Köpeklerden kaçmayı bilmek gerek yoksa !!!
Reklamlar
-
-unnamed- adlı üyeden alıntı
Allah cezalarını versin..
bıktık artık şu sokak köpeklerinden...
bunlara bir çözüm bulunmalı artık...
belediye toplamaya korkuyor kendi bilmez üç beş sözde hayvansever ortalığı karıştırıyor..
bu şekilde kendi çocuğunun başına birşey gelse bakalım ne diyecek...
Sen hıc hayatında sokakta yasadınmı? O kendini bilmez uc bes kisiden biride benim buyur var ise lafin direk soyleyebilirsin.........
Kopeklerin saldiri ic gudusu sana degil motorun donen tekerleklerine. Ben daha hayatimda cocuga saldiran sokak kopegi duymadim da gormedimde. Ama evlerde beslenen Katil kopeklerin yaptiklarini cok duydum.
Hizini dusurdugun anda kopek saldiridan aninda vazgeciyor. Sokak hayvanlarina bu kadar kindar olmak iyi bir seymi. Bir tanesini ezip oldursen uzulmeyecek gibi konusuyorsun...
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Reklamlar
-
motor küçük olunca kendilerine daha bi güven geliyo öyle durunca falan hiçte kaçmıyolar.
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
videoyu şimdi izleyebildim. ağzıma geliyor söyleyemiyorum: hay ben o köpeğin sahibini de, o direği oraya koyanları da..... Seveyim!
Adamcağız nerdeyse hayatını kaybediyordu.
Yine söylüyorum direkt gazlayacaksın! ama arkaya bakmak yok!! zaten beklenmedik bir hızlanma halindesin, dikkatin yolda olması gerek.
Durursan birşey yapmaz diyen arkadaşlar da birdaha düşünsünler, ben 3-5 safer köpekle karşılaştım. Birisi, karanlıkta farkettiğimde yolun sol tarafında 4m ilerde gözleri ve dişleri parklıyordu. havlayarak koşan iri birşeydi. Durmak isteyenler için iyi muhabbetler
Kesinlikle köpeklerden korkan birisi değilim, yaya iken kaçmam ama motosiklet üzerinde bizi ne olarak algılıyorlar, ne yaparlar bilemem.
-
omercem adlı üyeden alıntı
İnsanlığımızı kaybetmişiz ve hala gülerek anlatabiliyoruz. tebrikler..bıçak filan yok muydu yanınız da şöyle kafasını filan kesip sırığa geçirseydiniz.
gulucem tabi onlarda beni kowalarken eminim guluolardir cunku bu adamin basina gelen banada gelebilir ki he gordugum kopegin ustune surmuorum mumkunse gazlayip kaciorum ama kasindi o;)
-
düşün işte hacı 1 94 boyum 145 kilom var scooter desen o da benim gibi maxi köpek oğlu köpek genede saldırıyor.
hayvanı suçlamak doğru değil iç güdüsel bir davranış. ben trafik de 2 ayaklılarınıda çok gördüm. önemli olan hayvanın ne yaptığı değil arkadaşlar istem dışı olan bu gibi durumlarda tekniğine bilimine uygun ne yapabileceğimizdir.
biz motorsiklet sürücüleriyiz karşıdaki kim ve ne olursa olsun 2 katı bilgi ve refleks sahibi olmak zorundayız
Sen İp Atla Bende Atlarım,Sen Saklanbac Oyna BEnde Oynarım , Sen El Salla Bende El Sallarım, Sen Gül Bende Gülerim , Sen Camdan Atla Ben Gülmeye Devam Ederim:))
-
Arkadaşlar ben hem kurye olarak çalışmış hem de dağ taş dolaşan biri olarak size garanti veriyorum motor peşinden koşan hiç bir köpek sizi ısırmaz.Siz yeterki panik yapıp kaza yapmayın.Köpek her zaman ön tekere saldırır motorun altında kalıp sizin dengenizi bozmaması için hızınızı düşürün ve yolunuza devam edin,yapıcağınız sadece budur.Ayrıca köpeklere kızmak yerine sizi çocukken köpeklerden korkutan büyüklerinize kızın ve bu korkuyu yenmenin yollarını arayın.
-
ben yüksek sesle bağırıyorum onlar benden kaçıyor
-
Yapacağınız sadece durmak,
Siz durunca köpekde duracaktır. Merak etmeyin gelip üstünüze atlamaz.
