Köpeklerden kaçmayı bilmek gerek yoksa !!!
Reklamlar
-
Motor sürerken hepimizi en az bir kere köpek kovalamıştır diye tahmin ediyorum peki ne yapmak ne yapmamak gerek ?
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/15362...aza-yapti.aspx
Bu videodaki gibi bir durum yaşamamak için bir kaç yöntem var aslında benim bildiğim.
1. Köpek kovalıyor yani arkanızdan geliyorsa panik yapmayın ve onu duymayın asla arkanıza dönüp bakmayın ve gaz açmayın 5 saniye içinde vazgeçecektir.
2. Köpek soldan yada sağdan önünüze gelecek şekilde yöneliyorsa hızınızı hafif düşürün ve tekrar kontrollü şekilde hızlanın bu köpeğin algısını karıştıracaktır. köpekler mesafeyi tekrar hesaplayamazlar. asla durmayın yada tekme atmaya çalışmayın.
... fikri yada başka önerisi olan arkadaşların fikirlerinide alalım videodaki adam son anda yatırmış başımıza gelmeden önlem almak lazım....
Sen İp Atla Bende Atlarım,Sen Saklanbac Oyna BEnde Oynarım , Sen El Salla Bende El Sallarım, Sen Gül Bende Gülerim , Sen Camdan Atla Ben Gülmeye Devam Ederim:))
Reklamlar
-
direk kaçın...
yapmayın gözünüzü sevem açmayın şu köpekle ilgili olan konuları...
ömrümü yedi bu köpekler..
hepsini toplayacağı bir gün hayvanseverlerin kapısına bağlayacağım...
alın diyecem size bol bol sevgi...
-
valla yanlış anlaşılmasın ama kazadan sonra köpeğin olay yerinden kaçışı bayaa bi komik olmuş.
-
köpeği gördünmü ya daha hızlanın yada ona bakarak korna çalın yada bağırın göz göze gelip :D
-
yazık olmuş adama yav,üzüldüm.o fırlama köpekler hiç bir zaman ısırmak için koşmaz araçların arkasından tek dertleri oyun yapmaktır.ha çok ısırmak isteyen olursa onada panik yapmadan bir tekme atmak yeterli olur.
-
Allah cezalarını versin..
bıktık artık şu sokak köpeklerinden...
bunlara bir çözüm bulunmalı artık...
belediye toplamaya korkuyor kendi bilmez üç beş sözde hayvansever ortalığı karıştırıyor..
bu şekilde kendi çocuğunun başına birşey gelse bakalım ne diyecek...
-
cemsht adlı üyeden alıntı
valla yanlış anlaşılmasın ama kazadan sonra köpeğin olay yerinden kaçışı bayaa bi komik olmuş.
ya hiç sorma faili meçhul yapmaya çalışmış şerefsiz
bu arada arkadaşlar teknik tepki vermek lazım yoksa tekme atarsan dengen bozulabilir düşersin, gözgöze gelseni anlamadım dönüp bakarsan motor yoldan çıkabilir, aniden hızlanırsan kontrolü kaybedebilirsin, ani duruşlarda arkadaki trafik seni tehlikeye atar, v.s.
Sen İp Atla Bende Atlarım,Sen Saklanbac Oyna BEnde Oynarım , Sen El Salla Bende El Sallarım, Sen Gül Bende Gülerim , Sen Camdan Atla Ben Gülmeye Devam Ederim:))
-
STARTER adlı üyeden alıntı
ya hiç sorma faili meçhul yapmaya çalışmış şerefsiz
bu arada arkadaşlar teknik tepki vermek lazım yoksa tekme atarsan dengen bozulabilir düşersin, gözgöze gelseni anlamadım
dönüp bakarsan motor yoldan çıkabilir, aniden hızlanırsan kontrolü kaybedebilirsin, ani duruşlarda arkadaki trafik seni tehlikeye atar, v.s.
