Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

İkinci el motor alacaklar, dikkat;

REKLAM ALANI
    emre_tnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne kadar dürüstçe bir davranıştır bir aracın kilometresiyle insanları yanıltıp olduğundan daha yeniymiş gibi göstermek sonuçta bir çoğumuz bu konuya duyarlı davranacağız elbette çünkü hilleyle hurdayla işimiz olmaz fakat sevgili yurdum insanı yine bunu yapan ve tc vatandaşı peki kim yapıyor bunu sen yapmıyorsan ben yapmıyorsam hayaletlermi yapıyor nitekim kısaca yapan yine biziz bireysel anlamda dürüstçe davranmak lazım sonrada kızıyoruz bizi avrupa birliğine almıyorlar diye almazlar tabi dünyaya nam salmışız bu konularda mesela....
    ok atmada onlar, b..k atmada biz, araba yarışında onlar,sidik yarışında biz,sırt üstü yüzmede onlar ,sırt üstü yatmada biz ,üretmede onlar ,tüketmede suyunu çıkarmada biz, onlar biz ,onlar biz günaydınnnn yurdum insanı
    her toplumd cürük elmalar olduğu gibi türkiyede de mevcut belki biraz az belki biraz çok .bunun avrupa birliği ile alakalı bişey olduğunu düşünmüyorum! neyse konumuz bu değil zaten, yakalayan arkdaş çok iyi yakalamış, motosiklet mağazalarında 2. el almamak lazım gibi görünüyor, adamlar her işi biliyorlar ,onlar için km düşürmek eminim çoçuk oyuncağı kadar kolaydır!
    Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    09YBR125, 08DYLAN
    her toplum layık oldugu gibi yönetilir.

bugün ikinci el bir vasıta satın almak istediginizde

önce fiyata sonra modele sonrada km ye bakıyoruz degilmi. bazen bunların yeri degişebiliyor ama kriterler hep aynı. az km düşük fiyat yüksek model istiyoruz hal böyle oluncada insanlar ister istemez sahtekar oluyor.

sahibinden.com a giriş yapıyoruz istedigimiz modeli işaretleyip fiyata göre artan diye sıralattırıyoruz sonrada aynı model (örnegin cbr600f 2006 model.) en düşük fiyatı aklımıza kazıyıp daha yüksek fiyatlı bir ilana ooo çok para bunun piyasası daha düşük gibisinden kendimizi avutuyoruz sonrada bir bakmışsın ki o fiyatı yüksek motor aynı gün satılmış fiyatı düşük olanlar beklemede.

kimiside özellikle otomobil alıcıları boyaya kıl kapıyor. adam boyası oldugunu belirtiyor ilanda fiyatınıda ona göre uygun tutuyor ama alıcılar araçta boya var diye kıl kapıyor. peki adam ne yapsın aracı bir yere parkediyor haset piçin bir gelip çiziyor. çizik vaiyette verse daha mı iyi olacak.

uzun lafın kısası piyasa bu tür şerefsizliklere pirim veriyor. alıcılar ceplerine parayı koyunca kendini bişe sanıyor sanki cebine koydugu parayla beni satın alacak ona kıl buna tüy deyip malı öldürmeye çalışanlara direk satmıyorum sana derim sonradan istedigim rakamı versede söz agızdan bir kere çıkar.

geçen gün bir aile dostumuza vw transporter bakmaya gittim. bir tane bulmuşlar araç galeride. bana telefon etti filanca yerdeyim gel bakalım. bizimkini galerici yaglamış ballamış olay benim onayıma bakıyor. tamam desem servise bile götürmeyecek olayın heyacanıyla. araca baktım söyle bir çalıştırdım gaz yemesine felan baktım. km yi gördügüm halde kab binde bu araç dedim 137 bin dedi galerici. fiyat ne istiyorsunuz dedim 32500 dedi galerici arkadaş. fiyat yüksek olunca aracı incelemedim adama sordum araçta boyanan parçalar ve degişen parçalar varmı dedim degişen yok ama bir parçada kısmı boya var dedi. fiyatınız çok dedim vallahide billahide 32 verdiler vermedim dedi. ii hayrını gör o zaman dedim. bizimkinede başka araca bakalım ben araştırayım dedim. ben ayrıldıktan sonra bizimkine galerici sen milletin sözüne bakma gel gösterelim servise bişe varsa almassın demiş. götürdügü servis galericiyle anlaşmalı servis demiş araç güzel problemi yok. ordan çıkıyorlar başka servise gösteriyorlar ki araç motor bitik degişen parçaları var 137 bi,ndeki aracın nasıl motoru bitik olur.

