Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yazlık ceketler

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Arayışta...
    Arkadaşlar yakın zamanda motosiklet almayı planlıyorum
    Ama motosikletten önce güvenlik ekipmanlarını tamamlamak istiyorum kask ceket vs gibi
    Adanada oturuyorum malum yazın gölgede 40 derece
    Motosiklet ceketi konusunda bayağı tedirginim bu nedenle

Yani yazlık motosiklet ceketleri gerçekten serin tutar mı
    Adana gibi sıcak yerlerde yaşayan arkadaşların bu konuda tercihleri nedir tavsiyeleri nedir acaba
    Kışında kullanmayı planlıyorum motosikletimi ama sonuçta içten kalın giyince sorun yapmaz diye düşünüyorum

velhasıl her türlü tavsiyeye açım bu konuda hiç motosiklet deneyimim olmadığı için

Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    öncelikle hayırlı olsun.
    korumalı montunu alacağın yerdeki satıcı ile havalandırmaları olduğuna dair kesinlikle münazarada bulun, olmadı dirseklik, dizlik kullanıp yeleklere yönelirsin ileride..
    What goes around, Comes back arround...

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    ben istanbulda dirseklik kullanıyordum yazın. fakat dirseklikteki sorun güneş altında uzun süre motora binice kollarında iz oluyor, amale yanığı gibi. ayrıa dirseklik yinede tam bir çözüm değil çünki ceket, sırtını ve kısmende olsa belinide koruyor.

sıkışık trafikte dur kalkta ceket fena haşlıyor ancak gideceğin yere hiç duraksamadan gideceksen ceket seni terletmez. tabi bu alacağın ceketede bağlı ama önde ve sırtında fileler olduğu için ceketin içinde bir hava akımı oluyor ve hareket halindeyken seni serin tutuyor.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    Arayışta...
    Alıntı mehmet tufan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle hayırlı olsun.
    korumalı montunu alacağın yerdeki satıcı ile havalandırmaları olduğuna dair kesinlikle münazarada bulun, olmadı dirseklik, dizlik kullanıp yeleklere yönelirsin ileride..
    teşekkürler
    aslında dirseklik düşündüm
    ama yeterince güvenli gelmedi bana
    diğer yandan da sıcaklarda güneşin başa geçmesi tehlikesi olursa kötü olur
    satıcı ile havalandırmalar üzerine konuşurum konuşmasına ama sonuçta satıcı elindeki malı satmaya çalışır kendi malını kötülemez diye düşünüyorum

Isaac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yayayayayaya.....

Motosikleti
    Arayışta...
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben istanbulda dirseklik kullanıyordum yazın. fakat dirseklikteki sorun güneş altında uzun süre motora binice kollarında iz oluyor, amale yanığı gibi. ayrıa dirseklik yinede tam bir çözüm değil çünki ceket, sırtını ve kısmende olsa belinide koruyor.

sıkışık trafikte dur kalkta ceket fena haşlıyor ancak gideceğin yere hiç duraksamadan gideceksen ceket seni terletmez. tabi bu alacağın ceketede bağlı ama önde ve sırtında fileler olduğu için ceketin içinde bir hava akımı oluyor ve hareket halindeyken seni serin tutuyor.
    işte beni korkutan bu
    yani şehir içinde kullanacağım motosikleti genelde bunun için tavsiye istiyorum
    fileli ceketleri inceleyeceğim teşekkürler

ayrıca
    @Issac
    supersport kullanmayacağım
    yeni hiç tecrübem olmadığı için scooter ile başlamayı düşünüyorum sonra cruiser tarzına geçerim sanırım
    yani bu eklediğin ürünler oldukça garip duracaktır o motosikletler üstünde takım elbiseyle supersport kullanmak gibi

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı Isaac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunlar bu kadar pahalılanmış mı yahu Ben kullanıyorum yazın.. Her ne kadar fileli olsa da çok yakıyor bazen monttan daha çok olduğunu bile düşünüyorum ama giderken çok ferah oluyosun.
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

Isaac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yayayayayaya.....
    my91,

Ben de İTÜ'deyim.
    Bilmiyorum dediğim gibi hiç kullanmadım.

cavro,
    Siz de haklısınız scooter kullanacaksanız garip görünebilir...

