koca parası artı şımarıklık artı görgüsüzlük artı kompleks artı saygısızlık artı....................
koca parası artı şımarıklık artı görgüsüzlük artı kompleks artı saygısızlık artı....................
bi kaç kez beni de trafikte BMW sürücüsü bayanlar taciz etti ama şikayetçi olduğumu söyleyemeyeceğim
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
yanlarından geçerlek M.T den G.ö.T lere sevgilerlede diyelim lutfen
(yanlış anlaşılmasın G.ö.T görme özürlü terbiyesizler anlamındadır)
kırmızı ışıkta duruyorum yeşil yanıyor ve arkamdaki büyük dorseli kamyon bana şiddetli kornasını çalıyor önümde kaçacak yerim yok sağa kaçıyorum kamyon önündeki kamyonun dibine giriyor sağ şeritte dolu aradan sıvışmak riskli kamyona yol verdim hesapta önündeki kamyonun dibine girdi eline ne geçti ,türkçe tercümesi,(sen 2 tekersin kaç diyorsam kaç,s..... git şeridi terket almayayım altıma )
motorumu almışım ful koruma kıyafetimi giymişim,her bir evrağım eksiksiz ,onda plaka varsa bendede var bende tc trafik denetlemeye kayıtlıyım ,bende ceza yiyebiliyorum ,bende vergi ödüyorum tek fark onda 10 teker var bende sadece 2 teker, saygınlık görmek için 2 teker daha mı eklemek lazım eğer lazımsa ekleriz sorun değil bir konuda sağ yada sol şeridi motorsiklet gibi değil bir araç gibi kullanmak bu çok önemli yolda giderken ürkek kararsız yol almamak ,mesela şeridinizde gidiyoırsanız kuralların elverdiği hızlarda atıyorum sağ şeridi kullanıyorsanız tam ortalamak ve arkadaki aracın sizi umursamasını sağlamak hafif bir sağa kaydığınızda yanınızdaki aracın sizi ekarte etmeye çalışması durumu ve sizi bankete atması ister istemez sanırım anlatabildim bu konu çok önemli ,sizi sollarken ikaz verme gereğini hissetmesi halleri buda ancak şeridinizi ortalayarak motosikletinizi sürmenizle alakalı ama ürkek giderseniz anında kendinizi bankette buluyorsunuz ve banketlerde öyle çukurlar varki ağzım yüzüm firenim derken bir bakmışsınız ön teker bankette kalmış siz arka tekerle birlikte bir yerlere gidiyorsunuz allah göstermesin buda bence önemli motosiklet sürme unsuzrlarından birisi..
not: otoyolda 100 km hız yapan motosikletiniz le yolu dediğim gibi ortalayıp,sol şeridi kapatırsanız kafa ve sırt korumalarınız sağlam olsun ,tecrübeye dayanarak konuşuyorum 300 cc motorumla zamanında istanbul otoyolunda köklemişim gidiyorum hızım 165 km ve motorun üzerine hafif yatmış motorumu deniyorum göya ,bu dediğim sadece 10 dakika sürmeyecek bir limit zorlama merakıydı,fakat rüzgarın sesinden arkamdaki bmw nin kornasını ikazını görmedim çünkü motora kitlenmişim ,ben zannediyorum kurşun gibi gidiyorum adam arkamdan öyle firen yapmışki 165 km yle giderken bana neredeyse çarpacakmış ,otoyol çıkışı resmen önüme kırarak yolumu kesmek şartıyla beni durdurdu sen ne yapıyorsun dedi hemen anladım mevzuyu önümü kesmesinden daha adam haklı diklenmek asla olmaz adam sinirinden neredeyse beni kaskımla birlikte motorun üzerinden kopartıverecekti tamam abi sen haklısın dedim tatlıya bağladık o gün bu gündür önümden çok arkamı kollarım ve asla bu hareketi bir daha yapmam.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250
(çok acelem yoksa ) duran trafikte teletuvar ile duran arabaların arasından yavaş yavaş çok korna çalmadan acele etmeden xenon uzun farınımın ışığını öndeki aracın aynasına yansıtarak giderim...%80 yol açılır önümden ötekinin solundan geç berikinin sağından geç çok gerekli değilse yapmam...zaten öyle yapanlar solda da tıkanıyorlar ben böyle efendi efendi giderken ve düşünürken bir gün :............
yine teletuvar ile duran arabaların arasından yavaş yavaş ilerlerken beyaz bi şahin (genelde tofaş grubuna dikkat "son magandalar" hala onu kullanıyo) (not : tofaşı küçümsemiyorum) çok dar yer ve yol vermiyor mecburen korna çaldım oralı değil bidaha çaldım yok ..sora yol ilerlerken arayı açacak diye beklerken motorun burnunu soktum ama baktım geçemicem kafamı bi kaldırdım şahindeki şoför kafasını 180 derece çevirmiş bide bana bakıyor ( öyle tahmin ediyorum bana benden fazla kızmışki geçmemem için elinden geleni yapıyor) KAN BEYNİME SIÇRADI
demekki katil böyle olunuyor arkadaşlar ya sabır allahım ya sabır çeke çeke eve gittim ...
γ@píяєگگ@mí
Mehmet ERDOĞAN
Bir de özellikle otomobillerine doluşup trafikte kavga çıkarmak isteyen tipler var bunların ilk kurbanları motosikletçiler oluyor zaten:( bu yüzden pek bulaşmamakta fayda var. Ülkemizdeki trafik kültürünün hali içler acısı bu yüzden bu koşulları her daim hatırlamakta fayda var.
maalesef böyle tipler var, hem de epeyce fazla. kıskançlık mı dersiniz, motosiklet kullanıcısını hor görme mi, artık bilemeyeceğim. istanbul trafiği en saygılı ve kibar insanı bile çileden çıkarabiliyor.
yol vermemekte ısrar eden birini, elbet bir fırsatını bulup geçersiniz; fakat hırs yapıp bu defa olmadık şeyler yapıyorlar. böylelerine bulaşmamak en iyisi.