dönerken galerici bana demedigini bırakmamış adam geldi pişmiş aşa su kattı biz seninle anlaşmıştık vs diye.

eger inancınız varsa malınızın ayıbını gizlemeyin. kul hakkı yemeyin. ama piyasa olmuş dansöz bu bedelide ödemeye razı olun. sonuçta kazanan siz olursunuz. para kazanmak yada kaybetmek şeref onur haysiyetten kat ve kat daha aşagı bir durumdur.

albayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şu an yok

bunun adına da günümüzde ticaret diyorlar

Allah korkusu da kalmamış...
    Altımızda MOTOCİKLET, aklımızda MOTOSİKLET...

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    Bir ara arjantinli niçki olan arkadaşım tamerle epey bır satılık motosıklet bakmıştık hangı model olursa olsun hangı yıla ait olursa olsun bakıyoruz motosıkletlere km relerı sanki hepsı anlaşmış ya 30 bın ya 35 bın ya hepsıdemı farklı yıllara ait olmasına rahmen aynı km rede
    bılgılendırme için teşekkürler arkadaşım gercekten dıkkat etmek lazım

anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    ATA'M bir sürü methiye düzmüş yüce milletimize , iyi ki bu insanları görmüyor.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Tek kriteri km ve fiyat olan alıcı kitlesinden faydalanmak isteyenlerin çıkması hiç te anormal değil.
    Ben dürüstçe satmaya çalışıyorumda ne oluyor. Saçma sapan adamlardan saçma sapan mesajlar sonra bekle babam bekle. Benim yerimde kansızın birisi olsa motoru çoktan satmış parasını bile harcamıştı. Ben bekliyorum bakalım ne olucak.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    5500 den 2004 model gs 500 ilanı verdim. pazarlık isteklerini ve gelen teklifleri görseniz.gülmekten yere yatarsınız. 3800 lira param var düşünürsen görüşelim)))6000 yazdım rahat ettim)) arayan soran yok çok mesudum))
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

Sahibinden.comda YILDIZ MOTOR un diğer ilanında lafımı söyledim arkadaş!!

emre_tnl 07-04-2011 22:22:

neden bununda km düşürmediniz?

onlardanda şöyle bir cevap geldi:

kardeşim km düşürmeyiz biz 2010 varedero var ilanımızda 18000 km dl 65 var 33000 kmde neyse o bu bahsettigin motoru yeni aldık fz 600 ü biz yapsak model motorları düşürürüz!!

biz de hemen inandık zaten !!!!! yazık onlara ne diyelim.

Bu başlığın sürekli aktif halde tutulalım arkadaşlar....

Motosikleti
    gt250R Siyah
    hazır bu şekilde bir konu açılmışken bende altına bir soru sormak istiyorum izninizle konu açmadan kilometre ile oynanmış ise yada düşürülmüşse bunu anlamanın bir yolu varmıdır dijitaller göstergelerde

Alıntı chirkinn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hazır bu şekilde bir konu açılmışken bende altına bir soru sormak istiyorum izninizle konu açmadan kilometre ile oynanmış ise yada düşürülmüşse bunu anlamanın bir yolu varmıdır dijitaller göstergelerde
    zannetmiyorum, biz nerden anlıyacağız düşürüldüğünü?

Motosikleti
    gt250R Siyah
    yani ne biliyim bir şekili bir yeri bir usulü uslubu varmı merak ettim.

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    km düşürmek kadar aptal birşey daha görmedim duymadım.. malesef bi bizim ülkede yapılıyor herhalde.. motorun kardanına bakmam hiçbirzaman.. km. yapmamış motorada . sürücüsünede adam demem.. sahibinde 99 model R1ler satılıyor tertemiz 15.000 de maşallah valla.. adam bakkala gitmiş her ay dersin ..

ama manetler elcikler motor blogu şase vidalar boya üzerindeki lastikler gerçek km yi soyler herdaim.. 2000 model x-11 i 54000 de sattım .. kimse yüksek km demedi.. zx-12 49.000 km de.. en kral 2009 model sözde 15000 dekimakinalara taş çıkartır...

yol yapmaktan korkmayın agalar beyler.. beni düşüncemde.. km düşüren.. km yapmayan adam adam diildir...
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

blacklord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 2010
    Çok güzel bir davranış teşekkürler. Herkes senin gibi olsa dolandırıcılara fırsat kalmaz. Burdada bir keresinde perte çıkıp sigortaya giden transiti bir galerici kazasız -sıfır ayarında diye satmış. İlk sahibine ulaştı gerçeği öğrendi adam. Plaka değişimi filan yaparakta kazadan gizliyolarmış.
    http://www.flashokey.com

Motosikleti
    Kymco CK 125 ~ 2005
    Yeterli parayı biriktirince gidip istanbuldan falan motor alıp gelmeyi düşünüyordum yemin ederim korkuyorum böyle şeyler olduğunu görünce.