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Alıntı Isaac adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    my91,

Ben de İTÜ'deyim.
    Bilmiyorum dediğim gibi hiç kullanmadım.

cavro,
    Siz de haklısınız scooter kullanacaksanız garip görünebilir...
    İTÜlüler çoğaldı Okuyomusun?Hangi bölüm?

O body korumalar esasında crossçular için diye biliyorum ama ben de aldım yaz için. Fena değiller ama dediğim gibi çok da serin değiller.. Ki silifkede kullandım buharlaşmadığıma şükür
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    revit-air al.
    piyasadaki en düzgün kaliteli file montlardan biridir.
    fiyatı da 350 tl civarı
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı cavro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işte beni korkutan bu
    yani şehir içinde kullanacağım motosikleti genelde bunun için tavsiye istiyorum
    fileli ceketleri inceleyeceğim teşekkürler

ayrıca
    @Issac
    supersport kullanmayacağım
    yeni hiç tecrübem olmadığı için scooter ile başlamayı düşünüyorum sonra cruiser tarzına geçerim sanırım
    yani bu eklediğin ürünler oldukça garip duracaktır o motosikletler üstünde takım elbiseyle supersport kullanmak gibi
    Dostum sen zaten Adana'da yaşıyorsun.

Adana'ya hiç gitme şansım olmadı ama tahmin ediyorumki kışları çok sert geçmiyordur.

Bence çıkarılabilir astarı olan ve havalandırma için air vent sistemi olan 4 mevsim bir ceket al. Bu şekilde hem yazın uzun mesafe motora binersen ceketi kullanabilirsin hemde kışın yada soğuk bahar akşamları motora binecek olursan içine astırını giyer yola çıkarsın.

Abimde bu şekilde bir mont kullanıyor. iki adet çıkarılabilir astarı var. kışın ikisinide takıyor yazın ise astarları çıkarıp fermuarları açarak yazlık mont olarak kullanıyor. (markasını yazacaktım ama hatırlayamadım)
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Hocam, Hatay'da askerlik yaptım, Adana'da bir süre çalıştım. Herhangi bir kıyafet (astronot kıyafeti gibi kapalı ve içinde klima tertibatı olmadığı sürece) adanada serin tutmaz.

File montlar var. Korumaları olan, kendisi file olan. Darbeye karşı koruyor, ancak sürtünmeye karşı korumuyor. Sonuçta en incesinden yazlık mont bile alsan, full koruma. O bile adanada adamı bişirir (y.özgür lafıyla). havalandırmaları açarsın, önünü açarsın hafif. Verirsin gazı serinlemeye çalşırsın... DA... adanada o bile serinletmez be aga..
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Motosikleti
    Arayışta...
    teşekkürler arkadaşlar anlaşılan pişmekten kurtulamayacağım

iki seçimim var yani önümde
    ya düzgün koruması olan bir mont alacağım
    yada dirseklik kullanacağım

bu konuda bana tavsiyeniz nedir hangisini yaparsınız yani siz olsanız
    ha bu arada belirteyim scooter kullanacağım bir süre
    hız yapmayı sevmem zaten kenardan kenardan sakin sakin kullanırım amacım gezinti zaten motosikletle

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Adana olunca insan bir besmele çekiyor yahu
    Klimalı bir motor icad edilene kadar işin zor arkadaşım

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Benim sana tavsiyem hocam, güzel tam korumalı bir yazlık ceket al. Parayı ne kadar basarsan, o kadar havalandırmalı ve rahat bir ceket alırsın. ama sıcak diye kesinlikle korumadan taviz verme. Terleyeceksen terle. İndiğin anca çıkartırsın, şehir içinde dur kalk yaparken hafif önünü açarsın. Ama ter yıkanmayla gider, kırık çıkık veya asfaltta kalmış et parçaları yıkanınca düzelmez.
    HAYATINDA 1dk ICINDE ARDINDA BIRAKIP GIDEMEYECEGIN HIC BIR SEY OLMASIN...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)