o zaman tek çare kalıyor
-
hiçbir köpek insandan daha akıllı ve güçlü olamaz. bu nedenle böyle durumlarda sakin olmak gerekir. köpekle göz teması çok önemlidir. motosikletinizi durdurun vizörünüzü açın ve direk gözlerinin içine bakın. hayvan bir süre sonra sakinleşecektir. kaçmak risk oluşturacak bir bölgeyse dedigim daha mantıklıdır. öncelikle hayvanlarında bu dünyanın bir parçası oldugunu untmayın. onlar içgüdüleriyle hareket ederler. durduk yere hiçbir hayvan bir başkasına saldırmaz. köpeklerin motosiklete saldırmaları çıkan eksoz sesinden rahatsız olmaları ve sizi tehtit olarak görmelerindendir.
-
köpekler bir şekilde motosikletlerden huylanıyor (hatta arabalara saldıranını sizlerde görmüşsünüzdür) ve rahatsız oluyorlar kendi alanlarına girdiğimizi düşünerek alanlarını savunmak adına hamle yapıyorlar...şunu asla unutmayın köpek doğası itibariyle avcıdır ve bizlerde kaçmaya başladığımız andan itibaren av durumuna geçiyoruz,av kaçar avcı kovalar mantığı bu durumda yapacağınız en güzel şey heycanlanmadan sakin bir halde seyretmek. onu yok sayın bağzı arkadaşlarım için bu cidden zor bir iş ama mutlaka aşılması gereken bir durum önce sakinlik ve aracınızın konturolü önemli belli bir süre sonra peşinizi bırakacaktır bıraktığı an ise onun kendi özel alanı olan bölge olarak tayin ettiği alanı terk ettiğimiz andır zira bizi değil motosikletlerimizi tehtit olarak görüyorlar....
ben buna benzer çok olayla karşılaştım yavaşladım şaşırdı hatta motordan inip o bütün dişlerinin tekmilini gösteren köpeklerin yanına gidip sevdiğimde oldu ama iş motora binip gitmeye başlayınca tekrarladı ilki kadar sert olmasada
herkese kazasız ve belasız hatta köpek tacizsiz sürüşler dilerim
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
Tam it, adamı düşürüp kayboluyor bir de.
-
üzücü bir durum.geçmiş olsun diyorum.
I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.
-
Anca bağırıp dururlar panik yapmayın..
-
-
direkt gazla, motor kucukse vites düşürüp gazla, gerisi boş...
-
Yapacağınız sadece durmak,
Siz durunca köpekde duracaktır. Merak etmeyin gelip üstünüze atlamaz.
Tekme atmak, gaz açmak, zik zak çizmek gibi komikliklere gerek yok...kötü sonuçlara yol açar ...
Hayvan doğasının gereğini yapıyor diye de saçmalamayalım lütfen...
-
-
Acil112 adlı üyeden alıntı
direkt gazla, motor kucukse vites düşürüp gazla, gerisi boş...
videodaki adamda direkt gazlamış ama direkt kelimesini "direğe" olrak algılamış olabilir
Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!
-
-
hehehe benim konu cıkmıs wala bizim yazlıga gidip gelirken kopekler motorun sesini duyunca direk hazir ola giriyorlar bir gun gidiorum 100 metre oteden gordum hazirlanmiş beni bekliyor sol ayağimi haziladim biraz daha hızlandım suratinin ortasina bir tekme yapiştirdim yaklaşık 60 km hız ile ogun bugundur yoluma cıkmadı ama ayagımın tabanı cok acıdı ne kemiğinden se bunlarin surati ama çok dert ya bizim ordakiler direk bir kg et koparmaya geliolar
İnsanlığımızı kaybetmişiz ve hala gülerek anlatabiliyoruz. tebrikler..bıçak filan yok muydu yanınız da şöyle kafasını filan kesip sırığa geçirseydiniz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)