Ama yok, parasından kaçınmicam motoru vericem bi servise eksper raporu bilmemnesi makinenin civatasına kadar baktırıcam, en ufak sakatlık çıktı mı, almam.

Ayrıca honda o konuda başarılı, servise girdiği anda motor bilgisayara işleniyor tarih ve yapılan işlemlerle. Motorun o anki km side yazılıyor.

Mesela servis bakımlı bi CBF250 buldunuz, motor 21.000 de, Hondada mı yaptırdın kardeşim bakımları ? evet. gidiyorsunuz bi hondaya diyosunuzki plaka bu bugune kadar neler yapılmış kontrol et.

Bana göre bi CBR125, CBF250, CBX250 o km lere kadar sübab ayarı bile istemez. Debriyaj balatası değişmişse erken bi km de uzak durun, Motor açılmışsa uzak durun, yağ çok geç değişmişse uzak durun, ustayla konuşun fikir danışın parçalara bakın. Hangi km de ne oldu ne bitti.

Ne yazıkki kawasaki - yamaha - suzuki de böyle bir şansınız yok.

Not: mutlaka servis bakımlı makina alınki, böyle bir şansınız olsun.
    [B][COLOR="Black"]Camlar kırılıyor, çığlık atıyorsunuz. İnsanlar ölüyor, susuyorsunuz ![/COLOR][/B]

motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 500
    2008 eylül çıkışlı motosikletim 33800 km de.Kaldı ki pek gezemedim diye hayıflanıyorum.2004-2005 motosikletlerin 15-20.000 km olduğuna pek itibar etmemenizi tavsiye ederim.İstisna olup gerçekten çok düşük km de olanlar yokmudur vardır elbet ama ilanlara bakıyoruz yüksek km li olanlar istisna kalmış nedense.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

bir abimiz var 2001 model orjinal lastik üstünde suzuki bandit 600 s 22 binde hala

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    2007 model burgman 650 biliyorum 1500 kmde
    2007 f650 dakar biliyorum 2200 kmde 500 kmsini biz muayeneye felan götürürken yaptık.
    Sahipleri hiç kullanmıyor.
    Bugün dolaştığım makine 2000 model f650gs 16bin kmde. (satılık ama ilan bile verme gereği duymadık tanıdık birisine gider elbet diye )
    Fakat bakınca o kadar belli ediyorki kendini. Servise götürmeye utanırsınız. Hemen alıp kaçarak uzaklaşmak istersiniz sahibi cayar felan diye.

Gerçek kmyi tecrübeli gözler ufak ayrıntılarda arar. Tecrübesiz gözler de kadranda...
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

yatmış motor da olmaz burda devamlı ara ara çalışmış motor olmalı.
    yoksa yatmış motor km yapmıştan daha beterdir.

serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Bu ve benzeri durumlardan dolayı ikinci el motosiklet almayı hiç düşünmedim.

Şu an kullandığım Honda Shadow'u satarsam üçüncü motosikletimi de sıfır almayı düşünüyorum.

Çevremde beni anlamayan arkadaşlarım da mevcut tabii.İçlerinden geçen düşünceleri okuyor gibiyim:
    "Sıfır motosiklete para verilir mi, aldığın anda belli miktar zarar ediyorsun, parası çok her halde verecek yer arıyor vs. vs."

İnsan aldatmayı meslek haline getirenlere, eğer kalplerinde bir nebze inanç varsa, allah korkusu varsa
    Peygamber Efendimizin (S.A.V.) bir hadisini hatırlatmak isterim : Aldatan bizden değildir.

.
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.

emrerd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tutarsız.
    Arsızlığa, utanmazlığa devam ediyor bu satıcı, bende afişe etmeye devam edeceğim!

[/quote]

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...46129734/detay

Bu defa da yükseltmişler ancak hala orjinalinden düşük...En son o motor 46 bin küsür orjinal km sine gelecek!
    Takocuya verdikleri para da arkadaşların yanına kar olarak kalacak.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)