanımda sırt ağrısı yapmıştı.Hem cbf250'de titreşim var biraz.Farkettirmeden o da yoruyo insanı biraz.Yedek parça fiyatlarının yüksek oluşundan ve bazı kronik sorunları olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım.

Dağ bayır gezmiyeceğinizi varsayarak benim size taviyem ikinci el bir 200cc scooter alın.200cc'lerin beygir gücü 150cc'lere göre daha fazladır.150cc ile son hızınız 110 olacaksa 200cc ile 120 olacaktır.Uzun yolda kamyon ve otobüslerle yan yana yolculuk etmemek için 200cc tavsiyemdir.O bütçenize en uygun sym joyride200 olabilir.Kullanıcıları çok memnun ve konforlu bir motor olduğundan bahsediyolar.

Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdiye kadar elimden 2 tane cbf150 geçti.1 ncisi düz yolda zorla 105'i görüyodu.Hatta bi keresinde rüzgara tersten yakalanmıştım ve 85'i geçememiştim (95 kiloyum bu arada).O motor biraz problemliydi.İkinci CBF150'im acayip performanslıydı.Düz yolda 110'u rahat görüyodu.Hatta bi keresinde rampa aşşağı 130'u görünce şaşırmıştım.Performans biraz da motordan motora farkediyo.Ama çok fazla beklentiye girmemek lazım.CBF150'nin düz yolda yapacağı max hız 110'dur.Lastiklerin ince olmsı uzun yolda ve trafikte kullanımda adamı tedirgin eder.Ama hem uzun yola gelir hem de dağ bayır çok rahat ve konforlu bi motordur.

CBF150'den CBF250'ye geçtiğimde 1 hafta sonra satmıştım.CBF250'lerin de performansı çok değişkenlik gösteriyo.Kimsi düz yolda rahat 130'u görürken kimisi 120'yi geçemediklerini söylüyo.Bende son hız olarak 115-125 arası takılıyodum ve çok canım sıkılmıştı bu işe.10-15 km hız farkı için cbf150'yi sattığıma çok pişman olmuştum.CBF250'nin amortisörler sert ve oturuş pozisyonu öne eğik olduğundan uzun süre kullanımda sırt ağrısı yapmıştı.Hem cbf250'de titreşim var biraz.Farkettirmeden o da yoruyo insanı biraz.Yedek parça fiyatlarının yüksek oluşundan ve bazı kronik sorunları olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım.

Dağ bayır gezmiyeceğinizi varsayarak benim size taviyem ikinci el bir 200cc scooter alın.200cc'lerin beygir gücü 150cc'lere göre daha fazladır.150cc ile son hızınız 110 olacaksa 200cc ile 120 olacaktır.Uzun yolda kamyon ve otobüslerle yan yana yolculuk etmemek için 200cc tavsiyemdir.O bütçenize en uygun sym joyride200 olabilir.Kullanıcıları çok memnun ve konforlu bir motor olduğundan bahsediyolar.
    dogru tesbitler aklın yolu birdir. sym hd 200 de olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı AmonRA34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

çok güzel yorumlamıssın eline sağlık

bu arada bende full korumalıklarla felan 60 geliyorum

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sym hd 200 için bir bak istersen
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...nikliligi.html

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:30 ----------

5000TL ye iki tane Windy S al bence
    112ciyiz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    FZ6 FAZER 98hp
    çin malına sakın yanaşma kardeş 2. el olsun japon olsun ve mümkünse 250 likten aşağı bakma iki gün sonra yetmez ve pişman olursun.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    5000TL ye hyo GT250R bulunamaz mı
    112ciyiz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Alıntı oykucafe80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çin malına sakın yanaşma kardeş 2. el olsun japon olsun ve mümkünse 250 likten aşağı bakma iki gün sonra yetmez ve pişman olursun.
    işte benden ondan korkuyorum 250 bile anca tatmin ediyoken

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:12 ----------

Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    5000TL ye hyo GT250R bulunamaz mı
    bizim yakın bı abimiz aldı daha 8.000 de motoru getırır getırmez dedım tek silindir çalısıyo bu motorcuya göster gitti motorcuya gerçektente tek silindir çalısıo dedi sonra yaptırdı neyse bi 15 gün kullandı motoru eline aldı 3 ay yattı motor sonra cıktı bi ay felan kullandı yine 2 ay içeri en sonunda aptırdı kullanmadan sattı o yüzden pek yanaşmıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Xciting250i,Accent Era 110 HP
    Kymco xciting 250 için sıkı pazarlık yapabilirsen belki 5 bine yakın fiyatlara alabilirsin.Çok sağlam taş gibi motordur.Bunlara bi bak istersen :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...46638960/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...46566757/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...44773558/detay

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    eger uzun yola çıkacaksan 5000 bütçeye gs500 yada hyosun gv 250 gt 250 alabilirsin. yakıtlarıda aşagı yukarı 4/100 civarındadır. ben olsam gs 500 bakardım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    gs 500 bakmazmıyım bakıyorum da kafama göre ondanda bulamadım bi tane bizim burda var tertemiz onunla konuşucam eğer anlasabılırsek onu alabilirim ama adamda öle bi güzel bakıyo ki motor bebek gibi 1 tane çiziği geçtim 1 damla çamur bırakmıyo motorun üstünde

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Her şeyi söyleyecektin ama CBF demeyecektin hocam. Kalabalıklaştı burası yine

Bana kalırsa bu tarz motosikletlerde çok fazla detaya girmeye gerek yok zira artık kendini kanıtlamış motorlar hepsi. Bütçeye uygun olarak da biraz daha zorlayarak NX4 Falcon önerebilirim.Veya bir XL 200. Fakat en mantıklısı hiç yorulmadan bir CBF veya YBR almanız. Gönlüm ise CBF'den yana...

emre_tnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paranıma kardeş aynı kararsızlığı ben yaşadım! ve sonunda cbf 150 (gri) almaya karar verdim, (kaparosunu bile verdim haftaya teslim alıcam) diğer yüksek hacimli motosikletleri de düşünmedim değil, mesele 5 bin tl varken bir 5 daha kredi çekip cbf600 almayı bende düşündüm hatta çok istiyordum. ama günül bunu istese de mantığıma kabul ettiremedim, hem kredi ödeyip hem de bu koca makinenin benzin ve masrafları ile uğraşmayı gözüm kesmedi açıkcası
    Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)