Tekme atmak, gaz açmak, zik zak çizmek gibi komikliklere gerek yok...kötü sonuçlara yol açar ...
Hayvan doğasının gereğini yapıyor diye de saçmalamayalım lütfen...
motorda basıma gelemdı ama bu yöntemi arabada denedım aynen dediği gibi siz durunca köğek hiç bişey yokmul gibi yoluna gidiyor. nezaman köpek kostursa anında dururyorum köpek kaçıp gidiyor çünkü onun derdi sizinle değil ya tamponla ya da tekerlek ile :D
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
Adana İl Temsilcisi
arşivimde bulunan bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.ALINTIDIR.
Köpek Saldırılarını Savuşturma Tekniği
Bu başlık altında yolda karşılaşılacak köpeklerden bahsedeceğiz. Issız bir yolda araba ile seyahat ederken köpek ya da köpek sürüsü tarafından tacize uğramak biraz ürkütücü olabilir ama psikolojik rahatsızlıktan öteye geçmez. O da köpekleri ezmekten korkulduğu içindir. Ama motosiklette bu durumla yüzleşmek sizi öldürebilir. Bu yüzden köpek sahiplerinin köpeklerini bağlı tutmaları, başıboş ortaya salıvermemeleri ve de onları kimseyi kovalamamaları yönünde eğitmeleri gerekmektedir. Eğitimli köpeklerin sahipleri sorumluluk duygusuna sahip insanlardır. Saldırgan köpeklerin sahipleri genellikle kötü tabiatlı ya da köpekleri ile ilgilenmeyen insanlardır. Köpeğe eziyet edilmiştir, aşırı şiddete maruz bırakılarak bilinçli olarak vahşileştirilmiştir. Tabi bazı cinslerin(pitbul, rothweiler, doberman) yapılarındaki vahşilikte ehlileştiklerine tam güvenilemeyecek türdendir. Bunun dışında cinsi ne olursa olsun patolojik olarak köpeklerinde delisi, psikopatı vardır.
Köpeklerin saldırıları genelde ön tekeredir. Küçük bir köpek dahi motorunuzun dengesini bozup sizin düşmenize sebep olabilir. Bu vahşi hayvanların avlanırken(geyik, antilop vs) hayvanı yere indirme içgüdüsünden kaynaklanmaktadır ve size saldıran evcil bir köpeğin bu temel av içgüdüsünün dürtüsüyle altında kalmak pahasına amacı motoru yere indirmek olabilir. Köpeğin niyeti öğlen yemeği olabilir. Şaka bir yana 250-300kg bir motorun altında kalmanız hoş değildir.
Bazı köpekler bilhassa motorları tercih ederler. Bazıları itfaiye araçlarını ya da postacıyı tercih edebilir. Eski motorcular köpeklerin ön tekere yaklaştırılmaması gerektiğini bilirler. Köpeklerin nasıl düşündüğünü bilemeyiz fakat davranışlarını gözleyip bunların avantajlarını kullanabiliriz.
Köpeklerin arasındaki büyük farklılıklar gibi elbette sürücüler arasındaki farklarda büyüktür. Bazı köpekler oyuncu olduklarından ya da bölgelerini savunma güdüsüyle böyle davranırlar. Bazıları kötü muameleden ya da eğitim eksikliğinden saldırganlaşmışlardır ama gelip geçenler içi tehlike arz ederler. Vahşi bir köpek ise dişlerini öne çıkarır ve karnından hırlar. Gerçek tehlike budur. Ciddi yaralar açabildikleri gibi kuduz mikrobu taşımaları tehlikesi de mevcuttur.
Saldırgan köpekler genellikle sahiplerinin köpeklerine yeterli ilgiyi göstermeyip başıboş saldığı eğitimsiz köpeklerdir. Zamanla çoğalarak sürüler oluşturlar. Başıboş köpek sürüleriyle karşılaşıldığında ise yaklaşmalarına izin vermeden, onlarla temasa girmeden uzaktan geri dönmenizi ivedilikle tavsiye ederiz.
Köpeklerin motora olan ilgilerini veya hamlelerini hangi psikoloji ile yaptıklarını onların beden duruşlarına bakarak anlayabiliriz. Buna göre de hangi taktikleri uygulamamız gerektiğine karar verebiliriz.