Buna en güzel yanıt: "Ben motosiklet aldım sende al.""Ben bekliyorum sende bekle! "
Kendi yanlış seçimlerinden dolayı trafigi kilitledikleri yetmiyor birde trafik sorununu çözmede büyük katkısı olan motosikletlere söyleniyorlar. Bu nasıl bir zihniyettir...
Hocam şöyle bir şey var, burda anlatılanlar zaten yüksek hızda filtreleme veya daha farklı aksiyonlar için değil.Bariz, durmuş trafikte solundaki açığı sırf ben geçmeyeyim diye kapatıyorsa hakkım vardır benim ona söylenmeye.Eğer aynısını ben yapıyorsam onun da bana hakkı vardır.Ama burada bahsi geçen olay her yere dalmak değil, imkan varken gidememek.Burada az da olsa aralardan kaçılabilir.Basit bir düzen şeklinde işler bu olay fakat düzeni bozan tipler çıkabiliyor.
Açıkçası hiç ama hiç aralara girmeme olayına da biraz karşıyım, yanlış anlamayın. Yaptığınız tamamen doğru, o konuda hiç bir şey demiyorum. Fakat altınızdaki 2 tekerlekli, otomobilde hacimce küçük bir araç. Tehlikede kaldığınız durumlarda -ki İstanbul gibi yerlerde sıkça oluyor- bu avantajı kullanmalısınız diye düşünüyorum.Yani imkan varsa ve şansımı zorlamıyorsam aralardan gitmek herkes için en iyisi.Siz belki bekleyeceksiniz diye bir otomobil de girebileceği yere giremeyecek. Aynı şeyi yapmış oluyoruz.Yani o küçük olmamızın avantajını bir nebze de olsa kullanmak gerekli diye düşünüyorum yoksa normalde maruz kalacağınızdan çok daha fazla tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz.Hatta sırf orada bekliyorsanız diye dayak bile yiyebilirsiniz...
trafikte sakinlikten yanayım, eğerki geçebiliceğim yer varsa geçerim! eğerki yoksa şeridimde beklerim. motosikleti geçtim bisiklet kullanırken bile bazen yol vermiyorlardı bende kaldıra çıkıp ordan devam ediyordum. söyliceğim şuki trafik tartışma başlatılıcak en son yer! mümkünse alttan alıp yolumuza devam etmek en doğrusu diye düşünüyorum.
herkese sakin ve keyifli sürüşler diliyorum
Kahya Motorumu Hazırla Çıkıyorum!
Ben ara gaz çektiğimde yolu açmak zorunda kalıyorlar
hem motorum olacak hemde ışıklarda en arkada kalacam he o biraz zor isteyen yol vermesin zaten normal şekilde dursalar ben aradan geçiyorum ön sıralara doğru ben bekliyorum sende bekle diyen olursa da ben keriz miyim araba alıpta ışıklarda bekleyeyim derim kırmızıda geçmem ama arkadada bekleyemem kimse kusura bakmasın acele işim varsa da kaldırımdan devam nede olsa cub bisikletten biraz geniş
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Bence burda bir çok kişinin bahsettiği şey akmayan / duran trafikte aralardaki boşluktan geçmek.
Akan trafikte makas atmak yada önündeki aracın sağındaki / solundaki iğne deliği kadar yerden motor ile geçmek bence ölüme davetiye.
Duran trafiktede sırf ben yanından geçip gitmeyeyim diye kasten beni sıkıştırıyorsa orda olay çıkması gayet normal. Duran trafikte 2 tekerin o araçlara bir zararı yok.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Arkadaşlar siz siz olun polemiğe girmeyin derim,sağından geçmeye çalıştığınız araç kısa bir süre sonra illaki ilerleyecek ve sizede geçeceğiniz bir alan oluşacaktır baktınız olmadı diğer taraftan geçin zira kullanmış olduğumuz motosikletlerimiz bu tür manevraları yapmaya çok uygun.
Gözlemlediğim kadarıyla ki günde aktif trafik içerisinde yaklaşık 6 saat üzeri motosiklet kullanan bir kişi olarak söylüyorum motosiklet kullanan arkadaşlarımızın içerisindede gereksiz şekilde aceleci olan çok fazla agrasif davranan arkadaşlara rastlıyorum karşısındaki ister araba olsun isterse motosiklet değişen bir şey olmuyor.
bir örnek vereyim... her gün boğaz köprüsünü kullanan birisiyim ve genellikle sağ şeridin sağı çok uygun oluyor ama an oluyorki bırakın bir arabanın benim bile geçecek yerim olmaması halinde arkama gelen motosikletli arkadaşlardan bağzıları dat dat dat eli kornada yahu allahın adamı trafik kilit olmuş önündeki aracın sola kaçacak üç santim yeri yok, yol olsa arabada gidecek bende yani gereksiz bir dünya iş çuvaldızı birazda kendimize batırmak lazım derim...
rüzgarınız bol tekerleriniz düz bassın....
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
yol vermeyen sürücülere cezadan geliyor;
Hırsından çatla kıskanç bir fırsat olsada tırsmasan atarsın bana kırbaç höst dedik sana ben sus dedim, arkamı döndüm brütüs hadi gel vur beni
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)