Arkadaşlar yardımınız gerekli? Fikirlerinizi bekliyorum..
Reklamlar
-
Öncelikle herkese merhaba dostlar.
Yaklaşık 7-8 ay önce motosikletimi sattım ve epeydir akbile talim ediyorum. Uzun mesafelerde sıkıntı yok, zaten pek motorla gitmiyordum normaldede. Ama kısa mesafelerde, markete - avm'ye - tiyatroya - maçlara falan giderken kullanmak üzere bir motosiklet ihtiyacım her zaman var.
Bir yakınımızın yaklaşık 1 yıldır hiç kullanmadığı 2006 model Monero Angel 150 scooter'ı var. Geçenlerde muhabbeti açıldığında, sağolsun "al abicim bunu, adam edebilirsen bin" falan dedi. Makina fiziki açıdan gayet iyi. Öyle dökük falan durmuyor. Ama muayenesi eksik ve uzun zamandır yattığı için akü vs. değişmesi, ciddi elden geçmesi gerekiyor. Birde 14.000km'de.
Şimdi, bu makinanın muayenesi 2009'da bitti. Dolayısıyla 2 yıl gecikme faiziyle birlikte yaptırılacak. 350 lira gibi bir tutar harcanacak muayeneye. 70 alım satım, 250 civarı vergiler, yine hiç yoktan 250-300 arası akü - bakım - işçilik vs. masrafları..
Şimdi size sormak istediğim, sizce bu paraya değer mi? Bu makina 1000 liraya yakın bir masraf yiyecek, bunu karşılar mı? Yoksa hiç yoktan öteberi için kullanılacak bir scooter'dan ziyade bana masraf kapısı mı olur?
Fikirlerinizi bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler, selamlar..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
Reklamlar
-
motorun fzla kullanılmadını söylemişsiniz aküyü sarj ettirmeyi dene sonra bakımı kendide yapabilirsin bi kayış alıcaksın 15-20 tl + 15-20 tl yağ değiştiriceksin 15tl buji (max) 300 de vergi devirteslim vs.. hadi diyeimkı motoruda sıfırladın 150 tl(sekman piston gomlek)de ordan 500-600 tl ya tutr ya tutmaz bence bu paraya da kolay kolay bu cc de motor bulmazsın kaldıkı dedıklerımı yptığın zmn motor sapasaglam olacaktır kaporta masrafının acelesı yoksa alıp binilebilir nerden baksan bugun bı mondial bile 1500-2000 değişiyo (0km) bence al bin hayırlısı olsun
Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper
-
motora bir bedel ödeyecekmisin???
eğer öyleyse vazgeç derim...sıfırı bahsettiğin masrafa yakındır zaten...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
reis masraf ztn 1000 liraya yakın diyorsun hiç bulaşma...!Gel ben sana 1500 e bırakırım bu motoru.. http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...36262241/detay
-
Mersin İl Temsilcisi
internette 1000 tl ye zibil gibi yarı otomatikler var...
kaldı ki istanbulda bulman hiç de zor değil.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
muayeneye 350 neden harcıyosun. gecikme bedeli aylık %5. iki yıl gecikmiş olsan %120 tutar. muayene bedeli de yanlış hatırlamıyosam 60-70 tl bişey.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
Madem o kadar para harcayacaksın sıfır km al.. Hem ötv de düşmüşken.. Kaçırma bence..
Bizim buralarda şöyle derler " sen bülüsünnn"
İdealler YILDIZLAR gibidir , Onları tutmak mümkün olmaz ama karanlık gecelerde yolumuza onlar rehberlik eder.
-
dostlar, çok sağolun..
bu arada motora bi bedel ödemeyeceğim. direk bedava üstüme devredicek abim..
hala kararsızım..
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
dostlar, çok sağolun..
bu arada motora bi bedel ödemeyeceğim. direk bedava üstüme devredicek abim..
hala kararsızım..
öyle bir abide bize lazım
fakat o motoru 1000 e kapayınca 1000 e başka birine satamazsın söyliyim max 650-750 civarı falan birşey eder.ama alıcam uzun süre kullancam dersen kaçırma.
-
cengaver29 adlı üyeden alıntı
öyle bir abide bize lazım
fakat o motoru 1000 e kapayınca 1000 e başka birine satamazsın söyliyim max 650-750 civarı falan birşey eder.ama alıcam uzun süre kullancam dersen kaçırma.
alırsam askere gidene kadar (1 yıl falan) kullanırım, sonrasında bizim yazlığa götürürüm diye düşündüm. hala dayanırsa tabii..
-
NoVaRiX adlı üyeden alıntı
Şimdi, bu makinanın muayenesi 2009'da bitti. Dolayısıyla 2 yıl gecikme faiziyle birlikte yaptırılacak. 350 lira gibi bir tutar harcanacak muayeneye.
Muayene 2009'un hangi ayında bittiğine göre değişmekle beraber 1 Ocak 2009'da bile bitmiş olsa 167 TL tutuyor. Yani 140-150 TL arası tutar. 200 TL kardasın
Muayene gecikme faizi hesaplama: http://www.tuvturk.com.tr/content/default.aspx?cid=117
-
-
O zaman bir an önce al şu motoru.. Madem abin alıvercekmiş Honda aldır Honda :D
İdealler YILDIZLAR gibidir , Onları tutmak mümkün olmaz ama karanlık gecelerde yolumuza onlar rehberlik eder.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)