Her şeyden önce köpekler kendi bölgelerinin sınırları konusunda çok hassastırlar. Burada köpeklerde mantık olamayacağı için içgüdüler devrededir. Başıboş bir köpek 7 metrelik bir alanı kendine bölge seçerse bunun kritik merkezi 2-3 metredir. Köpekler kendi aralarında birbirlerine karşı baş kaldıran, teslim olan, saldırgan, korkan şekillerde davranışlar geliştirirler. İşte biz bu beden dillerini okuyarak onların niyetlerini tahmin edebiliriz.
. Köpek dikleşmiş bir duruşla devamlı kuyruğunu sallayarak havlıyorsa oynamak istiyordur.
. Başını gözleri başka tarafa çevrili vaziyette yere doğru düşürüp, kulakları arkaya doğru ve kuyruğu yerde ise teslimiyet göstermektedir. Ama kritik bölgesinin merkezine girerseniz korkarak saldırganlaşabilir. Isırabilir. Bunu işareti de kulaklarını geri itmek ve kuyruğunu bacakları arasına almaktır.
.Baskın köpek ise, çayırını korumak maksadıyla gövdesinin ön kısmını yukarı kaldırır, kulakları ileri doğrudur ve kuyruğu havadadır. Otoritesine dikkat etmeniz maksadıyla gözleri hiç kırpılmadan sizi süzer ve derin göğüs hırlamasıyla ciddiyeti konusunda sizi uyarır.
. Saldırgan bir köpeğin bölgesi tehdit altına girerse ön patilerini toprağa sağlamca yerleştirir, üst dudağını kaldırarak dişlerini sergiler, kulak ve burnunu bariz bir şekilde ileri çıkarır. Ensesindeki tüyleri kaldırır, kabartır. Gözlerini çevirir işte o an sizin bölgesinden çıkmanız için iyi bir fırsattır aksi takdirde ciddi sorunlar yaşarsınız. Bölgesini derhal terk ediniz hatta görüntü alanını terk ediniz. Eğer cadde de saldırgan bir köpekle karşı karşıya gelirseniz göz temasından kaçınınız, sessiz kalın ve mümkünse başınızı eğerek sessizce geri çekilin ama kaçmayın. Korktuğunuzu belli etmeyin ancak küçük diye de köpeklerle yüzleşmeye girmeye kalkmayınız. Tabi yaralarınızı yalamak niyetinde değilseniz.
Köpeklerin görme ve duyma duyguları çok iyidir. Bu yüzden oyun amacındaki bir köpek genellikle bir aracın ya da çalının araksına saklanarak son deparını attığında sizinle teması sağlayacak hesaplamalarını kendince yapar. Oyunun kuralı gelen vasıtanın süratini hesaplamaktır. Yayalarla ilgilenmezler çünkü yavaş şeyleri yakalamak eğlenceli değildir. Yakalama anında şansınız varsa tekmeleyebilirsiniz ama unutmayın köpeklerin refleksleri de sizden iyidir. Ve eğer bu köpek bölgesini koruyan bir köpekse ona etinizden sunmuş olursunuz. Deri giysilerinizin köpeğin çenesiyle baş edemeyeceğini bilmenizde fayda vardır.
Yapmanız gereken süratinizi düşürmek ya da en azından muhafaza etmek, köpeğin hareketlerini peri ferik bakışlarınızla takip ederek tam ön tekere hamle yapacağı anda gazlamaktır.
Bunun için:
. Köpeği önceden görmeniz gerekir. Çalılara, gölge alanlara dikkat edin.
. Gurup sürüşü yapıyorsanız bu yavaşlama/hızlanma problem olacaktır.
. Her gün yolunuzun üstündeki aynı köpeğe aynı taktiği uygulamak zamanla bu köpeğin kendini bu taktiğe uyarlaması demektir. Bu durumda o bölgeden geçmeyin, ilgililere ya da sahibi varsa sahibine konuyu iletin.
. Yavaşladığınızda motoru bağırtmadan vites düşürünüz ve pozitif gazlama noktasına kadar gazın boşunu alınız çünkü gazladığınız anda motor gerekli deparı atmazsa, teklerse hele motoru stop ettirirseniz kötü olur. Boşta ya da vites de ama gaz kesilmiş motor kendi süratiyle yol alır şekilde asla köpekle temas noktasına doğru yaklaşmayınız.
Yaşadığınız toplumda çok köpek varsa üzerinizde köpek kaçırıcı sprey taşıyın. Elektronik köpek kaçırıcı aletlerde vardır. Bunu en iyi postacılar bilir. Onlara sorun. Sulandırılmış amonyaklı sularda işe yarayabilir. Hatta köpeğin idrar bıraktığı yerlere amonyaklı su dökerseniz onun kokusunu yok ederek köpeğin bölgeyi kendi bölgesi olarak algılamasını sağlayan koku işaretini ortadan yok kaldırabilirsiniz. Ama amonyaklı suyunuzun üzerine idrarını tekrar bırakarak sizinle iddialaşacak köpeklerde olacaktır.
Köpek tarafından ısırıldığınızda kuduz tehlikesi olabileceği ihtimalini göz ardı etmeden bir hastaneye başvurarak gerekli tedavileri mutlaka yaptırınız. Isıran köpeğinde karantina altına alınıp kuduz testleri bitene kadar gözlem altında tutulmasını sağlamak için ilgili mercilere durumu derhal rapor ediniz. Bekli de köpekli bölgelere sürücüleri ikaz levhaları konması güvenlik açısından yerinde bir davranış olur.
Tercüme edenin notu: Yaya durumda iseniz kaçmak yanlıştır. Köpek insandan hızlıdır. Korktuğunuzu belli ederseniz köpek daha çok saldırır. Göz göze bakmadan yere çömelip, yerden taş alıp atıyormuş gibi davranmak genellikle köpeği kaçırabilir. Ama sadece şehirdeki köpeklerde denenmiştir. Kırsal alanlardaki çoban köpekleri veya mecralardaki başıboş köpeklerde denenmemiştir. Oralarda kuvvetli bir hisle bence işe yaramaz. Ben şahsen denemem. Hatta bölgelerini koruyan çoban köpeklerine başlarında çobanları yoksa yaklaşmadan geri dönün derim. Yüz yüze saldırıya maruz kalırsanız el ve kollarınızla hayati yerlerinizi kapatın.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
Ben köpekten korkarım ama motorla giderken hiç bir köpek gelip saldırmadı. Aldırış bile etmedidiler. Sizin ordakiler mutasyon geçirdiyse bilmem Bence hiç panik yapmayın aldırış etmeden geçin havlasalarda bişey yapmazlar. Korktuğunuzu anlayınca tahrik olup saldırıyorlar.
-
Raphae1 adlı üyeden alıntı
motorda basıma gelemdı ama bu yöntemi arabada denedım aynen dediği gibi siz durunca köğek hiç bişey yokmul gibi yoluna gidiyor. nezaman köpek kostursa anında dururyorum köpek kaçıp gidiyor
çünkü onun derdi sizinle değil ya tamponla ya da tekerlek ile :D
durmak özellikle ani duruş çok tehlikeli arkandaki araç geç farkedebilir hızı düşürmek ve yeniden hızlanmak en iyisi aptal oluyo sağa sola bakıyo hayvanat
Sen İp Atla Bende Atlarım,Sen Saklanbac Oyna BEnde Oynarım , Sen El Salla Bende El Sallarım, Sen Gül Bende Gülerim , Sen Camdan Atla Ben Gülmeye Devam Ederim:))
-
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
-
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Sen hıc hayatında sokakta yasadınmı? O kendini bilmez uc bes kisiden biride benim buyur var ise lafin direk soyleyebilirsin.........
Kopeklerin saldiri ic gudusu sana degil motorun donen tekerleklerine. Ben daha hayatimda cocuga saldiran sokak kopegi duymadim da gormedimde. Ama evlerde beslenen Katil kopeklerin yaptiklarini cok duydum.
Hizini dusurdugun anda kopek saldiridan aninda vazgeciyor. Sokak hayvanlarina bu kadar kindar olmak iyi bir seymi. Bir tanesini ezip oldursen uzulmeyecek gibi konusuyorsun...
zeda o köğein sokakta yaşamasının sebebi ben değilim, ebnim çocuğuma saldırdı o saldırmaz dediğin köpekler. köpekten korkmam ama bisiklet yada motorla giderken korkuyorum. düşüşler ölümcül olabilir. çocuğuma saldırdı saldıralı köpekler arabada bir demir çobuk taşımaya başladım. sokak köpeklerine yemek verirken birini yakaladığımda dövmek için ve bu konuda şaka yapmıyorum. ilk dayağı az daha bir veteriner yiyecekti demirle üstüne yürüyünce abi ben veterinerim şu dişi köpeği kısırlaştıracağım yakalamaya çalışıyorum dedi kurtuldu. yani iyiki ankarda bizim o tarafta oturmuyorsunuz.
köpeklerin suçu yok . asıl hayvanlar onları sokağa salanlar , hayvan satan ticarethaneler ve bu işe bir çözüm bulamayan devlettir.
hayvan beslemek mutlaka ve mutlaka kayıt altına alınmalıdır ve sıkı takip edilmelidir. istismarlar çok ağır cezalandırılmalıdır.
Tekerlek döndüğü sürece hedefine varırsın. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir, erken varmak değil. CBF 150[/COLOR]
-
daha önceki konularda söylediğim gibi besleyeceksiniz hayvanı
-
abolgi adlı üyeden alıntı
zeda o köğein sokakta yaşamasının sebebi ben değilim, ebnim çocuğuma saldırdı o saldırmaz dediğin köpekler. köpekten korkmam ama bisiklet yada motorla giderken korkuyorum. düşüşler ölümcül olabilir. çocuğuma saldırdı saldıralı köpekler arabada bir demir çobuk taşımaya başladım. sokak köpeklerine yemek verirken birini yakaladığımda dövmek için ve bu konuda şaka yapmıyorum. ilk dayağı az daha bir veteriner yiyecekti demirle üstüne yürüyünce abi ben veterinerim şu dişi köpeği kısırlaştıracağım yakalamaya çalışıyorum dedi kurtuldu. yani iyiki ankarda bizim o tarafta oturmuyorsunuz.
köpeklerin suçu yok . asıl hayvanlar onları sokağa salanlar , hayvan satan ticarethaneler ve bu işe bir çözüm bulamayan devlettir.
hayvan beslemek mutlaka ve mutlaka kayıt altına alınmalıdır ve sıkı takip edilmelidir. istismarlar çok ağır cezalandırılmalıdır.
Sokak hayvani her zaman daha sefkatli ve korkak olur. Gercekten saldiracak hayvan ancak bekci kopegi yada pitbull gibi katil bir kopek tir. Kopeklerin zaten hircinlasmasinin sebebi toplumun onlara olan agresif yaklasimi. Korkuyor hayvan. Sokakta yasayan ama mahalleli tarafindan beslenen bir kopegin onunden degil motor ile tek teker yapip onune dogru surseniz size donup bakmaz bile.
Artivinde insanlar ayilari gordugu yerde vuruyorlar, nesilleri tukenme durumuna geldi, Sebep ise insanlarin ayilardan korkmasi. Insan oglu yasadigi yerde ne baska canliya nede kendisi gibi baska bir insana yasam hakki veriyor.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
oldu olacak bende bir anımı anlatayım.bir arkadaşımla gecenin bir vakti benim hastalıklı mobiliyettimle sirkeciye doğru yol alırken polis çevirdi.tabi evrak mevrak yok.neyse güç bela yalvar yakar motoru kurtardıktan sonra eminönüne doğru giderken ve az önceki trafik polisi olayının stresi henüz geçmemişken birden köpek havlamaları ile kendimize geldik.o arada benim hastalıklı mobiliyett teklemeye başladı.köpeklerin sayısı da çoğalmıştı ve mesafe de azalıyordu.motoru devirip kaçmaya çalışsak bile çare değildi.hemen aklıma jikleyi çekmek geldi.bu şekilde pedal çevirerek(o nasıl pedal çevirmekti öyle)oradan uzaklaştık.zaten köpeklerde bizi kovalamaktan vazgeçmişlerdi.kendime geldiğimde arkamdaki arkadaşı sırtıma çıkmış vaziyette buldum.
-
kardeş beni ısırdı hiç bir şey yapmadığım halde hani fırlama çocuklar olur köpeği taşlar köpek mecbur kalır ısırmaya ondan değildi benim olayım havlamadı bile köpek sadece ayağımda bir ağrı hissettim okadar kafamı kaldırdığımda üzerimdeki köpeği babamın vurarak canımı kurtardığını gördüm
gözümün önünde komşumun 12 yaşındaki kızını parçaladılar
3 bin öğrencinin önünde üniversitenin ortasında genç bir kızı parçaladılar
daha geçen hafta mahalledeki çocuğu parçalayacaktı ki çocuk son anda direğe çıktı
dikkat buraya
hepsini yakalattık ve köpeklerin hiç birinde kuduz çıkmadı
sizin yaşadığınız yerdeki köpekleri bilmem ama burada o dediğin şekilde iyi huylu köpek çok zor
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
slm
Yapacağınız sadece durmak,
Siz durunca köpekde duracaktır. Merak etmeyin gelip üstünüze atlamaz.
Tekme atmak, gaz açmak, zik zak çizmek gibi komikliklere gerek yok...kötü sonuçlara yol açar ...
Hayvan doğasının gereğini yapıyor diye de saçmalamayalım lütfen...
sonuna kadar katılıyorum, kopeklerı seven bırı olarak, kesınlıkle gaz vermeyın, dıkkatlı bır sekılde durun, %90 kopek ustunuze atlamaz ıkı havlar sonra vaz gecer, cok basıma geldı
-
otopsici adlı üyeden alıntı
kardeş beni ısırdı hiç bir şey yapmadığım halde hani fırlama çocuklar olur köpeği taşlar köpek mecbur kalır ısırmaya ondan değildi benim olayım havlamadı bile köpek sadece ayağımda bir ağrı hissettim okadar kafamı kaldırdığımda üzerimdeki köpeği babamın vurarak canımı kurtardığını gördüm
gözümün önünde komşumun 12 yaşındaki kızını parçaladılar
3 bin öğrencinin önünde üniversitenin ortasında genç bir kızı parçaladılar
daha geçen hafta mahalledeki çocuğu parçalayacaktı ki çocuk son anda direğe çıktı
dikkat buraya
hepsini yakalattık ve köpeklerin hiç birinde kuduz çıkmadı
sizin yaşadığınız yerdeki köpekleri bilmem ama burada o dediğin şekilde iyi huylu köpek çok zor
Otopsici yasadigin yerde insanlar kopkelere nasil davraniyor ise sanirim kopeklerde insanlara oyle davraniyordur. Yasadigin olaylarda kopekleri hakli goruyorum demiyorum. Ama kopekler saldirgan olsalar Van Antalya Istanbul dinlemez her yerde insan parcalarlar. Birde kirsal bolgedeki kangal kopeklerini saymiyorum. Onlar bekci kopegi olarak yetistiriliyor. Coban , ailesi ve Koyunlar haric onlara gore herkez dusman.
Ama sunu belirtiyim insanlar sokaktaki kedi leri tirmalayan kopekleri isiran kotu yaratik olarak belliyorlar ve cocuklarina oyle ogretiyorlar.Bu korku fobi olarak yerlesiyor insanlarda.
-
Otopsici yasadigin yerde insanlar kopkelere nasil davraniyor ise sanirim kopeklerde insanlara oyle davraniyordur.
Yasadigin olaylarda kopekleri hakli goruyorum demiyorum. Ama kopekler saldirgan olsalar Van Antalya Istanbul dinlemez her yerde insan parcalarlar. Birde kirsal bolgedeki kangal kopeklerini saymiyorum. Onlar bekci kopegi olarak yetistiriliyor. Coban , ailesi ve Koyunlar haric onlara gore herkez dusman.
Ama sunu belirtiyim insanlar sokaktaki kedi leri tirmalayan kopekleri isiran kotu yaratik olarak belliyorlar ve cocuklarina oyle ogretiyorlar.Bu korku fobi olarak yerlesiyor insanlarda.
yoo o konuda haklısın
bak bundan öncede aynı konu açıldı ben yine aynı cevabı verdim
eğer sahibi saldırtmıyorsa köpeklerin %99 u motor durduğu an kaçarlar
ve emin ol benim gördüklerimin %1 ini görseydin inan ki benim gibi ve benim yaptıklarımı yapardın
birkaç gerizekalının yaptığı pisliği zavallı hayvanlar daha sonra bu zavallı hayvanların ısırdığı gariban insanlar çekmektedir
malesef ülkemizde yaptırım olmadığı için bu adamlara herhangi birşey yapılamakta
ve halen sokakta zavallı çocuklarımız ısırılmakta
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)